פורום סרטן המעי הגס

בעמוד זה ניתן להפנות שאלות לרופאי האתר, ולקבל תשובה אישית בדוא"ל.



קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

213 שאלות גולשים בהמשך העמוד

06/03/2016

אדנוקרצינומה

גבר זכר בן 47 נותח לפני תשע שנים הוצא גידול ללא טיפולים, דרגה 1.בקולונוסקופיה לפני שלוש שנים הוצא פוליפ רגיל. במעקב החודש בקולונוסקופיה הוצא גידול 1 ס"מ.טרום סרטני …
האם הדרך למניעה של המחלה תזונה ספורט וכו – נכונה גם כאן? או שתמיד יצאו פוליפים בעתיד ואין דרך למנוע?והאם הפוליפים האלה יכולים להופיע במקום אחר בגוף? אם כן, איך מוצאים בזמן?

פרופ' ניר וסרברג

קיימת גישה כללית שדיאטה עשירה בסיבים שתייה מרובה וספורט והמנעות מבשר שמן בעיקר אדום ובעיקר על האש ( שרוף) או בשר מעובד קשורים בהופעת פוליפים . בגיל צעיר צריך לחשוב על סיבות אחרות כמו גנטיקה. במקרים כאלו כדאילהיבדק לגנטיקה בוודאי אם יש סיפור משפחתי. המניעה היא בבדיקות תכופות יותר .


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
04/03/2016

בהמשך לתשובתך "תוצאות בדיקה"

רציתי לדעת כאשר הקולונסקופיה תקינה לחלוטין והביופסיה ברקטום נתנה תשובה של hyperplastic colonic mucosa.

האם מדובר בממצא שפיר או בפוליפ שפיר?

אציין שהביופסיה נלקחה כרוטינה שיגרתית

במידה ומדובר בפוליפ כיצד הדבר התפספס בבדיקה?

תודה מראש על המענה

פרופ' ניר וסרברג

בדכ לא לוקחים ביופסיות בצורה שגרתית וכנראה היהשם ממצא שנלקח לבדיקה וזו היתה תוצאתה . מעבר לכך כדאי לשאול את מי שביצע את הבדיקה


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
26/02/2016

תוצאות בדיקה

שלום רב.

עברתי לפני כ3 שבועות בדיקת קולונסקופיה אשר יצאה תקינה לחלוטין(רמת ההכנה הייתה טובה מאוד לפי הדו"ח ). כמו כן כדבר שבשגרה נלקחו ממני 3 ביופסיות מהאליום מהמעי הגס ומהרקטום. 2 הביופסיות של האליום והמעי היו תקינות. בביופסיה השלישית ברקטום נרשם המלל : hyperplastic colonic mucosa .

רציתי הסבר לתוצאה הנ"ל…. תודה.

פרופ' ניר וסרברג

מדובר בממצא שפיר


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
26/02/2016

Adenoca of distal Rectum

שלום,
אמא שלי עברה בדיקת קולונסקופיה והתשובה שקיבלה היתה שיש לה גידול סרטני. "ראות טובה לאורך המעי, כמעט טובה ב 30 ס"מ הדיסטלית (בשל הדמם מן השאת ש"עלה" קריבנית). ברקטום החל מעומק כ 2ס"מ ועד עומק 9ס"מ – שאת נוקשה מכוייבת ופריכה המערבת שני שליש של ההיקף-ביופסיות. סביב עומק 35ס"מ שני פוליפים 2-3מ"מ שנכרתו בביופסיה קרה."
אשמח לקבל הסבר על האבחנה הזו, והאם האבחון מצביע על סרטן בשלב מתקדם.
תודה,
נועם

פרופ' ניר וסרברג

בקולונסקופיה מאבחנים גידול  ובביופסיה  מאבחנים את טיבו - סרטן או שפיר או שלבי ביניים.  על מנת להעריך את התקדמו המחלה יש לבצע CT . במידה והמחלה ממוקמת למעי , יש לבצע כריתה של המעי עם הגידול בניתוח ועל סמך בדיקת הגידול כולו  קובעים את שלב המחלה


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
21/02/2016

יום עיון לחולי סרטן המעי הגס

האגודה למלחמה בסרטן מזמינה

ליום עיון בנושא סרטן המעי הגס

שיתקיים ביום רביעי ה- 09.03.16

במטה האגודה למלחמה בסרטן, 'בית מטי', לזכרה של מטילדה רקנאטי ז"ל,
רח' רביבים 7 גבעתיים, קומה 3, אולם 'סוזי'

בהנחיית ד"ר איילה הוברט, מנהלת המרכז לגידולי מערכת העיכול, מכון שרת, המרכז הרפואי הדסה עין כרם
בתוכנית:

09:30 -10:00

10:00 – 12:30 התכנסות ודברי ברכה
מירי זיו, מנכ"ל האגודה למלחמה בסרטן

הרצאות :
גורמי סיכון מניעה וגנטיקה
פרופ' משנה קליני אליזבט הלף, מנהלת היחידה לאיתור ומניעת ממאירות במערכת העיכול, מכון גסטרואנטרולוגיה, הקריה הרפואית לבריאות האדם, רמב"ם

• הטיפול בסרטן מעי גס ממוקם
ד"ר רונן ברנר, מנהל המכון האונקולוגי, המרכז הרפואי וולפסון

• הטיפול בסרטן מעי גס מתקדם
ד"ר רוית גבע, מנהלת המרכז לגידולי מערכת העיכול, מנהלת יחידת המחקר,
המערך האונקולוגי, המרכז הרפואי ת"א ע"ש סוראסקי

• התמודדות עם תופעות הלוואי בעקבות טיפולים
ד"ר עופר פורים, מומחה באונקולוגיה ורדיותרפיה, אונקולוג בכיר,
יחידת גידולי מערכת העיכול, מרכז דוידוף, מרכז רפואי רבין-בילינסון.

• רפואה משלימה וסרטן מעי גס
ד"ר משה פרנקל, מנהל השירות האונקולוגי-אינטגרטיבי,
המכון האונקולוגי, המרכז הרפואי מאיר

12.30 – 13:00
הפסקה
13:00 – 14:00
פאנל שאלות ותשובות בהשתתפות המרצים מיום העיון
ונטלי פרסל, אחות, מתאמת תחום פצע וסטומה, המרכז הרפואי ע"ש ח. שיבא, תל השומר

יום העיון מיועד לחולים, למחלימים ולבני משפחותיהם וההשתתפות בו אינה כרוכה בתשלום!

