גורמי סיכון להתפתחות סרטן המעי הגס

נחלק את הדיון על הגורמים השונים היכולים להוביל לסרטן המעי הגס לגורמים אשר ניתן לשלוט עליהם, כמו תזונה, עישון וסגנון אורך חיים, ולגורמים שאינם ניתנים לשליטה, כמו גיל, מין, היסטוריה משפחתית, היסטוריה רפואית אישית וגנטיקה.

גורמים לסרטן המעי הגס שאינם נשלטים

מבין גורמי הסיכון שלא ניתן לשלוט עליהם, הגיל הוא המשמעותי ביותר. 90% מהמקרים החדשים של סרטן המעי הגס מתגלים במבוגרים מעל גיל 50. כמו כן, לגברים יש כ-35%-40% יותר סיכויים ללקות במחלה מאשר לנשים.
גורם סיכון נוסף הוא ההיסטוריה המשפחתית, כלומר הימצאות בן משפחה קרוב יחסית שחלה בסרטן המעי הגס או שנמצאו אצלו פוליפים, וגם ההיסטוריה הרפואית האישית – לדוגמא, היסטוריה של מחלת מעי דלקתית כמו קרוהן או קוליטיס כיבית (Ulcerative Colitis), יכולה להגדיל את הסיכויים להתפתחות של סרטן במעי הגס.

היסטוריה משפחתית ונטייה גנטית לסרטן המעי הגס:

נתמקד מעט בגורם בקשר בין ההיסטוריה המשפחתית לסיכויים לפתח את המחלה. לאנשים עם קרוב משפחה מדרגה ראשונה שלקה בסרטן המעי הגס יש סיכוי גבוה פי שניים עד פי שלושה לפתח את אותו הסרטן, לעומת כאלה ללא היסטוריה משפחתית כזו. יותר מכך, במקרה שאותו קרוב משפחה אובחן בגיל צעיר, או במקרה שישנם כמה קרובי משפחה עם סרטן המעי הגס, הסיכון עולה לפי שלושה עד פי שישה יותר מאשר באוכלוסייה הכללית.

הקשר בין היסטוריה משפחתית של סרטן המעי הגס לסיכון גבוה יותר לפתח סרטן זה נובע פעמים רבות מנטיות גנטיות משפחתיות. האבחון המוקדם של מחלות גנטיות מסוימות העוברות בתורשה, ואחראיות לכ-15% מכלל מקרי סרטן המעי הגס, הינו חשוב ביותר לטובת הטיפול באדם הנושא הגן הפגוע, וכמובן גם לזיהוי וטיפול מוקדם בבני משפחתו שיכולים לשאת גם הם את הנטייה הגנטית לפתח את המחלה.

  •  תסמונת Lynch, הידועה בכינויה HNPCC – Hereditary Nonpolyposis Colorectal Cancer ובתרגום הארוך לעברית "סרטן תורשתי של הכרכשת והחלחולת שאיננו על רקע פוליפוזיס", היא תסמונת בה פגם גנטי בחלבונים האמורים לתקן שגיאות בקוד הגנטי, ה-DNA, גורם לגדילה של פוליפים אדנומטוטיים בגיל יותר צעיר, כבר בסביבות גיל 25, ובנוסף מגביר את נטייתם של הפוליפים להפוך לגידולים סרטניים. סינדרום Lynch אחראי ל-2-4% מכלל המקרים של סרטן המעי הגס, ובנוסף לכך יכול לגרום גם לסוגים רבים ושונים של סרטן בדרכי השתן, הלבלב, הקיבה והמוח. את האבחנה של תסמונת Lynch עושים בתחילה על ידי זיהוי משפחות בהן קיימת התסמונת, על ידי ביופסיה של רקמת המעי הגס ועל ידי בדיקות גנטיות מקיפות. בישראל, הפגם הגנטי הספציפי לתסמונת זו קיים בעיקר בבני העדה הגרוזינית והאשכנזית. ללא טיפול, 80-90% מבעלי תסמונת Lynch יחלו בחייהם בסרטן המעי הגס, אבל מעקב מתמיד אחרי מצב המטופל יכול למנוע את התפתחות הסרטן. המעקב אחר בעלי תסמונת Lynch מורכב מבדיקת קולונוסקופיה כל 1-2 שנים, בדיקות של דרכי השתן והלבלב וגם בדיקת גסטרוסקופיה כל שנתיים. הגסטרוסקופיה היא בדיקה לגילוי מחלות בדרכי העיכול העליונות, הושת, הקיבה והמעי הדק, על ידי מצלמה זעירה שמוחדרת עם צינור גמיש דרך הושת, בניגוד לקולונוסקופיה המוחדרת דרך פי הטבעת.
  •  פגם גנטי מסוג אחר יכול לגרום למחלה מורשת בשם FAP – Familial adenomatous polyposis, או "פוליפוזיס משפחתית", שבה פשוט נוצרים מאות עד אלפי פוליפים במערכת העיכול. ללא הסרתם, יתפתח סרטן במעי הגס כמעט במ-100%. חולים במחלה זו נוטים לתת צואה דמית ואף לפתח אנמיה בעקבות הדימום. כלי האבחנה העיקרי של תסמונת זו הוא בדיקת הקולונוסקופיה. הטיפול, כפי שהוסבר בפרק "התפתחות סרטן המעי הגס", היא בפשטות הסרתם של הפוליפים בניתוח. לעומת זאת, במקרה שנמצא חולה בעל מאה או יותר פוליפים, או במקרה שהפוליפים גדולים, בדרך כלל יבצעו כריתה מונעת של החלק הנגוע במעי הגס. בכל מקרה יש להמשיך ולהישאר במעקב מתמיד על ידי ביצוע בדיקות קולונוסקופיה תקופתיות, משום שעבור בעלי FAP, שהסיכון להתפתחות פוליפים הינו גבוה במיוחד.

היסטוריה רפואית אישית:

ההיסטוריה הרפואית האישית גם היא מרכיב חשוב בגורמי הסיכון להתפתחות סרטן המעי הגס. אנשים שכבר חלו בסרטן המעי הגס הינם בעלי סיכון גבוה יותר לפתח גידולים סרטניים חדשים באיזור המעי הגס והרקטום. במקרה שהסרטן הראשון אובחן לפני גיל 60, הסיכון לפתח סרטן חדש הינו גדול אף יותר.

כפי שהזכרנו קודם, חולים במחלות דלקתיות כרוניות של המעיים, כמו מחלת קרוהן או קוליטיס כיבית, הינם גם בעלי סיכון גבוה יחסית לפיתוח סרטן ממאיר במעי, וזאת בעיקר בגלל הפעילות הדלקתית המתמשכת במעי הגס, הגורמת לכך שמערכת החיסון תוקפת את מערכת העיכול.

לאחרונה החלו לחקור את הקשר בין סכרת לבין סרטן המעי הגס. ידוע כי גורמי הסיכון עבור סכרת מסוג 2, המכונה גם סכרת מבוגרים, זהים לגורמי הסיכון של סרטן המעי הגס- וביניהם השמנת יתר, חוסר פעילות גופנית, היקף המותניים ועוד. עבור גברים, הקשר בין מחלת הסכרת לבין התפתחות סרטן המעי הגס גבוה יותר מאשר אצל נשים.

המעי הגס

גורמים לסרטן המעי הגס שניתנים לשליטה

למזלנו, ישנם גם גורמי סיכון שניתן לשלוט עליהם ובכך להפחית את הסיכויים להתפתחות הסרטן. מחקרים הראו שחוסר פעילות גופנית, השמנת יתר, צריכה גבוהה של בשר אדום או בשרים מעובדים, עישון וצריכת אלכוהול הינם פקטורים חשובים בהתפתחות סרטן מסוג זה.
מעניין לגלות שעד כדי 25% ממקרי סרטן המעי הגס יכולים להימנע רק על ידי מעבר לסגנון חיים בריא יותר, כגון שמירה על משקל תקין, פעילות גופנית של כ-30 דקות בכל יום, תזונה בריאה, אי-עישון והורדה בכמות האלכוהול הנצרכת.

פעילות גופנית:

הקשר בין הסיכון להתפתחות סרטן המעי הגס ובין ההתנהגות האישית מודגם לרוב על ידי ההשפעה המגינה של פעילות גופנית. בהתאם לכך, ובנוסף להשפעות הטובות הנוספות של הפעילות הגופנית על בריאותנו, ממליצים רופאים לבצע פעילות גופנית מתונה במשך כ-30 דקות לפחות, חמישה ימים בשבוע או יותר. פעילות גופנית רבה עשויה להוריד את הסיכון להתפתחות סרטן המעי הגס בעד כ-50% אצל גברים ונשים כאחד.

הפעילות הגופנית יכולה להיות פעילות פנאי או פעילות תעסוקתית, ובכל מקרה, ככל שתבצעו יותר ממנה, כך ירדו הסיכויים להתפתחות סרטן זה וכמובן, גם מחלות אחרות. יותר מכך, עבור אנשים המבלים את רוב שעות היממה בישיבה, אפילו שינוי קטן באורך החיים כמו הוספת הליכה מהירה או עלייה במדרגות יכול להוריד את הסיכון לסרטן.

השמנת יתר:

ללא תלות בכמות הפעילות הגופנית שאתם מבצעים, השמנת יתר מעלה את הסיכון לסרטן המעי הגס, ובגברים אף יותר מאשר בנשים.
השומן הבעייתי יותר הוא השומן הבטני, אשר זכה לכינוי הציורי "השמנת תפוח", בניגוד ל"השמנת אגס", בה מצטבר יותר שומן באזור הירכיים. את ההשמנה המרכזית, השמנת התפוח, מודדים על ידי השוואת ההיקפים של המותן והירכיים.

