גורמי סיכון להתפתחות סרטן המעי הגס

נחלק את הדיון על הגורמים השונים היכולים להוביל לסרטן המעי הגס לגורמים אשר ניתן לשלוט עליהם, כמו תזונה, עישון וסגנון אורך חיים, ולגורמים שאינם ניתנים לשליטה, כמו גיל, מין, היסטוריה משפחתית, היסטוריה רפואית אישית וגנטיקה.

גורמים לסרטן המעי הגס שאינם נשלטים

מבין גורמי הסיכון שלא ניתן לשלוט עליהם, הגיל הוא המשמעותי ביותר. 90% מהמקרים החדשים של סרטן המעי הגס מתגלים במבוגרים מעל גיל 50. כמו כן, לגברים יש כ-35%-40% יותר סיכויים ללקות במחלה מאשר לנשים.
גורם סיכון נוסף הוא ההיסטוריה המשפחתית, כלומר הימצאות בן משפחה קרוב יחסית שחלה בסרטן המעי הגס או שנמצאו אצלו פוליפים, וגם ההיסטוריה הרפואית האישית – לדוגמא, היסטוריה של מחלת מעי דלקתית כמו קרוהן או קוליטיס כיבית (Ulcerative Colitis), יכולה להגדיל את הסיכויים להתפתחות של סרטן במעי הגס.

היסטוריה משפחתית ונטייה גנטית לסרטן המעי הגס:

נתמקד מעט בגורם בקשר בין ההיסטוריה המשפחתית לסיכויים לפתח את המחלה. לאנשים עם קרוב משפחה מדרגה ראשונה שלקה בסרטן המעי הגס יש סיכוי גבוה פי שניים עד פי שלושה לפתח את אותו הסרטן, לעומת כאלה ללא היסטוריה משפחתית כזו. יותר מכך, במקרה שאותו קרוב משפחה אובחן בגיל צעיר, או במקרה שישנם כמה קרובי משפחה עם סרטן המעי הגס, הסיכון עולה לפי שלושה עד פי שישה יותר מאשר באוכלוסייה הכללית.

הקשר בין היסטוריה משפחתית של סרטן המעי הגס לסיכון גבוה יותר לפתח סרטן זה נובע פעמים רבות מנטיות גנטיות משפחתיות. האבחון המוקדם של מחלות גנטיות מסוימות העוברות בתורשה, ואחראיות לכ-15% מכלל מקרי סרטן המעי הגס, הינו חשוב ביותר לטובת הטיפול באדם הנושא הגן הפגוע, וכמובן גם לזיהוי וטיפול מוקדם בבני משפחתו שיכולים לשאת גם הם את הנטייה הגנטית לפתח את המחלה.

  •  תסמונת Lynch, הידועה בכינויה HNPCC – Hereditary Nonpolyposis Colorectal Cancer ובתרגום הארוך לעברית "סרטן תורשתי של הכרכשת והחלחולת שאיננו על רקע פוליפוזיס", היא תסמונת בה פגם גנטי בחלבונים האמורים לתקן שגיאות בקוד הגנטי, ה-DNA, גורם לגדילה של פוליפים אדנומטוטיים בגיל יותר צעיר, כבר בסביבות גיל 25, ובנוסף מגביר את נטייתם של הפוליפים להפוך לגידולים סרטניים. סינדרום Lynch אחראי ל-2-4% מכלל המקרים של סרטן המעי הגס, ובנוסף לכך יכול לגרום גם לסוגים רבים ושונים של סרטן בדרכי השתן, הלבלב, הקיבה והמוח. את האבחנה של תסמונת Lynch עושים בתחילה על ידי זיהוי משפחות בהן קיימת התסמונת, על ידי ביופסיה של רקמת המעי הגס ועל ידי בדיקות גנטיות מקיפות. בישראל, הפגם הגנטי הספציפי לתסמונת זו קיים בעיקר בבני העדה הגרוזינית והאשכנזית. ללא טיפול, 80-90% מבעלי תסמונת Lynch יחלו בחייהם בסרטן המעי הגס, אבל מעקב מתמיד אחרי מצב המטופל יכול למנוע את התפתחות הסרטן. המעקב אחר בעלי תסמונת Lynch מורכב מבדיקת קולונוסקופיה כל 1-2 שנים, בדיקות של דרכי השתן והלבלב וגם בדיקת גסטרוסקופיה כל שנתיים. הגסטרוסקופיה היא בדיקה לגילוי מחלות בדרכי העיכול העליונות, הושת, הקיבה והמעי הדק, על ידי מצלמה זעירה שמוחדרת עם צינור גמיש דרך הושת, בניגוד לקולונוסקופיה המוחדרת דרך פי הטבעת.
  •  פגם גנטי מסוג אחר יכול לגרום למחלה מורשת בשם FAP – Familial adenomatous polyposis, או "פוליפוזיס משפחתית", שבה פשוט נוצרים מאות עד אלפי פוליפים במערכת העיכול. ללא הסרתם, יתפתח סרטן במעי הגס כמעט במ-100%. חולים במחלה זו נוטים לתת צואה דמית ואף לפתח אנמיה בעקבות הדימום. כלי האבחנה העיקרי של תסמונת זו הוא בדיקת הקולונוסקופיה. הטיפול, כפי שהוסבר בפרק "התפתחות סרטן המעי הגס", היא בפשטות הסרתם של הפוליפים בניתוח. לעומת זאת, במקרה שנמצא חולה בעל מאה או יותר פוליפים, או במקרה שהפוליפים גדולים, בדרך כלל יבצעו כריתה מונעת של החלק הנגוע במעי הגס. בכל מקרה יש להמשיך ולהישאר במעקב מתמיד על ידי ביצוע בדיקות קולונוסקופיה תקופתיות, משום שעבור בעלי FAP, שהסיכון להתפתחות פוליפים הינו גבוה במיוחד.

היסטוריה רפואית אישית:

ההיסטוריה הרפואית האישית גם היא מרכיב חשוב בגורמי הסיכון להתפתחות סרטן המעי הגס. אנשים שכבר חלו בסרטן המעי הגס הינם בעלי סיכון גבוה יותר לפתח גידולים סרטניים חדשים באיזור המעי הגס והרקטום. במקרה שהסרטן הראשון אובחן לפני גיל 60, הסיכון לפתח סרטן חדש הינו גדול אף יותר.

כפי שהזכרנו קודם, חולים במחלות דלקתיות כרוניות של המעיים, כמו מחלת קרוהן או קוליטיס כיבית, הינם גם בעלי סיכון גבוה יחסית לפיתוח סרטן ממאיר במעי, וזאת בעיקר בגלל הפעילות הדלקתית המתמשכת במעי הגס, הגורמת לכך שמערכת החיסון תוקפת את מערכת העיכול.

לאחרונה החלו לחקור את הקשר בין סכרת לבין סרטן המעי הגס. ידוע כי גורמי הסיכון עבור סכרת מסוג 2, המכונה גם סכרת מבוגרים, זהים לגורמי הסיכון של סרטן המעי הגס- וביניהם השמנת יתר, חוסר פעילות גופנית, היקף המותניים ועוד. עבור גברים, הקשר בין מחלת הסכרת לבין התפתחות סרטן המעי הגס גבוה יותר מאשר אצל נשים.

המעי הגס

גורמים לסרטן המעי הגס שניתנים לשליטה

למזלנו, ישנם גם גורמי סיכון שניתן לשלוט עליהם ובכך להפחית את הסיכויים להתפתחות הסרטן. מחקרים הראו שחוסר פעילות גופנית, השמנת יתר, צריכה גבוהה של בשר אדום או בשרים מעובדים, עישון וצריכת אלכוהול הינם פקטורים חשובים בהתפתחות סרטן מסוג זה.
מעניין לגלות שעד כדי 25% ממקרי סרטן המעי הגס יכולים להימנע רק על ידי מעבר לסגנון חיים בריא יותר, כגון שמירה על משקל תקין, פעילות גופנית של כ-30 דקות בכל יום, תזונה בריאה, אי-עישון והורדה בכמות האלכוהול הנצרכת.

פעילות גופנית:

הקשר בין הסיכון להתפתחות סרטן המעי הגס ובין ההתנהגות האישית מודגם לרוב על ידי ההשפעה המגינה של פעילות גופנית. בהתאם לכך, ובנוסף להשפעות הטובות הנוספות של הפעילות הגופנית על בריאותנו, ממליצים רופאים לבצע פעילות גופנית מתונה במשך כ-30 דקות לפחות, חמישה ימים בשבוע או יותר. פעילות גופנית רבה עשויה להוריד את הסיכון להתפתחות סרטן המעי הגס בעד כ-50% אצל גברים ונשים כאחד.

הפעילות הגופנית יכולה להיות פעילות פנאי או פעילות תעסוקתית, ובכל מקרה, ככל שתבצעו יותר ממנה, כך ירדו הסיכויים להתפתחות סרטן זה וכמובן, גם מחלות אחרות. יותר מכך, עבור אנשים המבלים את רוב שעות היממה בישיבה, אפילו שינוי קטן באורך החיים כמו הוספת הליכה מהירה או עלייה במדרגות יכול להוריד את הסיכון לסרטן.

השמנת יתר:

ללא תלות בכמות הפעילות הגופנית שאתם מבצעים, השמנת יתר מעלה את הסיכון לסרטן המעי הגס, ובגברים אף יותר מאשר בנשים.
השומן הבעייתי יותר הוא השומן הבטני, אשר זכה לכינוי הציורי "השמנת תפוח", בניגוד ל"השמנת אגס", בה מצטבר יותר שומן באזור הירכיים. את ההשמנה המרכזית, השמנת התפוח, מודדים על ידי השוואת ההיקפים של המותן והירכיים.

קיימות מספר השערות בנוגע לסיבה שהשמנה בטנית גורמת לסרטן המעי הגס. אחת מהן גורסת כי רקמת השומן הבטני מפרישה חומרים שונים מרקמת השומן התת-עורית, רקמת שומן מסוג אחר, ואלו משפיעים על האכילה שלנו, על ויסות האנרגיה ועוד. 

