סיפור סרטן המעי הגס של איילת

שמי איילת, ובגיל 27, ממש לפני יום ההולדת 28, גיליתי שיש לי סרטן המעי הגס בדרגה 3.
מאז ועד היום, אני מרגישה את הצורך להעביר את המסר החשוב שאני ושאר ניצולי הסרטן כבר יודעים- גילוי מוקדם מציל חיים!

איך הכל התחיל?

הסרטן שהתגלה אצלי שלח גרורות לקיר הבטן הפנימי, וגם לבלוטות הלימפה. אני זוכרת שבאותה תקופה לא הייתי מסוגלת ללכת, ואני זוכרת שהגידול אף התחיל לבלוט לקיר הבטן שלי. בכדי לא לחשוב על האפשרות של גידול סרטני, המצאתי תירוצים לסימנים האלה, והייתי בטוחה שמדובר בגזים, או בציסטה בשחלות. הייתי מאוד עייפה וחלשה, ובלילה היו לי צמרמורות ועלה לי החום. כאב בצידה הימני של הבטן התחיל לגדול מיום ליום. הייתי הולכת לשירותים פעמיים בשבוע בלבד, ולא הייתי רעבה בכלל.

האבחנה

את רגע האבחנה אינני זוכרת כרגע נעים, בלשון המעטה. זה היה אצל הגסטרואנטרולוג שהמליץ עליו רופא המשפחה שלי. את בדיקת הקולונוסקופיה הוא לא הצליח להשלים, והוא הסביר שזה בגלל שיש "גוש" שחוסם את המעי. עברתי גם בדיקת CT ונקבע לי ניתוח דחוף לשבוע לאחר מכן. אני זוכרת שהרופא אמר משפטים מפחידים כמו "אם את רוצה לחיות, תצטרכי להלחם". באותה תקופה לא חשבתי שחיי הולכים להשתנות מקצה לקצה, וגם לא חשבתי שלפני שמצבי ישתפר, הוא הולך להתדרדר מאוד.

הניתוח שעברתי היה בלפרוסקופיה. אני ממליצה מאוד על שיטה בכל לב, בגלל שההחלמה ממנו יחסית מהירה, ויש גם את הפן האסטתי – כמה שבועות אחרי הניתוח וכבר בקושי ניתן היה להבחין בצלקות. כמה ימים אחרי הניתוח הגיעו הבשורות הקשות. הסרטן שהוסר בניתוח התפשט לבלוטות לימפה סמוכות – כלומר דרגה 3.

הבנתי שאין אפשרות להימנע מהכימותרפיה. עברתי 5 מחזורים בני כמה ימים, בהם בכל יום קיבלתי במשך כמה שעות את התרופות לווריד. הכרתי את כל תופעות הלוואי שרשומות באינטרנט באופן אישי, וזו הייתה תקופה לא קלה, שלוותה בהרבה רגעים של ייאוש. איפשהו במהלך הדרך הבנתי שיש לי אפשרות בחירה. אני יכולה לבחור להילחם- לקבל את הכימותרפיה ולהילחם בסרטן שפולש לגופי, או שאני יכולה לבחור למות בשקט. ברגע שקיבלתי את ההחלטה הנכונה והבנתי שאני שולטת בחיי ולא הסרטן, הדבר מילא אותי באופטימיות, וממש הרגשתי שכל החשכה התחלפה באור.

התמודדות לאחר ההחלמה

היום אני בת 39, 11 שנה לאחר האבחנה הראשונית, ואני גאה להגיד שאין לי אף סימן לסרטן בגופי. כמובן שאני מרגישה מדי פעם כאב, כתוצאה מהניתוחים והכימותרפיה, וישנם גם סיבוכים אחרים. אבל מבחינתי זה בסדר, כי אני חיה. היום אני מסוגלת לתת בחזרה, משום שלמדתי להעריך את חיי, וחשוב מכל, למדתי לא להתבייש בסרטן. אני גם כל כך שמחה שהצלחתי לגדל את בני המדהים בתקופה זו.