קיימות מספר השערות בנוגע לסיבה שהשמנה בטנית גורמת לסרטן המעי הגס. אחת מהן גורסת כי רקמת השומן הבטני מפרישה חומרים שונים מרקמת השומן התת-עורית, רקמת שומן מסוג אחר, ואלו משפיעים על האכילה שלנו, על ויסות האנרגיה ועוד. 

לאחרונה נמצא כי השומן הבטני גורם לעלייה ברמת אי-הסבילות של הגוף לאינסולין. באופן תקין, לאחר שאנחנו אוכלים, עולות רמות הסוכר בדם, והאינסולין אמור להורידו בחזרה לנורמה, על ידי העברתו מזרם הדם לתוך התאים השונים. אולם בנוכחותה של רקמת שומן מאסיבית, האינסולין פועל בצורה פחות טובה, ולכן רמת הסוכר נשארת גבוהה. כתוצאה מכך הגוף מפריש יותר אינסולין וגם יותר "פקטורי גדילה דמויי אינסולין", המוכרים בשם IGF-1. פקטורי גדילה אלה מגרים את התאים המצפים את חלל המעי לגדילה מואצת ולהתפתחות סרטנית.

בנוסף לתהליך זה, נמצא קשר נוסף בין ההשמנה הבטנית לסרטן, שהוא השפעתה על ירידה ברמות ההורמון החשוב "אדיפונקטין" אשר מדכא את התפתחות הפוליפים האדנומטוטיים במעי הגס. כמות הפעילות הגופנית ורמת ההשמנה משפיעות אפילו על היכולת להחלים מהסרטן. בבית החולים אלפרד באוסטרליה, גילו חוקרים כי חולי סרטן המעי הגס אשר עסקו בפעילות גופנית באופן קבוע בתקופה שלפני שלקו במחלה, זכו להחלמה שלמה יותר ב-14% מאשר עלו שלא התעמלו. חולים עם רמות שומן תקינות היו בעלי סיכויי החלמה גבוהים יותר ב-35% מאשר חולים עם רמות גבוהות של שומן.

חשוב לציין כי הקשר בין השמנה לבין סרטן המעי הגס מתחיל עוד בילדות. לאחרונה, מחקר שנעשה באוניברסיטת תל אביב הראה כי ילדים עם השמנת יתר חולים הרבה יותר בסרטן המעי הגס בבגרותם.

תזונה:

כאשר בודקים את שיעורי ההמצאות של חולי סרטן המעי הגס בפריסה גיאוגרפית עולמית, ניתן להיווכח כי שינויים תרבותיים- כאלה הקשורים לתזונה ולסגנון החיים, נמצאים בקשר חזק מאוד עם הסיכון לסרטן זה. שינויים בהרגלי התזונה האישיים, כגון הפחתה בצריכת הבשר האדום והמעובד, אכילה של מגוון ירקות ופירות, בחירה בדגנים מלאים ובנוסף לכך צריכה מספקת של סידן במזון תוריד את הסיכון לפתח את סרטן המעי הגס.

כאשר בדקו את הקשר בין צריכה של בשר אדום לבין התפתחות הסרטן, גילו כי האנשים שנמצאים בסיכון הגבוה ביותר הם אלו שצורכים בשר אשר נעשה בטמפרטורה גבוהה לאורך זמן רב. כמו כן, נמצא כי צריכה נמוכה של ירקות, פירות וסיבים תזונתיים, כמו גם הימצאות רמה נמוכה של ויטמין D בדם, נמצאת בהתאמה עם סיכון גבוה לפיתוח סרטן המעי הגס.

מזון עשיר בסיבים תזונתיים

מזון עשיר בסיבים תזונתיים

מה הקשר בין ירקות ופירות לבין מניעה של סרטן במעי הגס?

בשנת 2000, מחקר שהתפרסם ב- American Journal of Clinical Nutrition קבע כי קארוטנואידים (Carotenoid), פיגמנטים טבעיים הנמצאים בהרבה ירקות, יכולים להוריד את הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס. קארוטנואידים מוכרים למדע כחומרים נוגדי חימצון (בלעז "אנטי-אוקסידנטים"), דבר השם אותם בחזית המחקר למציאת תרופות מעכבות למחלת הסרטן. הם קיימים בעיקר בירקות כמו תרד, ברוקולי, גזר, עגבניות, חסה, תפוזים, סלרי ושאר עלים ירוקים.

המחקר, שהשווה שתי קבוצות בנות 2,000 איש כל אחת, של חולי סרטן המעי הגס ושל אנשים בריאים, בדק את הרגלי האכילה של המשתתפים, ובניתוח תוצאותיו נלקחו כמובן בחשבון גורמים אחרים המשפיעים על ההתפתחות הסרטנית, כמו השמנה, היסטוריה משפחתית וכו'.
התוצאות הראו חד-משמעית כי עבור גברים ונשים כאחד, ובמיוחד אצל צעירים- קארוטנואידים, ובמיוחד אלה שמקורם בתזונה עשירה בירקות, עשויה להוריד את הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס.

עישון:

ב-2009 הכריזה הסוכנות הבינלאומית למחקר הסרטן שקיימות ראיות מספקות לכך שעישון טבק מעלה את הסיכון לסרטן המעי הגס. הסיבה לכך שראיות אלה התקבלו רק לאחרונה, היא שהעישון עצמו מעלה את הסיכון לסרטן רק לאחר כמה עשורים, ועל כן היה קשה לשים את האצבע על גורם זה.

אלכוהול:

צרכני אלכוהול, אף ברמה מתונה, חשופים לסיכון גבוה יותר לפתח את סרטן המעי הגס, ואנשים שצורכים 2-4 משקאות אלכוהוליים ביום נתונים לסיכון גבוה ב-23% מאשר אנשים ששותים רק משקה אחד. 
בניגוד לכך, מחקרים הראו שצריכה של יין אדום דווקא יכולה להגן מפני סרטן המעי הגס, וזאת בשל השפעתו של הרסברטרול (Resveratrol), המצוי בקליפתם של הענבים האדומים. בהכנתו של יין לבן, לעומת זאת, הקליפות מוסרות מוקדם בתהליך התסיסה ואינן מספיקות להעביר מאותו חומר מגן. למרות עובדה זו, חוקרים היום אינם ממליצים לצרוך יין אדום בכמות העולה על כוס אחת ליום, וזאת בשל השפעתו הרעה של האלכוהול.

שימוש בתרופות:

תרופות דמויות אספירין, ותרופות נוספות מסוג נוגדי-הדלקת הלא סטרואידליים (NSAIDs) יכולות לסייע במניעה של סרטן המעי הגס. אולם לפני שאתם מתחילים לבלוע את הכדורים, דעו כי תופעות הלוואי שלהן, כמו לדוגמא דימום תוך-בטני, הן הסיבה שאין זה מומלץ להשתמש בהן למניעה.

נמצאו גם ראיות לכך שנשים המשתמשות בהורמונים שלאחר הפסקת הוסת (פוסט-מנופאוזה), במיוחד אלו המשתמשות בהן לטווח ארוך, הינן בעלות סיכון נמוך יותר לפיתוח של סרטן המעי הגס. דא עקא, הורמונים מסוג זה מעלים את הסיכון לסרטן השד ולמחלות לב. כיום ההמלצה היא לא לקחת תרופות או תוספי מזון מיוחדים על מנת למנוע סרטן של המעי הגס, וזאת בשל חוסר ודאות לגבי היעילות, המינון הנכון, והרעילות הפוטנציאלית של אותן תרופות.



קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

179 שאלות גולשים בהמשך העמוד

24/04/2017

שאלת המשך

שלום רב. ראשית, אני רוצה להודות על השירות שאתם עושים בקידום מודעות ומידע, ואישית על התשובה לשאלתי הקודמת. כאמור, בן 34, שוקל 89 על 177 (מה ששם אותי בקטגוריית משקל יתר), עם בדיקות דם תקינות (לפני חודש) ותוצאה שלילית לבדיקת דם סמוי בצואה, וללא היסטוריה משפחתית של בעיות מעיים. לפני כשבוע גיליתי עקבות דם מזעריות בניגוב + גירוי קל וקצת גרד/צריבה. הכול ברמה מאוד קלה שאינה מפריעה לי. הלכתי לרופאה שהפנתה אותי לכירורג. הוא קבע שיש לי סדק ואמר שזה כבר התחיל להחלים (ואכן, כשכבר הייתי אצלו, למשל, תופעות הדימום כבר פסקו). הוא אסר עליי לאכול חריף ורשם לי דרמקומבין. מרחתי את המשחה בארבעת הימים האחרונים, אבל היום ברגע של חולשה, אכלתי לאפה עם עמבה. זה עורר יציאות שקרובות לשלשול, תחושת צריבה קלה וחזרה של עקבות הדם על הנייר. רציתי לשאול, האם השפעה של אוכל פיקנטי יכולה להיות כל כך מיידית? וגם: האם העובדה שבמקרה שלי אין יותר מדי כאב היא סיבה לאופטימיות או לדאגה (ממה שהבנתי, פיסורה אמורה להיות כאבי תופת). האם אני צריך להיות מודאג מהחמרה, גם לאחר שהתחלתי טיפול? האם העובדה שאובחנתי בסדק אומרת שאני בקבוצת סיכון מסוימת ושמקרים קשים יותר יכולים להתרחש בעתיד? אני רוצה לקבוע תור נוסף לכירורג, אבל מחכה שתסתיים תקופת הטיפול. בינתיים אני "אוכל סרטים" בעקבות הצטרפותי ל"משפחת הפיסורה". האם עליי להיות מודאג? יש דברים שאפשר לעשות? תודה רבה רבה, מיכאל

פרופ' ניר וסרברג

הפורום עוסק בסרטן המעי הגס

הסכון הוא נמוך בגיל זה

אשמח לענות על שאלות רלבנטיות


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
20/04/2017

mre

שלום, אימא שלי לאחר ניתוח במעי וזאת בעקבות פוליפ סרטני שנמצא החלק התחתון. ביצעה בדיקת מעקב של mre שנמצא תקין. האם נדרש גם מעקב של קולונוסקופיה למרות הmre?האם קולנו מבוצע דרך סטומה באופן רגיל?