לאחרונה נמצא כי השומן הבטני גורם לעלייה ברמת אי-הסבילות של הגוף לאינסולין. באופן תקין, לאחר שאנחנו אוכלים, עולות רמות הסוכר בדם, והאינסולין אמור להורידו בחזרה לנורמה, על ידי העברתו מזרם הדם לתוך התאים השונים. אולם בנוכחותה של רקמת שומן מאסיבית, האינסולין פועל בצורה פחות טובה, ולכן רמת הסוכר נשארת גבוהה. כתוצאה מכך הגוף מפריש יותר אינסולין וגם יותר "פקטורי גדילה דמויי אינסולין", המוכרים בשם IGF-1. פקטורי גדילה אלה מגרים את התאים המצפים את חלל המעי לגדילה מואצת ולהתפתחות סרטנית.

בנוסף לתהליך זה, נמצא קשר נוסף בין ההשמנה הבטנית לסרטן, שהוא השפעתה על ירידה ברמות ההורמון החשוב "אדיפונקטין" אשר מדכא את התפתחות הפוליפים האדנומטוטיים במעי הגס. כמות הפעילות הגופנית ורמת ההשמנה משפיעות אפילו על היכולת להחלים מהסרטן. בבית החולים אלפרד באוסטרליה, גילו חוקרים כי חולי סרטן המעי הגס אשר עסקו בפעילות גופנית באופן קבוע בתקופה שלפני שלקו במחלה, זכו להחלמה שלמה יותר ב-14% מאשר עלו שלא התעמלו. חולים עם רמות שומן תקינות היו בעלי סיכויי החלמה גבוהים יותר ב-35% מאשר חולים עם רמות גבוהות של שומן.

חשוב לציין כי הקשר בין השמנה לבין סרטן המעי הגס מתחיל עוד בילדות. לאחרונה, מחקר שנעשה באוניברסיטת תל אביב הראה כי ילדים עם השמנת יתר חולים הרבה יותר בסרטן המעי הגס בבגרותם.

תזונה:

כאשר בודקים את שיעורי ההמצאות של חולי סרטן המעי הגס בפריסה גיאוגרפית עולמית, ניתן להיווכח כי שינויים תרבותיים- כאלה הקשורים לתזונה ולסגנון החיים, נמצאים בקשר חזק מאוד עם הסיכון לסרטן זה. שינויים בהרגלי התזונה האישיים, כגון הפחתה בצריכת הבשר האדום והמעובד, אכילה של מגוון ירקות ופירות, בחירה בדגנים מלאים ובנוסף לכך צריכה מספקת של סידן במזון תוריד את הסיכון לפתח את סרטן המעי הגס.

כאשר בדקו את הקשר בין צריכה של בשר אדום לבין התפתחות הסרטן, גילו כי האנשים שנמצאים בסיכון הגבוה ביותר הם אלו שצורכים בשר אשר נעשה בטמפרטורה גבוהה לאורך זמן רב. כמו כן, נמצא כי צריכה נמוכה של ירקות, פירות וסיבים תזונתיים, כמו גם הימצאות רמה נמוכה של ויטמין D בדם, נמצאת בהתאמה עם סיכון גבוה לפיתוח סרטן המעי הגס.

מזון עשיר בסיבים תזונתיים

מזון עשיר בסיבים תזונתיים

מה הקשר בין ירקות ופירות לבין מניעה של סרטן במעי הגס?

בשנת 2000, מחקר שהתפרסם ב- American Journal of Clinical Nutrition קבע כי קארוטנואידים (Carotenoid), פיגמנטים טבעיים הנמצאים בהרבה ירקות, יכולים להוריד את הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס. קארוטנואידים מוכרים למדע כחומרים נוגדי חימצון (בלעז "אנטי-אוקסידנטים"), דבר השם אותם בחזית המחקר למציאת תרופות מעכבות למחלת הסרטן. הם קיימים בעיקר בירקות כמו תרד, ברוקולי, גזר, עגבניות, חסה, תפוזים, סלרי ושאר עלים ירוקים.

המחקר, שהשווה שתי קבוצות בנות 2,000 איש כל אחת, של חולי סרטן המעי הגס ושל אנשים בריאים, בדק את הרגלי האכילה של המשתתפים, ובניתוח תוצאותיו נלקחו כמובן בחשבון גורמים אחרים המשפיעים על ההתפתחות הסרטנית, כמו השמנה, היסטוריה משפחתית וכו'.
התוצאות הראו חד-משמעית כי עבור גברים ונשים כאחד, ובמיוחד אצל צעירים- קארוטנואידים, ובמיוחד אלה שמקורם בתזונה עשירה בירקות, עשויה להוריד את הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס.

עישון:

ב-2009 הכריזה הסוכנות הבינלאומית למחקר הסרטן שקיימות ראיות מספקות לכך שעישון טבק מעלה את הסיכון לסרטן המעי הגס. הסיבה לכך שראיות אלה התקבלו רק לאחרונה, היא שהעישון עצמו מעלה את הסיכון לסרטן רק לאחר כמה עשורים, ועל כן היה קשה לשים את האצבע על גורם זה.

אלכוהול:

צרכני אלכוהול, אף ברמה מתונה, חשופים לסיכון גבוה יותר לפתח את סרטן המעי הגס, ואנשים שצורכים 2-4 משקאות אלכוהוליים ביום נתונים לסיכון גבוה ב-23% מאשר אנשים ששותים רק משקה אחד. 
בניגוד לכך, מחקרים הראו שצריכה של יין אדום דווקא יכולה להגן מפני סרטן המעי הגס, וזאת בשל השפעתו של הרסברטרול (Resveratrol), המצוי בקליפתם של הענבים האדומים. בהכנתו של יין לבן, לעומת זאת, הקליפות מוסרות מוקדם בתהליך התסיסה ואינן מספיקות להעביר מאותו חומר מגן. למרות עובדה זו, חוקרים היום אינם ממליצים לצרוך יין אדום בכמות העולה על כוס אחת ליום, וזאת בשל השפעתו הרעה של האלכוהול.

שימוש בתרופות:

תרופות דמויות אספירין, ותרופות נוספות מסוג נוגדי-הדלקת הלא סטרואידליים (NSAIDs) יכולות לסייע במניעה של סרטן המעי הגס. אולם לפני שאתם מתחילים לבלוע את הכדורים, דעו כי תופעות הלוואי שלהן, כמו לדוגמא דימום תוך-בטני, הן הסיבה שאין זה מומלץ להשתמש בהן למניעה.

נמצאו גם ראיות לכך שנשים המשתמשות בהורמונים שלאחר הפסקת הוסת (פוסט-מנופאוזה), במיוחד אלו המשתמשות בהן לטווח ארוך, הינן בעלות סיכון נמוך יותר לפיתוח של סרטן המעי הגס. דא עקא, הורמונים מסוג זה מעלים את הסיכון לסרטן השד ולמחלות לב. כיום ההמלצה היא לא לקחת תרופות או תוספי מזון מיוחדים על מנת למנוע סרטן של המעי הגס, וזאת בשל חוסר ודאות לגבי היעילות, המינון הנכון, והרעילות הפוטנציאלית של אותן תרופות.



קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

177 שאלות גולשים בהמשך העמוד

03/05/2019

ממצאים בבדיקת קולונוסקופיה

שלום ד"ר
אבי ביצע בדיקת קולונוסקופיה עקב דם סמוי בצואה.
במהלך הבדיקה הוציאו לו פוליפ ססילי בגודל 6 מ"מ
כמו כן נמצא גוש פוליפיאדי בצקום בגודל של 3-4 ס"מ, נוקשה ומעט מכויב.
נקבע לאבי ניתוח להוצאת הממצא הזה, וכמובן שנשלחו ביופסיות.
שאלתי היא- האם לאור הממצאים וגודל הממצא הסבירות גבוהה שמדובר בגידול ממאיר?
אודה לתשובתך, מודאגת מאוד.

פרופ' ניר וסרברג

פוליפ בגודל כזה ובמראה כזה חשוד להיותו גידול ממאיר אך לא ניתן לדעת עד לתשובה הפתולוגית לאחר כריתת הממצא


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
21/01/2019

קולונוסקופיה

שלום רב,
בעלי בן 81. עבר קולונוסקופיה בספטמבר 2017.
לאביו היה סרטן המעי הגס (אולי בחלחולת) בסביבות גיל 50.
כל כמה זמן עליו לעבור בדיקת קולונוסקופיה?

בברכה
רבקה

פרופ' ניר וסרברג

כל 5. שנים


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
12/12/2018

שלשול לאחר ניתוח במעי הגס

בתי עברה ניתוח של מחצית המעי הגס להסרת גידול סרטני. עכשיו שבועיים לאחר הניתוח מופיעים שלשולים. האם נורמלי?

פרופ' ניר וסרברג

בהחלט יתכנו שלשולים אך יכול להעיד גם על בעיה כל שכדאי להבדק 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
21/10/2018

צואה בצע שחור פחם ורכה

אני בשבוע ה9 להריון ואני נוטלת שני סוגים של כדורים פרנטאל ו פולקס .
הצואה שלי הפכה להיות לשחורה ורכה אפשר להגדיר אפילו שילשול , שקורה ברוב בזמן בבוקר ברגע שאני מתעוררת ,
אני אמורה לדאוג .

פרופ' ניר וסרברג

צואה שחורה כזפת יכולה להיות קשורה בדמם ממע העכול העליונה לכן כדאי להבדק 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
20/10/2018

מזה פוליפ בישבן

אני רוצה לדעת מזה הפוליפ הזה גולה בישבן

פרופ' ניר וסרברג

השאלה אינה ברורה


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
01/10/2018

כאבים בעצם הזנב הפרשות מהנרתיק ודם בצואה

שלום,
כבר 3 שנים שאני סובלת מהפרשות נוזליות לבנות בריח של דגים מהנרתיק.
אובחנתי עם ״וגינוז חיידקי״ כבר מספר פעמים ובכל פעם אני מקבלת טיפול שונה. עכשיו סיימתי 5 ימים בג׳ל אנטיביוטי.
לאחר הטיפול היו יומיים ללא הפרשות ועכשיו זה חזר.
במהלך החצי שנה האחרונה התחלתי לסבול מכאבים חזקים מאוד בעצם הזנב וזה מתבטא חזק יותר כשאני עומדת או יושבת.
בשבוע האחרון אני חושדת שאני רואה דם בצואה.
לוקח זמן לרופאים לשלוח אותי לבדיקות שאני מבקשת לכן רציתי לשאול את עצמך אילו בדיקות עליי לבצע?