שמחתי מאוד למצוא את האגודה למלחמה בסרטן, ולפעול דרכה לטובת חולי סרטן המעי הגס, גם ברמה האישית וגם הפוליטית. כשהתחלתי להתנדב שם, לא האמנתי עד כמה אתקרב למתנדבים הנוספים ולאנשים שעברו גם הם את מחלת הסרטן. כאשר אני מספרת את סיפורי, ומגלה כי לקיתי בסרטן המעי הגס בגיל 27, אנשים מאוד מופתעים, משום שרגילים לכך שזו מחלה של מבוגרים. חשוב לי להדגיש שזהו סרטן היכול להימנע באחוזים גבוהים מאוד, אם רק תופסים אותו מספיק מוקדם.

בדיקות הסקר מצילות כל כך הרבה אנשים, וככל שהסרטן מתגלה מוקדם יותר, כך אפשר להימנע מהסיבוכים של סרטן מתקדם מהם סבלתי הרבה מאוד בחיי.

איילת,
שורדת סרטן המעי הגס דרגה 3



קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

18 שאלות גולשים בהמשך העמוד

17/03/2018

גידול במעי הגס

אני בת 74 , עברתי לפני כ- 8 שנים ניתוח בריאטרי (טבעת) מאז, בדרך כלל סבלתי לעיתים קרובות מעצירויות, אשר הסתדרו לאחר שימוש בחומרים טבעיים (מיץ שזיפים) לפני כחודש התחילו לי שילשולים בשבוע שעבר עשיתי את בדיקות דם ובדיקת צואה(טפילים וחיידקים) ולפני כחודש עשיתי בדיקת דם סמוי בצואה , והכל יצא תקין. האם קיים סיכוי שהשילשול נובע מגידול כלשהו במעי הגס?

פרופ' ניר וסרברג

לא ניתן לדעת מאחר והסיבות לשלשול הן רבות ומגוונות כולל סרטן המעי ובגילך כדאי לעשות קולונוסקופיה


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
19/08/2017

אחרי גידול במעי הגס ברקטום

אני כבר תקופה סובלת כאבים חזקים בפי הטבעת שום משחה ושום כדור לא עזר אמרו לי שיש לי פיסורה כאבי תופת שלא עוברים כל המשחות והתרופות לא עוזרות מאז שסגרתי תסתומה אני רק סובלת היה לי שבר בטבור כתוצאה מהניתוח הראשון ניתחו אותי על הטבור אחרי זה היה לי בקע איפה שהיתה הסתומה ניתחו אותי ומאז פי הטבעת גומר עלי מכאבים כמה משחות ותרופות לא עוזר כלום הרופא אמר לי ליפתוח שוב ולחזור לסתומה אני לא יודעת מה לעשות רופא אחר אמר שיש לי פיסורה מה עלי לעשות אנא עזרתכם

פרופ' ניר וסרברג

מהתאור אני מניח שבוצע ניתוח לכריתת רקטום עם או ללא טיפול קרינה

אם אכן כך מדובר בתסמינים מוכרים שבהחלט ניתן לראות אחר ניתוח עם טיפולים

לא ניתן לדעת אם מדובר בפיסורה ללא בדיקה


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
23/06/2017

כאבים ברום הבטן

שלום רב אני בת 32 בריאה בדרך כלל מעשנת מספר סיגריות בודדות בשבוע, לפני חודש וחצי החלו לי כאבים בצלע השמאלית ממש במקום בו הצלעות מתחברות בצד שמאל, עם הזמן הכאבים החלו להתפשט למפרקים בכל הגוף וליד ולצלעות עשיתי אולטרסאונד בטן שיצא תקין, עשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות אין לי ירידה במשקל ןאין לי חוסר תאבון מידי פעם אני מרגישה דקירות במעי, ראומטלוג חושד בפיברומיאלוגיה ואומר שיש אפשרות לדלקת במעי מכיוון שבחודש האחרון החלו יציאות רקות ופעם אחת גם דם בניגוב ניראה לי שזה לא מהצואה עצמה, האם סיפטומים אלה עלולים להצביע על סרטן במעי? צילום ריאות ןאקג ובדיקת נוירולוג תקינים

פרופ' ניר וסרברג

בדרך כלל יכול להיות קשור יותר בדלקת במעי פני לגסטרואנטרולוג שימשיך בבירור


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
06/04/2017

בדיקה

האם אניניכולה להבדק אצלכם על דעת עצמי לחא הפנייה של רופא משפחה?
ואם כן באיזה פרוצדורה מדובר ובכמה כסף?

