פורום סרטן המעי הגס

בעמוד זה ניתן להפנות שאלות לרופאי האתר, ולקבל תשובה אישית בדוא"ל.



קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

213 שאלות גולשים בהמשך העמוד

22/08/2017

סיכום תשובת פתולוגיה

התקבלה תשובת הבדיקה על שאריות רקמה פוליפואידית או sessile serrated adenoma
זאת לאחר סידרה של בדיקות קולונסקופיה 3 בדיקות כל 4 חדשים בדיקה
באיבחון זה אני מוזמן לקולונסקופיה נוספת בעוד 4 חדשים
הדגימה התקבלה בפורמלין עם 2 קטעי רקמה פוליפואידית רכים גמישים בצבע אפור חום הקטע הגדול בקוטר עד 0.9 ס"מ ניתן בחתכים סדרתים.
הדגימה נלקחה לבדיקה היסטולוגית בשלמותהושוקעת בבלוק פרפין יחיד.

פרופ' ניר וסרברג

לא ברור מה השאלה כאן נשמע שיש מעקב רציני ומסודר 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
09/08/2017

מצב פיסי ונפשי לאחר נתוח להסרט גידולים

חמי בן ה80 עבר בהצלחה נתוח להסרת גידולים מהמעי. בשלב זה הוא עדיין מתהלך עם שקית ניקוז לצרכים .כעת יותר מחודש לאחר הנתוח הוא חלש מאד מדבר בקול חלש ,רזה מאד מתפקד בקושי וממש מדוכא ועצוב . האם המצב תואם אתהשלב בו הוא נמצא בתהליך . למי כדאי לפנות באופן פרטי על מנת שיעריך את מצבו ויתן הנחיות . האם אחד מכם עושה ביקורי בית פרטיים . תודה רבה

פרופ' ניר וסרברג

אדם מבוגר שעבר ניתוח גדול תאור המצב בהחלט סביר הן מבחינת החלמה מהניתוח והן ההבהבנה של המצב החדש  

נוסף על כך לא ידוע מהתאור באיזה סיטואציה נעשה הניתוח 

מתאור השקית אני למד שיתכן שמצב המטופל או מצב המחלה או שניהם הם אף מעבר לניתוח רגיל 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
06/08/2017

החיים לאחר כריתת המעי הגס

שלום,
אימי בת ה – 61 עברה לפני כחודש ניתוח של כריתת המעי הגס וכרגע נמצאת עם סטומה. כל זאת בעקבות וותק של מחלת הקוליטיס (35 שנה) ותחילת התפתחות טרום סרטנית. תשובות מעבדה אם כבר התפתחו גידולים סרטניים, עדיין לא קיבלנו…
בעקבות הניתוח אימי נחלשה מאוד, בקושי מתפקדת וירדה המון במשקל.
בנוסף, מקבלת אנטיביוטיקה מאוד חזקה ומעוניינת ליטול פרוביוטיקה לחיזוק הגוף וניקוי מהאנטיביוטיקה.
האם יש פרוביוטיקה מומלצת במצבה? בגלל שכרגע אין מעיים, איך בוחרים את סוג הפרוביוטיקה, שכן ההשפעה היא על בריאות המעיים.
אשמח לתשובה בהקדם,
תודה.

פרופ' ניר וסרברג

Vsl3

הפרו יוטיוב היחידה משמעותית רפואית 

 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
30/07/2017

כאבי בטן עצירות לא עוברים במשך כול היום

שלום כבר כתבתי כאן התחלתי לסבול מכאבי בטן יותר חזקים ועייצרות שלא עוברים במשך כול היום גם אחרי יציאה הלכתי למיון עשו לי צילום בטן בדיקות דם srp שלילי אין אנמניה ושחררו אותי אחרי איזה תרופה שהביאו לי דרך הוריד הכאבים ממשיכים אני לא יכול לתפקד כבר מיואשלגמרי אני בן 26 מה אני עושה

פרופ' ניר וסרברג

הפורום עוסק בסרטן המעי הגס 

אשמח לענות לשאלות בתחום 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
27/07/2017

דם סמוי 7 חודשים אחרי סגירת סטומה

אמא שלי . עשתה קולונסקפיה בסוף שנה שעברה שנה אחרי גילוי וטיפול בסרטןן רקטום הייתה אז עם סטומה

הסטומה נסגרה ועשתה סי טי  בחודש מאי שיצא נקי ובדיקת טרוס

לפני שבוע עשתה תרבית צואה ויצאה חיובית מה יכול להיות הסיבות

האם לעשות קולנסקופיה חוזרת

פרופ' ניר וסרברג

תהליך הברור אני ברור לי 

מדוע חזרו על אולטרסאונד ומדוע נלקחה  תרבית צואה ולמה היתה חיובית


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
25/07/2017

שאלה על סרטן המעי הגס

שלום,
אני בת 30 וקיים אצלי חיידק הליקובקטר פילורי כבר כמה שנים. החיידק לפעמים רדום ולפעמים מתעורר. ניסיתי מס פעמים לקחת אנטיביוטיקה וזה לא עזר.
אני אחרי 3 לידות ובשנה האחרונה איני מרגישה שיש צורך למתן שתן. אני מצליחה להתאפק המון זמן ורק כשמתחיל לכאוב לי אני מרגישה שאני צריכה ללכת לשירותים (האיזור מרגיש קצת רדום) . המשקל שלי הוא 43 כבר המון זמן. לא יורד אבל גם לא מצליחה לעלות במשקל כיוון שאין לי ככ תיאבון. האם תסמינים אלו יכולים להעיד על סרטן במעי?