פרופ' ניר וסרברג

בשאלה של דם בצואה כדאי להתחיל מבדיקת רופא רצוי פרוקטולוג


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
28/09/2018

חשש לסרטן

יש לי קרוב לחודש שילשולים וכל פעם שאני לוחצת יוצא לי מלא דם לאסלה אם קרישי דם אבל רק שאני לוחצת באסלה מה זה יכול להיות ?

פרופ' ניר וסרברג

חסרים פרטים כגון גיל והיסטוריה משפחתית 

כדאי לפנות לבירור בכל מקרה ולשקול קולונוסקופיה לפי הצורך


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
19/09/2018

שריפות בפי הטבעת וכאבים באיזור סגירת הסטומה

שלום.
עברתי ניתוח לסגירת סטומה לפני שבוע.
ההחלמה בכל שלביה אצלי הייתה ברוך השם מהירה, הייתי עם סטומה שלושה וחצי חודשים בגלל דליפה שהייתה במעי הגס בזמן הורדת גוש דחקתי שהיה שם.
לא עברתי קיצור או שחזור של המעי הגס.
הכל חזר למקומו מלבד כמה ס״מ שהורידו בגלל הסטומה.
לשמחתי הרבה יומיים אירי הסגירה הייתה כבר יציאה לא שלשולית וללא דם.
המעי חזר לעבוד בצורה מושלמת.
לא היו לי בעיות ברקטום/גידולים/שלשולים או כל מה שקורה ונוצר בגלל הסטומה.
אני יודע שעדיין די מוקדם להחלים ב 100 אחוז אבל שורף לי מאוד בזמן היציאה ויש תחושה של טחורים לנרות שאין, אני משער שזה בגלל שהמעי עדיין צר מדי מלהוציא יציאות עבות.
אני מקפיד כל תזונה נכונה ומים אבל הייתי מאוד שמח לדעת כמה זמן במצבי זה אמור לחלוף?
יש לציין שוב שאת כל התופעות והסיבות כולל שלשולים אין לי אותם, הייתה דליפה קלה שבעקבותיה נקבע לעשות סטומה שכבר נסגרה.
שאלה שנייה- איזור הניתוח בבטן מתחיל להחלים והנפיחות מתחילה לרדת אך משום מה לא מפסיק לדמם.
שבוע ימים שאני מחליף חבישת לחץ יומית שלאחר כנה שעות כבר מתמלאת בדם ויחד עם זאת יש כאבי תופת בבטן שלא עוזבים אותי ואני על משכחים מאוד חזקים.
תוך כמה זמן הג’י עם והכאבים באיזור הבטן עוברים?
המון תודה
אדם

פרופ' ניר וסרברג

עברת ניתח לפני שבוע אני ממליץ לפנות עם התסמינים למנתח 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
18/09/2018

צואה כהה

שלום,
אני בת 32, ללא הסטוריה רפואית כלשהי.
מזה כשבוע שמתי לב שהיציאות שלי הפכו לחומות כהות מאוד אך ללא שום תסמין של כאבי בטן, ריח רע או עצירות וכד'. רק הצבע הוא שמטריד.
איני נוטלת כדורים כלל ולא אכלתי סלק או מאכל ספציפי שידוע לי (שמשפיע על הצבע)
חשוב לי לציין שלפני כחצי שנה בבדיקות דם נמצא שמחסנית ברזל יצאה נמוכה (תוצאות הראו שהמחסנית עומדת על 5)
לא לקחתי טיפול כלשהו אך עברתי לאחרונה לתזונה טבעונית.

אני מאוד מודאגת ואשמח לדעת מה לדעתך זה יכול להיות..

תודה מראש.

פרופ' ניר וסרברג

אשמח לענות לשאלות בנושא סרטן המעי הכס 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
12/09/2018

כאבים בבטן התחתונה, גב התחתון וצורך להתרוקן

שלום, אני בת 42. לאחרונה יש לי התקפים של כאבי בטן וגב התחתון עם צורך להתרוקנות (צואה) 5-6 פעמים ביום. היציאה רכה אל לא שלשול ולחץ חד עם כאב בלתי נסבל בפי הטבעת. בשבוע האחרון אני סובלת מזה כל יום. לוקחת משכך כאבים.מה זה יכול להיות? מה עלי לעשות? למי לפנות? תודה

פרופ' ניר וסרברג

ממלי לפנות לרופא המשפחה ולשקול בירור כולל קולונוסקופיה לפי הממצאים 

האבחנה המבדלת כולל גם דלקת גם פוליפ וגם מעי רגיז ועוד צריך לברר כדי לדעת 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
11/08/2018

בליטה צד ימין לפי הטבעת

שלום לכולם בגדול אני כבר מומחה לבעיות בפי הטבעת
היה לי הכול טחורים פיסורים טרומבון
מה שקורה כרגע שאני החלמתי מפיסורה חרונית שנמשכה המון זמן
אבל בשבוע וחצי האחרונים אני מרגיש בליטה בצד ימין לפי הטבעת אפשר להרגיש את הבליטה רק שנוגעים בה
שאני מנסה לצלם אני לא רואה כלום בוודעות זה לא טחורים
אני יכול גם לומר שיש לי מין גרד מסויים סביב פי הטבעת שגם מציק לי
מה אני יכול לעשות ?!???!?!?!

פרופ' ניר וסרברג

אשמח לענות לשאלות בנושא סרטן המעי הגס 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
31/07/2018

מאכלים המותרים לטבעוניים לפני בדיקת קולונוסקופיה

אני טבעונית, וצריכה לעבור בדיקת קולונוסקופיה.
מכיוון שאיני אוכלת ביצים, בשר ומוצרי חלב, הייתי רוצה להבין האם מותר לאכול יוגורטים וגבינות שעשויים מסויה או מסוגים שונים של אגוזים (קשיו, שקדים וכו'). כמו כן, האם מרק צח שהוכן מירקות הוא גם אפשרות מבחינתי?
תודה

פרופ' ניר וסרברג

אשמח לענות לשאלות בנושא סרטן המעי הגס 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
24/07/2018

ביופסיה של פוליפ

שלום
בת 66 ביצעתי בדיקת קולונוסקופיה , נכרת פוליפ בגודל 0.4 ס״מ , תוצאת הביופסיה
מבנה פוליפואידי בקוטר 0.4 סמ ובנוסף פירורים קטנים
(Tubular adenoma(low grade displasia

מה זה אומר פירורים ? ומתי רצוי שוב לבצע קולונוסקופיה?
בתודה
אושרית

פרופ' ניר וסרברג

הפוליפ הוא שפיר

לגבי הפירורים צריך לוודא מול מי ששלח את הביופסיה כלומאה מי שביצע את הבדיקה למה הכוונה למשל אם הפוליפ נכרת בשלבים עם מספר חתיכות

מכיוון שהפוליפ שפיר זה לא ממש עקרוני

בכדי להמליץ על מועד הבדיקה הבאה צריך לדעת גורמי סכון אחרים כמו גיל ספור משפחתי מדוע בוצעה הבדיקה וכ


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
14/07/2018

כריתת פוליפ שפיר שטוח בחלחולת.

דוקטור יקר. למה התכוון הרופא כשכתב לי במייל כריתה אנדוסקופית?
מדובר בפוליפ שפיר שטוח 2 ס"מ וגובה הפוליפ 5 מ"מ במרחק 17 ס"מ מפי הטבעת.
נעשו בדיקות לקראת הכריתה. cea + אולטרה סאונד והם תקינים.
האם הוא יפתח לי את הבטן, או ינקב פתח בבטן.
או רק החדרת מכשירים דרך פי הטבעת להסרת הפוליפ.
והאם הדבר כרוך בימי אשפוז.

בתודה רבה מראש,
נדב יואל

פרופ' ניר וסרברג

לפי הנתונים עד כה נראה שמדובר בפוליפ שפיר והכונה בכריתה אנדוסקופית היא הסרתו דרך פי הטבעת כמו בקולונוסקופיה בה הוא אובחן 

יש לוודא שאזור הכריתה מסומן 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
09/07/2018

סרטן מעי הגס

עשיתי קולונסקופיה וירטואלית ונימצא פליפ בגודל 12 ממ.במרחק של 12 סמ מהרקטום.
האם זה מסוכן?