בשל מספר המקומות המוגבל, יש להירשם מראש באתר האגודה למלחמה בסרטן:
www.cancer.org.il/colon/2016

או במחלקת השיקום באגודה למלחמה בסרטן:
מיכל – טל' 03-5721678 / רויטל – טל' 03-5721615 / מלי – טל' 03-5721670 /
סילויה – טל' 03-5721618.

יום העיון באדיבות חברת "רוש" מובילת פרויקט רוש מושיטה יד"

פרופ' ניר וסרברג

ג


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
18/02/2016

סרטן המעי הגס

לאמי ז"ל היה סרטן המעי הגס. אני עוברת כל 5 שנים קולונוסקופיה .לא נמצאו למזלי עד עכשו פוליפים. רופא הגסטרו קבע שכך צריך. נפגשתי על אנשים עם סיכון גבוה שעוברים את הבדיקה אפילו כל חצי שנה! אני מבולבלת. מה עלי לעשות.? תוד מראש על התשובה.

פרופ' ניר וסרברג

כאשר יש עדות לסרטן על רקע גנטי ( או ממצאים גנטים או הרבה מקרים במשפחה עם הארעות מחלה בגיל צעיר ) אז יש צורך בבדיקה תכופה יותר. בסכון מוגבר על רקע מחלת אם בגיל מבוגר , בדיקה כל 5 שנים מספקת


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
07/02/2016

פעילות גופנית מאומצת 3 ימים אחרי קולונסקופיה

שלים רב. רציתי לדעת האם ניתן לבצע פעילות גופנית מאומצת 3 ימים לאחר בדיקת קולונסקופיה ?

פרופ' ניר וסרברג

עקרונית אין מניעה

צריך כמובן להאזין לגוף ולשקול בהגיון


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
07/02/2016

בליטה באיזור פי הטבעת

שלום וברכה,אני בת 30 ואחרי מס לידות , כבר תקופה ארוכה שיש לי בליטות כמו פרחים, סליחה על התיאור מסביב פי הטבעת,
לפעמים הם מנופחים, ולפעמים רפויים.
בהתחלה זה כאב לי והשתמשתי במשחה לטחורים.
וכבר שנה שאין כאבים אבל הגושים האלו נשארו.
מידיי פעם אחרי יציאות מרגישה דקירות אבל לרב זה עובר.
אתמול היה לי דימום גם באסלה וגם בניגוב. הסתכלתי וראיתי דם מאחד הבליטות.. כאילו התפוצץ. והכל היה נפוח. אחרי שניגבתי הדימום נעצר
האם זה טחורים? מה עלי לעשות? האם עלי לפנות קודם לרופא משפחה?

פרופ' ניר וסרברג

קרוב לוודאי טחורים

ממליץ לפנות לפרוקטולוג


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
07/01/2016

פיקולקס הקאות

שלום רב. אני בת 30 הייתי אמורה לעבור בדיקת קולונסקופיה אך בשל 2 הקאות בגלל ההכנה מהפיקולקס נאלצתי לדחות את הבדיקה. האם ההקאה הנל מעידה על איזשהי מחלה? (קראתי שזה נדיר הקאות מפיקולקס). אציין שאין לי מחלות ברקע

פרופ' ניר וסרברג

יש כל מיני סיבות להקאות ונראה לי שבמקרה הנוכחי זה קשור בעובדה שלא " אהבת"את ההכנה .כמובן שאני לא יכול לשלול בעיה אחרת בעיקר לנוכח העובדה שאני לא יודע מדוע הופנית לקולונוסקופיה בגיל 30


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
02/12/2015

קסלודה וטעם מתכתי בפה

שלום רב, בעלי בטיפולים כימותרפיים עקב סרטן המעי הגס פעם ב 3 שבועות וכן לקיחת קסלודה 3 שבועות בחודש. בסה"כ מרגיש טוב )עבר כבר 5 מתוךצ8 טיפולים(. מה שמציק לו היא התחושה המאוד לא נעימה של הטעמים בפה,., מה ניתן לעשות מעבר לסוכריות שאם מוצצים הרבה ביום גורמים לחיך מגורה, תודה !!

פרופ' ניר וסרברג

טיפולים אונקולוגים ניתנים על ידי רופאים אונקולוגים . הם נתקלים בבעיות סביב הטיפול ויהיה להם יותר מידע לספק בנושא


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
18/11/2015

סרטן המעי הגס

בגיל 64 אובחן אצל חבר סרטן המעי הגס. בגיל 67 הוא נפטר – שלב 4 מפושט. השאלה – כמה זמן לוקח לסרטן המעי הגס להגיע לשלב 4?

פרופ' ניר וסרברג

קצב הגדילה של סרטן המעי הגס הוא יחסית איטי אולם לגידולים שונים יש התנהגיות שונות

כ 30% מתגלים עם מחלה בשלב III. המעבר לשלב מתקדם  תלוי בשלב בו מתגלה המחלה . כ80% מהחולים שמתקדמים למחלה מטסטטית היא תמצא  תוך שנתיים מהמחלה


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
17/11/2015

בדיקת קולנוסקופיה

ביצעתי בדיקת קולונסקופיה ומצאו בבדיקה פוליפ שאותו הסיר הרופא. שאלתי מתי אני צריך לעשות את הבדיקה הבאה
בהתחשב בעובדה שנמצא פוליפ לא ממאיר.

תודה על התשובה.

פרופ' ניר וסרברג

חשוב לדעת מהם גורמי הסכון כולל גודל הפוליפ ואופיונו ההיסטולגי וגורמי סכון במשפחה


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
12/11/2015

חיידק הקמפילובקטר ברמה גבוהה

שלום.
הרופאה לאחר בדיקת צואה, חום כאבי בטן וכד', התקשרה ואמרה לי ליטול אנטיביוטיקה היות ויש זמן ממושך מאוד שלשולים, לעיתים ממש נוזליים ונמצא בצואה החיידק הקמפילובקטר.
א. האם יכול חיידק זה לעבור ממני לאדם אחר.
ב. באם לא נוטלים אנטיביוטיקה או כן, האם דבר ממושך שכזה יכול להוביל לסרטן המעי הגס?
תודה.