פרופ' ניר וסרברג

למרות שתסמיני סרטן המעי הגס אינן ספציפים הרי שתואר המקרה אינו נשמע מחשיד דוקא לסרטן המעי הגס 

אין זה אומר שאין מקום לברר כללית מדוע התלונות המצויינות 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
10/07/2017

שאלה על סרטן המעי הגס

שלום רב יש לי כמה חודשים שינוי ביציאות עצירות וכאבי בטן אין לי דם בצואה יש מצב זה סרטן המעי הגס האם זה חייב אנמיה סרטן מעי הגס?

פרופ' ניר וסרברג

סרטן נמצא ברשימת האםשריות ושכיחותו נמוכה ללא גורמי סכון כמו גיל צעיר או סרטן במשפחה 

ישנן סיבות אחורת כמו דלקות במעי זהומים וכדומה . יש לבצע בדיקות על מנת לאבחן ממליץ לפנות לרופא 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
10/07/2017

ניתוח

בהמשך לשאלתי היום היה אצל פרוקטולוג כבר לאחר קולונסקופיה אולטראסאונד רקטלי והיום; בpr נימוש גידול בגובה 5 סמ מה av בדופן שמאלי 2 סמ מתעלה רקטלית נגע עם שקע מרכזי בדופן שמאלית גובה 6 סמ קוטרו 3 סמ מה האופציה הניתוחית? האם ניתן להוציא את הגידול אם mri וct יראו שהכל נקי נראה שזה בהתחלה

פרופ' ניר וסרברג

סיבת MRI או אולטרסאונד היא להעריך את הגידול מקומית 

באופן סכמתי מאחר ואיני מכיר לעומק את פרטי המקרה,

גידולים שטחיים ניתן לכרות מקומית גידולים שחודרים מעט כורתים בניתוח מהבטן וגידולים חודרניים כורתים מהבטן לאחר טיפול מקדים בדכ בקרינה ו/או כמוטרפיה 

 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
07/07/2017

ניתוח

בבדיקת קולונסקופיה: אדנוקרצינומה של רקטום כ 2 סמ קוטר עם שקע מרכזי במיקום נמוך קרוב לתעלה האנלית.
מדובר בגבר בן 58 הבנו שיצטרך ניתוח. בגלל המיקום האם יפגעו שרירי הרקטום? האם יצטרך סטומה? והאם הגודל של הפוליפ יוביל לגרורות אודה על תשובתך
אבי

פרופ' ניר וסרברג

הצורך בסטומה והחשש לשריר פי הטבעת תלויי במיקום הגידול ברקטום. ככל שקרוב יותר לשרירים עולה הסיכון לפעמים מדובר בסטומה זמנית 

כיום ניתן לשמר את השריר גם בגידולים נמוכים

גרורות  קשורות לדירוג הגידול ולא לגודלו 

לפני טיפול מבצעים הערכה על ידי בדיקות דימות למצב התקדמות הגידול


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
07/07/2017

פוליפ ססילי

שלום רב!
בעלי בן 56.נמצא מספר שנים במעקב של פוליפים.עד כאן היו פוליפים שפירים.לפני שלוש שנים הומלץ לבעלי לעשות קולונו בעוד 3 שנים.בעלי עשה אותה אתמול,שנתיים ועשרה חודשים מהבדיקה הקודמת.
גם הפעם נכרת הפוליפ .25 ס"מ מפי הטבעת.לא ידוע לנו על גודלו.נכרת פוליפ ססילי.אך הפעם מקום הכריתה סומן בפחם השחור.
רציתי לדעת:
1.האם הסימון מעיד על החשש לממאירות?
2.אם כך,מהו הטעם בהמלצה לעשות קולונו כל 3 שנים,אם פוליפ ממאיר עלול לצמוח תוך זמן קצר יותר משלוש שנים?

פרופ' ניר וסרברג

הסימון בצבע מעיד שמי שביצע את הפעולה רצה לודא שמקום הפוליפ מסומן כדי שניתן יהיהלחזור לשם בעת הצורך. כנראה שהמראה או הגודל היו מחשישם יותר ורק תשובה היסטולוגית תאמר מה יש בו

לגבי המרחק בין הבדיקה לשנייה קיימות הנחיות המתייחסות לגורמי סכון כולל פרמטרים שונים ביניהם מספר וגודל פוליפים הנחיות אלו מבוססות על סטטיסטיקות ומכוונות לממוצע של הסיכוי להופעת פוליפ במרווח זמן מסויים  


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
03/07/2017

ניתוח הסרת פוליפ רקטלי

ססילי (sessile) בקוטר 15 מ״מ.
הופנתי לפרוקטולוג וקבעו לי תור לניתוח בתאריך ה10.08.

השאלה שלי, האם ניתן לראות האם הגידול הוא סרטני כבר בתהליך הקולונסקופיה או הרקטוסקופיה שעברתי אצל הפרוקטולוג?

גם הרופא שעשה את הקולונסקופיה וגם הרופא שעשה את הרקטוסקופיה לא נראו מודאגים במיוחד מהממצא. השאלה שלי האם פוליפים בגודל 15 מ״מ נראים לרוב על המסך בבדיקות האלה כאשר הם ממאירים?

בנוסף, ברקטוסקופיה נראה שהיה לי טחורים פנימיים ואולי הם מקור הדימום. אבל יש לי דם בצואה לסירוגין שאולי מקורו הטחורים הפנימיים או הפוליפ.. האם זה אומר שהגידול בסיכוי יותר גבוהה להיות ממאיר?

תודה.

פרופ' ניר וסרברג

הסיכוי הססטיסטי לסרטן בפוליפ בגודל 15 ממ הוא נמוך כל השאר ספקולציות שהתשובה ניתן תחת המיקרוסקופ


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
02/07/2017

קולונסקופיה

בעלי בן 59 עבר בדיקת קולונסקופיה נכרת (לא במלואו) תהליך פוליפואי עם שקע מרכזי מעל תעלה אנאלית נשלח ביופסיה, כמו כן נלקחה ביופסיה מרירית לא סדירה בעומק 30 סמ (מחלת קוליטיס)
התקשרו היום ומוזמן השבוע לרופא לאולטאראסאונד רקטלי ולכירוג פרקטולוג
מה ניתן לעשות בניתוח האם ממאיר

פרופ' ניר וסרברג

לא ניתן לדעת אם ממאיר עד תשובת הביופסיה 

חשוב לדעת אם הממצא בנוכחות קוליטיס 

בתלות בנתונים האלו ונוספים שיש לברר יש להחליט על סוג הפעולה החל מכריתה מקומית דרך כריתה נרחבת שגם היא יכולה להיות בדרגות שונות לפי הממצאים 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
24/06/2017

פרורים בבדיקת גסטרו

אבא שלי בן 55 עשה בדיקת גסטרו ונמסר כי יש לו 2 פרורים בגודל 0.2 סמ ועוד אחד זעיר. מה זה אומר?

פרופ' ניר וסרברג

זה לא מינוח מדעי . גסטרו זה מהקיבה  ולא מהמעי הגס

לא ברור לי במדוייק למה הכוונה


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
12/06/2017

סרטן מעי גס חוזר

שלום רב
אבי עבר כריתה שנייה מלאה של המעי הגס ,
בתשובה היסטולוגית לאחר ניתוח
2 גידולים אחד מהם בדרגה t2
ומ32 בלוטות הלימפה שנכרתו יש גרורה אחת על בלוטת הלימפה הגדולה שגודלה 1.3 ס״מ
הניתוח עבר ללא סיבוכים
בבדיקות סמנים בדם התשובות היו תקינות לדברי הרופאים .
בבדיקת סיטי שנעשתה לפני הניתוח לא נראו גרורות
הגידולים גרמו לאנמיה חמורה עד לירידת המוגלובין ל5.7 וטיפול במנות דם .

היום עבר חודש מהניתוח האם נדרש יעוץ אונקולוגי? האם ידרש המשך טיפול חוץ ממעקב ?

פרופ' ניר וסרברג

ככלל בכל מקרה של כריתת גידול ממאיר מהמעי הגס יש צורך במעקב אונקולוג 

במקרה הזה מתוך מה שמתואר  עם מעורבות גרורה בקשר למפה מדובר בשלב 3 יש צורך בהחלטה על טיפול משלים ולכן רצוי לפנות לאונקולוג 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
11/06/2017

שינויים בהרגלי היציאות

בן 28, בריא בדרך כלל.
מזה חצי שנה או יותר יש לי שינוי בהרגלי היציאות – בעבר 3 יציאות ביום צואה רגילה במרקם רגיל, כיום יש ימים בהם 5-6 פעמים ביום בשירותים. הצואה הפכה רכה מאוד, לעיתים סיבית ומתפרקת, לעיתים צואה דקה וארוכה.
ללא כאבי בטן בכלל, יש מעט גזים אבל לא יותר מהרגיל.
בדיקות הדם תקינות (אין אנמיה, CRP תקין ושאר התוצאות תקינות), בדיקות צואה תקינות כולל דם סמוי שלילי. ללא ירידה במשקל, הרגשה כללית טובה.

נושא היציאות מאוד מטריד אותי, עשיתי שינויים תזונתיים כמו הימנעות ממוצרי חלב, אבל התופעה לעיתים במגמת שיפור אבל חוזרת לסירוגין. אני מודאג ממרקם הצואה ומהתדירות.

מה עליי לעשות?
תודה על העזרה

פרופ' ניר וסרברג

הפורום עטסק בסרטן המעי הגס באספקט הכירורגי

נראה שמה שאתה צריך הוא גסטרואנטרולוג


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
02/06/2017

קולונסקופיה

שלום רב לאחרונה אני סובלת מכאבים בצד ימין קו הטבור לפני יציאות לסירוגין עברתי בדיקת נשים תקינה עברתי בדיקה של כירוג לשלול בקע תקין אולטרסאונד בטן וסיטי בטן תקין השאלה שלי האם היה פוליפ אם היה ניתן לראותו בסיטי האם הוא גורם לכאבים אני מאוד חוששת גם ביצעתי בדיקת דם סמוי שיצאה תקינה אני נורא נורא חושדת אודה לתשובתך האם חייב קולונסקופיה אני מפחדת נורא מהבדיקה ומצרותינו אני בת שלושים

פרופ' ניר וסרברג

הסכון לסרטן המעי נמוך בגיל זה 

כאשר סובלים מכאבי בטן שפועים באיכות החיים קולונסקופיה בשלב מסויים היא חלק מהברור ולא רק בשאלה של סרטן במעי הגס 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
30/05/2017

בדיקת קולונוסקופיה

שלום רב, אני בן 46 ועברתי בדיקת קולונוסקופיה לפני כחצי שנה עקב כאב בטן בצד שמאל בד"כ ושינוי ביציאות קושי להתפנות וכו' וחד פעמי דם בניגוב תוצאות הבדיקה היו תקינות. אך התסמינים נשארו כפי שהיו , מה אפשר לעשות? יש מצב שתוצאות הבדיקה לא משקפות את המצב האמיתי? יש מצס לפספוס?
אודה לך אם תוכל לתת הכוונה . יום טוב

פרופ' ניר וסרברג

קולונסקופיה באיכות טובה כלומר הכנה טובה מעי נקי ושנעשתה במשך זמן מקובל ולא מהיר מדי היא בדכ מדוייקת לממצאים משמעותיים . תמיד יש סכון מסויים לפספוס" אך אז מדובר בדכ על ממצא קטן ולא משמעותי 

יש להמשיך בירור על פי הנחיות הרופא ( לא ציינת בדיקות נוספות שכבר נעדו) בדיקות דם כלליות אולטרסאונד וסיטי הן אופציות 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
28/05/2017

דם סמוי וקולונסקופיה

שלום רב, בת 73. ביצעתי לפני כשנה קולונוסקופיה והנכרתו מס' אדנומות קטנות. (גם לפני 3 לערך נכרתו פוליפים). כעת ביצעתי בדיקת דם סמוי בצואה שיצאה חיובית. (בדיעבד הבנתי שאסור היה לעשות). מה נכון לעשות עכשיו, לחזור על הדם סמוי? לחזור על קולו'? אציין שאני סובלת מדלקת בושט שהודגמה לפנע כשנה בגסטרוסקופיה. בשנה החולפת לא השלמתי את הטיפטל הרפואי במלואו (מחשש לשברים באוסטאופורוזיס קשה). כעת חזרתי חיטול את הטיפול התרופתי לושט. שאלתי האם יתכן שהדן סמוי בצואה מקורו מהושט? האם לחזור על הגסטרוסקןפיה והקולונוסקופיה? תודה רבה!

פרופ' ניר וסרברג

דם סמוי בצואה יכול להגיע גם ממקומות אחרים במע העכול

אם קולונסקופיה תקינה לפני שנה ונעשתה בצורה טובה עם הכנה טובה ונבדק כל המעי במשך זמן טוב הרי שאין צורך לחזור על קולונסקופיה

ההמלצה מוגבלת לנתונים שנמסרו


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
27/05/2017

פוליפ 2ס״מ התגלה במהלך רקטוסקופיה

אני בן 27 ועברתי רקטוסקופיה לפני כשבוע והתגלה פוליפ אנורקטלי בגודל 2ס״מ.
בנוסף, אני אמור לעבור קולונסקופיה עוד כחודש מהיום, ואמורים לחזור אלי בנוגע לניתוח להורדת הפוליפ שזה תור שייקח בין עוד חודשיים לשלושה ממה שאמרו לי.
הלכתי להיבדק מאחר שהיה לי דם בצואה כל כמה חודשים ועל הנייר טיואלט אחרי ניגוב. ברקטוסקופיה הבנתי שהבעיה הייתה בעצם טחורים פנימיים שדי גדולים לגילי.. אבל שאני לא חייב לעבור ניתוח טחורים מאחר שהם מדממים לעיתים רחוקות.

מה הסיכוי שהפוליפ שהתגלה סרטני, אם אין לי תסמינים נוספים ?
והאם באמת אי אפשר להסיר פוליפ בגודל 2ס״מ בקולונסקופיה? בנוסף, אם אי אפשר האם יש סיכוי לבצע ביופסיה בכל זאת על הפוליפ?
תודה!

פרופ' ניר וסרברג

קשה להגיד אם מדובר בממצא שפיר או ממאיר מבלי לבדוק ומבלי לקבל תשובה היסטולוגית 

בדכ לא ניתן להוריד פוליפים כאלה בקולונוסקופיה בש קרבתם לפי הטבעת 

אין מקום לקחת ביופסי אלא רק להסיר את הפוליפ 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
24/05/2017

CEA=8.4

שלום רב.בבדיקות דם שגרתיות יצאה הכל תקין פרט לCEA שיצאה 8.4.האם תוצאה כזו יכולה להופיע גם בתהליכים דלקתיים במעי ?תודה מראש.

פרופ' ניר וסרברג

בהחלט רמה כזו ניתן ליחס לתהליכים דלקתיים ואף לעישון יחד עם זאת רצוי לברר דברים שכיחים כמ מעי גס ראות ועוד 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
18/05/2017

טיפול כימותראפי

האם עדיף בטיפול הכימותראפי לקבל T.Capecitabine 500mg בכדורים שניים ביום למשך שבועיים או בטפטוף דרך פתחליד הכתף לארבעים ושמונה שעות? האם בטפטוף יש פחות סיכון לבחילות? תודה על תשובה מהירה.

פרופ' ניר וסרברג

כדאי להתיעץ בנושא עם אונקולוג שנותן את הטיפולים דרך קבע ולא בפורום כירורגי


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
09/05/2017

הרגשה לא טובה

שלום אני א׳ בן 18 מרגיש כבר 8 חודשים לא טוב .בחודשים האחרונים שמתי לב לעדות של דם בצואה גם אם זה בכמות מועטה .בחודש האחרון יש לי כאבי בטן שלשולים לעיתים ולפעמים גם עצירות .עברתי בדיקת קולונוסקופיה שיצאה תקינה לגמרי וביצעתי בדיקות דם שהיו תקינות לגמרי crp וכל בדיקות הברזל שהיו תקינות לגמרי .מה יכולה להיות הסיבה לדימום לשלשולים ולכאבי הבטן?

פרופ' ניר וסרברג

הפורום עוסק בסרטן המעי הגס לאור גילך וקולונסקופיה תקינה סביר שזו לא הבעייה

מציע לפנות לגסטרואנטרולוג


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
01/05/2017

האם בדיקת M2KP אמינה? מדוע לא מציעים אותה בארץ כתחליף לקולונוסקופיה ?

האם בדיקת M2KP אמינה? מדוע לא מציעים אותה בארץ כתחליף לקולונוסקופיה ?

פרופ' ניר וסרברג

הבדיקה עדיין בחיתוליה ולא ואושרת כבדיקת סקר


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
30/04/2017

בדיקה פתלוגית קולוסקופיה

הוציאו לי פוליפ במעי והתשובה שקיבלתי היא גוש חום בקוטר 0.8 ס"מ אין לראות גבעול באופן מקרוסקופי.
האם התשובה תקינה

פרופ' ניר וסרברג

מה התשובה המיקרוסקופית ?


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
28/04/2017

תוצאות בדיקת פתולוגיה

בתוצאות שלאח כריתת פוליפ נרשם:אדנומה טובוליולוזית דספלזיה גבוהה.
מה המשמעות????