פרופ' ניר וסרברג

אפשר להבדק בלי הפניה צריך לפנות למשרד 036577666 ושם ניתן לקבל את כל הפרטים


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
10/03/2017

דימום וכאבים בצואה

אוכלת הרבה ירקות ויש לי עצירות מזה חודש ודימום עקב מאמץ קשה הרופא אומר שזה טחורים וצריך לבדוק לאומק אבל הבדיקה היא רק במאי בינתיים שמה משחה לא עוזר ויש כאבים ודימום ממש הרבה דם רגיל אדום בעבר עשיתי ניתוח טחורים אבל שוב חזר אין לי כאבי בטן אבל מפחיד אותי להשאר במצב כזה זה קורה רק במאמץ .הרופא רק הסתכל לא בדק לעומק לא יודעת מה לעשות .

פרופ' ניר וסרברג

אין מנוס מבדיקה


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
26/06/2016

באיזור כפף הכבד נראה פוליפ ססילי כ-1.5-2 ס"מ על קפל רירית. נלקחו ביופסיות והמיקום סומן צולם לא נראה ממצא חריג נוסף

הרופא מציע בירור ההיסטולוגיה עוד 3 שבועות כריתת הפוליפ תושלם בהמשך.
שאלתי היא מכיון שהפוליפ נמצא במקום שקשה להוציאו האם הוצאת הפוליפ לא יכולה לגרום לנקב
האם ישנה דרך להוציא את הפוליפ ללא סיכון

פרופ' ניר וסרברג

קיים סכון לנקב אך האלטרנטיבה היא ניתוח 

סוכ הניתוח תלוי במיקום הפוליפ


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
12/03/2016

סרטן מעי הגס

שלום
אמא שלי חלתה בסרטן מעי הגס שנתיים עברו מאז הניתוח .
יש לה בעיה חמורה ביציאות , אין יציאות תקינות . התזונה שלה טובה , היא שותה חומרים משלשלים לצורך היציאות . אין תפקוד כמו של "בנאדם רגיל " .
חשוב לציין קולנסקופיה תקינה , בטן רכה , ללא הקאות .
אין יציאות ועכשיו גם יציאות "כמו תולעים קטנות " . מה עושים במקרה הנ"ל ? האם זה המקרה הוא נורמלי לאחר ניתוח זה ? תודה

פרופ' ניר וסרברג

מאוד קשור במקום הספציפי של הניתוח במעיהגס ועם היו טיפולים אחריןם כמו קרינה

התלונות המתוארות אופיניות לניתוחים של הרקטום . בדכ קשה לטיפול במקרים אלו

אם במיקום אחר במעיהגס צריך לבדוק ולראות מה ניתן לשפר


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
08/01/2016

כאבי בטן ממושכים

שלום אני בת 34
לפני שנה החלו כאבים בבטן העליונה לאחר בדיקת אולטרסאונד בטן ובדיקת נשיפה הרופא טען שהכל בסדר
לאחר כמה חודשים אחלו כאבים דווקא בבטן התחתונה כאבים שבאים והולכים לפעמים כל שבועיים לפעמים כל חודשיים ולפעמים כל שבוע אבל תמיד הולכים וחוזרים חלילה
אני נורא מפחדת לעבור בדיקת קולוסקופיה או איך שקוראים לזה יש לציין שאין שלשולים או עצירות או דימום בצואה ברוך ה ,מה שגרם לרופא משפחה לשייך כאבים אלו למעי רגיז אך אני הנני רגוע בשל העובדה שאני שומעת על המון אנשים שמקבלים את המחלה הארורה במעי הגס מה שגורם לי לפחד יותר אף שברוך ה אין הסטוריה משפחתית במחלות במעי .
אני פוחדת פחד מוות מלעבוד את הבדיקה ויותר מפחדת מהתוצאה .
שאלתי היא עד כמה הכרחי לעבוד בדיקה פולשנית זו רק על כאבים בבטן או שמה זה ממששש מספיק בכדי לעשות זאת אל אף הפחד הגדול ואל אף חרף התנגדותו של רופא המשפחה לעשות בדיקה זו .
אשמח לתשובה .
אני שמפחדת .