פרופ' ניר וסרברג

מחלה דלקתית כרונית של המעי הגס יכולה לוות גורם סכון לסרטן המעי . זהום חידקי בקמפילובקטר לא גורם לכך אך יש לטפל


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
11/11/2015

סיגמו או קולנוסקופיה

האם לבעייה של כאבים כרוניים ברקטום מספיק בדיקת סיגומסקופיה למישהי בת 40 או שצריך קולנסקופיה? ( אין ירידה במשקל בדיקות דם תקינות אין דם סמוי בצואה ואין כאבי בטן) האם הסיכון בבדיקת סיגמוסקופיה יותר נמוך מקולנסקופיה.(חירור המעי וכו)

פרופ' ניר וסרברג

אם מדובררק בכאב ברקטום הבדיקה עשויה להספיק

גם בסיגמו יכול להגרם חור במעי


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
09/11/2015

בדיקת דם סמוי בצואה

ביצעתי בדיקת דם סמוי בצואה. רציתי לדעץ האם זה משנה אם העברתי את הקיסם רק בחלק קטנטן מהצואה משהו כמו ס"מ?… האם זה זה יתן תשובה שגויה? אני חוששת שאולי לא ביצעתי את הבדיקה נכון והייתי אמורה להעביר את הקיסם לאורך כל הצואה כי רק ככה דם יכול להתגלות. מה שאני רוצה לדעת זה האם דם סמוי בצואה יכול להיות בדיוק בחלק מהצואה שבו לא העברתי את הקיסם..

פרופ' ניר וסרברג

הבדיקה  רגישה לאתר דם סמוי בצואה . אין צורך לכוון את הקיסם למקום מסויים בצואה


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
06/11/2015

מידע כללי

שלום רב,

להלן שאלותיי : אני אישה בת 40 ללא עבר משפחתי של מחלות.

1. באיזה בדיקה בודקים טוב יותר את אזור הסיגמא והרקטום בסיגמוסקופיה או בקולנסקופיה? האם קולנסקופיה בודקת באותה יסודיות את האזורים האלה?

2. האם ייתכו שכאבים בחולחולת מגיעים ממקום גבוה יותר מהסיגמא? משמע מהעי היורד או שזה לא הגיוני שממצא במעי היורד יגרום לכאב ברקטום? למעשה השאלה האם בתלונה של כאבים ברקטום עדיף לבצע כן קולנסקופיה או שהבדיקה המתאימה יותר היא סיגמוסקופיה?

3. כדי לשלול בעיה Aחיצונית שגורמת לכאבים ברקטום האם מספיק לעשות בדיקת MRI של האגן או יש צורך גם בCT? (מנסה להמנע מקרינה בשחלות)

תודה

פרופ' ניר וסרברג
קולונסקופיה בודקת את כל המעי הגס וסיגמואידוסקופיה בודקת את המעי הגס לעומק של כ 60 סמ בדרך כלל כולל את הרקטום הסיגמה והמעי הגס היורד. לשתי הבדיקות אותה רזולוציה רק עומק הבדיקה שונה כאמור. ההערכה איזה בירור לבצע תלויה בסימנים ובתלונות ובבדיקת הרופא . הבירור יכול לכלול אנדוסקופיה ( סיגמו או קולונו) ובדיקת דימות לפי הצורך . בדיקת MRI נעשית כאשר יש שאלה מאוד ספציפית ובדיקת CT נותנת טווח בדיקה רחב יותר


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
05/11/2015

אין לי יציאה 6 ימים

אני בת 58. בשבת היה לי שילשול ומאז יש לי עצירות במשך 6 ימים. אני אוכלת רגיל . אין לי כאבים ונפיחות בבטן. דחפתי אצבע לרקטום ואין שם צואה בכלל. האם נורמאלי. בחיים לא היה לי כזה דבר. מפחדת שיש לי סרטן מעי גס. אמא מתה בגיל 62 מסרטן מעי גס. מה עושים?

פרופ' ניר וסרברג
הסיבות לבעיה יכולות להיות לא קשורות לסרטן אך זו גם אפשרות
ממליץ לבצע קולונסקופיה ובלי קשר אם הבעיה נמשכת לפנות לרופא

ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
31/10/2015

בדיקת קולנוסקופיה

כבר פעם שניה אצל שני רופאים שונים לא הצליחו להשלים את בדיקת הקולנוסקופיה שלי מסיבה של מעי ארוך ומפותל. האם ניתן לעשות בדיקת mri על מנת למנוע קרינה כמו בבדיקת ct?

פרופ' ניר וסרברג
MRI אינה בדיקה מתאימה יש לשקול קולונסקופיה וירטואלית
ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
26/10/2015

יוגב

שלום רב
ב- 2010 נותחתי בשל גידול במעי הגס וגרורה בכבד (שהוצאה). בנוסף התפרצה אצלי מחלת ה- דרמטומיוזיטיס (שקיימת במקביל. Anti-mi2 חיובי), אשר טופלה בעזרת פרדניזון ומתוטרקסאט. אני עובר CT מדי שנה וקולונוסקופיה מדי שנתיים. בחודשים האחרונים רמת ה- CPK שלי עלתה מרמה תיקנית ו"התייצבה" סביב ה-800. אין לי חולשת שרירים ואין לי מופע עורי (יש מופע שיורי מן העבר). למרות העבר שלי (דרמטומיוזיטיס) לא איבחנה הריאומטולוגית שלי התפרצות מחודשת. עשיתי CT ב- 12.2014 . אני חושש מהתחדשות הגידול.
1. האם להחיש בדיקות ?
2. האם להעדיף PET-CT על CT רגיל ?
3. האם PET-CT אינו נחות מ-CT רגיל מבחינת הרזולוציה והאיבחון של נגעים קטנים ?
4. האם עדיף MRI, או משהו אחר ?
בתודה

פרופ' ניר וסרברג

לא ברור לי מה מביא אותך לחשוש מחזרת הגידול מן הנתונים שהיצגת

ברם אם יש חשד לחזרה ( על פי פרמטרים מקובלים) מעבר לבדיקות המעקב הרגילות הרי שבדיקת הבחירה היא CTPET.

MRI נעשה בשאלה ספציפית מומקמת יותר לפי הצורך


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
25/10/2015

מה מותר לאכול לפני בדיקת קולונסוקוl.פיה?

שלום, ברצוני לדעת האם מותר לאכול לחם כוסמין לפני הבדיקה בדיאטה שצריך לעשות?

פרופ' ניר וסרברג
ההמלצות לשינויי דיאטה קשורות בסוג ההכנה ומשתנות לפעמים ממרפאה למרפאה
מציע להתעניין במקום שבו תעשה הבדיקה

ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
10/10/2015

brca1

האם ידוע עד כה קשר בין הגן brca 1 אצל גברים והסיכוי לפתח סרטן המעי הגס בכלל וסרטן המעי הגס בגיל צעיר בפרט?

פרופ' ניר וסרברג
יש עדיות מסוימות לעלייה בשכיחות בנשים צעירות . ככלל הנושא שנוי במחלוקת ואין הוריה ברורה להעלות את שעור הסקירה לסרטן מעי גס בנשאים.
ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
08/10/2015

לחץ בפי הטבעת כאינדיקציה

להבנתי בסרטן מעי הגס כאשר מופיעים תסמינים אז מדובר כבר בשלב מתקדם. האם כאשר יש כבר תסמינים הם יכולים להימשך ללא החרפה או החמרה במשך שנה שלמה או שלרוב התסמינים מחומרים ונוספים להם עוד תסמינים? האם זה סביר שבגיל 30 תסמין אחד במשך שנה שלמה של תחושת לחץ בפי הטבעת שמגיע מדי כמה ימים ולא מוחמר או נוסף לו תסמינים אחרים יהווה אינדקציה לסרטן מעי הגס? אציין כי רקטוסקופיה ואוטרסאונד פי הטבעת תקינים כולל בדיקות דם ובדיקת פרוקטולוג

פרופ' ניר וסרברג

אם השאלה היא כללית הרי שיש תסמינים שקשורים במחלה מתקדמת מקומית כמו למשל חסימה של המעיאו כאב . יש תסמינים כמו הפרשו ת או תחושת לחץ או דחף להתרוקן שקשורים יותר במיקום הגידול ויש תסמינים כמו אנמיה או גידולשקשורים בהתנהגות הגידול . ספציפית אני מבין מהשאלה שקיים חשש שלך לגידול אך ללא ממצא . אם יש תלונה אמיתית אשר לבצע קולונסקופייה כדי לשלול סופית ולהיות רגועים


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
27/09/2015

חסימת מעי הגס

שלום יש לי שאלה . לאמא שלי לפני כשנה אובחן גידול סרטני במעי הגס כתוצאה מכך היא נאלצה לעבור ניתוח לכריתת הגידול ללא טיפוליים כימוטרפיים עד היום במשך שנה אמא שלי סובלת במשך שנה מהניתוח מחסימה של מעי הגס שזה מלווה בעצירות ממושכת של תקופה אפילו של שבוע עד שהיא נאצלת לקחת חוקנים ולהגיע למיון לעיתים דחופות ראוי לציין שהיא לקחה את כל התרופות האבקות וכלום לא עוזר האם יש פיתרון אחר? אודה על התשובה תודה רבה.

פרופ' ניר וסרברג

חשוב להבין מה היה מקום הכריתה וסיבת החסימה . לפעמים הבעיה היא תפקודית וקשה לטיפול


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
12/09/2015

נושא השאלה (חובה) קבלת עיצה

נושא השאלה (חובה)
30 שנה חלפו מכריתה טוטאלית של מעי גס. כעת פיסטולה באיזור המין הנשי. אל מי לפנות בעניין. האם תופעה זו שכיחה?

פרופ' ניר וסרברג

התופעה אינה שכיחה בעיקר לא בטווח עליו מדובר אך רואים זאת

יש לפנות לכירורג קולורקטלי 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
08/09/2015

כריתת חלק מהמעי הגס

השבוע קיבלתי הודעה על צורך בכריתת שני שליש מהמעי הגס בכריתת שני שליש מהמעי הגס, עקב ריבוי פוליפים במשך 5 השנים האחרונות.

הפחד אוכל אותי.

איזה חיים מחכים לי אחרי הניתוח?

תודה מראש

פרופ' ניר וסרברג

לרוב חיים סבירים ביותר עם 2-3 יציאות ביום . מאוד תלוי כמה מעי גס נשאר על מנת לבצע כריתה שתפתור את הבעיה מחד ושאיר מספיק מעי תפקודי מאידך 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
03/09/2015

KRAS

שלום רב
אני בן 67 ולפני 5 שנים נותחתי 1.במעי הגס 2.בכבד (גרורה). עד כה אני עובר
בדיקות CT מדי שנה ועד כה אין מימצא חריג.
קראתי בפרסום של ארביטוקס כי "קביעת מצב חלבון KRAS הינה חשובה מיד עם היוודע דבר המחלה". למיטב ידיעתי לא בוצעה לי בדיקה כזו. האם זו בדיקה מקובלת? האם עלי לדרוש אותה?
בתודה
יוגב

פרופ' ניר וסרברג

KRAS אכן חשובה לקבל החלטה טיפולית בארביטוקס ( התאמה לטיפול )

מאחר ואינך מעמד לטיפול ( ואנימקווה שלא תצטרך) אין צורך בKRAS בשלב זה 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
27/07/2015

סרטן המעי הגס בגיל שלושים – ומה ההבדלים בטיפול בחולים צעירים ומבוגרים? האם יש מקור שמאגד בתוכו מידע חדש בנוגע לטיפול ולניתוח חלק מהמעי הגס