פרופ' ניר וסרברג

המשמעות שמדובר בנגע טרום סרטני

צריך עוד מידע על סוג הפוליפ כריתה שלמה או לא מיקום הפוליפ ועוד כדי להביע דעה נוספת

עקרונית זה ממצא שמחייב התיחסות


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
22/04/2017

סרטן הרקטום

שלום התגלה סרטן הרקטום לאמי בת 81 לפני 3 ימים.איך לקבוע תור למחר בירושלים כדי לענות לשאלות הרבות שלנו.מי יכול לעזור לנו.?

פרופ' ניר וסרברג

איני יודע איך לקבוע תור לירושלים  

תצריך לקבוע תור לכירורג קולורקטלי אפשר גם במרפאתי 036577666


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
17/04/2017

סרטן בקולון ימין

האם סרטן בקולון ימין חמור יותר מבקולון שמאל?

פרופ' ניר וסרברג

בעיקרון יש הרבה גורמים שמשפיעים על חומרת סרטן שהם חזקים יותר ממיקומו אולם כאשר משווים גידולים שבהם כל הפרמטרים האחרים דומים הרי שגדולים ימניים נוטים יותאלהתפשט ומגיבים פחות טוב לחלק מהכמוטרפיה


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
03/04/2017

גודל פוליפ

שלום. אם בקולונוסקופיה וירטואלית לא מתגלה פוליפ מעל 10 מ"מ וההכנה תקינה לבדיקה זה אומר שהבדיקה תקינה מבחינת ממצא פוליפים ? ואם מתפתח פוליפ מתחת ל10 מ"מ שלא ניתן לראות בקולונוסקופיה כמה זמן לוקח לו לגדול לעבור את הגודל 10 מ"מ? מדוברבאשה בת 72 ללא גנטיקה של סרטן המעי הגס.תודה

פרופ' ניר וסרברג

החשיבות היא לא לפספס גידול שעשוי להפוך לסרטן הזמן בין יצירת פוליפ לגידול סרטני הוא 7 ל10 שנים 

זמן הכפלה הוא 26 שבועות 

ההמלצה לבצע קולונסקופיה או וירטואלית כל 5 שנים


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
21/03/2017

רציתי לקבל תשובה מהירה לענין תוצאות ביופסיה תקינות והאם עדיין זקוקים לטיפול כימותרפיה

שלום רב,

רציתי לדעת האם בדיקות ביופסיה שתוצאתם תקינה עדיין זקוקים לאיפול כימותרפי.
בן זוגי עבר ניתוח להסרת פוליפ ונחקחו לביופסיה שבוע הבא הוא אמור להיפגש עם אונקולוגית. הרופא המנתח אמר שהביופסיה תקינה האם עדיין זקוק לכימותרפיה? ע״פ מב קובעים?

פרופ' ניר וסרברג

אם הכוונה בביופסיה תקינה לכך שאין סרטן אז אכן אין מקום לכמוטרפיה 

בשאלה יש מעט מידי נתונים כדי לתת תשובה חד משמעית 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
13/03/2017

כריתת פוליפים – ייעוץ גנטי

שלום, אני בת 38

עברתי כריתה טרנס אנאלית של 3 פוליפים, בפתולוגיה LGD, שוליים נמצאו תקינים.

הרקע- סרטן לבלב אצל אמי ואבי, סרטן מעי הגס לסבתי בגיל מאוחר.

אהיה במעקב של קולונוסקופיה כל שנה, ובדיקת פרוקטולוג כל 3 חודשים.

האם יש צורך לבצע יעוץ גנטי? ומה המשמעות של ייעוץ גנטי?

תודה רבה.

פרופ' ניר וסרברג

המשמעות העיקרית של בדיקה גנטית מבחינה פרקטית היא לכוון את תדירות הבדיקות . האם יש צורך בבדיוקת של איברים אחרים ( לפעמים תסמונת גנטית מראה שיש סכון גם לאברים אחרים) ובדיקות לבני המשפחה


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
13/03/2017

תדירות בדיקת קולונוסקופיה, לאחר הוצאת פוליפים מהמעי הגס,

מהי תדירות בדיקת קולונוסקופיה?, בעבר (לפני 3 שנים), הוצאו שני פוליפים מהמעי הגס, לפני כ-20 שנה מחלת קוליטיס שנעלמה, גיל 71

פרופ' ניר וסרברג

זה תלוי בין השאר בגודל הפוליפים ומה היה בהיסטולוגיה שלהם

למען הסר ספק נראה לי ש3 שנים זה זמן סביר לחזור על הבדיקה  


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
09/03/2017

מה הסיכוי למות מבדיקת קולונוסקופיה רגילה?

מה הסיכוי למות מבדיקת קולונוסקופיה רגילה?
תודה מראש.

פרופ' ניר וסרברג

התנקבות המעי מתרחשת ב0.07 מתוך 1000 פעולות . במקרה כזה מטפלים על ידי ניתוח או אנטיביוטיקה . מדובר בסיבוך נדיר שכאמור מטופל ותמותה אינה מדווחת

יחד עם זאת ( אולי זו סיבת השאלה ) התמותה מסרטן מעי גס שלא אובחן בזמן גבוהה מאוד .


