סרטן הרקטום


בהמשך העמוד 4 שאלות גולשים בנושא: סרטן הרקטום



קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

4 שאלות גולשים בנושא » סרטן הרקטום


02/08/2017

סרטן הרקטום

אימי עברה בדיקת קולונסקופיה ונמצא גידול/פוליפ מעומק של 10 סמ מפי הטבעת, טופס מקום צירקולרי בגודל של כ7 סמ, ההאם ממצא כזה הוא מעיד בהכרח על סרטן ממהיר? והאם בכלל ניתן להבחן סרטן הרקום רק דרך בדיקת קולנוסקופיה?
אשמח לתשובה, תודה.

פרופ' ניר וסרברג

קולונוסקופיה היא בדיקת הבחירה לגילוי ואבחון גידולים במעי הגס. בבדיקה ניתן לראות את הגידול ולאפיין אותו ולקחת ביופסיה. ההוכחה לסרטן היא בתשובת הביופסיה. גידול גדול המשתרע על חלק נכבד משטח הקף המעי מחשיד יותר אך יכול להיות גם פוליפ שפיר. יש להמתין לתשובת הביופסיה. 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
19/05/2017

סרטן הרקטום

שלום אני בת 54 עם סרטן ברקטום שהיה גידול בגודל 6 ס"מ בעומק 3ס"מ מפי הטבעת ללא גרורות אחרי הקרנות וכימתרפיה הגידול נעלם בסיטי פט וmir לא מראה מחלה הרופא המליץ לי לעשות ניתוח ולהיות עם סטומה קבועה ואני מסרבת להיות עם סטומה קבועה איזה אפשרות יש לי שהמחלה לא תחזור מה לעשות

פרופ' ניר וסרברג

לא כל גידול בעומק כזה דורש סטומה קבועה צריך להתרשם בבדיקה לפעמים ניתן לבצע כריתה משמרת שריר בטח אם היתה תגובה כלכך טובה

כיום ניתן לשקול מעקב בלבד לחולים בהם הגידול נעלם לגמרי לא מדובר בטיפול סטנדרטי ובדכ איננו ממליצים לאנשים  צעירים שהסכון הניתוחי אינו גבוה


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
19/05/2017

סרטן הרקטום

שלום אני בת 54 עם סרטן ברקטום שהיה גידול בגודל 6 ס"מ בעומק 3ס"מ מפי הטבעת ללא גרורות אחרי הקרנות וכימתרפיה הגידול נעלם בסיטי פט וmir לא מראה מחלה הרופא המליץ לי לעשות ניתוח ולהיות עם סטומה קבועה ואני מסרבת להיות עם סטומה קבועה איזה אפשרות יש לי שהמחלה לא תחזור מה לעשות

פרופ' ניר וסרברג

כ20 אחוז מהגידולים מגיבים מאוד טוב לטיפול מקדים בקרינה זה מצביע גם על ביולוגיה טובה של הגידול בכל מקרה יש לוודא שעבר מספיק זמן מסיום הקרינה 

כאשר גידול מגיב חלקית אכן ניתוח רדיקלי הוא הטיפול 

לפעמים ניתן לבצע ניתוח משמר שריר גם בגידולים נמוכים מאוד צריך לבדוק אם הגידול אינו חודר לשריר החיצוני. במקרים כאלו ניתן לשמר את פי הטבעת עם סטומה זמנית

השריר הנותר אינו מאפשר תמיד תפקוד מלא


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
22/04/2017

סרטן הרקטום

שלום התגלה סרטן הרקטום לאמי בת 81 לפני 3 ימים.איך לקבוע תור למחר בירושלים כדי לענות לשאלות הרבות שלנו.מי יכול לעזור לנו.?

פרופ' ניר וסרברג

איני יודע איך לקבוע תור לירושלים  

תצריך לקבוע תור לכירורג קולורקטלי אפשר גם במרפאתי 036577666


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.


שאלות נוספות בנושא: סרטן הרקטום



25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר
