שאלת המשך

24/04/2017

שאלת המשך

שלום רב. ראשית, אני רוצה להודות על השירות שאתם עושים בקידום מודעות ומידע, ואישית על התשובה לשאלתי הקודמת. כאמור, בן 34, שוקל 89 על 177 (מה ששם אותי בקטגוריית משקל יתר), עם בדיקות דם תקינות (לפני חודש) ותוצאה שלילית לבדיקת דם סמוי בצואה, וללא היסטוריה משפחתית של בעיות מעיים. לפני כשבוע גיליתי עקבות דם מזעריות בניגוב + גירוי קל וקצת גרד/צריבה. הכול ברמה מאוד קלה שאינה מפריעה לי. הלכתי לרופאה שהפנתה אותי לכירורג. הוא קבע שיש לי סדק ואמר שזה כבר התחיל להחלים (ואכן, כשכבר הייתי אצלו, למשל, תופעות הדימום כבר פסקו). הוא אסר עליי לאכול חריף ורשם לי דרמקומבין. מרחתי את המשחה בארבעת הימים האחרונים, אבל היום ברגע של חולשה, אכלתי לאפה עם עמבה. זה עורר יציאות שקרובות לשלשול, תחושת צריבה קלה וחזרה של עקבות הדם על הנייר. רציתי לשאול, האם השפעה של אוכל פיקנטי יכולה להיות כל כך מיידית? וגם: האם העובדה שבמקרה שלי אין יותר מדי כאב היא סיבה לאופטימיות או לדאגה (ממה שהבנתי, פיסורה אמורה להיות כאבי תופת). האם אני צריך להיות מודאג מהחמרה, גם לאחר שהתחלתי טיפול? האם העובדה שאובחנתי בסדק אומרת שאני בקבוצת סיכון מסוימת ושמקרים קשים יותר יכולים להתרחש בעתיד? אני רוצה לקבוע תור נוסף לכירורג, אבל מחכה שתסתיים תקופת הטיפול. בינתיים אני "אוכל סרטים" בעקבות הצטרפותי ל"משפחת הפיסורה". האם עליי להיות מודאג? יש דברים שאפשר לעשות? תודה רבה רבה, מיכאל

פרופ' ניר וסרברג

הפורום עוסק בסרטן המעי הגס

הסכון הוא נמוך בגיל זה

אשמח לענות על שאלות רלבנטיות


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
יש לכם שאלה? כתבו לנו ותקבלו תשובה אישית בדוא"ל מהרופא


קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

שאלות נוספות בנושא: שאלת המשך

לחצו על הלינקים וצפו בשאלות של גולשים בנושאים השונים