פרופ' ניר וסרברג

הסיכוי לסרטן מעי בגיל 34 הוא נמוך ( בעיקר בהעדר היסטוריה משפחתית או גורמי סכון אחרים )

קולונסקופיה היא חלק מברור כאבי בטן בעיקר לאור העובדה שבדיקות אחרות לא מצאו סיבה

לאור הבירורו הנרחב עד כה נראה שמדובר בבעיה שמטרידה אותך

לפעמים לא מוצאים סיבה חד משמעתי אך יש לשלול בעיות שניתנות לטיפול ובעיקר אם יש כאלו המסכנות


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
17/09/2015

סרטן המעי הגס

אני בת 40 בחודשים האחרונים אני סובלת מכאבים משתנים בבטן דקירות/כאב חד/ צריבה( הכאבים פזורים), וכן, יש לי כאב מתמשך בעצם הזנב, לפני חודש עברתי אולטרסאונד שהיה תקין, לפני כשנתיים עברתי קולונוסקופיה ונראו טחורים פנימיים בלבד. לפני שנתיים אמי נפטרה מסרטן המעי הגס אע״פ שעברה קולונוסקופיה תקינה לכן גם אני מפחדת מזה, אילו עוד בדיקות אני יכולה לעשות?

פרופ' ניר וסרברג

בדיקת הבחירה לאבחון סרטן המעי הגס היא קולונסקופייה 

יש לוודא שהבדיקה בוצעה על מעי נקי וטווח הבדיקה עד קצה המעי הגס . למרות שיש וריאבליות בין בדיקה לבדיקה הרי שאם בתנאים אלו הבדיקה היא תקינה הרי שאחוז הטעות לממצא משמעותי הוא קטן 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
16/09/2015

סרטן המעי הגס

אימי בת 64 עשתה בדיקת קולונסקופיה
בבדיקה: המעי הגס נבדק עד גובה 25 ס"מ.
בגובה 12 ס"מ תהליך פריך, אדום , המקום סומן.

בנוסף עברה גסטרוקופיה : בושט ממצא בולא לבנבן נקטף ים ביופטר, מראה של פפילומה, בנוסף בליטות מרובות תת ריריות בעיקר אמצעית ותחתונה נראים כפיברומות/מיומות.
מה זה אומר???

פרופ' ניר וסרברג

הפורום עוסק בסרטן המעי הגס נראה שיש ממצא שדורש אבחנה וטיפול בהתאם 

לושט ,יש לפנות לפורום מתאים 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
06/08/2015

עצירות גזים בחילות וכאבים לאורך כל היום

שלום, במשך כחצי שנה יש לי כאבים בבטן. אסכם בקצרה יש לי בחילות לעיתים צרבות פעמים מועטות כאבי בטן תחתונה שנובעים מגזים לדעתי והמון המון גזים במהלך היום וחוסר נוחות.בנוסף יש לי עצירות לרוב וריר בצואה לבן/שקוף/צהוב. אני בת 20 ויחסית צעירה ..אני לא אוכלת ממש טוב כי גם אין לי תיאבון.בדיקות אולטרסאונד תקינות וכך גם דם.. אך יש כאבים לעיתים עמומים בצד שמאל בבטן ולעיתים קצת ימין.. מה זה יכול להיות? אני סובלת המון. אציין שסבלתי מתולעים בפי הטבעת ולדעתח עד היום ואובחנה פיסורה. אין דם בצואה בדכ למרות שהיא קשה /רכה.אשמח לעזרה.. די מיואשת(גסטרולוג אמר שנראלו שאני בריאה אך הפנה לגיאולוסקופיה ואני החלטתע לא לעשות-אשמח גם לפתרון חלופי מבדיקות חודרניות)