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
28/02/2017

דם בצואה

שלום
אני בת 30 וראיתי לפני 3 ימים דם בצואה נראה טרי אדום וגם יש לי כאבי בטן תחתונה לפעמים ימין לפעמים שמאל וכאבי גב תחתון לסרוגין
אני ממש חוששת שזה משהו מסוכן
הייתי אצל גניקולוג לא רואה משהו מחשיד
אני משתמשת במדבקות אורה בקביעות
אשמח לדעת אם זה משהו שמצריך להיות בחשש

פרופ' ניר וסרברג

הסיכוי חסרון בגיל 30 ללא גורמי סכון הוא נמוך דימום צריך לברר 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
27/02/2017

להקטין את החרדה מהניתוח

שלום,
אימי סובלת ממחלת הקוליטיס קצת יותר מ 30 שנה ולאחרונה התקבלו תשובות הביופסות שנלקחו בבדיקת קולונוסקופיה. נראתה דיספלזיה גבוהה במספר מוקדים לאורך המעי המעיד על תהליך טרום סרטני.
לצערנו אין מנוס מכריתת המעי הגס, משהו שאמא שלי דחתה לאורך כל השנים בעיקר בגלל פחד וחשש מהניתוח הקשה, ועוד יותר בגלל איכות חיים ירודה.
האם הניתוח אכן כל כך קשה והחלמתו ארוכה וקשה ומלאת סיכונים? איך ניתן לחיות עם חור בבטן והתעסקות בלתי פוסקת בשקיות?!
והאם אחרי ניתוח כזה יגרור אחריו ניתוחים אחרים בעקבות הדבקויות וזיהומים?
מקווה לשמוע שיש פתרונות אחרים אולי חדישים יותר היכולים למנוע את ההליך הכירורגי הקשה הזה.
תודה,
אודליה.

פרופ' ניר וסרברג

אם מתאימה פאוץ הוא היום הפתרון הכירורגי הטוב ביותר עם איכות חיים סבירה 

איני מכיר את פרטי המקרה מה מידת פעילות המחלה ואם קיימת אינדיקציה מעבר לנגע הטרום סרטני 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
27/02/2017

דם סמוי

בן 23 חודשיים של כאבי בטן בחילות כל הבדיקות דם תקינות גסטרוסקופיה תקינה למעט גסטריטיס .
הכאבים הם במיוחד בעת נשימה אבל נמצאים באופן קבוע בבטן עליונה וגם בשאר הבטן
בדיקת דם סמוי לאחרונה יצאה חיובית .
בנוסף שינויים ביציאה של התרוקנות רק בבוקר ולא בפעם אחת אלא שלוש פעמים ברציפות עם מידי פעם מזון לא מעוקל .

פרופ' ניר וסרברג

מה השאלה 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
26/02/2017

כאב בטן חזק ולחץ תמידי לשירותים

היי מזה כחודשיים שלושה התחילו המון גזים והבטן נפוחה מאוד. (לרוב אני סובלת מעצירות) לפני שלושה שבועות החלו כאבי בטן חזקים סביב הטבור ועצירות. תחושת מלאות שלא מאפשרת לאכול באופן תקין. הפחתתי בכמות האוכל ובסוג האוכל כדי להקל על הבטן אך ללא שיפור. כאב הבטן החמיר מאוד התפשט לאזור בטן שמאלית תחתןנה וקצת צד ימין מתחת לצלעות והכי חמור שיש לי כל הזמן תחושה של צורך להתרוקן וגם כשאני עושה לאחר כחמש דקות שוב לחץ בלתי פוסק להתרוקן. בלילות יש לי צמרמורת באזור האגן והלחץ מתגבר וכאב הבטן חריף יותר. בדיקות תפקודי כבד וספירת דם תקינות. צילום בטן תקין. הרופא נתנה לי כדור משלשל כדי לרוקן קצת והכאב לא פסק וכדורי פפברין שמעט מקלים אך לא מעלים את הכאב ובטח לא את הלחץ לשירותים. אני בת 38 ולחוצה מאוד מאוד מהכאבים והתופעות וחוששת שיש לי סרטן המעי. תור לגסטרו בעוד חודש. מה נראה לך לפי הממצאים

פרופ' ניר וסרברג

לא ניתן לדעת על התאור 

על מנת לשלול סרטן המעי הגס מבצעים קולונוסקופיה 

הסכון בגילך נמוך ולכן יש להתרשם ממכלול הדברים ולהחליט על המשך הבירור


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
25/02/2017

בדיקות cea , ca 9-19

שלום רב,
אבא שלי חלה בסרטן לפני שנה גידול ממאיר במעי הגס – רקטום. עבר לפני השנה סדרת הקרנות וכימותרפיה (כדורים) והגידול היה במצב מוקדם וממוקד, עבר ניתוח ביולי להסרת הגידול, היה עם סטומה זמנית עד אוקטובר ולאח מכן ניתוח להסרת הסטומה.
אנחנו נמצאים בבדיקות מעקב, באוקטובר הבדיקות היו בסדר גמור ואף מצוינות, לפני כשבוע עשה בדיקות cea , ca 9-19 ,
בדיקה ca 9-19 :
עלתה ל 6.5 ולאחר יומיים הבדיקה בוצעה מחדש והערך ירד ל- 5.7 .
בדיקת cea :
בבדיקה הראשונה הצביעה על ערך 7.5 ולאחר יומיים בבדיקה החוזר הערך ירד ל 6.9 .
בוצעה בדיקת גסטרו וקלנסקופיה ביום חמישי והבדיקה יצאה מצויינת ואין כלום.
ביום שני אבא עתיד לעבור בדיקת פיט סי טי באסותה, על מנת לבדוק הכל.
רציתי לשאול רק אם אפשר לדעת על מה מעידים הערכים האלה, ומה המשמעות לירידה בערכים לאחר כ- 48 שעות.