פרופ' ניר וסרברג

MR  אינו תחליף לקולונוסקיפיה ואכן צריך מעקב אפשר גם דרך סטומה


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
07/04/2017

כאב ברגל וחוסר תיאבון…

היי. אני שמעון בן 22 הגובה שלי זה 173 ואני כהיום שוקל 49 קילו ירדתי במשקל בחודשים האחרונים בכ7 קילו, בזמן האחרון יש לי חוסר תיאבון ולא יכול לאכול,
יש לי גם עייפות אני יכול לישון 12 שעות ואפילו יותר
ויש לי גם כאב ברגל ימין כבר מעל 5 שנים אבל בזמן האחרון הכאב חזק שאין באפשרותי לעבוד, אין תי כוח לעשות כולם אני השמח לקבל תשובה למה המצב שלי ככה תודה.

פרופ' ניר וסרברג

הפורום עוסק בסרטן המעי הגס לא סביר שזו הסיבה אבל אין ספק שצריך לפנות לרופא לבדיקה ובירור 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
04/04/2017

RE גודל פוליפ

שלום! לא הבנתי מה זה אומר שרשמתה שזמן הכפלה 26 שבועות. אשמח להסבר.תודה

פרופ' ניר וסרברג

הכוונה לזמן שלוקח לגידול של המעי הגס להכפיל את גודלו 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
31/03/2017

דם בצואה (פיסורה)

היי אני בת 42 סובלת מפיסורה שמדי פעם אני ממש סובלת כשאני נכנסת לשירותים ,הבוקר ללא עצירות או כאב היה לי צואה רכה מדי וכנגבתי ראיתי דם ממש נוזלי לאחר מכן נתקפתי צמרמורת ,הערב נרדמה לי הרגל ויש לי חולשה בכל הגוףעד כדי כל שאני גוררת את הרגל ,אני ממש לא רוצה להגיע למיון אשמח לעזרתכם.

פרופ' ניר וסרברג

אשמח לענות לשאלות בנושא סרטן המעי הגס בו עוסק הפורום


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
30/03/2017

קולונוסקופיה לטבעונים

הכנה לקולונוסקופיה לטבעונים ? ?

פרופ' ניר וסרברג

לא ידוע לי על בעיה בכל מקרה ממליץ להתיעץ עם גסטרואנרולוג


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
26/03/2017

כימוטרפיה לאחר ניתוח

בהמשך לשאלתי הקודמת שוחחנו עם הרופא המנתח והוא אמר ששבוע הבא בשיחה עם האונקולוג הוא יהיה שם והכל יהיה בסדר
אם הכל בסדר מדוע עדיין צריכים לשוחח כם אונקולוג?

פרופ' ניר וסרברג

השאלה הקודמת?


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
05/03/2017

התייעצות לגבי פוליפ – קוליטיס

שלום שמי דוד אני בן 46 גלו אצלי קוליטיס השאלה אי כזות עשתי שלוש פעמיים קונולוסקופיה בפעם הרשונה לא הוצלח בגלל פוליפ שלא נותן לחדור פעם שניה ורטואלית שלא נמצאו ממצאיים שזה מוזר לי מאוד פעם שלשית ניסה שוב אותו רופא הפעם עם מכשיר דק יותר שוב לא הצליח. נשלחתי לברור אצל כירורג אשר המליץ לי שוב בדיקה הפעם בבית חולים. למען האמת, הפעם אני חושש שלא יגרם לי נזק בגלל הפוליפ שמפריע לחדור. אם ינסו בכוח יכול להיגרם נזק. ולמה לא לנסות עם מצלמת כדור שמצלמת הכול. מה עושים אני פשוט לא יודע מחכה לתשובה ותודה מראש

פרופ' ניר וסרברג

דוד שלום 

התאור קצת לא ברור לי לא בגלל שלא הסברת טוב אלא שהממצאים אינם ברורים אני בהחלט חושב שכדאי לבצע בדיקת קולונוסקופיה בבית חולים עם אפשרות לביופסיות אותן לא ניתן לקחת עם המצלמה 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
27/02/2017

תשובה לשאלה

השאלה היא מה זה אומר תשובת דם סמוי חיובית בגיל צעיר וכל התסמינים הנלווים יש לציין שהייתה ירידה במשקל גם

פרופ' ניר וסרברג

אם לוקחים בדיקה צריך להתיחס לתוצאות שלה   דם סמוי חיובי צריך לברר 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
27/02/2017

דם בצואה

שלום וברכה
המשך לשאלה שלי האם אין קשר לכאבי בטן ודם בצואה לפורום כאן?

אני בת 30 בריאה בדר"כ היו לי כאבי בטן תחתונה לפני 4 חודשים
ושבו חזר זה בא והולך בבטן תחתונה ממש הייתי אצל גניקולוג אמר שלא רואה משהו גניקולוגי חשוד
ואתמול הופיע לי דם בצואה וגם כאבי גב תחתון
חשוב לציין שאני נוטלת מדבקות אוורה למניעת הריון והייתי אמורה לקבל מחזור אבל המשכתי במדבקות
האם יש קשר לזה שהיה אמור להיות מחזור
או משהו אחר

פרופ' ניר וסרברג

על מנת לשלול גידול במעי יש להבדק על ידי רופא ואם יש חשד יש לבצע קולונוסקופיה 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
26/02/2017

המשך לשאלה

הייתי אצל גניקולוג לא ראה משהו מיוחד

היה לי דם ביציאה פעם אחת ראיתי
משה אומר????
שלום וברכה
אני בת 30 בריאה בדר"כ היו לי כאבי בטן תחתונה לפני 4 חודשים
ושבו חזר זה בא והולך בבטן תחתונה ממש הייתי אצל גניקולוג אמר שלא רואה משהו גניקולוגי חשוד
ואתמול הופיע לי דם בצואה וגם כאבי גב תחתון
חשוב לציין שאני נוטלת מדבקות אוורה למניעת הריון והייתי אמורה לקבל מחזור אבל המשכתי במדבקות
האם יש קשר לזה שהיה אמור להיות מחזור
או משהו אחר

פרופ' ניר וסרברג

.


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
26/02/2017

דיוק וחידוד השאלה בעקבות התשובה שלך ד"ר וסרברג אלי- לבבית

סוג הסרטן בתוספתן של אחותי בת 57 היה קרצינומה סוג 4 ששלח גרורות לרחם ופיזור תאים במעי הגס.
נמצא בבדיקת קולונוסקופיה פוליפ שהוסר ולא חזרו ממצאים בעייתיים
האם זה משנה את הערכתך לגבי תדירות בדיקות קולונוסקופיה לקרוביה מדרגה ראשונה?
אודה על תשובתך
לבבית
Hlmiriam100@gmail.com

פרופ' ניר וסרברג

קרצינומה זה שם לסרטן ושלב 4 הכוונה שהוא מפושט

התשובה ללא שינוי 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
23/02/2017

כל כמה זמן צריך לבצע קולונוסקפיה

שאלה הייתה האם זה מכסה אותי פרק הזמן הזה כלומר בהינתן שאין היסטוריה משפחתית לסרטן המעי הגס האם שנתיים וחצי זה מספיק מכסה או שמא הייתה מבצע עוד אחת ? הדימום טוען הכירוג שזה מהטחור הפנימי .. היתכן?

פרופ' ניר וסרברג

בעקרון. שנתיים וחצי מקולונו תקינה באכות טובה זה מכסה אבל צריך לבדוק כל מקרה לגופו 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
15/02/2017

לגבי שינוי בהתנהגות העיכול לחץ בבטן העליונה (תיקון מידע)

שלום ד"ר אני כבן 36 ללא מחלות רקע או עבר ניתוחי
מזה כשבועיים וחצי אני חש קשיות נפיחות ותחושה מוזרה בבטן העליונה
היציאות פחות סדירות יש רוב הזמן עצירות לעיתים שילשול ולעיתים כמו בעצירות
(ובמחילה, בעלות ריח חריף מהרגיל אולם לא ניכר כל דימום, וכמדומני שנפחם הפך צר יותר)
יש תחושת מלאות ובטן נפוחה כל הזמן גם לאחר התפנות ותופעת התפנות חלקית.
בעיקר בבטן עליונה, כמו כן קיימת בחילה בעיקר בערב ולעיתים חוסר תאבון ניכר
למרות שאין שום צרבות ועד עתה לא היו הקאות
אין חום משמעותי ולחץ דם ודופק הוא תקין
נשלחתי לבדיקת נשיפה עדיין לא קבלתי תוצאות
השאלה: אם והתוצאה בנשיפה שלילית ממה זה עוד יכול להיות?
האם זה עשוי להיות חסימה וכן האם
חסימה או תסמין בעל קשר לפוליפים ומחלה?
האם נתקלת במצב וסמפטומים דומים?