פרופ' ניר וסרברג
לא ניתן לצערי לענות על שאלה כזו במסגרת פורום באינטרנט
ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
14/06/2015

סרטן ברקטום

אני בגגיל 48 התגלה אצלו סרטן ממאיר ברקטום בגובה 3 ס"מ
ב- 12.3.15 סיים טיפולי הקרנות עם כדורי כימותרפיה..
פרקתולוגית הפנתה אותי לעשות בדיקות פת סי טי ובדיקות דם .. ולאחר שהפת סיטי הראה שהכל נקי ותקין היא נתנה לי 2 אופצויות האחת לעשות ניתוח ולעשות את כל המאמצים לשמור על הסורגים ובמידה והאופציה השניה לא לעשות ניתוח ולהיות במעקב צמוד ..נכון להיום חודש יוני לא עשיתי ניתוח ואני עדיין עושה בדיקות מעמיקות..
שאלתי היא האם זה שלא עשיתי ניתוח יכול לסבך אותי ?
אני חושש לעשות את הניתוח ולהיות עם שקית לכל החיים ..

לתשובתך אודה

פרופ' ניר וסרברג

הטיפול הסטנדרטי במקרה המתואר הוא ניתוח מתוך מחשבה שאונקולוגית זהו הטיפול המוכח הטוב ביותר שמטרתו להציל חיים גם אם קיים מחיר תפקודי ( גם לניתוח משמר סוגר במצב המתואר יש מחיר תפקודי )

הדרך שבה בחרתה מכוונת להמתנה וצפייה תוך מעקב צמוד . המצב המחייב כולל תגובה קלינית מלאה לטיפול בקרינה כלומר העלמות הגידול בCT וב| PET ו/או MRI והעלמות הגידול בבדיקה ידנית ואנדוסקופית ( לפעמים נשארת צלקת בלבד שמקובל לכרות אותו בשאלה של שארית גידול). מאחר וגם לכריתה המקובלת כיום יש שעורי השנות של מחלה מקומית ( 4-5%) נשאלת השאלה בכמה מקרים יחזור הגידול תוך כדי המעקב כאשר לא מנתחים והשאלה השנייה היא האם החזרה תתגלה בשלב שניתן לנתח אותה ( אנו יודעים שבכ10% מהחולים שעברו ניתוח מלא לאחר תגובה קלינית מלאה יש שארית גידול בקשריות הלימפה) . התשובה לשאלות הללו היא ששעור חזרת הגידול הוא כ6% וברוב החולים ניתן היה לנתח .

להערכתי הקושי הגדול לגביך ספציפית הוא גילך הצעיר שמכוון יותר לטיפול הסטנדרטי הרדיקאלי שמשסתמך על ספרות מבוססת יותר המנחה את הטיפול המוצע כיום.


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
24/01/2015

סיכוי החלמה משלב 4

היי, אני שמחה מאד לדעת שניצחת את הסרטן הארור מכל!!! אמי חולה , בסרטן המעי הגס בשלב 4 עם גרורות בכבד( הרופאה אומרת שהכבד נראה לא טוב) האם במהלך השנים ראית אנשים ששרדו סיטואציה כזו? כתוב בכל מקום שבדרך כלל לא , את ראית?

פרופ' ניר וסרברג

ההשרדות מסרטן מעי גס גררותי היא נמוכה .