פרופ' ניר וסרברג

אם מדובר בעלייה בסמנים הרי שיש לברר הסיבה שיכולה להיות השנות מחלה מדובר בסמנים שאינם ספציפיים ועולים בכל מיני מצבים כולל למשל עישון 

בקונטקסט של סרטן רקטום יש לבצע את הבדיקות שנעשות. 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
18/02/2017

קולונוסקופיה וסינקופה

שלום רב,
רציתי לבצע בדיקת סקר לקולונוסקופיה היות ואני בת 50 וקצת.
התחלתי בהכנות ולאחר לקיחת 2 כדורי לקסעדין בערב התעוררתי בארבע לפנות בוקר עם צורך ללכת לשרותים. בעודי שם חשתי תחושה של טשטוש, הזעה, חום וערפול חושים על סף עילפון. לקח לי כחצי שעה להתאושש. החלטתי לא להמשיך.רופא המשפחה אמר לי שאני כנראה סובלת מסינקופה. אני חוששת שאם אקח משלשלים לקראת קולונוסקופיה אני עלולנ לאבד את ההכרה. האם יש פתרון לבעיה זו כדי שניתן יהיה לבצע את בדיקת הסקר ?
תודה

פרופ' ניר וסרברג

כדאי לפנות לאתר גסטרו


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
12/02/2017

תשובה פתולגית

קולונסקופיה שנה אחרי סגירת סטומה עקב קרצינומה ברקטום קיבלתי תשובה פתולגית .. האם עליי לעבור כימו שוב .מה זה אומר
? inflammtory polyp with erosion and a few cyrpts showing-epithelialatypia . findings are indefinie for low grade (adenomatous dysplasia ..diffrential diagnosis includes inflammatory atypia . colinic type mucosa with active inflammation and mild architectural crypts distortion . no tomur seen

פרופ' ניר וסרברג

ממצא שפיר 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
06/02/2017

אחרי ניתוח סגירה של סטומה

עברתי ניותח סגירת סטומה בחודש 12 מזה שבועיים שריפות חזקות לא נסבלות באיזור פי טבעת לצערי למנתחת אין תורים קרובים .
פניתי לכירורג פרטי שלא נתן לי הסבר רק אמר תפני למנתחת ורשם לי משחה .
במכתב רשם באיזור אליוסטומה קרוסטה שלא התקפלה.
סביב פי טבעת ארויזיה מדממת .
מה זה אומר ?האם דלקת ?מסוכן להמתין למנתחת?

פרופ' ניר וסרברג

בדכ צריבה על רקע שלשולים . יתכנו כאבים שקשורים בניתוח הראשוני

אין מספיק פרטים כדי להביע דעה


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
06/02/2017

התפתחות סרטן במעי הגס

לפני שנה וחצי עברתי קולונוסקופיה בה נמצא שאני סוהלת מקוליטיס. האם תוך שנה וחצי יכולים להתפ ח פוליפים ו/או סרטן המעי הגס?

פרופ' ניר וסרברג

איני יודע בת כמה את כי פוליפ וסרטן יכולים להתפתח בלי קשר לקוליוטיס. עלייה בסכון לסרטן עם קוליטיס עולה עם הזמן ויותר משמעותית לאחר 10 שנים

מקובל לבצע מעקבים תכופים בתלות בפעילות המחלה . במחלה נרחבת עם הרבה דלקת אפילו פעם בשנה

 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
01/02/2017

קולונוסקופיה לאחר ניתוח דיבריטיקוליטיס פוחדת מאוד לעבור אותה.

האם יש סיכון ? המעי שלי לאורכו יד סעיפים וגם נותחתי לפני כ-6 שנים באזור הסיגמה, מאז לא עשתי קולונוסקופיה, האם עלי לעשותה? הגסטרו המליץ שכן. אני די לחוצה וחרדה מהבדיקה.

פרופ' ניר וסרברג

צריך לדעת גיל וגורמי סכון . מה היתה סיבת הניתוח ?


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
11/01/2017

גילוי של גוש סרטני במעי הגס

שלום, אני בת 44 עשיתי קולונסקופיה לפני כשבועיים וגילו לי גוש בגודל 5 ס"מ ברקטום העליון (גובה 13 ס"מ מפי הטבעת). הניתוח יהיה בשבוע הבא בבית חולים. כמה שאלות: האם אצטרך שקית זמנית ? והאם אצטרך לעשות טפולים אחרי הניתוח ? מה- CT וה- MRI לא נמצאו עוד ממצאים חשודים. שאר המעי נקי וללא פוליפים.
תודה מראש

פרופ' ניר וסרברג

שקית זמנית היא בהחלט אפשרות בניתוחים כאלו אני מניח שאם לא אמרו שתהיה כזו בוודאות אז זו החלטה תוך ניתוחית לפי הצורך 

טיפולים נוספים תלויים בתשובת הפתולוגיה מהגוש לאחר שיכרת כלומר באיז מידה חדר את דפנות המעי והאם קשרי הלימפה מעורבים בגידול

בהצלחה 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
25/12/2016

דם סמוי בקיבה חיובי

שלום, לאמא שלי גילו בבדיקת דם סמוי בקיבה שזה חיובי. רציתי לדעת – מה הגורמים האפשריים לזה? אחד מהגורמים שאני יודעת (ולחצת) זה סרטן מעי הגס. עד כמה סביר הניח שזה זה? (כלומר באחוזים מבין הסיבות שגורמות לדם סמוי מהקיבה- עד כמה זה שכיח?) כמו כן, קבעו לה בדיקת קולונוסקופיה, אבל זה בעוד חודש, עד כמה זה קריטי הזמן? (אם בכלל)
תודה מראש.