איך אני יכולה ללמוד בעצמי את הנושא? אני רוצה להבין מה ההשלכות של כל דבר ולהכנות לעצמי ידע. נכון לעכשיו יש לי מספר שאלות, אבל יתכן מאוד ויהיו לי עוד שאלות אחרי שאדע יותר. איפה אני יכולה לקרוא על מחקרים חדשים והאם מחקרים חדשים הם משהו שמתייחסים אליו בכלל?
בגדול אני רוצה לדעת מה האופציה שהכי יעילה לי כדי להימנע מניתוח. מה שכן, הייתי רוצה שתהיה לי אפשרות ללמוד את הנושא לבד ולא לחכות כל פעם לתשובה מתומצתת בפורמים. אני סומכת על דעת הרופאים כמובן, אבל בכל זאת רוצה ללמוד הכל ולהיות בטוחה שהמקור שלי לא משרת אף גוף כלשהו- כך שאני אוכל לדעת מהן כל האופציות שעומדות ברשותי ולא רק מה האופציות שהיו רוצים שאדע עליהן (או יותר טוב מזה- שאגלה שהאופציות שמידעים אותי לגביהן הן האופציות היחידות ואז אהיה רגועה) השאלות שלי כרגע הן פשוטות:
1.איך ניתוח של מקטע מהמעי יכול להשפיע עליי בטווח הרחוק?,
2. איזה סיבוכים יכולים להיות והאם יש קשר בין הגיל לבין הסיבוכים? האם לכל אחד יש מבנה אחר למעי הגס שיכול לגרום ליותר סיבוכים או לפחות סיבוכים? לכל אחד יש מבנה אנטומי אחר.
2. מתי הרופא/ה אמור/ה להחליט שצריך ניתוח ושאפשר לוותר על טיפול באמצעות קולונסקופיים או משהו אחר שאני לא יודעת איך קוראים לו ולכן אני לא יכולה לכתוב את שמו?
אשמח לתשובות ועצות.
קראתי שכשהמחלה מתפתחת אצל צעירים ( גיל 30-31 ) וזה נדיר לפי מה שהבנתי שיהיה סרטן המעי הגס בגיל שלושים ובכלל סרטן המעי הגס בגיל צעיר זה נדיר. בכל מקרה, אז בגיל הזה הביולוגיה שלה שונה באופן שעדיין לא פוענח ושאי אפשר להסביר את כל המקרים בשינויים גנטיים- אז אם זה המצב- האם התרופות שמקבלים מתאימות גם לאנשים צעירים או שהן מתאימות לרוב החולים שהם מבוגרים? תרופות ביולוגיות לא מתאימות לאוכלוסיה מבוגרת? לא מבינה בזה כלום ואין לי כוח לנסות לדלות הכל מגוגל. אם כל הניסויים נעשים על אנשים מבוגרים האם זה לא יכול לגרום לכך שיהיו לאנשים צעירים תופעות לוואי פחות מוכרות? ככה ההגיון אומר לא. בבקשה שלחו לי למייל רק מידע ענייני, אם יש ברשותכם כזה. לא מחפשת פה חברה, מתנצלת מראש.
noas61@gmail.com
0524-864-521

פרופ' ניר וסרברג

אנו חיים בעידן שיש בו המון מידע זמין החל ממידע פופולרי דרך ספרות מדעית עם טקסטים מלאים

יחד עם זה עדיין יש מקום לאנשי מקצוע מומחים בתחומם

 

 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
25/07/2015

דם בצואה

אני בן 40. לפני כשנתיים היו לי שני מקרים של דם בצואה. לפני כחצי שנה עשיתי קולונוסקופיה והתוצאות היו תקינות. היום היה לי דם בצואה (כמות קטנה, אדום בוהק/רענן). שאלתי היא האם יש טעם לבדיקת קולונוסקופיה נוספת או שהזמן הקצר שעבר מאז הבדיקה לא מאפשר התפתחות סרטן עד לכדי דימום?

פרופ' ניר וסרברג

עקרונית אם הקולונסקופייה הקודמת היא באיכות טובה הסבירות להתפתחות תהליך בשנה הזו היא נמוכה

יש כ 20% שונות בשתי בדיקות קולונוסקופיות עוקבות כך שאם יש חשד יש לשלול

אפשר להתחיל מבדיקת פרוקטולוג


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
02/07/2015

תוצאות בדיקה

שלום! עשיתי בדיקה שגרתית של גילוי דם בצואה בערכה שנשלחה אלי כמו כל שנה, עשר שנים לפחות. הפעם התוצאה שהתקבלה היא חיובי 1/6 מה זה אומר??? הרופאה שלי בחופש

פרופ' ניר וסרברג
צריך להתיחס לבדיקה בהקשר שבו היא נעשתה והאם יש גורמי סכון נוספים
אני ממליץ על קולנסקופייה כבדיקת הבבחירה
ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
07/06/2015

אוליי סרטן ???

היי
אני בן 35 סובל מכאבי בטן בגלל גזים רבים ויציאות רכות כמה חודשים 2-3 פעמיים ביום וצרבות… בגיל 30 עשיתי קולונסקופיה בגלל ריר בצואה והיה תקין לחלוטין
.. האם יכול להיות סרטן למרות שהיה תקין לפני 5 שנים … קראתי שלוקח לסרטן בן 10-15 שנה.. ולא היו לי פוליפים לפני .. סרטן לא אמור לדמם?
אוףףףףף הרופאת משפחה אומרת לעזוב את זה
תודה רבה על התשובה

פרופ' ניר וסרברג

הסבירות היא נמוכה הן בשל בדיקה תקינה והן בשל גילך , בעיקר אם אין גורמי סכון אחרים כמו סרטן במשפחה או מחלת מעי דלקתית

אני חושב שלאור תלונותך יש לפנות לרופא מקצועי שיבחן את הנתונים אם יש צורך בבירור נוסף


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
07/06/2015

מפחד מקולונוסקופיה

שלום רב,

אני בן 40 בריא לחלוטין פרט לכולסטרול גבולי ומעי שתמיד היה רגיש מגיל שאני זוכר את עצמי.אין לנו עבר של סרטן המעי הגס במשפחה.
בגלל טחורים מדממים דרגה בין 1 ל 2 (רק בצואה קשה ואם לא שתיתי מספיק) המליצו לי לעבור קולונוסקופיה. יש לי אולי מאמצע גיל 20 פעמיים או שלוש דימומים בשנה.
רק בגיל 40 הלכתי לשני פרופסורים ושניהם קבעו שהטחורים המדממים בבדיקת אנוסקופ.
אני קורא סיפורי אימה על פרופורציה בזמן הבדיקה או שבוע אחרי, או מכשירים מזוהמים (לפני כמה שנים לא חיטאו אנדוסקופ בבלינסון!) ושערות ניקוי שנשכחו במעי.האם אני באמת חייב לעבור את הבדיקה הזאת למרות שמצאו את גורם הדימום? כמו כן, הבנתי שאם יש דימום מגידול סימן שהוא כבר גדול לא? אז הייתי אמור כבר לסבול…האם אין בדיקה אחרת שיכולה להחליף? מה עם וירטואלית? האם יש הבדל בין לעבור את הבדיקה הרגילה בצורה פרטית במכון מאשר בקופת חולים?