כאשר נתן לשיג נסיגה של המחלה בשילוב כמוטרפיה וכירורגיה מעלים את סיכויי ההשרדות ואת משך השרדות מהמחלה


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
18/01/2015

טיפולים או כדורים

שלום אבא שלי בן 60.. לפני חודש עבר ניתוח כריתה חלקית של המי הגס.. היה לו גוש סרטני.. המחלה נמצאת בשלב 2 ללא גרורות.. הרואפים בקשו ממנו להחליט על המשך הטיפול, או לקחת כדורי קסלודה או לעשות טיפולים כימותרפיים. השאלה שלי היא מה עדיף ?! ומאיזה סיבות.. תודה

פרופ' ניר וסרברג

גם קסלודה היא כמוטרפיה רק שנטילת כדורים נוחה יותר מאשר קבלת תרופות בוריד

תופעות הלוואי הן מעט שונות

מה הסיבה לכמוטרפיה בשלב II?


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
27/12/2014

גידול חשוד במעי הגס

אח שלי בחור בן 44 מוגבל שכלית. סבל פעמיים בהפרש של 20 שנה בדלקת מעי חריפה והחלים. סובל לסירוגין מעצירות חריפה ושלשולים. לפני שנה עבר לפרוסקופיה תקינה. מאושפז כעת לאחר עצירת שתן חריפה ובטן מאד תפוחה. בבדיקת סי.טי בטן נמצא ממצא בגודל בינוני לדברי הרופאה. צריך לעבור בדיקת לפרוסקופיה מחר לאחר הכנת המעי לאבחון. מה הסיכוי שחלה בסרטן המעי הגס?

פרופ' ניר וסרברג

האם הכוונה בשתי הפעמים בהם מוזכרת לפרוסקופייה לקולונוסקופייה .

אין מספיר פרטים כדי לתמוך או לשלול גידול במעי הגס ובכל מקרה זו תהיה ספקולציה בלבד לכן עדיף להמתין לתוצאות הבדיקות


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
16/04/2014

אנדוקרצינומה במעי בגודל 3 ס׳מ נחשבת גדולה?

בבדיקה שגרתית התגלה גוש במעי בגודל 3 ס׳מ. הבדיקה נעשתה בגלל פוליפים בעבר, נלקחה ביופסיה והתשובה היתה אדנוקרצינומה . טרם נעשה סיטי, מה התרשמותך?

פרופ' ניר וסרברג

בניגוד לגידולים רבים בהם גודל הממצע הוא חלק מדרוג שלבי המחלה , לא כך בסרטן המעי גס  בו השלבים נקבעים לפי מידת החדירה של הגידול לדפנות המעי. ככלל גידולים גדולים סביר שנמצאים הרבה זמן וכך יתכן שהם מתקדמים יותר אך אין קורלציה ישירה. גידול של 3 סמ אינו גדול במיוחד. חשוב גם לדעת את מיקומו


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
22/03/2014

ניתוח לכריתה של המעי הגס השמאלי

לפני כחודש אובחן אצלי גידול סרטני בחלק השמאלי של המעי הגס,אני כרגע לפני ניתוח.רציתי לדעת אם יש המלצה על מנתח מומחה בתחום,ועל בית חולים מסוים ברמה טובה
תודה רבה על הייעוץ .

פרופ' ניר וסרברג

לצערי זו לא המסגרת הנכונה ליעוץ מהסוג הזה

ככלל אני ממליץ על ניהול וניתוח סרטן מעי גס על ידי כירורג שיש לו התמחות בכירוגיה קולורקטלית ( מעי גס ופי הטבעת)


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
14/07/2013

בדיקה סרטן המעי הגס

יש לי הרבה כאבים בבטן התחתונה. אני כל הזמן סובל מגזים ופעילות מעיים לא סדירה. בנוסף, אני שם לב שהצואה שלי יוצאת שחורה. אמא שלי מתה מסרטן המעי הגס ואני מאוד מפחד שעכשיו גם לי יש את זה. איך אוכל לבדוק ולשלול את המחלה?

פרופ' ניר וסרברג

צריך להתחיל במבדיקת רופא שיתרשם מהסיפור, יבדוק וישלח לבדיקות המתאימות


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.

שאלות נוספות בנושא: סיפור סרטן המעי הגס של איילת