פרופ' ניר וסרברג

סימפטומים בטניים כלליים שיכולים להעיד על כל מיני דברי ( קיבה , תריסריון דרכי מרה וכד

אם יש משהו מטריד כדאי לפנות לרופא להיבדק לבצע בדיקות לפעול על פי הממצאים


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
12/02/2017

ב-17.2.17 יש לי בדיקת קולונסקופיה

עברתי כריתת הסיגמא ב-2009 באזור המודלק,עקב התקפי דיבריטיקוליטים, יש לי כאבים באזור השמאלי התחתון באים והולכים, בבדיקת הדם הראתה שיש לי דלקת קטנה 10.77 כדוריות דם לבנות, האם למרות זאת ניתן לעשות את הבדיקה? אינני בטוחה שהדלקת מאיזור הסיגמא. מה עלי לעשות, אשמח לתשובתכם?

פרופ' ניר וסרברג

כדאי להתיעץ בגסטרואנטרולוג 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
05/02/2017

שלשול שחור

מזה יומיים אני סובלת משילשולים.. שחורים.. מסריחים ודביקים..
חשוב לציין שזה מלווה בכאבי בטן..

פרופ' ניר וסרברג

אם נמשך צריך ללהיבדק


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
02/02/2017

בדיקת קולונסקופיה

אני בת 70 נותחתי לפני כ-6 שנים עקב התקפי דביריטיקוליטס כרתו לי את החלק המודלק

באזור הסיגמה, אני פוחדת לעשות בדיקת קולונסקופיה עכשיו למרות שרופא הגסטרו המליץ
ואמר לי שאני בסיכון בגלל ריבוי הדביריטיקוליטים.

אשמח לקבל את חוות דעתך , ותודה על הטיפול המסור. והעזרה

פרופ' ניר וסרברג

אין בעיה לעשות קולונסקופיה מומלץ לבצע מעקב בגילך ללא קשר  לדיברטיקולים


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
31/01/2017

שלום הבעל של אמא שלי מאושפז בברזילאי היה לו סתימת מעיים ועשו לו ניתוח לשחרר את זה ואז שחררו אותו לבית אחרי 3 ימים הוא הקיא ממש ירוק (מיצי קיבה) ולקחו אותו שוב לניתוח אחר הניתוח אמרו שהגוף שלו יוצר ידבקויות וכל המעיים היו דבוקים ובמשך כבר 10 ימים הווא במיטה לא יכל לזוז ונותנים לו אוכל דרך הוריד והוא מחובר לזונדה במשך הזמן הזה פתחו לו את הניתוח כי יש מלא הפרשות של מוגל ומנקים לו 3 פעמים ביום הם אומרים שהמעיים שלו רדומים ושזה בעייה שאין לו יציאות אני שמח לקבל יעוץ מקצועי כי אני חושב שעשו שם ממש טעות

שלום הבעל של אמא שלי מאושפז בברזילאי היה לו סתימת מעיים ועשו לו ניתוח לשחרר את זה ואז שחררו אותו לבית אחרי 3 ימים הוא הקיא ממש ירוק (מיצי קיבה) ולקחו אותו שוב לניתוח אחר הניתוח אמרו שהגוף שלו יוצר ידבקויות וכל המעיים היו דבוקים ובמשך כבר 10 ימים הווא במיטה לא יכל לזוז ונותנים לו אוכל דרך הוריד והוא מחובר לזונדה במשך הזמן הזה פתחו לו את הניתוח כי יש מלא הפרשות של מוגל ומנקים לו 3 פעמים ביום הם אומרים שהמעיים שלו רדומים ושזה בעייה שהוא לא עושה יציאות המצב שלו לא ממש טוב ממש קשה לו לקום או לללכת הוא כול היום יושן אני שמח לקבל יעוץ מקצועי כי אני חושב שעשו שם ממש טעות

פרופ' ניר וסרברג

הפרטים המתוארים אינם מאפשרים להביע דעה . יעוץ מקצועי לא ניתן לתת באינטרנט


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
14/01/2017

הכנה לקולונסקופיה לטבעונית

שלום רב
אילו תחליפים מותר לי לאכול שלושה ימים ויומיים לפני קולונסקופיה וגסטרוסקופיה?
מה מותר לי למרוח על הלחם הלבן?
אינני אוכלת חלב דגי וביצים.
תודה
בנוסף האם מותר לשתות קפה ולקחת אקמול פוקוס נגד כאב ראש.
ביום שלפני הבדיקה מעשר אני מניחה שכל אלה אסורים
יעל

פרופ' ניר וסרברג

בבקשה להפנות לפורום גסטרואנטרולוגי 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
29/12/2016

גילוי של אדנומה בגיל צעיר

שלום רב פרופ' וסברג,

שמי איתן ואני בן 30. לפני יותר מחצי שנה לאחר שהתלוננתי על דמם בצואה בוצעה לי קולנוסקופיה.
לצערי או לשמחתי התגלה לי פוליפ מסוג tubular adenoma with low grade dyspalsiya בגודל 0.4 ס"מ.

שמח שהממצא התגלה בזמן אבל הרופאת גסטרו שלי אמרה שעלי לחזור על הקולונסקופיה רק עוד 3 שנים ואין צורך לפני.

להורי (בני 65) לא היה סרטן במעי. הורי עברו קולונסקופיה כבדיקת סקר (נדמה לי לפני 3 שנים) אך לאימי התגלה פוליפ שנכרת ופשוט דרש בדיקת קולנסקופיה עוד 3 שנים גם.

אני לא מכיר שבמשפחתי יש תסמונות סרטן על אף שסביי משני הצדדים נפטרו מסרטן. האחד מסרטן הכבד בגיל צעיר (59) והאחר מסרטן דרכי השתן או הכליה בגיל 75.

דודיי משני הצדדים מבוגרים ואינם חולים בסרטן. שלושת אחיי גם בריאים.

מוצא הוריי מלבנון (כלומר איני אשכנזי) ואיני סובל מפוליציטוזיס (ריבוי פוליפים)

האם זה אומר שאני נדרש למעקב צמוד יותר? נדמה לי שההורייה של עוד 3 שנים עשויה להיות מאוחרת מפאת גילי הצעיר וההבנה שלי שאדנומה בתוך מספר לא מועט של שנים הופכת לאדנוקרצינומה.

בנוסף, האם כדאי לבקש מרופאת המשפחה הפניה למרפאה גנטית? רופאת הגסטרו שלי לא ביקשה ממני זאת.

אשמח לקבל את חוות דעתך,

כל טוב
איתן.

פרופ' ניר וסרברג

זמן המעבר מפוליפ לסרטן הוא 7-10 שנים ולא כל פוליפ יהיהסרטן 

לפי הנתונים שמסרתה מדובר בממצא בעל סכון נמוך מבחינת הממצא עצמו ומבחינת אי היותו גורם סכון לממצאים אחרים 

3 שנים הם המלצה טובה מאוד 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
20/12/2016

חתיכת בשר בפי הטבעת

שלום
לפני כשנה לערך היה לי דימום בעת יציאה, הייתי בצבא והרפואה לא אפשרה לי לטפל כראוי, השתמשתי במשחות ללא מרשם והכאב וכך גם הדימום הלך וחזר. הקפדתי בשתיית מים מרובים במהלך היום. לפני כשבוע החלו שלשולים וכאבים ביציאה, ונראה כאילו יש חתיכת בשר על דפנת פי הטבעת. החתיכה הזו מעט נפוחה ומגרדת אבל אינה מדממת.
יש ממה לדאוג? איך אפשר לטפל,?
תודה רבה מראש
עמית , 21

פרופ' ניר וסרברג

מאחר ויש אפשריות שונות לסיבה לא ניתן להמליץ על טיפול מבלי לבדוק 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
19/12/2016

המשך בירור

שלום דוקטור
בהודעה הקודמת בהקשר לכאבים בבטן ימין תחתונה כמין דקירות שכחתי לציין את גילי
אז כך גילי הוא 28
הוסיף עוד שסבלתי במשך כשנתיים מדלקת כרונית בערמונית ונטלתי ציפרודקס 8 שבועות וקסטרל לתקופה של כ7 חודשים ופרמיקסון גם 7 חודשים
הכאבים בפרט על בטן מלאה לא שמתי לב ליציאות עם וניסיתי לבדוק ככל שניתן לי לאחר שאני מסיים תיציאה הכאב פוחת בהרבה או שחולף לגמרי במשפחתי סבי נפטר בגיל 87 מגידול במעי
שוב אציין הכאב הוא אותו כאב לא משהו שמחמיר או מעיר אותי בלילה. אני גם משחק כדורסל פעם בשבוע ולא מרגיש כלום באמצע המשחק
אודה לתשובתך
דני

פרופ' ניר וסרברג

הגיל והתלונות אינם אופיניים לסרטן המעי הגס 

בדיקת הבחירה היא קולונסקופיה 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
02/12/2016

בעיות

יש לי בעיה יש לי מחזור כל 3 חודשים עם דימום קשה בזמן אחרון יש כאבים בזמן אכילה ואחכ ודפיקות

פרופ' ניר וסרברג

הפורום עוסק בסרטן המעי הגס פני לגניקולוגים 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
25/11/2016

ממצאי בדיקת גסטרו ותוצאות הביופסיה

אני בגיל 62, ללא עבר תורשתי למחלות במעי הגס.

להלן ממצאי סיכום בדיקת גסטרו :
ניצפו דיברטיקולה בודדים בסיגמה,
פוליפ 1 ס"מ על בסיס צר שנכרת ממול לשסתום ICV

להלן תוצאות הביופסיה – בדיקה מאקרוסקופית:
התקבלה צנצנת מסומנת ובה קטע רקמה פוליפואידי אפור בהיר
באורך 0.5 ס"מ וברוחב 0.3 מ"מ
ובנוסף פרור רקמה בקוטר 0.3 מ"מ.