תודה וסליחה על כל השאלות

פרופ' ניר וסרברג

קולנוסקופייה וירטאלית היא בדיקה מצויינת ברזולציה של פוליפים מעל 1 ס"מ

החסרון שלה שאינה טיפולית  ( פוליפ שנמצא בקולונוסקופיה ניתן לכרות או לדגום )

גם לקולונסוקפיה וירטואלית יש סיבוכים מכיוון שמנפחים אוויר . ככלל כל בדיקה פושלנית יש לה סכון מסויים ( גם לאקמול) היתרון צריך להמדד מול החסרון


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
29/05/2015

סיפטומים לסרטן או לא דוקא?

בחודשיים האחרונים התחילו לי מספר פעמים ביום יציאות מימיות חלקם בדחיפות ומסתיימות בדימום. נקבע לי תור לקולונסקופיה ועד אז אני בחרדה נוראית.
האם אילו סימפטומים ברורים לסרטן במעי או יתכן לכך סיבה אחרת. יש לציין שאני לא חש שום כאב.
אודה לך מאוד על התייחסותך לפנייתי.

פרופ' ניר וסרברג

הסימפטמים אינם מובהקים אך מצדיקים קולנסקופייה. רק בבדיקה ניתן יהיה לדעת


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
06/05/2015

cea

אמא שלי בת 64 היה לה גידול במעי הגס 10 ס"מ עברה ניתוח והניתוח עבר בשלום . נמצאו 2 בלוטות לימפה נגעות ודרגה 3 ללא גרורות היא התחילה טיפול של כימטרפיה אחרי 6 טיפולים בבדיקות דם cea תאים סרטינים בגוף יצא גבוה 6.79 אשמח ללקבל מידע עם קיימת אפשרות שזה יחזור כולכך מהר ועם זה נורמאלי הערך בבדיקות

פרופ' ניר וסרברג

מבלי להתיחס למקרה הספציפי כיוון שיסרים נתונים לאמר שיש חזרה של המחלה , הרי שבאופן כללי המחלה יכולה לחזור  גם מהר . רוב חזרות המחלה מתרחשות בשנתיים הראשונות .

יש צורך לברר


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
17/04/2015

סרטן במעי לתסמונת לינץ

לבעלי יש גידול במעי הגס ואחרי בדיקה גנטית לתסמונת לינץ שיצאה חיובית הוא לפני ניתוח.
רופאת הגסטרו בעד לכרות את כל המעי כולל החולחולת ואילו הכירורג טוען שלדעתו ניתן להשאיר 40 ס"מ מהמעי ואיכות החיים לא תיפגע. מה פירוש איכות החיים לא תיפגע?
הייתי רוצה לשמוע מחולים שעברו ניתוח דומה איך זה לחיות אחרי .

פרופ' ניר וסרברג

אוכל לתת תשובה כללית מבלי להתייחס לפרטי המקרה ספציפי שחסרים כאן

תסמונת לינץ אינה מחלה של המעי בלבד אלא של איברים נוספים  ההמלצה של כריתה רדיקאלית של כל המעי הגס והרקטום ויצירת פאוץ מעי דק היא מוכרת אך שנויה במחלוקת בעיקר משום שאינה מרפא והתסמונת בה יכולים כאמור להופיע גידולים באיברים נוספים ולעומתה פוגעת משמעותית באיכות החיים ומחייבת ניתוח גדול כולל כריתת הרקטום המתבצעת באגן

לכריתת הרקטום יש השלחות הקשורות בפגיעה עצבית במערכת השתן והמין ובכלל כריתה באגן מסכנת יותר את איברי האגן . לפאוץ יש תפקוד לא רע עם כ 6 יציאות ביום במקרה הטוב .

הניתוח המוצע על ידי הכרירוג מאפש המנעות מכריתה באגן והשארת מספיק מעי גס שמאפשר איכות חיים לא רעה עם מספר יציאות בד"כ קטן מ6 ביום שהן בד"כ מוצקות יותר . לעומת זאת ניתן לעקוב יחסית בקלות אחר 40 ס"מ של מעי גס ורקטום נלמציאת פוליפ בשלב מוקד אם כי תמיד קיימת הסכנה הלא גדולה  שיופיעו בהם גידול שלא יאובחן בזמן


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
07/04/2015

דם סמוי בצואה

אני בן 33 , לפני מספר שנים עברתי כריתת מעי גס , בעיקבות מחלת הירשפרונג מבוגרים . כיום אני חי עם מעי גס שאורכו 40 ס"מ לכול היותר . סובל מיציאות מרובות בערך 5 , 6 פעמים ביום . לפני מספר חודשים סבלתי סבלתי משילשולים דחופים בערך 10 פעמים ביום . כעת המצב מאוזן . עברתי מספר בדיקות ביניהן דם סמוי בצואה , והתוצאה הייתה חיובית ! . האם דם סמוי בצואה הוא דבר נורמלי לאדם שחי ללא מעי גס ? , אולי לא צריך להתייחס לתוצאות הבדיקה בשל כך שאני חי עם מעי גס כרות ? , האם מותר לי לעבור קולנוסקופיה ?

פרופ' ניר וסרברג

עקרונית גם ב40 ס"מ מעי גס יכולים להתפתח פוליפים לכן כדאי לבצע בדיקה שבמקרה שלך ניתן יהיה להסתפק בנראה בסיגמואידוסקופייה


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
24/03/2015

יציאות לא סדירות

שלום רב
לפני כ 5 שנים עברתי ניתוח משולב של סרטן במעי הגס (0.8 מפי הטבעת) וגרורות בכבד. לפני הניתוח קיבלתי 3 מחזורי כימו+ אווסטין וכנ"ל לאחר הניתוח. במשך 7 חד' הייתי מחובר לסטומה ועם הוצאתה החלו בעיות ביציאות. ניסיתי דיאטות שונות, סיבים, ללא ירקות טריות וכו' ושום דבר לא הכין אותי לכך שאין לי שום אינדיקציה מה ואיך לאכול ע"מ שהיציאות יהיו נורמליות. היציאות הן או שלשולים או מתמשכים במשך כל היום או עצירות. ולא משנה מה אוכל או אשתה. עלי לציין שאין לי כל מחלה ואינני לוקח תרופות מלבד ויטמינים שרשם לי רופא המשפחה. אני יליד 43'.
שאלתי היא האם יש דרך לעזור לי , או פורום באינטרנט או שנגזר עלי כך לסיים חיי?