פרופ' ניר וסרברג
הסכום שזהו פוליפ ממאיר די נמוך תלוי במראה ובצורה
בכל מקרה צריך לכרות ולשלוח לביופסיה
ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
08/07/2018

כאבי בטן

שלום רב!
בת 23 , משקל 45. מניקה בהנקה מלאה כבר שנה,
(עברתי ניתוח לבקע מפשעתי בגיל צעיר) בשנתיים האחרונות סובלת מכאבים בבטן התחתונה צד שמאל (באיזור החיבור לירך מעל המפשעה) ובשנה האחרונה גם מתחושת מלאות שלא עוברת, כאבים חזקים בבטן השמאלית באמצע, וכאבי גב תחתון וכן כאבים בבטן העליונה בימין.
אובחנתי לפני כחצי שנה עם הליקובקטר וכעת מטופלת תרופתית
לפני כשלושה שבועות התחילה לי עצירות וגם לאחר התרוקנות עדיין מרגישה צורך.
לפעמים מרגישה תחושה כמו של בעיטות בפנים (לא בהריון) ורעשים
בנוסף מעט דם בצואה לפעמים (טיפות בודדות) וכאבים באיזור פי הטבעת מבפנים ובחוץ
סובלת גם מקצת גזים כמוכ שמתי לב בזמן האחרון שיש לי בפי הטבעת מעין בליטה חיצונית

פרופ' ניר וסרברג
אשמח לענות לשאלות בנושא סרטן המעי הגס
ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
24/06/2018

שלום רב,בדיקת פתולוגית. אודה לקבלת הסבר למונח מספר קסטות 2 +1-פירור בקוטר 0.3 ס"מ סומן בדיו

+1 פירור 0.3 ס"מ נוסף
1 פוליפ זעיר במעי עולה
1 פוליפ זעיר בעומק 40 ס"מ

פרופ' ניר וסרברג
לא ברור מה השאלה כאן
קסטות הכוונה לחתכים ההיסט ולוגיים
ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
22/06/2018

לאחר ניתוח starr

שלום.
אני 3.5 חודשים לאחר ניתוח סטאר חיי הפכו לבלתי נסבלים.
כאבי בטן
נפיחות בבטן לאחר ארוחה.
קושי ביציאות.
התקפי כאבי בטן עם שחרוק ביציאה של שלשול.
והכי קשה יש לי כול הזמן לחץ ברקטום . לקראת אחהצ מתגבר ואני כול הזמן מרגישה צורך בהתרוקנות.
לפעמים לוחצת ויוצא ריר.
גסטרו המליץ על הורדת לקטוז ונראה לי שיש הקלה בכאבי בטן.
לא היו שלשולים מאז.
לוקחת 3 פעמים ביום קולופרמין לפני ארוחה
כבר חודש .
האם מכיר את התופעות ??
אני ממש בסבל לא יכולה לצאת הרבה מהבית .
הלחץ ברקטום משגע אותי.
אשמח לתגובתך
אלונה

פרופ' ניר וסרברג
אשמח לענות לשאלות בנושא סרטן המעי הגס בו עוסק הפורום
ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
18/06/2018

מהו נגע פוליפואידי באנטרום הקיבה

שלום רב, בבדיקת קונולוסקופיה נתגלה נגע בגודל 9 מ"מ עם גבולות חלקים ללא סימני חסימה.
הייתי אמורה לעבור גסטרוסקופיה באסותא, והגסטרולוג העדיף לשלוח אותי לטיפול בבית חולים גדול יותר. לא נאמרה לי הסיבה לכך. האם יכולה להיות כאן סיבה קריטית?

פרופ' ניר וסרברג
לא ברור אם מדובר בקולונסקופיה או גסטרוסקופיה . האנטורם הוא חלק מהקיבה ונבדק בגסטרוסקופיה
ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
15/06/2018

צואה רירית עם סימני דם

הייתי בדיאטה, וירדתי יפה במשקל.
באיזשהו שלב הפסקתי לרדת למרות שאכלתי מעט, בריא, ובארוחות מסודרות.
מאז שנתקעתי במשקל (מזה כשבועיים), סובלת מכאבי בטן באזור המעי.
והיום זיהיתי צואה רירית דמית. אציין כי קיימים גם טחורים, כך שאינני יודעת מניין הדימום.
אני בת 35. לפני שנה וחצי ילדתי בבלינסון בקיסרי והוציאו במהלך הניתוח אפנדציט שהתפרץ במהלך ההריון וגם שנה קודם לכן, אך טופל בפעם הראשונה שמרנית ללא ניתוח.
לפני כשנתיים עשיתי קולונוסקופיה שיצאה תקינה.
לאבי היה סרטן המעי הגס בגיל 53, והוא נפטר מזה.

פרופ' ניר וסרברג
סרטן מעי גס בגיל צעיר לאב עדיין יתכן מחלה ספורדית יחד עם זה ממליץ על בירור גנטי ומעקב במרפאה של סרטן משפחתי
ההקשר הספציפי לקבוע את מרווחי המעקב הקולונוסקופי
ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
09/06/2018

מספר היציאות של בעלי מרובות וילונות בריח חזק

מה הסיבה ליציאות מרובות ,עייפות.בעלי לוקח כדור מורפין לסוכרת

פרופ' ניר וסרברג
אשמח לענות לשאלות בנושא סרטן המעי הגס
ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
31/05/2018

דם בצואה ללא כאב

שלום,
יש לי המון דם בצואה כבר מזה שבועיים אך אין כאב או כל סימן אחר, מכיוון שאני חייל הלכתי לרופא צבאי שלא בדק אותי ורק נתן לי משחה, האם יש משהו לעשות בעניין? ועד כמה זה חמור?

פרופ' ניר וסרברג
דימום לא צריך להיות ואין ספק שצריך להבדק ואז להחליט מה עושים
ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
29/05/2018

חתך קפוא

כאשר יש חשד לפיזור בצפק מגידול במעי שהוסר לפני שלוש שנים. איזה נתונים אפשר לדעת לגבי הפיזור בביצוע חתך קפוא במהלך ניתוח? האם ניתן לדעת את הסוג או המקור של הגידול? עד כמה התוצאות של חתך קפוא מדוייקת?

פרופ' ניר וסרברג

ניתן לראות עם תאים גידוליים ולפעמים תאים שמאפינים גידול מסויים

הבדיקה די מדוייקת אולם מידת הדיוק תלוייה גם בסוג הגידול והיא אינה שוות ערך לפרפין


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
27/05/2018

תזונה לאחר ניתוח כריתת חלק מהמעי הגס

שלום רב,
לפני כשלושה חודשים עברתי ניתוח כריתת 15 ס" מ מהמעי הגס בשל פוליפ סרטני שהיה בגובה מ"מ מדופן המעי.
(הבדיקה הפתולוגית הייתה תקינה) על פי הוראות הדיאטנית , קיבלתי תפריט דל בסיבים למשך חודש. בימים האחרונים אני מנסה לעבור לתזונה רגילה הכוללת את כל פירמידת המזון. אך כעבור מספר שעות, בטני מתמלאת בגזים המלווים בתנועתיות יתר של המעיים עם יציאות תכופות (ללא שלשול) המפריעים לסדר יומי . שאלתי: האם תופעות אלו זמניות והמעיים יחזרו לפעולתם התקינה כלפני הניתוח או שמא עלי לסגל תזונה נטולת מרכיבים מסויימים כדרך קבע? תודה על התייסותך ותשובתך.

פרופ' ניר וסרברג

בהחלט רואים שינויים כאלו אחרי ניתוח בעיקר בתלות במיקום הכריתה ואורך המקטע שנכרת 

 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
25/05/2018

סטומה

יש לי סטומה כבר 4 שנים וכרגע ניראה שהיא ניסתמה החור ניהיה קטן וצמוד לעור שבקושי יוצא הצואה מה עליי לעשות ליפנות לניתוח ?

פרופ' ניר וסרברג

צריך להבדק יתכן שניתן להרחיב או שצריך ניתוח 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
14/05/2018

הרגשת זרמים בפי הטבעת

חצי שנה אני מרגיש זרמים בפי הטבעת
זאת לאחר וירוס בטן שהיה לי בו סבלתי משילשולים.
לאחר מכן הרגשתי בלוטות נפוחות באיזור פי הטבעת.
מאז לפי התחושה שלי קודם כל היציאות שלי אינן תקינות ומערכת העיכול שלי מרגישה מוזר.
ועדיין זרמים בפי הטבעת. מה זה יכול להיות? לא הלכתי לבדוק כי אני בצבא והרפואה פה על הפרצוף דחפו לי קלבטן אמרו לי יהיה טוב . זאת אחרי שהלכתי 10 פעמים בגלל הזרמים בפי הטבעת.

פרופ' ניר וסרברג

אשמח לענות לשאלות בנושא סרטן המעי


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
13/05/2018

תוצאות ביופסיה

אבקש הסבר:
מעקב crc?
אבחנה:
b12-10723/1 ?
תודה

פרופ' ניר וסרברג

השאלה לא לגמרי ברורה 

אם אני מבין נכון זו תשובה פתולוגית של קולונוסקופיה במעקב סרטן מעי 

אין תשובה כזו זה רק הקוד של הביופסיה ולא התשובה 

יש לפנות לגסטרואנטרולוג שביצע את הבדיקה 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
09/05/2018

כאבים חדים בפי הטבעת

שלום רב,

לאחר שהטיפול השמרני לא עזר עברתי ניתוח להסרת פיסורה לפני כשבועיים.

המהלך עשרת הימים לאחר הניתוח המשכתי להרגיש כאבים (פחות חזקים ביחס ללפני הניתוח) והפרשות.

ניגשתי שוב לבית החולים ולאחר בדיקה טענו שיש לי אבצס ודלקת והוחלט שיש צורך בניתוח נוסף.

כיומיים לאחר הניתוח – התחושה היא שהכאב שהיה רובו נעלם אך לעתים קרובות תוקפת אותי סדרת כאבים חדים ביותר שמקפיצים אותי ונעלמים לאחר כשנייה ובנוסף קיימות הפרשות.

רציתי לדעת מה מסמנים כאבים חדים אלה?

תודה מראש

פרופ' ניר וסרברג

אשמח לענות לשאלות בנושא סרטן המעי


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
08/05/2018

אני בן 69 קיבלתי תוצאת ביופסיה: dysplasiafragments of tubular adenoma with mild moderate dysplasia low grade

מצא fragments of tubular adenoma with mild to moderate dysplasia low gra ברקטום בגובה 15 ס"מ פוליפ בגודל 1 ס"מ

פרופ' ניר וסרברג

מה השאלה 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
03/05/2018

ירידה במשקל וחוסר תאבון

ערב טוב.. כשבועיים בהדרגתיות איבדתי את התאבון והתאווה לאוכל ..כבר יומיים שלא מכניסה כמעט שום דבר.. משו כמו חצי מעדן ..אני בת 50 שקלתי 70 כעט 65..לא מרגישה רעבה בכלל.. מה עליי לעשות.. אני אדם בריא בדרך כלל.. כולסטרול יש קצת גבוהה… תודה מראש

פרופ' ניר וסרברג

אשמח לענות לשאלות בנושא סרטן המעי הגס 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
19/04/2018

מה זה אומר ?