בדיקה מיקרוסקופית:
:Right colon, polypectomy
Fragments of tubular with low grade dysplasia
Snomed: T – 67100, M – 82110

אודה להתייחסות

פרופ' ניר וסרברג

פוליפ שפיר שנכרת


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
06/11/2016

מה הסכנות כשבדיקת דם סמוי חיובית 1

מה הסכנות ומה ניתן לעשות במיידי

פרופ' ניר וסרברג

דם סמוי חיובי היא בדיקת סקר לאיתור גידול ( פוליפ או סרטן ) במעי הגס

תפקידה של בדיקת סקר היא שתהיה לה רגישות גדולה כלומר עדיף לחשוד ביותר ולטעות לכוון הבדיקה החיובית , ( חיובית שגויה) מאשר לחשוד בפחות ,לטעות פחות,  אבל לפספס יותר

בבדיקה זו יש חשחבות במספר הבדיקות החיוביות ואם נלקחו תחת ההוראות הנתנות כדי למנוע תוצאה חיובית שגויה

בכל מקרה במקרה של דם סמוי חיובי כדאי לבצע קולונסקופיה לשלול המצאות פוליפ או גידול


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
22/10/2016

דימום ברקטום

בהמשך לתשובתך קודם כל תודה אבל הפעם אני לא בטוחה שזה טחורים יש תאריך לבדיקה טרם נבדקתי נכון שקשה לאבחן דרך מייל (הדם שיוצא הוא טרי )כאילו פצע ובאסלה זה נראה המון . הטחורים לא מפריעים לי לא מרגישה חוץ מדימום שמלחיץ ואני כדור לחץ שמתי לב היום מה גם שהיה בעבר אבל לא כך אכלתי עכשיו במסעדה לפני כחצי שעה ובאתי הביתה ישר לשרותים תמיד היה אבל מתון יותר לא במידי תודה לאל שלא היה דימום .

פרופ' ניר וסרברג

בהצלחה


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
11/10/2016

עצירות כרונית

מזה שנים רבות אני סובלת מעצירות
ניסיתי כמעט הכל. אך ללא התערבות תרופתית אני לא יוצאת.
היום הגעתי למצב של 5 כפיות פיסילום עם 2 כוסות מים+2 כפיות אגיולקס.שוב עם מים.אני מרגישה טוב והיציאות טובות חשבתי כמו כן לעבור לקונסיל. במקום הפיסיליום הרגיל.
שאלתי היא האם אני מסתכנת, מלבד התמכרות שממנה אני סובלת ממלא זה שנים רבות.
יש לזה סיכונים נוספים?
תודה ושה טובה

פרופ' ניר וסרברג

שאלות בנושאי עצירות כרונית כדאי להפנות לגסטרואנטרולוג בפורום העוסק בכך

מאחר והפורום הזה עוסק בסרטן המעי הגס צריך רק לודא שנעשתה קולונוסקופיה 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
20/09/2016

יש לי כבר שבועיים צואה שחורה לא בדיוק שילשולים

יש לי כבר שבועיים צואה שחורה לא בדיוק שילשולים , יותר קקי רגיל אבל שחור ,קצת כאבי בטן. אני בן 20 לשעבר בולמי הייתי מטופל בפארמין. אני מאוד דואג שזה לא משהו רציני . והרופא לא נותן לי לעשות קולנסופיה אני אשמח אם תענו במהרה ואם יש לי סיבה לדאוג

פרופ' ניר וסרברג

צורה שחורה כזפת שהיא גם משחתית יכולה להתאים לדימום 

מה יש לך אני לא יודע ולא יכול להתייחס מעבר לזה 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
02/09/2016

דם בצואה

בבוקר היה לי דם בצואה יחסית הרבה
מהצהריים עד הערב יש לי תחושות מוזרות בבטן כאבי אבל לא חדים
בערב הלכתי לעשות פיפיות ויצא לי ריר ממש חום כהה
גומה לשחור
מה זה עושים?
מה זה יכול להיות?

פרופ' ניר וסרברג

אם השאלה   מתקשרת לנושא הפורום שהוא סרטן המעי הגס הרי שחסרים פרטים אם כי נראה שמדובר בבעיה חריפה ואם נמשכת כדאי לפנות לבדיקת רופא 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
31/08/2016

המשך לשאלה על בני בן ה 11 וחצי

אבי חלה בסרטן המעי הגס בגיל 56, האם זה מגדיל את הסיכוי שיהיה חלילה משהו לבני?

פרופ' ניר וסרברג

כמובן שלא מדובר על גילאים כל כך צעירים 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
31/08/2016

המשך לשאלה על בני בן ה 11 וחצי

אבי חלה בסרטן המעי הגס בגיל 56, האם זה מגדיל את הסיכוי שיהיה חלילה משהו לבני?

פרופ' ניר וסרברג

סרטן מעי גס במשפחה מעלה פי 1.5 את הסיכוי לסרטן מעי גס יחסית לאוכלוסיה 

מאחר ומדובר בסרטן הגיל צעיר צריך לבדוק אם היו מקרים נוספים במשפחה ואם אין סינדרום משפחתי. מצב זה מגביר את הסכון יותר. במצבים כאלו יש מקום לפעמים לבדיקה גנטית

חשוב למיין שהתשובה היא כללית ולא מתייחסת ספציפית אליכם כי הפרטים הידועים מעטים 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
31/08/2016

נתוח רקטאל פרולפס פעם שניה.

רקטאל פרולפס : לאשה בת 80 איך מומלץ לעשות נתוח רקטאל פרולאפס אחרי שעברה נתוח לפני 12 שנים נתוח כזה דרך הבטן. ההצעה דרך הרקטום: מהם הסכונים האם זה שוב יחזור ואם חותכים את חלחולת האם זה כאב ומ ה קורה לאחר הנתוח ? איךמתפקדים?
תודה עדנה

פרופ' ניר וסרברג

יש גישות שונות תלוי גם במצב הכללי 

על פי הגישה שנבחרה יש לציין את השינויים והסיבוכים הכרוכים בכך 

איני רואה מקום לציין זאת בהרחבה בטח שלא בפורום העוסק בסרטן המעי 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
29/08/2016

כאבי בטן ושילשולים חריפים

שלום דר ניר שמי רינת גאן אני בת 24 מזה כשנה אני סובלת מכאבי בטן ושילשולים חריפים הכאבי בטן על בסיס יומי + השילשוליםאני מקופלת על הריצפה ההיתי מאושפזת בביהח עשו לי סיטי אמרו דלקת לא יותר מזה עשו לי בדיקות שלא הראו הרבה רק שאין לי רגישות לחלב ד"ר אני סובלת מאוד לא יכולה לנהל שיגרת יום נורמלית אני עובדת בעבודה מנהלתית וזה מהווה לי בעיה כל הסבל הזה ההיתי אצל גסטרולוג לא נתן לי מענה אנא ממך אולי תאכל להנחות אותי מה עלי לעשות

פרופ' ניר וסרברג

איני יודע מה הבעיה מהתאור שנתת 

ץאני ממליץ לנסות שוב גסטרואנטרולוג או רופא פנימי שינסו לאבחן את הבעיה


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
21/08/2016

בדיקות בחו"ל

לאחר הוצאת הגידול במעי הגס ושליחתו לבדיקות לבירור סוג הסרטן וקביעת המשך טיפול אילו בדיקות נוספות אפשר לעשות בחו"ל עם הביופסיה לטיפול יעיל יותר בהמשך

פרופ' ניר וסרברג

זו שאלה מאד כללית 

פרטים חסרים  למשל הם גיל מחלה במשפחה מה היה הביופסיה מה היה בבדיקות הדם וההדמיה וכו....


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
27/07/2016

דימום רקטלי מתמשך

בת 68, עקב דימום רקטלי מתמשך, עברתי 2 בדיקות קולונוסקופיה, במרחק שנתיים זו מזו. לא נמצאו פוליפים, ברוך השם. עקב דימום מתמשך, נבדקתי ע"י פרוקטולוג, שרשם לי נרות ומשחה. הדימום נמשך, בכל יום כמעט מהבקר מופיע דימום חזק, אדום מאוד, גם ללא יציאות. יש לי מיחושים בבטן התחתונה. נבדקתי מספר פעמים אצל רופאת המשפחה, עברתי אולטראסאונד שלפוחית השתן – הכל תקין. בכל זאת הדימום ממש מפחיד, בכמויות גדולות ומתמשך. מה עושים? עלי להוסיף – אחותי נפטרה מסרטן הלבלב לפני כ-10 שנים, ואחות שנייה חלתה בסרטן המעי הגס, והחלימה, ב"ה.

פרופ' ניר וסרברג

אם קולונוסקופיה באיכות תקינה צריך לראות אם הטיפול לבעיות בפי הטבעת מספק 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
19/07/2016

בעיות ביציאות 5 שנים לאחר ניתוח ברקטום

מאז הניתוח בעיותי כלהלן: ריבוי יציאות ללא התרוקנות, שלשולים כדרך יחידה להתרוקנות, בריחות,עצירות,כאבי בטן ממושכים לאחר יציאות, לעיתים רחוקות גם חסימות מעיים. אני במעקב רפואי סדיר ואף אחד מהרופאים המטפלים בי לא הצליח לאזן את מצבי. יש ימים טובים יותר ויש ימים בלתי נסבלים. אני עושה תרגילי יוגה נשית באפן קבוע ומקפידה לאכול עפ"י הנחיות שקבלתי מביה"ח לאחר הניתוח.לאחרונה פניתי לתזונאית שנחשבת למתמצאת בבעיות מעיים ובינתיים ללא הואיל. האם עלי להבין שאין פתרון לבעיות אלה?
בתודה

האם זה אומר שזהו זה ואין מה לעשות?