פרופ' ניר וסרברג

1


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
02/01/2015

סרטן המעי הגס

אני פרח אני בת 51 עברתי במהלך השנתיים שעברו כמה ניתוחים אחרי שגילו אצלי סרטן במעי הגס עברתי טיפולי כימותראפיה הקרנות למשך 5 שבועות אחרי חודשיים עברתי ניתוח קריתת כל המעי והיה לי סטומה למשך 10 חודשים ולפני 7 ח7דשים עברתי ניתוח וסגרו לי את הסטומה.
עכשיו אני בסדר ואני מתפקדת בסדר ואוכלת כמעט הכל אבל אני רוב הזמן סובלת מ כאבים בריקטום סובלת מצריבה ממושכת ולפעמים זה מאוד כואב האם יש פתרון לסבל הזה
תודה לכם

פרופ' ניר וסרברג

לפעמים הכאבים נובעים ציציאות מרובות ולפעמים ממצא בפי הטבעת אשר גורם לכאב כמו פיסורה או רבצש ולפעמים אין הסבר נראה לעיון . בכל המקרים יש לנסות למצוא טיפול המתאים לממצא . הרבה פעמים אין בשורה חד משמעית וצריך לנסות סוגי טיפול שונים . צריך לבדוק בשביל להתקדם


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
30/10/2014

לחוצה מאוד

שלום,
היום הלכתי לרופא עור לבדוק נקודות חן ובין היתר הראתי לו הרבה נקודות חומות מעט שומניות שהתרבו לי במהלך החודשים האחרונים באזור הצידי הגוף איפה שהחזיה, באיזור הגב מעט והבטן אני לא נחשפת באזורים אלה לשמש. התפלאתי מאוד לשמוע ממנו שריבוי הנקודות האלה באזור הבטן מסמן שעתיד להיות לי סרטן בקיבה או במעי הגס ורשם לרופאת המשפחה שעלי לבצע בדיקת גם סמוי ולהיות המעקב רציני של צילום ריאות, חזה, גסטרוקופיה. קיבלתי את הרושם כאילו הוא בטוח שדבר כזה עשוי לקרות ולכן המליץ לי לעקוב על מנת לתפוס את הסרטן בזמן. ברצוננ לציין כי סבתא שלי נפטרה לפני 40 שנים מסרטן הקיבה ולי יש מדי פעם כאבים בקיבה בגללם עברתי גסטרוסקופיה לפני חודשיים דיצאה תקינה לחלוטין. אני ממש לחוצה ולא יודעת איך להתייחס למידע הזה שנתן לי הרופא והשאיר אותי בהלם. איך אפשר לחיות בדאגה שיום אחד עלול להיות לי סרטן בקיבה או במעי?
אשמח לשמוע דעתך
תודה רבה

פרופ' ניר וסרברג

קימים מספר סינדרומים ( מצבים בהם יש ריכוז של מספר תופעות של תחלואה)| אשר כוללים מספר סוגי סרטן יחד עם תופעות עוריות . למשל סנדרום לינץ' מערב תופעות בעור יחד עם נטייה גנטית לגידולי מעי קיבה דרכי שתן וכדומה
אם הממצאים בעור מחשידים לאחד הסנדרוםמים הללו ניתן לפנות למרפאות העוסקות בסרטן משפחתי . יש כזו מרפאה בבלינסון באיכילוב ובתל השומר ולקבל יעוץ אם יש צורך בברור נוסף או שתניח את דעתך להרגע


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
26/10/2014

שאלות בנוגע לגרורות בכבד

שלום רב,
רציתי לשאול את דעתכם בנוגע לאתר הזה-

http://nurielmeni.blogspot.co.il/

תוך כדי חיפושים בגוגל מצאתי את האתר הזה…האם לדעתך יש פה משהו שאפשר לנסות? אמא שלי בת 42 ויש גרורות בכבד שקרובות לכלי הדם כתוצאה מסרטן במעי הגס…היא כרגע סיימה סיבוב שני אבל ראשון של טיפולים כימותרפים שהיו קצת קשים מהסיבוב הראשון….עוד חודש יש לה בדיקת פיט סיטי ונראה משם לאן מתקדמים או היה תעשה עוד סיבוב של טיפולים חודש וחצי או ניתוח.
האם יש משהו חדש שלדעתכם יכול לעזור? רופא אחד אמר לנו שאפשר להפוך את המחלה כרונית ולחיות עם זה..אני לא מבינה איך זה יתאפשר כשיש פיזור משני בכבד והסרטן פעיל.
בנוסף…בואו נגיד בדרך הכי קלה שאמא שלי לגמרי השתגעה…היא מרוכזת רק בעצמה וחושבת דברים כמו למשל שהשכנים שלנו אמורים לטוס לחו"ל אז היא חושבת לעצמה ומספרת לאבא שלי "מה יקרה אם המטוס שלהם יפול באמצע? " ואז מתחילה לבכות או שבת דודה שלה היה לה מחלה בכבד ואחותה נמצאת בחו"ול אז אמא שלי דואגת מה יקרה אם המחלה של הבת דודה תחזור שנית ואחותה בחו"ל ולא תוכל לעזור לה….
אני לא יודעת מה לעשות המצב משגע לגמרי…היא נשמעת לי מאד לא שפויה מה אתם חושבים שאפשר לעשות? כאילו אני בטוחה שזה לא קל….אני גם הייתי צריכה לעבור קולונסקופיה וכמעט מתתי רק מזה שחיכיתי לתוצאות הבדיקה ואצלה זה רק החמיר.
תודה רבה על הכל!

פרופ' ניר וסרברג

הטיפולים הקונבנציונליים בסרטן גרורתי מסוגלים לעצור התקדמות של מחלה וישנם מספר קווי טיפול. איני מתמצא בטיפולים טלטרנטיבים אך אם אין תגובה לקוי בטיפול אזי ניתן לנסות גם דברים אחרים 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
14/05/2014

אני בלחץ אטומי – עליה תלולה במרקרים

סרטן מעי הגס עם גרורות בכבד ובצפק. אחרי שהחל טיפול באבסטין אוקסליפלטין ו- 5fu במשך 3 וחצי חודשים המרקרים ירדו מאד יפה.
CEA בשיא היה 276 וירד ל- 189. CA 19-9 בשיא היה 209 וירד ל- 117 (ואפילו היו ירידות תלולות של 40 בשני הסמנים תוך שבועיים במיוחד בשני הטיפולים שקדמו לטיפול האחרון)
והאופטימיות לגבי ההמשך היתה בשיאה.
אחרי הטיפול האחרון חלה פתאום תפנית ויש עליות תלולות בשני הסמנים. CEA עלה מ -189 ל240. CA 19-9 עלה מ-117 ל- 147. וזאת תוך שבועיים.