עשיתי קולונוסקופיה , מצאו שני פוליפים שהוסרו
עכשיו קיבלתי בדואר מכתב
שאומר:
אבחנה:
colon, 60 cm, biopsy
tubular adenoma and fragments of slightly hyperplastic colonic mucosa-
t67000
m81400

אודה להסבר

פרופ' ניר וסרברג

הכתוב מתאר פוליפ שפיר של המעי הגס 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
18/04/2018

אדונמה טובלרית במעי הגס

האבחנה לאחר קולונסקופיה ב-3/18
Tubular adenoma mild dysplasia
הפוליפ הוסר. בדיקה חוזרת בעוד 5 שנים. מה זה mild dysplasia
לא מאוחר לחכות 5 שנים?

פרופ' ניר וסרברג

מקובל לחלק לדיספלזיה גבוהה ונמוכה הקלסיפקציה של MILD פחות מקובלת אולם כל עוד נכרת בשלמותו ואין דיספלזיה גבוהה נשמע כמו המלצה סבירה בתלות גם בגורמי סכון וגודל הפוליפ יש לשקול קולונסקופיה בעוד 3 שנים 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
15/04/2018

ממצאים בקולונוסקופיה

בביופסיה של קולונוסקופיה במעי הגס של בעלי בן 51 התקבלה התשובה הנ"ל:
Colon and rectum tubovillous adenoma.
האם אפשר הסבר בבקשה?

פרופ' ניר וסרברג

מה שכתוב מתאר פוליפ שפיר 

אין בידי מידע נוסף


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
12/04/2018

יציאות לא סדירות

בת 21, בריאה בד״כ, ללא רקע משפחתי של מחלות כלשהן. לפני כמה חודשים שמתי לב לקצת דם טרי אחרי ניגוב בשירותים. אחרי בדיקה ככל הנראה נבע מטחורים/פצע קטן באיזור פי הטבעת. אבל אז הדבר הלחיץ אותי, ובערך מאז התחלתי לשים לב ולהתעסק בזה (ולכן יתכן שיש פן פסיכולוגי בדבר), אבל בערך מאז היציאות שלי התחילו להיות מוזרות. יום אחד יכול להיות נורמלי ויום אחר יכול להיות שיהיה לי קושי בהוצאת צואה, יום אחד רך ויום אחר רגיל, יכולות להיות לי אפילו 4 יציאות ביום שגם ביניהן יש שוני… האם כדאי לבצע בדיקת קולונוסקופיה? האם זה נשמע כמו משהו חמור?

פרופ' ניר וסרברג

סרטן מעי גס נדיר ביותר בגיל זה 

אם יש שינויים ביציאות ודימום צריך לפנות לרופא ולברר לפי הצורך 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
03/04/2018

פענוח תוצאות ממצא

מה זה tubular daemons with low dysplasia

פרופ' ניר וסרברג

לא יודע מאיפה זה נלקח אבל מדובר בממצא שפיר בדכ 

חשוב לדעת מאיפה נלקח ובאיזה הקשר 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
27/03/2018

התקפים של שלשול עם גושים קטנטנים של צואה צהובה בהירה עם רער

קורה אחת לכמה שבועות ?
מה זה יכול להיות ,
תודה רבה

פרופ' ניר וסרברג

אשמח לענות לשאלות בנושא סרטן המעי 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
20/03/2018

אכילת מצות לפסח

שלום
אני בן 73 עברתי לפני כשנתיים ניתוח להסרת גידול במעי הגס
יש לי היום מעי גס באורך 300סמ
אני כמעט אוכל תזונה רגילה למניעת עצירות אני לוקח פגלס
שאלתי היא האם מותר לי לאכול מצות בפסח
תודה מראש וחג שמח
ויקטור

פרופ' ניר וסרברג

כן במידה 

חג שמח 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
14/03/2018

כאבי בטן תחתונה במשך כול היום

שלום אני בן 27 יש לי חצי שנה כאבי בטן תחתונה די חזקים עברתי גסטרוסקופיה קולנסקופיה הכנה בנינונית סבירה והיה תקין סובל מאוד מהבטן התחתונה עשיתי אולורןסונ בטן תחתונה ויצא תקין מזה יכול להיות בדיקת דם לצלעאק תקין שתופס אותי כאב בטן תחתונה חזק זה מצריך שירותים בדרך כלל ואחרי שניכנס מרגיש הקלה הכאב מקרין למותנים ולגב התחתון יש שינוים ביצייאות גם לםעמים שלשולשים לפעמים לא שלחו אותי לתרבית צואה האם נהוג לבצע את הבדיקה הזאת רק שיש שלשולים כי לפעמים אין לי רק לפעמים תודה.

פרופ' ניר וסרברג

בנוכחות קולונוסקופיה תקינה סבירות נמוכה שמדובר בסרטן המעי הגס 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
13/03/2018

כוויות לאחר סגירת סטומה

אמי לאחר ניתוח סגירת סטומה לאחר כריתה מלאה של מעי הגס. עקב אי התאמה של הסטומה נגרמו כוויות רבות על העור בבטן שהיה חשוף ללא שקית כמה ימים .
לאחר סגירת הסטומה בניתוח שני נשארו כוויות על העור בבטן האם יש טיפול שאתה ממליץ או מכיר שעוזר להורדת כוויות כאלו לאחר ניתוח?
תודה

פרופ' ניר וסרברג

ללא הפרשת תוכן מעי הכוויות יעלמו 

ניתן להעזר כמו בכוויה בסילברול או להשתמש במלוקס שהוא בסיס וליבש אותו על העור


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
16/02/2018

כאבי בטן ושלשולים

בעלי בן 59 סובל כבר שבוע מכאב בטן ושלשולים בצבע שחור יש לציין שלפני שנתיים עבר קולונוסקופיה והיה תקין

פרופ' ניר וסרברג

שלשול שחור יכול להיות קשור לימון ממע העיכול וכדאי להבדק 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
08/02/2018

קונצרטה

שלום,אני נוטלת קונצרטה מעל לשנתיים (כיום במינון של 54 מג) לאחרונה מופיעות חתיכות לבנות בצואה כבר במשך חודש ,נראה ממש בצורת חתיכות קטנות ולא נוזל או קרום . על מה מצב זה יכול להעיד? והאם יתכן קשר לקונצרטה?

פרופ' ניר וסרברג

אשמח לענות לשאלות בנושא סרטן מעי גס 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
27/01/2018

כאבים נוראיים

שלום דוקטור.
אני תיכף בן 18 וכבר תקופה ארוכה שאני סובל מכאבי בטן נוראיים. הכאבים כוללים גם שילשולים חריפים גם עצירות בנוסף הצואה שחורה ובמשך שתי הלילות האחרונים אני קם רטוב מזיעה.
לפני כשלושה שבועות עברתי ניתוח אפנדציט ולפני הניתוח עשו לי ct הכאבים שהיו לפני הניתוח נשארו ואף החמירו האם אתה יכול להגיד מה דעתך ואם זה יכול להיות קשור לסרטן המעי הגס ?

פרופ' ניר וסרברג

לא נשמע כמו סרטן מעי גס אולם בהחלט קליניקה שמצדיקה בירור 

איני יודע פרטי הניתוח כדאי לפנות למחלקה המנתחת 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
24/01/2018

הקאה דמית וכחלון ברגליים

היי, אני חיילת מזה כשנה וחצי .
לאחרונה כל פעם שאני חוזרת מתורנות מטבח / שמירות בלילה או אפילו במשרד לקראת שעות הערב אני רואה את הרגליים שלי נהפכות כאילו נהפכות לכחולות
בעיקר בזרת ובאצבע שליד וזה קורה בשני האצבעות .
לצערי התחלתי לעשן סיגריות , ואני יודעת שמעבר לחומרים המסרטנים שיש בהם , זה עלול לפגוע בי באלף דרכים ומכירה את ההשלכות . השאלה אם זה יכול לגרום לקרישי דם אולי כי יש בעיה בזרימת דם של העורקים בגלל שהעשן מונע מהחמצן לעבור בגוף?וכתוצאה מזה בא הכיחלון אני כל כך מאוכזבת מהטיפול של הצבא , שאני מעדיפה להבדק אצל רופא אזרחי או במיון ולשלםכ על זה כסף .. ואני לא יודעת במה זה כלול והאם זה כל כך דחוף .. הייתה לי ליחה היום בלילה ממש נוראית והשתעלתי ואז הקאתי ויצא ממש שלולית של דם, זה קשור לגירוי העור או שמא זה יכול להתקשר למה שכתבתי למעלה..
מצטערת על החפירה , ותודה רבה על הזמן :)
אני ממש מתלבטת :(

פרופ' ניר וסרברג

אשמח לענות לשאלות בנושא סרטן המעי הגס 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
09/01/2018

ניתוח הסרת חלק מהרקטום.

לפני שנה עברתי ניתוח הסרת רקטום אבל לא כולל סוגרים אבל עם חלק קטן גם מהמעי. עברתי השקה היה אלאוסטומי חודש וחצי ואחרי זה סגרו לי. מאז אני סובלת מיציאות דחופות עם ״בריחות״ לפעמים, לא נעים. אמרו לי שזה לוקח שנה נכון יש שיפור, אבל עדיין לא מספק השאלה אם יכול להיות שיפור נוסף עם הזמן. אני רוצה להרגיש נורמלי כמה שאפשר .אמרו לי לקחת סטופ איט 20 דקות לפני ארוחה אבל כןלא תמיד עוזר.