פרופ' ניר וסרברג

אם אני מבין נכון עברת ניתוח לכריתת רקטום יתכן גם עם הקרנות לאגן 

התלונות מוכרות ומשויכות לסינדרום אופייני לניתוחים אלו בדרגות שונות של הפרעות התרוקנות 

המצב אכן קשה לטיפול מאחר ואיני יודע מה הציעו כבר לא אפרט את האפשריות 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
07/07/2016

שלשול

יצא לי שלשול שחור אני אחרי ניתוח פי הטבעת היה לי מין בלוטה שהיו צריכים לנקז והיום יום השני שאני בבית ויצא לי שלשול שחור ואז כאבים בפצע של הניתוח מה עלי לעשות

פרופ' ניר וסרברג

לדבר עם המנתח 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
04/07/2016

תאור מאקרוסקופי – מעי גס: 4 פוליפים אפורים, הגדול מהם בקוטר 0.4 ס"מ

בהמשך לשאלתי באיזור כפף הכבד נראה פוליפי ססילי ב-1.5-2 ס"מ על קפל רירית. בבדיקת ההיסטולוגיה נמצאו הממצאים במיקרוסקופי והאבחנה היא:superfical fragments of a villous a adenoma,mostly with low grade dysplasia for except for focus of increased architectural complexity, suspicious for transition to focal high grade dysplasia. no free margins found.

פרופ' ניר וסרברג

בהמשך לתשובתי צריך לראות אם מתאים לכריתה בקולונוסקופיה מבחינה טכנית 

באשר לתשובה הפתולוגית ראוי לבצע רביזיה לפני החלטה 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
02/07/2016

ריר עם דם בצואה

דוקטור שלום
בן 31 יש לי מדי פעם פסי ריר בצורה עם פסים דקים של דם. עברתי בדיקת פרקטולוג, רופא גסטרו,us של האיברים הפנימיים קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה בשנה האחרונה. יכול להיות שיש לי גידול ומפספסים אותו ? מה יכול לגרום לפסי דם בצואה שאינו גידול ?

פרופ' ניר וסרברג

קולונוסקופי טובה בהכנה טובה היא בדיקה מצויינת לשלול סרטן מעי גס. דלקת וזהום יכולים לגרום לכך גם הם באופן כללי 

 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
04/06/2016

תוצאות בדיקת קולונוסקופיה

קיבלתי תוצאות בדיקה שאומרות
כיסים במעי
נלקחה דגימה מדופן המעי ומדופן הקיבה . נאמר שהיה בו מראה מבריק.
השאלות: מה אומר מראה מבריק בדופן?
מה זה כיסים?

פרופ' ניר וסרברג

כיסים במעי הגס נקראים גם סעיפים או דיברטיקולים כפנשכתוב לפעמים נוצרים כיסים קוני בדופן המעי זו תופעה מאוד שכיחה. לפעמים הם יכולים לדמם או להתנקב. אפשר להרחיב בקריאה 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
28/05/2016

סרטן מעי הגס?

היי אני בת 22 , כבר תקופה של כמה חודשים שיש לי מספר יציאות ביום , במהלך היציאה יש כאב וקיבה קשה . כשאני מנגבת יד מעט דם על הנייר ובתחילת הצואה כבר קרה לי 4 פעמים שראיתי מין חתיכה לבנה שקופה ומאוד חוששת לגבי זה .. אשמח לדעת אם זה מסוכן?

פרופ' ניר וסרברג

הסיכוי למשהו מסוכן הוא נמוך 

מהתאור קשה לדעת במה מדובר והדברים השכיחים הם פיסורה או טחורים 

אם נמשך פני לבדיקה 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
14/05/2016

שלשולים

שלשולים כבר 3 חודש לא מפסיק עשיתי בדיקות יצא תקין מה הסיבה לשלשולים האלה ומה עושים שיפסיק

פרופ' ניר וסרברג

הפורום עוסק בסרטן המעיהגס . האם השלשול קשור? בכדי לשלול יש לבצע קולונסקופיה


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
08/04/2016

המשך לשאלה קודמת סרטן מעי

תודה על התשובה
שאלה נוספת איך יכול להיות ששתי הביופסיות שונות בתחילת הגילוי אובחנה ברמבם well diff
אחרי הניתוח באיכלוב נתנו ביופסיה של modratley diff האם יש סיכוי לטעות באבחון

פרופ' ניר וסרברג

מדובר בשאלה שקשורה בהבנת הדרך שבה נקבע היסט ולוגית ההבדל בין דיפרנציאצה טובה לחלקית וניתן לקבוע אותה טוב יותר על תכשיר שלם לעומת ביופסיה 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
05/04/2016

בדיקת קולונוסקופיה

קיבלתי תשובה :
Tubular Adenoma Low Grade Dysplasia ,
מה זה אומר ?

פרופ' ניר וסרברג

פוליפ שפיר בתלות בגודל ובמראה יש לכוון את הקולוהנוסקופיה הבאה שאל את מי שביצע אותה 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
03/04/2016

איחור ביום בהכנה לבדיקת קולונוסקופיה

הייתי אמור לעבור בדיקה ביום רביעי והקדימו לי אותה ליום שלישי בשש בערב. התחלתי בדיאטה של עוף, דגים וכו' ביום שבת במקום ביום שישי. האם המעי יתרוקן עד אז או שאיחור ביום הוא קריטי?

פרופ' ניר וסרברג

עיקר ההכנה קשור בחומר שנלקח. סביר להניח שזה יספיק אבל לא ניתן לאמא בוודאות לפעמים ההכנה לקויה גם כשהכל נעשה 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
31/03/2016

פוליפ 2 ס"מ מכוייב

תודה על המענה הקודם. הפוליפ אובחן על-ידי פרוקטולוג אחד כמכוייב (פרוקטולוג שני לא התייחס לעניין של כיב), על גבעול עבה וקצר יחסית, בגודל 2 ס"מ.
האם פוליפ בגודל כזה יכול להיות שפיר? האם היותו מכוייב מגבירה את הסיכוי לממאירות? (מיקומו כ 7 ס"מ גובה מפי הטבעת). בכל מקרה קבעתי תור להסרה.

פרופ' ניר וסרברג

צריך להסיר. לא ידועים כל הפרטים כדאי לברר מסביב כולל קולונוסקופיה אולטרסאונד סיטי וכד


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
29/03/2016

דימום בצואה וגרד- המשך

תודה רבה על תשובתך המהירה ד"ר וסרברג, כן ירבו כמוך!
בהמשך לפנייתי ותשובתך אודות אימי שראתה בשהוע האחרון דימום בניגוב ובצואה, שאלת מה היו תוצאות הביופסיה ולמה היא עוברת שוב פעם קולונסקופיה? התשובות תודה לאל הראו שמדובר בפוליפים שפירים ללא ממצא פתולוגי והיא חוזרת שוב ביוני על הבדיקה כי ההכנה לטענתם לא הייתה הכי טובה ומדוייקת.

פרופ' ניר וסרברג

כל טוב 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
28/03/2016

דימום בצואה וגרד

שלום רב,
שואלת עבור אימי בת 62, ביצעה לפני כחודשיים קולונסקופיה שמצאו שני גידולים שפירים בצבע אפור וכרתו את כולם באופן מלא.
בשבוע האחרון הופיע לה דם בניגוב ובצואה ובמקביל תחושת גרד חזקה. האם יש לחשוש או שמא אלו סימנים של טחורים ו/או פיסורה
(היא תחזור שוב על בדיקת הקולונסקופיה בחודש יוני(
תודה רבה

פרופ' ניר וסרברג

בהחלט יתכן שקשור לתסמינים של פיסורה או טחורים. חשוב לדעת מה היה בתשובת הביופסיה ומדוע חזרה על קולונוסקופיה ביוני


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
16/02/2016

בדיקות דם

האם אפשר להבחין בסרטן מעי הגס דרך בדיקות דם?

פרופ' ניר וסרברג
בעקרון לא ניתן
ישנן בדיקות מרמזות כגון בדיקת סמני סרטן אך לבדיקות אלו אין מספיק רגישות ואינן ספציפיות מספיק כדי לקבלן כבדיקות סקר
ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
04/02/2016

דם טרי בניגוב

היי ,אני סובלת מעצירות למרות שדותה כמות מספיקה של מים וגם ירקות ופירות כמעט חודשים מדי פעם יש לי דם טרי בניגוב ?
ויש במשפחה רקע סרטן אבל לא לקולון
אני ממש לחוצה ובתקופת מבחנים לא יכולה לעשות בינתים בדיקה קולונסקפיה
מה אפשר לעשות כפתרון תחליפי לתקופה הזאת
אשמח לקבל מענה

פרופ' ניר וסרברג

הפורום עוסק בסרטן המעי הגס בתלונות של עצירות ודם בניגוב כדאי לבצע קולונוסקופיה

המשך בירור התלונות אצל גסטרואנטרולוג


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
20/01/2016

כאב עמום

שלום אני בן 30 ובחודשים האחרונים ראיתי שיצאו לי יבלות בפי הטבעת הלכתי לרופא עור נתן לי קרם aldara .. אני מרגיש כאב עמום כל הזמן בתוך פי הטבעת האם אני צריך לחשוד לגבי סרטן המעי הגס?
האם אני צריך לעשות בדיקת קולונוסקופיה ?