האם הגיוני שלפתע הגוף יצר עמידות בצורה כה דרסטית לטיפול הנוכחי ? או (אני מקוה )שהטיפול הצליח מאד ועקב תאי סרטן רבים שמתו, כמות גדולה של חלבונים מופרשת לדם מה שמעלה בצורה תלולה את ערכי המרקרים ?
חשוב לציין שהטיפול האחרון היה קשה במיוחד הרבה בחילות והקאות וההתאוששות של הכדוריות הלבנות היתה יותר איטית ובדיקת הדם נעשתה לפני שהגוף הספיק להתאושש לחלוטין.וכן ה- GGT שתמיד היה בטווחים נורמלים עלה ל- 95. כל שאר אנזימי הכבד
(GOT-AST, GPT-ALT ) תקינים לחלוטין גם כעת. וכל שאר הערכים תקינים.

האם יתכן שיש ליקוי בבדיקה עצמה לדוגמא בתנאי אחסון הדם ו/או בתהליך ההפקה ? עד בדיקה זו תמיד התקבלו תוצאות באותו יום הבדיקה. והפעם הזו, בשל לחץ במעבדה, הפענוח של המרקרים נעשה במעבדה רק אחרי 5 ימים.
התור לאונקולוג רק עוד שבועיים ואנו בלחץ נוראי….

פרופ' ניר וסרברג

ניתן לפרש את העליה בסמנים בצורה כה דרסטית בכוונים שונים והאפשריות שעלו אכן באות בחשבון . גם את העליה באנזימי כבד ניתן לפרש במספר אופציות כמו שהזכרת פירוק תאים , לעומת תפיסה נרחבת יותר של הכבד וגם טעות מעבדה . נכון שהשינוי המשמעותי בתוך שבועיים מכוון לכוון הראשון ופחות לשני ואולי גם לשלישי. עקרונית צריך להתיחס לבדיקות האלה בצמידות לבדיקות הדמייה שתראנה בצורה מדויקת יותר תגובה או העדר תגובה לטיפול . כמו כן כדאי לחזור על הבדיקות


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
31/03/2014

הכנה לקולונסקופיה

האם בימים הסמוכים לבדיקה זו אשר בהם צריך להימנע מצריכת סיבים,אפשר לצרוך פגלקס שבו אני משתמש קבוע?

פרופ' ניר וסרברג

תלוי בהכנה

קימת הכנה עם מרוקן או פיקולקס ובמקרים אלו רצוי לשנות את הדיאטה כולל ירידה בצריכת סיבים . הכנה עם מוביפרפ לא דורשת זאת בד"כ. בכל מקרה המלצתי לדבר עם המקום בו מתבצעת הפעולה ולנהוג לפי הנחיתם.בהצלחה


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
17/09/2013

סיכויים להתפתחות של סרטן המעי הגס

שלום,
הופנתי לבדיקת קולונסקופיה, אבל התור רק בעוד חודשיים ובינתיים אני חושש..
אני בן 32. אין היסטוריה של סרטן מכל סוג שהוא במשפחתי.
ב 8 החודשים האחרונים, יש לי כאב עדין בצד ימין של הבטן. לרוב בחלק התחתון, אבל לפעמים גם מעט גבוה יותר. אני לא יכול להגדיר את זה ככאב ממש, זה לא כואב, אלא יותר שאני "מרגיש" את האזור. לפעמים סתם "מרגיש" ולפעמים מעיין התכווצות חלשה.
בנוסף, יש שינוי בהרגלי היציאות. לעיתים היציאות הן סוג 5 במדד בריסטול ואני מרגיש אותן יוצאות ברכות, ולעיתים הן תקינות. אין עצירות, ואין שלשול נוזלי. בנוסף, בעבר הייתי הולך בד"כ פעם ביום לשירותים, וכיום אני הולך בד"כ פעמיים.

בתקופה הזו של ה 8 חודשים, היתה לא מזמן תקופה של כחודשיים שהתסמינים חלפו לחלוטין. לא כאבי בטן, יציאות נורמליות.
אבל בחודש האחרון התסמינים חזרו.

הרגשה כללית טובה. אין בחילות, אין הקאות.
בדיקת דם (כולל הומוגלובין, ספירת דם וכו) תקינה.
אולטרסאונד בטן – תקין.
בדיקת שתן תקינה.
בדיקת טפילים בצואה תקינה.

כרגע כמו שאמרתי, אני ממתין לבדיקת קולונסקופיה בעוד חודשיים (וגם סיטי בטן שתהיה בעוד כשבועיים).
האם יש סיכוי גבוה מאוד לסרטן המעי הגס? או שהתסמינים האלו יכולים לנבוע מעוד גורמים?
תודה

פרופ' ניר וסרברג

הסיכוי לסרטן מעי גס בגיל 32% ללא סיפור משפחתי מכוו הוא נמוך יחד עם זאת צריך לבדוק וטוב שאתה מופנה לבדיקות האלו . אם יהיה משהו מכוון בCT אז תקדים את הקולונוסקופיה בהתאם


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
03/08/2013

האם יש לי סרטן המעי הגס

כל הזמן יש לי בחילה ואני עייף מאוד בזמן האחרון למרות שאני ישן המון. במקביל אני יורד במשקל באופן דרסטי בלי שום דיאטה. להיפך, אני משתדל לאכול הרבה. יש לי הרבה פעמים דם בצואה ועשיתי קולונוסקופיה והיא יצאה תקינה. האם יכול להיות שיש לי סרטן המעי הגס?

פרופ' ניר וסרברג

אם הקולונוסקופיה נעשתה בצורה טבה לכל אורך המעי הגס וההכנה של המעי היתה טובה אז הסיכוי שמדובר ברטן מעי גס הוא נמוך ביותר


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
עמוד 3 מתוך 3123

שאלות נוספות בנושא: פורום סרטן המעי הגס