פרופ' ניר וסרברג

יתכן שיפור עם הזמן 

אולם זו תלונה ידועה לאחר הניתוח והטיפולים שעברת 

ניתן לנסות לשפר בצורות שונות כולל פיזיותרפיה וחוקני מים


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
09/01/2018

דם בצואה

שלום רב ,
בת 31 , לפני 3 שבועות התחיל דימום בצואה , נבדקתי אצל כירורגית ידנית , איבחנה טחור שנכנס ויוצא בעצמו , לאחר שבועיים ניגשתי לביקורת נאמר לי שיש לי פיסורה , קיבלתי טיפול בניפדפדין ,
הפיסורה עצמה מכאיבה לי במתן צואה , מה שהכי מדאיג אותי זה דם אדום בצואה , נקודות או פסים של דם על הצואה, השאלה שלי , האם פיסורה יכולה לדמם בצורה כזאת ? טחורים ? או שניהם ביחד , אני מאוד מודאגת מדימום בצואה אודה מאוד לתשובתך

פרופ' ניר וסרברג

בהחלט פיסורה וטחורים יכולים לדמם 

לפעמים יש להשלים קולונוסקופיה


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
26/12/2017

תשובה לקולןנוסקופיה

בעלי בן 55. ללא סיפור משפחתי. ביצע בדיקת קולונוסקופיה . הוצאו 5 פוליפים זעירים 8-18 ס"מ מפי הטבעת מה אומרת האבחנה: polypoid fragments of slightly hyperplastic colonic mucosa
B17-27623/1, T67000, M72040

פרופ' ניר וסרברג

רקמה תקינה 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
25/12/2017

זמן המתנה מהדלקת

שלום רב,
הצלחתי לקבוע תור לקולו' . (אצל רופא מומחה מהגדולים שיש), נאמר לי שאין בעיה לבצע למרות שבמועד זה יחלפו רק כשבועיים וחצי מהאישפוז.
בכל מקום שקראתי נאמר שיש להמתין כ4-6 שבועות מהדלקת לביצוע הקול'.
העברנו את מכתב השיחרור והסיכום מבית החולים למרפאת הרופא ונאמר לי ע"י מזכירתו שאין בעיה .|(לאחר ששאלה את הפרופסור..)
רציתי לשמוע את דעתך.זה ניראה לי מוזר.
האם יש מצב לבצע קולו' גם בטווח זה?
מצד אחד זה מרגיע מצד שני זה מלחיץ בגלל הסיכון בניפוח המעי…
תודה מראש על התשובה.

פרופ' ניר וסרברג

הבעתי את דעתי 

גסטרואנטרולוג מבצע קולונוסקופיה תפנו השאלה לשם 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
13/12/2017

לאחר בדיקה נמצא- TUBULAR ADENOMA

האם צריך התערבות כירוגית להוצאה או שניתן לחיות עם זה. אני בת 70 ועברתי ניתוח להוצאת גידול במעי הגס לפני כחמש שנים. בתודה

פרופ' ניר וסרברג

אדנומה טו ולקחת היא גידול שפיר 

מאחר וזהו פוליפ עם פוטנציאל ממאיר בעתיד יש להסירו 

אם לא ניתן להסירו בזמן קולונוסקופי יש צורך בניתוח


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
04/12/2017

גם אחרי צואה

בזמן האחרון אחרי שאני עושה בגדול ( אחרי צואה) בזמן ניגוב יד דם בנייר
מה זה יכול להיות
אני בת 31 ושותה כבר שנים גלולות נגד הריון

פרופ' ניר וסרברג

בגיל הזה הסיבות לדמם סביב יציאה קשורות בפי הטבעת כמו טחורים או פיסורה 

אם נמשך רצוי לבדוק


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
03/12/2017

פוליפים שטוחים במעי גס

שלום רב,

לפני כחודש עברתי קולונוסקופיה באיכילוב לצורך כריתת פוליפים : 4 ס"מ שטוח, 0.8 ס"מ ססילי, 3 ס"מ שטוח.
תשובת הביאופסיה: פוליפים שפירים מסוג אדנומה טובולארית ססילית עם דיספלזיה נמוכה.
הוזמנתי לביקורת אנדוסקופית בעוד 3 חודשים לצורך השלמת כריתת פוליפ שנותר.
אנא תסבירו לי משמעות של התשובה פותולוגית כי לא הוסבר ע"י הרופא.

בברכה

פרופ' ניר וסרברג

 בהתבסס על הנתונים שנתנו מדובר בגידולים שפירים שהם המצבים שמחלק מהמקרים יכולים להתפתח לסרטן

לא נמסר מידע לגבי הגיל והסטוריה משפחתית בעיקר למחלות מע העיכול 

מעבר לצורך בכריתת הפוליפ השאריתי , גודלם ומספרם מצדיק מעקב 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
01/12/2017

חוסר תיאבון

שלום ד"ר ניר,
אני ערן בן 23 בחודש הבא. במהלך החודשים האחרונים ליוותה אותי שפעת עם קושי בבליעה וחום, זיעה והקאות. כעת אני לא מצליח לאכול כבר מעל שבועיים. ירדתי 7 ק"ג בתקופה זו.
אני ממש אבוד עצות, לאחר בדיקותנדם ושתן שעשיתי נמצא כי הכל במצב תקין.
בנוסף הלשון שלי נורא יבשה ועליה שכבה לבנה. אני מטופל בכדורים טבעיים ע"י רופא אלטרנטיבי.
עם חוסר התיאבון באה גם תחושה שלילית ועצבות במהלך היום. מה אתה ממליץ לי לעשות? אני כבר באמת לא יודע, מרגיש כאילו הגוף בוגד בי.

פרופ' ניר וסרברג

אשמח לענות לשאלות בנושא סרטן המעי הגס


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
29/10/2017

דליפת צואה לאחר פעילות ספורטיבית

שלום אני בת 54 לפני כשנתיים ביצעתי בדיקת קולנוסקופיה שיצאה תקינה,בשנה האחרונה אני עושה הליכות 3 פעמים בשבוע כ 35 דקות,בחודשים האחרונים שמתי לב לכך שאם יש לי יציאה ולאחר מכן אני יוצאת להליכה כאשר אני חוזרת אני מגלה שיש לי דליפה קטנה של צואה,רק כאשר יש לי יציאה ולאחר מכן הליכה הדבר קורה מה יכולה להיות הסיבה לכל?

פרופ' ניר וסרברג

אשמח לענות לשאלות הקשורות בסרטן המעי הגס


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
29/10/2017

דליפת צואה לאחר פעילות ספורטיבית

שלום אני בת 54 לפני כשנתיים ביצעתי בדיקת קולנוסקופיה שיצאה תקינה,בשנה האחרונה אני עושה הליכות 3 פעמים בשבוע כ 35 דקות,בחודשים האחרונים שמתי לב לכך שאם יש לי יציאה ולאחר מכן אני יוצאת להליכה כאשר אני חוזרת אני מגלה שיש לי דליפה קטנה של צואה,רק כאשר יש לי יציאה ולאחר מכן הליכה הדבר קורה מה יכולה להיות הסיבה לכל?

פרופ' ניר וסרברג

יש סיבות שונות לדחיפת צואה צריך לשאול שאלות מכוונות ולבדוק והמשיך בירור לפי הממצאים 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
21/09/2017

הרגשת זרמים בפי הטבעת

מזה כחודש מרגישה זרמים(רטט) בפי הטבעת, אשמח לדעת מה זה יכול להיות ולמי לפנות.תודה

פרופ' ניר וסרברג

לא תלונה אופיינית לסרטן מעי גס

אם נמשך פני לפרוקטולוג


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
05/09/2017

האם זה יכול לגרום לסרטן במעי הגס?

שלום,
אני בת 16 שוקלת 60 +- גובה 167 יכול להיות שטיפה יותר באיזה סנטימטר או 2 אני לוקחת כדורים מאז כיתה ב כדורים כגון רטלין קונצרטה ועוד לקשב וריכוז וויסות בערך בכיתה ו׳ התחלתי לקחת גם כדורים להיפראקטיביות כגון רדזין ויואנס ועוד כל פעם זה היה כדור אחר אבל ביחד עם הקונצרטה 56 מאז שהתחלתי לקחת כדורים כבר בכיתה ב׳ לא אכלתי אף פעם לפני לקיחת הכדור בשעה 7 או אחריה גם במהלך בית הספר לא הייתי אוכלת כלום רק כאשר הייתי חוזרת הביתה בשעה 14:30 הייתי אוכלת ארוחת צהריים גם היום זה עדיין ככה אבל היום אני כבר לא אוכלת גם לא ארוחת צהריים אני אוכלת רק בערב בשנה הזאת אני לוקחת רק קונצרטה 56 לפני שנה התחילו לי דימומים בצואה בצורה קלה בהתחלה חשבתי שזה סתם וגם קצת התביישתי אחרי כמה חודשים סיפרתי לאמא שלי כבר אז כל פעם בצואה היה דם ובמים וגם בשירותים עצמם הלכנו לגסטרולוגית והיא בדקה אותי עשו לי בדיקות דם לא מצאו כלום בבדיקות דם אמרו שיש משהו טיפה נמוך בכדוריות לבנות אם אני זוכרת נכון עשו לי בדיקה כזאת קטנה שחכתי איך קוראים לה שבודקים עם האצבע עם יש פיסורה בפי הטבעת אמרו לי שלא מצאו כלום שיש חשד לפיסורה ממש קטנה נתנו לי משחה קבעו לי תור לבדיקת קולונוסקופיה היא נדחתה פעמיים בגללי עכשיו דחו אותה לנובמבר או לדצמבר אני לא בטוחה עכשיו ביציאות שלי לא רק שיש. דם בצואה ודם טרי בשירותים יש גם גושי דם שחורים אדומים אני לא עוסקת בשום ספורט אני לא אוכלת בריא בכלל לעיתים נדירות מאוד יש לי כאבים ממש ממש ממש חזקים בבטן התחתונה ולא בגלל מחזור אני ממש מפחדת שהזנחתי את זה ושיכול להיות לי סרטן
חייבת לציין שההורים שלי תמיד דאגו לי לבדיקות ועשו כל מה שהם יכולים אני התנגדתי ולא התייחסתי לזה ברצינות כלל וכלל
האם יש מצב שזה סרטן במעי הגס???

פרופ' ניר וסרברג

סכון נמוך מאוד שמדובר בסרטן מעי גס בגילך 

ץאני מסכים שצריך להשלים בדיקת קולונוסקופיה דימום יכול להיות מהרבה סיבות


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
05/09/2017

האם זה יכול לגרום לסרטן במעי הגס?