פרופ' ניר וסרברג

יבלות בפי הטבעת אינן גורם סכון לסרטן במעי הגס

חלק מהוירוסים שגורמים ליבלות יכולים לגרום לסרטן בעור פי הטבעת לכן חשוב לטפל ולעקוב


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
19/01/2016

אנדוסקופיה אבחנתית של דרכי העיכול

שלום ד"ר ניר
מה שלומך?? אני מקווה כי איני טועה בסוג הבדיקה והיא אנדוסקופיה (עם לקיחת דגימה)
שתתבצע בעוד כשלושה שבועות בשל בעיות בדרכי העיכול, פעם שלשולים מרובים,אך לרבות עצירות וקשה. חרף שאני נוטלת בקביעות מס' משלשלים שאינם חיוביים:
לא נעים לי לציין, אך תה טיבטי, 3 כוסות ביום.. שלילי ביותר
2 כפות שמן פרפין
תה סנה
עד 10 גרגירי אגיולקס בלבד (גם הרי מכילים סנה וגם לא משהו יעיל)

אוכלת מאכלים עם סיבית ולכן לאחר בדיקת USבטן שערכו לי בשבוע שעבר הסתבר שיש לי המון גזים לכודים (עדיין לא הייתי אצל הרופא רק הרנטגנאית אמרה וגם שהכבד מוגדל) יותר מזה לא הבנתי. מה לדעתך אתה משער בעצם קורה ויקרה? תודה.

פרופ' ניר וסרברג

עצירות היא תלונה שכיחה ביותר וסיבותיה מגוונות

לכן מבצעים בירור . לכן לא אוכל לענו מה קורה ויקרה


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
14/01/2016

תשובה פתולוגית

ברצוני לדעת מה אומרת התשובה הנ"ל ואיזה השלכות יש אם עוברים ניתוח או לא עוברים?
(אשה בת 83)

adenocarcinoma
t67000
m81403
r1600067

פרופ' ניר וסרברג

התשובה מדברת על אבחנה היסטולוגית של גידול סרטני

לא ברור מאיפה הביופסיה לכן לא ניתן להתיחס לטיפול המומלץ ( ניתוח או אחר ) ומה ההשלכות של טיפול כזה


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
20/12/2015

כתם כהה בצואה

תודה על תשובתך.
האם כתם דם כהה בצבע סגול כהה,בגוגל 2 סמ עם ריריות מעיד על דם ישן ובכל זאת עליי להיבדק אצל פרוקטולוג.?חשבתי שרק דם טרי מעיד על תופעות של פי הטבעת.
תודה
שרון

פרופ' ניר וסרברג

ארוע בודד לא מחייב בדיקה בעקרון

התאור לגמרי ברור ולכן כדאי


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
19/12/2015

אירוע מוחי

שלום הרופא יש לי שאלה
אבא שלי עבר אירוע מוחי , היה לו כריש דם במוח והצליחו בזכות ניתוח להוציא לו .
כרגע הוא בטיפול נמרץ והיה מורדם ומונשם 5 ימים. לאחר זה הוציאו לו את הצינור והוא הצליח לנשום לבד… אחרי יום וחצי כנראה והוא לא הצליח לנשום כמו שצריך ושוב עכשיו הוא מורדם ומונשם.
השאלה שלי כמה זה מסוכן ? מה ההשלכות של זה ? והאם בן אדם מבוגר ( בן 56) יכול לצאת מזה ולחזור לנשום בכוחות עצמו ?
אני אשמח לקבל מענה. תודה רבה.

פרופ' ניר וסרברג

הפורום אינו עוסק בתחום זה

מומלץ לפנות לנוירולוג או נוירוכירורג


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
01/12/2015

יתכן???

ד"א ניר..
עלי לבצע בדיקה לגילוי סרטן המעי הגס עקב ריבוי שלשולים למרות עצירות
כרונית לאורך שנים רבות (מה שנשלח במעטפה בדואר לגילוי דם סמוי)
אולי בעתיד אשאל אותך שאלה נוספת.. אז.. אל תברח לי.. :)
תודה
עדי

פרופ' ניר וסרברג
בהצלחה
ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
30/11/2015

שלום

הכוונה שהבעיות שעליהן טרם נעניתי אינן קשורות לפורום שלך.
מאחלת אני לך בריאות טובה.
עדי

פרופ' ניר וסרברג

גם לך


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
26/11/2015

צואה שחורה

כפי שכתבתי בראשית השבוע, צואה שחורה כפחם.
לאח ר מכן מיום שני ואילך הצואה חזרה לצבעה הטבעי. הארוע לא לווה בכאבי בטן או כדומה וכמו שהופיע נעלם.
האם זה משנה את התשובה שלך.
בתודה על תשובתך.

פרופ' ניר וסרברג
אם אכן היה כפי שתואר מומלץ לבצע גסטרוסקופיה
ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
17/11/2015

א. תודה המשך באולי?? קשור

תודה ד"ר ניר.
בנוסף לעיתים קרובות קיים רוק (צח) מיותר בפי שאני חייבת לירוק/לפנות לממחטה.
קיימים ימים ותכופות שיותר ויש שפחות. הדבר קשור למשהו במעיים? לגסטרו? למעשה
שאלתי זאת בפורום מחלות גסטרו אך טרם ענו.
בברכת תודה
111

פרופ' ניר וסרברג

לא רלוונטי לפורום הזה ואכן יש להמתין לתשובת פורום גסטרו


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
10/11/2015

עבודה סמנריונית במדעים

שלום רב,
שמי נתנאל רחמים ואני סטודנט שנה אחרונה בהוראת המדעים, השנה אני עושה עבודה סמנריונית בנושא של הקשר בין בשר מעובד למחלת הסרטן, אשמח להפגש עם בד"ר או ללהתכתב במייל בכדי שאוכל להיוועץ עמך בנוגע למאמרים מדעיים בנושא

בתודה
נתנאל רחמים

פרופ' ניר וסרברג

אשמח לעזור


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
19/10/2015

מה עוד אפשר לעשות לאמא אם הסרטן התקדם ויש שחמת בכבד…?

75, שחמת כבד.. סרטן מעי היה 5.6 סמ" משני בכבד…. מיימת . מה עוד ניתן לעשות עבורה ולא עשינו? טיפולי כימו לא עזרו …

פרופ' ניר וסרברג
איני מכיר את המקרה לפרטיו אך נראה שמדובר במחלה מתקדמת שאינה מגיבה לטיפולים הקונבנציונליים שמוכרים.
במצבים כאלו צריך בראש ובראשונה לדאוג להקלה בכאב ובסבל.
ישנם טיפולים ניסיוניים שיעילותם לא הוכחה עדיין ניתן להתעניין אצל האונקולוגים


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
12/10/2015

כאבי בטן

שלום, מזה שלוש שנים אני סובלת מכאבי בטן בצד ימין. עברתי טיפול אנטיביוטי בהליקובקטר עשיתי סיטי בטן שיצא תקין לפני שנתיים וחצי וקולונסקופיה שלקחו בה ביופסיה ויצא תקין לפני שנתיים וחצי.
בחודש האחרון כאבי הבטן הפכו ילדים מצד ימין כלפי המרכז. הצואה שלי לא סדירה עם עצירויות רבות ולפעמים צואה מאוד רכה. השתמשתי בגליצרין כדי לעזור לעצירות. ויש לי גם ריר בצואה. בשבוע האחרון ניגבתי פעמיים ריר שקוף שבתוכו היה כתם דם קטן דמוי חוט. וכאבי הבטן בשבוע האחרון מאוד חדים.
אודה לך על ייעוץ בנושא

פרופ' ניר וסרברג

הפורום עוסק בסרטן המעי הגס . על מנת לשלול סרטן בסיטואציה כזו יש לבצע קולונסקופיה שיכולה גם לקדם את התשובה בקשר לאפשריות אחרות

להמשך בירור יש לפנות לגסטרואנטרולוג


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
10/10/2015

דימום במעי הגס

שלום לך תודה על כל השאלות שענית לי אתמול אבא שלי עבר שוב פעם ניתוח היה לו דימום במעי הגס הוא נכנס לחדר ניתוח ניקו לו תמקום וגם שמו לו תחבושת לסתום את הדם כרגע הוא בטיפול נמרץ מורדם מונשם הרופא אומר שמחר רוצים להוציא לו תחבושת לראות שדם הפסיק ואם לא אז לעשות לו צינתור השאלה שלי כמה זה מסוכן הצינתור האם הדימום יכול להפסיק בלי התחבושת ובלי לעשות צינתור האם אבא שלי יכול לצאת ממצב הזה הוא עבר 5 ניתוחים עד עכשיו הגוף שלו גם חלש מאוד

פרופ' ניר וסרברג

לכל פעולה יש סכונים והם צרכים להשקל למול הבעיה . במקרה יש דמום אז צריך לבצע פעולות להפסיקו שאם לא כן דימום יכול להוביל למוות. אם יש צורך באמצעי כמו צנתור להפסקת הדימום אז יש לבצע זאת למרות הסכונים ( שאינם רבים) בחולה טיפול נמרץ יכול למשל להמיר תפקוד כליתי.


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
05/10/2015

גידול בחלחולת

בגסטרוסקופיה ממצא4סמulcerated polyploid t1. Cea1.6 ראות תקין מה מידת הדחיפות לניתוח? בתודה

פרופ' ניר וסרברג

כדאי להתיעץ בפורום העוסק בקיבה


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
03/10/2015

כשבוע שלם יש לי צואה שחורה

כבר שבוע שלם יש לי צואה שחורה

פרופ' ניר וסרברג

צואה שחורה כמו זפת קשורה לדימום מדרכי הככול העליונות ויש להבדק בדחיפות


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
18/09/2015

ריכוך צואה בטיפול בפיסורה

האם מומלץ לשלב בין בנפייבר לנורמלקס?. אין לי עצירות אבל בכל תחילת יציאה הפיסורה נפצעת מחדש. מטופלת ברקטוגסיק מיזה כשבוע.