שלום,
אני בת 16 שוקלת 60 +- גובה 167 יכול להיות שטיפה יותר באיזה סנטימטר או 2 אני לוקחת כדורים מאז כיתה ב כדורים כגון רטלין קונצרטה ועוד לקשב וריכוז וויסות בערך בכיתה ו׳ התחלתי לקחת גם כדורים להיפראקטיביות כגון רדזין ויואנס ועוד כל פעם זה היה כדור אחר אבל ביחד עם הקונצרטה 56 מאז שהתחלתי לקחת כדורים כבר בכיתה ב׳ לא אכלתי אף פעם לפני לקיחת הכדור בשעה 7 או אחריה גם במהלך בית הספר לא הייתי אוכלת כלום רק כאשר הייתי חוזרת הביתה בשעה 14:30 הייתי אוכלת ארוחת צהריים גם היום זה עדיין ככה אבל היום אני כבר לא אוכלת גם לא ארוחת צהריים אני אוכלת רק בערב בשנה הזאת אני לוקחת רק קונצרטה 56 לפני שנה התחילו לי דימומים בצואה בצורה קלה בהתחלה חשבתי שזה סתם וגם קצת התביישתי אחרי כמה חודשים סיפרתי לאמא שלי כבר אז כל פעם בצואה היה דם ובמים וגם בשירותים עצמם הלכנו לגסטרולוגית והיא בדקה אותי עשו לי בדיקות דם לא מצאו כלום בבדיקות דם אמרו שיש משהו טיפה נמוך בכדוריות לבנות אם אני זוכרת נכון עשו לי בדיקה כזאת קטנה שחכתי איך קוראים לה שבודקים עם האצבע עם יש פיסורה בפי הטבעת אמרו לי שלא מצאו כלום שיש חשד לפיסורה ממש קטנה נתנו לי משחה קבעו לי תור לבדיקת קולונוסקופיה היא נדחתה פעמיים בגללי עכשיו דחו אותה לנובמבר או לדצמבר אני לא בטוחה עכשיו ביציאות שלי לא רק שיש. דם בצואה ודם טרי בשירותים יש גם גושי דם שחורים אדומים אני לא עוסקת בשום ספורט אני לא אוכלת בריא בכלל לעיתים נדירות מאוד יש לי כאבים ממש ממש ממש חזקים בבטן התחתונה ולא בגלל מחזור אני ממש מפחדת שהזנחתי את זה ושיכול להיות לי סרטן
חייבת לציין שההורים שלי תמיד דאגו לי לבדיקות ועשו כל מה שהם יכולים אני התנגדתי ולא התייחסתי לזה ברצינות כלל וכלל
האם יש מצב שזה סרטן במעי הגס???

פרופ' ניר וסרברג

נדיר למצוא סרטן מעי גס גיל 16


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
21/08/2017

בדיקות מעקב לאחר סרטן מעי גס/רקטום שכלל גרורה בודדת בכבד

איזה בדיקות מעקב מבצעים לאחר 6 שנים, ובאיזה תדירות ?
קיימת דעה שבדיקת סי. טי. גם יש בה סיכון. האם זה נכון ?
בתודה,
שרה.

פרופ' ניר וסרברג

אחרי 6 שנים אני מניח מניתוח עם אול ללא טיפולים אני מניח בשל סרטן המעי הגס 

יש להמשיך לבצע סמנים פעם בחצי שנה קולונוסקופי פעםנב3 שנים אלא אם נאמר אחרת בשל  ממצאים 

ניתן לבצע סיטי זה נכון שבמצטבר הוא מזיק אבל העדר מעקב מזיק עוד יותר 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
20/08/2017

שינוי ביציאות

שלום, אני בת 32. היה לסבתא שלי סרטן השד שחזר כמה פעמים ובסוף התפשט והגיע למעיים ונפטרה. תמיד היציאות שלי היו בבוקר, נקיות ומרקנות את כל מה שאכלתי ביום שלפני. מחודש מאי האחרון היציאות שלי השתנו לרכות ומאז הן לא חזרו להיות "נקיות". כעת הן דביקות, לפעמים מלווה בריר והניגוב בצבע צהבהב. במקום שתהיה לי יציאה אחת בבוקר יש לי במשך כל היום, כל פעם יוצא קצת. ממה זה יכול לנבוע? עשיתי בדיקות דם וצואה, הכל תקין. לא היה דם בצוואה. הלכתי לרופא גסטרו שאמר לי שאין לי כלום אולי מעי רגיז ולא רצה לשלוח אותי לבדיקה. התזונה שלי לא השתנתה. אני שוקלת 51 קילו גובה 173. ככה אני שנים ארוכות.

פרופ' ניר וסרברג

אשמח לענות לשאלות העוסקות בסרטן המעי הגס

התסמינים הללו אינם מכוונים בגילך הצעיר הסכון לכך הוא נמוך

אם סובלת אכן גסטרואנטרולוג נשמע כמו הרופא המתאים


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
17/08/2017

פוליפ שמקורו ברירית המעי

תודה על התשובה
בקשר לאבחנה:
Tubular adenoma, low grade dysplasia
שזה פוליפ שפיר, וטוב שהוסר, כי מפוליפים כאלו עשוי להתפתח בעתיד סרטן.
רק רציתי לשאול: מתי כדאי לערוך בדיקה נוספת.
רציתי לציין שאני נשלחתי לבדיקה הזו
בעקבות סרטן מעי הגס שהתגלה אצל אבא שלי
לפני כחודשיים, וכבר שלח גרורות.
לכן כל כמה זמן רצוי שאני יחזור על הבדיקה הזו.
תודה רבה
איציק

פרופ' ניר וסרברג

חסרים פרטים כמו גיל ומיקום הפוליפ 

הכי כדאי להתיעץ עם הגסטרואנטרלוג שביצע את הבדיקה 

על פניו נראה לי 3 שנים 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
16/08/2017

בדיקת קולוסקפיה

לפני כחודש עשיתי בדיקת קולסקפיה.
נמצא פוליפ זעיר
קטע ריקמה בקוטר 0.2 סמ
היום ראיתי את האבחנה:
Tubular adenoma, low grade dysplasta
מה זה אומר
אני מאד מודאג

פרופ' ניר וסרברג

מדובר בפוליפ שמקורו ברירית המעי ולפי הנתונים הוא שפיר באופיו 

טוב שהוסר מפוליפים כאלו עשוי להתפתח בעתיד סרטן 

כפי שמצויים הוא הוסר והוא שפיר


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
10/08/2017

צואה

היי
אני בת 14 ולפני כמה ימים הבחנתי בגרגירים שחורים על הנייר טואלט אחרי הניגוב, הגרגירים נמצאים גם בצואה עצמה… האם זה מחלה? האם זה סימן לסרטן המעי הגס? יש צורך לפנות לרופא? יש אופציה שזה יפתר מעצמו ללא התערבות חיצונית?
ממש אשמח לתשובה
תודה מראש

פרופ' ניר וסרברג

גרגרים שחורים בצואה הם לא סימן  לסרטן 

סרטן המעי הגס נדיר ביותר בגיל 14


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
05/08/2017

הבדיקה הקודמת

היה לי דימום חד פעמי בשל משככי כאבים שלקחתי. (סוג שלקחתי לראשונה). בבדיקה הכל היה תקין ונמצאו טחורים פנימיים. אני לא זוכרת את התאריך המדוייק.אם מדובר על 3 שנים זה משנה את תשובתך? תודה רבה

פרופ' ניר וסרברג

אני מניח שהכוונה לקולונוסקופי קודמת 

איני יודע גיל וגורמי סכון כמו סרטן במשפחה 

ארוע בודד של דימום שאינו מסיבי  אינו מחייב לעבור מייד קולונוסקופיה 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
23/07/2017

בהמשך לתשובתך

האם תוכל לפרט יותר לגבי הניתוח וזמן ההחלמה

פרופ' ניר וסרברג

מכיוון שלא מופיעה השאלה הקודמת איני יודע למה השאלה  מתיחסת

אשמח לפירוט  


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
19/07/2017

פוליפים בקולונוסקופיה

קולון עולה פוליפ 5 מ"מ
כפף הכבד פוליפים ססיליים 4-6 מ"מ
קולון רוחבי פוליפ ססילי 5 מ"מ
כפף הטחול פוליפ 1 ס"צ
אבחנות: tubular adenmona tubular adenmona with focal high grade dysplasia
T67000 M81400 אבחנה: B17-16062/1

פרופ' ניר וסרברג

Hgd הוא מצב טרום סרטני יש לוודא שהפולנים נכרת במלואו 

מעבר לכך אין פרטים נוספים 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
17/07/2017

הכנה לקולונוסקופיה לטבעוני רגיש לגלוטן

שלום רב, אני צפוי לעבור בימים הקרובים בדיקת קולונוסקופיה. כהכנה לבדיקה' קיבלתי רשימת מזונות שמותר לצרוך אך כטבעוני ורגיש לגלוטן, איני יכול לצרוך אף אחד מהם (בשר, מוצרי חלב, לחם לבן, פסטה וכו'). מה בכל זאת מותר לי לאכול? האם מותר לאכול תפוחי אדמה ללא קליפה? אורז לבן (או אטריות אורז)? טופו? יוגורט סויה? אודה לרשימת מאכלים שניתן לצרוך. תודה מראש

פרופ' ניר וסרברג

כדאי לפנות לפורום גסטרואנטרולוגי


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
16/07/2017

סרטן המעי הגס –

עברתי ניתוח להסרת גידול 3 ס"מ מהמעי הגס ב 12 ליולי 2017 , שוחררתי אחרי יומיים הביתה .

נלקחה ביאופסיה אך רק בעוד שבועיים נדע התוצאות .

הרופא המנתח לא אמר לי דבר מה ראו עיניו בניתוח ( דבר מקובל בארה"ב) .

האם בכל מקרה אצטרך טיפול נוסף כימוטרפי ?

בתודה ,

פרופ' ניר וסרברג

לא ברור איזה ניתוח בוצע אולם לפי התאור כנרה מדובר בניתוח לממצא שטחי ראשוני

בכל מקרה החלטה על כמוטרפיה מבוססת על בדיקות דימות כמו CT למשל ופי התוצאה ההיסטולוגית של הממצא שהוסר


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
12/07/2017

המשך לשאלה דם בצואה ילדה בת 8- תגובה לתגובתך

כהמשך לשיחתינו במייל הקודם,
לגבי ילדה כבת 8.
תודה על תגובתך.
מהם דרכי הטיפול לדלקת במעי?
והאם זה מסוכן לדעתך להמתין עוד שבוע שבועיים לברור דרך רופא בקופה?
והאם בדיקת גסטרוקופיה תועיל לדעת את דרך הטיפול ואבחנה?
כמובן שבבי"ח הכל יותר מהיר. ובאופן של רופא ילדים וגסטרו ילדים דרך הקופה הכל יותר איטי….
מהי המלצתך?

פרופ' ניר וסרברג

ממליץ דרך בית חולים 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
09/07/2017

תודה רבה,לד"ר וסרברג!

תודה רבה לד"ר וסרברג על תשובתך המקצועית,על היחס הנדיב שלך.

פרופ' ניר וסרברג

:)


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
08/07/2017

דם בצואה בכל כמה פעמים

שלום לך דוקטור .. שמתי לב לאחרונה משהו כמו חודשיים פלוס יוצא לי כמות קטנה של דם ביציאות אולי בכל שלוש יצאיות פעם אחד לפחות אבל כמות קטנה ושאני מנגב אני לא רואה כלום יצא פעם או פעמיים פס קטן מאוד של דם על הנייר שלא התייחסתי באמת .. חייב לומר שאין לי שום כאב או שריפה או קושי ביציאות .. דוקטור אני בן 30 .. מה כל זה אומר לפי הניסיון שלך .. ובגיל שלי האם יש סיכוי שזה מחלה קשה יותר ?! תודה רבה

פרופ' ניר וסרברג

יש סיבות מגוונות . בגיל צעיר יותר בשל בעיות בפי הטבעת כמו פיסורה או טחורים

צריך לבדוק


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
10/06/2017

סיטי פט

יש לי אבחנה לסרטן במעי הגס .זקוק לבדיקת סי פט דחוף .מוכנה להגיע לכל מכון בארץ .כיצד ניתן לקדם זאת ? דחוף ביותר .

פרופ' ניר וסרברג

CTPET אינה בדיקת שגרה לכל אבחנה של סרטן. המעי הגס 

בדכ מעדיפים אותה במקרים של סרטן רקטום או כשיש סיבה לכך בגידולים במקום אחר במעי הגס

בכל מקרה הבדיקה  יחסית זמינה בבלינסון 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
07/06/2017

שלשול מיימי שחור עם קצץ

כבר מספר ימים שאני משלשל ממש מים עם חתיכות צואה , (יש לי גם כאבי ראש וחום) ובמהלך בדיקה אצל הרופאה נמצא אצלי רמה 4 של חלבון בשתן,אני צורך גם (אבקת חלבון ותוסף קריאטין.)?

פרופ' ניר וסרברג

אין כאון שאלה .


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
03/06/2017

רותי פריד

שמי רותי פריד בת 80. לפני שבוע עברתי ניתוח בטן. היום שבוע אחרי עדיין מאד חלשה והצואה היא בצבע חום כהה. האם זה בסדר?

פרופ' ניר וסרברג

בכללי בהחלט יתכן 

איני יודע איזה ניתוח בטן בוצע יש הרבה ניתוחי בטן


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
22/05/2017

שלום דר " ויסרברג

שלום זאת שוב רויטל בעלי עבר בדיקת C.T המראה את גודל גוש , לצערנו הוא שלח גרורות לכבד
אמרו לנו את סוג הסרטן PAPILOMA. HPV נכון לעכשיו הוא עושה את הבדיקות בבית החולים הילל יפה עקב זה מגורים בגבעת אולגה , עבר שם את בדיקת הקולונסקופיה ולשם הגיעו תשובות של הביופסיה עקב שזה היגיע מהר הבננו שזה לא פשוט זה סרטני וממאיר.
שאלה ? אנחנו רוצים להתייעץ עם רופא נוסף האם צריך לעשות שוב את כל הבדיקות?
היו אמורים לעשות לו בדיקות , אולטרסאונד פי הטבעת וצילום , אל לא עשו עקב שבדיקת דמים הראתה שיש בעיה בכבד האם יש צורך לעבור את כל הבדיקות ולא להשען רק על בדיקת דמים….

פרופ' ניר וסרברג

השאלה לא לגמריברורה

אני מניח ממה שכתוב שמדבר בסרטן של פי הטבעת

כמובן שאפשר להתיעץ עם רופאים נוספים זה תמיד רצוי


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
18/05/2017

חוסר תיאבון, בבקשה לענות

שלום לכם, יש לי חוסר תיאבון מעל ל5 שנים ואני פשוט לא יכול לאכול עד שאני ממש רעב ושאני אוכל אני אוכל ממש בקטנה ונהיה שבע, אשמח שתעזרו לי!

פרופ' ניר וסרברג

הפורום עוסק בסרטן המעי הגס אשמח לענות לשאלות בנושא


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
11/05/2017

מאכלים מותרים

עברתי ניתוח מעי גס ( השליש האחרון ליפני הקולון). שאלתי היא האם יש מאכלים האסורים
לתמיד?
אני גם סוכרתי.
תודה.

פרופ' ניר וסרברג

הקולון הוא המעי הגס אז אני לא ממש מבין את התאור

ככלל אין מגבלת כלכלה משמעותית אחרי כריתת מעי גס


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
11/05/2017

הי..

שלחתי שאלה אבל לא הבנתי את התשובה..אשאל זאת יותר בבהירות..
במידה ויש פוליפ טרום סרטני בפי הטבעת..האם ניתן לנתח? האם הניתוח מסובך..
ולמה פוליפ שנשלח לביופסיה לוקח חודשיים להחזיר תשובה…

פרופ' ניר וסרברג

ניתן לנתח ניתוח לא מסובך

גם אני הייתי שמח לתשובת ביופסיה זריזה יותר כמו הרבה דברים אחרים המערכות מורכבות

לרוב אין לזמן זה משמעות טיפולית ( אם יש,  אפשר לנסות לזרז תשובה דחופה )


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
04/05/2017

מה התשובה המיקרוסקופית

כתוב לי גוש חום בקוטר 0.8 ס"מ אין לראות גבעול באופן מקרוסקופי 0*1
אבחנה-b17-7778/1

פרופ' ניר וסרברג

אין לי דרך לדעת במה מדובר

זהו התאור המקרוסקופי


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
28/04/2017

פיליפ ססילי

אמא שלי עשתה בדיקת קולונוסקופיה ובבדיקה מצאו פיליפ אחד בגודל 15 מ"מ ובמרחק 80 ס"מ מפי הטבעת אשר הוסר ונשלחה בדיקה להסטולוגיה …!! שאר המעי הגס נקי ותקין.
אנחנו מאוד בלחץ לגבי תוצאת הבדיקה ..מאוד אשמח לקבל הסבר ממך לגבי תוצאת הבדיקה .
תודה רבה מראש

פרופ' ניר וסרברג

אוקי כשיהיו תוצאות אשמח לתת הסבר


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
24/04/2017

שאלת המשך

שלום רב. ראשית, אני רוצה להודות על השירות שאתם עושים בקידום מודעות ומידע, ואישית על התשובה לשאלתי הקודמת. כאמור, בן 34, שוקל 89 על 177 (מה ששם אותי בקטגוריית משקל יתר), עם בדיקות דם תקינות (לפני חודש) ותוצאה שלילית לבדיקת דם סמוי בצואה, וללא היסטוריה משפחתית של בעיות מעיים. לפני כשבוע גיליתי עקבות דם מזעריות בניגוב + גירוי קל וקצת גרד/צריבה. הכול ברמה מאוד קלה שאינה מפריעה לי. הלכתי לרופאה שהפנתה אותי לכירורג. הוא קבע שיש לי סדק ואמר שזה כבר התחיל להחלים (ואכן, כשכבר הייתי אצלו, למשל, תופעות הדימום כבר פסקו). הוא אסר עליי לאכול חריף ורשם לי דרמקומבין. מרחתי את המשחה בארבעת הימים האחרונים, אבל היום ברגע של חולשה, אכלתי לאפה עם עמבה. זה עורר יציאות שקרובות לשלשול, תחושת צריבה קלה וחזרה של עקבות הדם על הנייר. רציתי לשאול, האם השפעה של אוכל פיקנטי יכולה להיות כל כך מיידית? וגם: האם העובדה שבמקרה שלי אין יותר מדי כאב היא סיבה לאופטימיות או לדאגה (ממה שהבנתי, פיסורה אמורה להיות כאבי תופת). האם אני צריך להיות מודאג מהחמרה, גם לאחר שהתחלתי טיפול? האם העובדה שאובחנתי בסדק אומרת שאני בקבוצת סיכון מסוימת ושמקרים קשים יותר יכולים להתרחש בעתיד? אני רוצה לקבוע תור נוסף לכירורג, אבל מחכה שתסתיים תקופת הטיפול. בינתיים אני "אוכל סרטים" בעקבות הצטרפותי ל"משפחת הפיסורה". האם עליי להיות מודאג? יש דברים שאפשר לעשות? תודה רבה רבה, מיכאל

פרופ' ניר וסרברג

הפורום עוסק בסרטן המעי הגס

הסכון הוא נמוך בגיל זה

אשמח לענות על שאלות רלבנטיות


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
20/04/2017

mre

שלום, אימא שלי לאחר ניתוח במעי וזאת בעקבות פוליפ סרטני שנמצא החלק התחתון. ביצעה בדיקת מעקב של mre שנמצא תקין. האם נדרש גם מעקב של קולונוסקופיה למרות הmre?האם קולנו מבוצע דרך סטומה באופן רגיל?

פרופ' ניר וסרברג

MR  אינו תחליף לקולונוסקיפיה ואכן צריך מעקב אפשר גם דרך סטומה


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
עמוד 1 מתוך 3123

שאלות נוספות בנושא: גורמי סיכון להתפתחות סרטן המעי הגס