פרופ' ניר וסרברג

הפורום עוסק בסרטן המעי הגס 

אין מקום לנורמלקס יחד עם בנפייבר שתפקידם דומה חשוב לשתות הרבה מים 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
16/09/2015

המלצה על ייעוץ תזונתי

לאור כריתה טוטאלית של מעי גס, וחיבור של מעי דק לרקטום, ריבוי ביציאות מימיות, ביקור תכוף בשירותים, ריבוי בגזים. איכות חיים ירודה לחלוטין. אשמח לדעת על תזונה מרגיעה המעודדת הפחתה ביציאות, התמצקות היציאות ושליטה מירבית בפעילות מעיים. אשמח לעמיתה המצויה באותו מצב , לתמיכה וחיזוק.

פרופ' ניר וסרברג

בתלות בשארית הרקטום והסיבה לכריתה אכן יכולה להיות בעיה המתוארת . כדאי לשלול בעיות אנטומיות כמו הצרות בהשקה ולשינויי דיאטה לפנות לדיאטנית


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
15/09/2015

חור במעי הגס

שלום לך ותודה על המענה הקודם בקשר לאבא שלי הרופאים אמרו שיש לו חור במעי הגס וכרגע הוא מונשם מורדם במצב קשה כרגע מחכים שהגוף יהיה יציב בשביל לנתח אותו שוב וכנראה להוציא את החור במעי הגס וגם לשטוף תמקום מזיהום שוב השאלה היא יש סיכוי שהוא יצא מי זה וכמה מסוכן שיש תחור במעי הגס אני מאוד השמח לקבל תשובה ממך ושוב פעם תודה ושנה טובה.

פרופ' ניר וסרברג

אתה מתאר מצב קשה . אפשר לצאת ממצב כזה אך חשוב להבין שזהו מצב עם סכון חיים 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
09/08/2015

סרטן המעי הגס

שלום. לאבא שלי גילו את המחלה במעי הגס. גרורות לבטן ולכבד. הוא היום אחרי 4 טיפולי כימו וביולוגי. המרקרים ירדו , אבל בסיטי רואים עדיין גרורות בכבד. יש לציין שאין כאבים ואין דימומים בכלל, כמו שהיו בהתחלה. יש כאבים מדיי פעם אחרי שהוא שותה או אוכל רק. כאב קל. השאלה היא כזאת: האם אפשר להמנע מעוד טיפולים ? הוא לא יכול לעמוד בזה יותר הוא ירד 22 קילו ומאוד מאוד חלש. עכשיו גם גילו קריש דם בריאה והוא מטופל בזריקות.

פרופ' ניר וסרברג
צריך להכיר טוב את המקרה כדי לענות על שאלה כזו
האונקולוגים מווצריך להכיר טוב את המקרה כדי לענות על שאלה כזו
האונקולוגים מוודאים אם ניתן להמשיך בטיפול על פי מצבו של החולה ל על פי מצבו של החולה

ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
24/06/2015

באיזה רמה

באיזה רמה זה יכול לחזור?

פרופ' ניר וסרברג
?
ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
22/06/2015

קולונסקופיה

לד"ר שלום

עברתי לפני חודש קולונסקופ0יה והאבחנה היאserrated adenoma.low grad dysplasia

פרופ' ניר וסרברג
פוליפים מהסוג הזה הם אינם סרטן אך הסכון סביבם גבוה ומצדיק מעקב
מעבר לכך לא ברור לי מה השאלה ומהם הנתונים האחרים הרלבנטים של השואל

ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
26/05/2015

בהמשך לתשובתך

תודה על התשובה. בהמשך לכך שאלתי:
האם להמתין לתוצאות הביופסיה כדי לקבוע תור להצאת הפוליפ?
האם עלי להיפגש עם רופא גסטרו בביה"ח לפני קביעת התור להוצאת הפוליפ?
האם אתה יכול להמליץ לי על רופא מומחה בתחום?
בתכניתי לנסוע לחו"ל בעוד כשבועיים למשך שבועיים – האם כדאי לשנות את תכנית הנסיעה?

ושוב תודה על התשובה והסבלנות

פרופ' ניר וסרברג

כדאי להמתין לתשובת הביופסייה

בהחלט סע לחול 

הפרופ לא עוסק בהמלצות מצטער

 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
13/05/2015

חשש מפוליפ סרטני

תודה רבה רבה לתשובה שקיבלתי
לפניתי מיום אתמול
האם אפשר לשלוח לכב' את האבחנה באיימל
תודה

פרופ' ניר וסרברג

יש צורך לראות גם את הסליידים של הבדיקה הפתולוגית 

ככלל אני לא חושב שהאנטרנט מתאים לביצוע חוות דעת כזו 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
12/05/2015

סרטן במערכת העיכול + גרורות לכבד ולמוח

שלום,

אבי בן 64 , נתגלה אצלו המחלה לפני כחודשיים כתוצאה מצהבת חמורה, גרורות בכבד. הכבד מוגדל ויש בצקות בקרסוליים + גרורות במוח שיוצרות בצקת, מטופל בסטרואידים. לאחר ביופסיה בכבד הוא נמצא בדרגה 4.
שאלתי כזו.. מה תוחלת החיים במצבו? האם טיפולי כימו ו/או הקרנות יעזרו במצבו?

פרופ' ניר וסרברג

צר לי לשמוע

מהפרטים שנמסרו נראה שהטיפול הוא בתמיכה וכמוטרפיה .


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
27/04/2015

מים סגולים בצואה

אני בן 19 היה לי מים סגולים בצואה וקצת לחץ ביומיים האחרונים…האם זה תסמין של סרטן וללכת לרופא?

פרופ' ניר וסרברג

מים סגולים אינה תלונה מוכרת לי . יכול להיות שהיה קצת דם . אם ממשיך אז כן כדאי לפנות להבדק


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
22/04/2015

פענוח בדיקה פתולוגית בעקבות בדיקת קולנוסקופיה

שלום רב!
הייתי רוצה לדעת מה זה אומרvillous adenoma with low grade dysplasia?
הוצאו פוליפים במעי ובדיקה מאקרוסקופית רשום : התקבלו שני קטעי ריקמה פוליפואידים בקוטר 0.7 ס"מ ו2 ס"מ . הקטע הגדול עם גבעול באורך 0.5 ס"מ.

פרופ' ניר וסרברג

מדובר בפוליפ שהוא שפיר. בד"כ בפוליפים גדולים כאלו ( במידה ואין ממציאם נוספים) יש צורך לבצע קולונסקופייה חוזרת בטווח זמן קרוב יותר . יש להתיעץ עם הרופא שביצע את הפעולה


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
12/04/2015

סרטן במעי הגס

בהמשך לשאלתי, בקשר לסבי בן 85 עם גידול של 8 מ״מ במעי הגס. היום הוא עבר סיטי בטן והתגלו גרורות בכבד בדרגה גבוהה. מה טיפול האפשרי במקרה כזה ומה תוחלת החיים עם ממצא כזה.

פרופ' ניר וסרברג

עקרונית טיפול כמוטרפי עם או בלי כריתה של הגרורות על ידי ניתוח במידה וניתן

תוחלת החייים תלויה בטיפול האפשרי


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
26/03/2015

צילום ct מפתיע

תודה רבה. הרגעת אותי מאוד.

פרופ' ניר וסרברג

בבקשה


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
10/03/2015

סרטן המעי הגס

שלום אמי בת 56 חולתה ליפני כחצי שנה בסרטן המעי הגס (החולחולת) היא עברה כימותרפיה בכדורים, הקרנות ,וכרגע אנחנו מחכים לתאריך של הניתוח שאמור להיות בשבועות הקרובים ,למזלנו לא התגלו גרורות. הגידול עבר את דופן המעי ולא הגיע לבלוטות הלימפה ,הגידול מסוג קריצנומה ,השאלה שלי היא מה הסיכוי שהמחלה תחזור ?תודה דניאלה

פרופ' ניר וסרברג

אחרי הניתוח ניתן יהיה לקבוע את המדרג האמיתי של הגידול על פי התשובה של הבדיקה הפתולוגית . לפי תשובה זו ניתן יהיה להאריך סטטיסטית את שעורי החזרה של המחלה


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
25/02/2015

חלחולת

שלום דוקטור.
אני אשה כבת 33 ורצוני לשאול שאלה
ליפני שבועיים לערך היו לי במשך יומיים שלשולים ביום הראשון 3 פעמים וביום השני פעמיים מאז זה הפסיק .יש לציין שאני עושה דיאטה הרבה זמן ויומיים ליפני השילשולים אכלתי המון ועוד מאכלים בשמן ,מה שיכול היה לגרום לשלושים הבעיה היא שמאז השילשולים אני לא בן אדם קראתי באינטרנט על מחלות הגורמות לשלשולים וכולי בפחדים מה גם שבלי קשר לזה יש לי מידי פעם כאבי בטן אומנם חלשים בבטן באזור הרחם או המעיים קראתי באינטרנט על חלחולת ומחלותיה ואני ממש פוחדת לעבור את הבדיקה יש לציין שבמשפחתי אין חולים במחלה במעיים.ועוד דבר רצוני לציין שהבנתי ש למי שיש מחלה במעיים או בחלחולת זה עושה תחושה לא נעימה בפי הטבעת ככה הבנתי ומאז שהיו לי השילשולים לפעמים אני מרגישה לחץ לעשות ואין אלה יש עצירות .בקיצור אני לחוצה ולא יודעת על מה זה מעיד

פרופ' ניר וסרברג

שלשןל היא תלונה נפוצה שלרוב אינה קשורה דוקא בסרטן המעי הגס . יחד עם זאת שלשול היא בד"כ תופעה שחולפת לאחר מספר ימים

אם נמשכת יש צורך לפנות לבדיקה


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
עמוד 2 מתוך 3123

שאלות נוספות בנושא: גורמי סיכון להתפתחות סרטן המעי הגס