פרופ' ניר וסרברג

יש סבות רבות שונות לדימום בצואה מדלקת דרך בעיות בפי הטבעת כמו טחירם וגם אפשרות של גידול

מאחר והגידול מסכן חיים והסיכוי לו גדל עם הגיל ,יש צורך לבצע קולונסקופיה כדי לחייב או לשלול


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
16/12/2016

סטומה קבועה המשך

לפני הניתוח עברתי גם הקרנות וגם כימוטרפיה שלא עזרו לפי הרופאים הגידול היה ממש גדול ולכן סגרו לי את התוסיק שכחתי לציין אין אונות .לפני הניתוח בקיום מין כאבי תופת בסיום בזמן ההקרנות והכימוטרפיה היום אין תיפקוד האורולוג נתן לי ויאגרה ועוד איזה זריקות מחטים האם זה יעזור ולגבי הכאבים אומרים לי זה רפאים ופגיעה בעצבים בתוסיק

פרופ' ניר וסרברג

מה השאלה


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
16/12/2016

סטומה קבועה

לאחר ניתוח סרטן המעי הגס כאבי תופת בפי הטבעת הסגור לא יכול לשבת יותר מ30 דקות טיפול בליריקה ובקנאביס קצת עוזר ונוסף היציאות הם בהמשכים מחליף כ10 שקיות ביום לפחות וסביב הסטומה לפעמים כאבים

פרופ' ניר וסרברג

לא שכיח אבל קיים 

לא ברור איזה ניתוח בדיק נעשה עם או בלי כריתת פי הטבעת האם יש השקה מחדש של המעי האם ניתנה קרינה לפני כן ? כמו כן האם נמצא משהו בבדיקה והאם נעשה ברור כל שהוא 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
05/12/2016

תוצאת בדיקה פתולוגית של 2 פוליפים בגודל 2 מ"מ

תוצאת הביופסיה: האם תקין?
Tiny tubular adenoma with low grade dysplasia.
In addition tiny polypoid fragment of colonc mucosa showing focal hyperplastic changes of superficial epithelium

פרופ' ניר וסרברג

איני יודע מה סיבת הבדיקה ומאיפה הביופסיה אבל הממצא שפיר 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
28/11/2016

דימומים ותחושת אי נוחות

שלום דוקטור, מזה כשנה אני סובלת מדימומים חוזרים מפי הטבעת בדר"כ כל שבועיים שלושה יש דימום. לעתים הצואה כולה מכוסה בדם אדום. בנוסף, בשלושה חודשים האחרונים יש לי יציאות רכות מאוד ושילשולים שכתוצאה מכך אני הולכת לשירותים בערך 6-7 פעמים ביום ובכל פעם יש יציאה.. כמו כן, ישנה תחושה של אי נוחות בבטן ולעתים כאבים יותר בצד שמאל. מה זה לדעתך? האם מדאיג? בת 20. תודה רבה.

פרופ' ניר וסרברג

דןרש התיחסות יכול להיות קשור בפי הטבעת אך בהחלט יכול להיות שהמקור במעי אולי דלקת למשל

יש לפנות לרופא ולשקול קולונסקופיה


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
24/11/2016

בדיקות מוקדמות

שלום
עקב עייפות ותשישות רבה לאחרונה, ביצעתי בדיקות דם בהם התברר שיש לי ברזל נמוך (ferritin 17) וכן חומציות גבוהה של השתן (ph 8.5)
בבדיקת דם סמוי התוצאה שלילית
אני בן 31 ממשפחה עם רקע בפוליפים במעי הגס גם מצד אבא וגם מצד אמא.
מה יכולה להיות הסיבה לכך? מאיזה גיל יש להתחיל בבדיקות קולונוס'?

פרופ' ניר וסרברג

בדיקות סקר עושים מגיל 50 ומתקנים למטה עם גורמי סכון 

יש כל מיני סיבות לבדיקות מעבדה שציינת פנה לרופא המשפחה שיברר בהתאם 

במקרה של אנמיה מחוסר ברזל יש לברר את מערכת העיכול בלי קשר לגיל בו מתחילים סקירה 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
18/11/2016

עצירות ופיסורה

שלום רב
כל החיים סבלתי מעצירות קשה ונוצרה לי פיסורה. טופלתי בנזיד יפים ופג לקס ומאז לפני עשר שנים התחלתי לקחת פגלקס לשימוש יום יומי. הפיסורה לא חזרה לי והכל היה מצוין. לפני חצי שנה חזרה לי הפיסורה ובעצת רופא כירורג פרוקטולוג העלית את המינון לשתי מנות פגלקס בערב לפני השינה. בהתחלה היציאות היו רכות ו פיסורה חלפה אך לאחר חודשיים היציאות נעשו קשות ושורטות ו פיסורה חזרה בגדול ואינני מצליחה להגיע למצב שהיציאות תהיינה רכות. מה עושים? הסבל והכאבים מאד קשים, אני מורחת נפדיפין isdn ועדיין לוקחת פגלקס אחד בערב. בנוסף שאלתי אם אעבור ניתוח פיסורה ועדיין יהיו לי עצי רווית האם הפיסורה תחזור? האם כדאי לעשות ניתוח לפיסורה?

פרופ' ניר וסרברג

הפורום עוסק בסרטן 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
18/11/2016

שלום

אני מזה כמה שבועות סובלת מעצירות ולפעמים משלשולים ובשבוע האחרון יש לי כאבים בבטן העליונה יש קשר בין שני הדברים? אני גם רוצה לציין שבגלל הבעיה בחילוף החומרים והיציאות שלי הן קטנות זה מעכב לי את הירידה במשקל האם יש סיכוי שזה סרטן המעי הגס הפנו אותי לבדיקותצ דם ובדיקות שונות אחרות

פרופ' ניר וסרברג

חסרים פרטים כמו גיל וגורמי סכון 

תסמני סרטן יכולים להיות שונים לכן לא ניתן לדעת


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
07/11/2016

פוליפים שנמצאו במעי הגס

שלום לרופא! בבדיקת קולונוסקופיה שביצעתי באסותא ב4/11/16 הממצאים היו: בסיגמה במרחק בין 30-40 סמ נצפו 3 פוליפים שנכרתו עם ביופטר
בסיגמה במרחק 20 סמ מפי הטבעת מאחורי כפל פוליפ על גבעול בגודל 12 ממ , לא נכרת .
הופנתי לסורוקה לביצוע הכריתה התורים בסורוקה מאוד רחוקים חודש 6/2017 . שאלתי אם אפשר להמתין כל כך הרבה זמן ולא קיים סיכון ואם ניתן לבצע זאת במקום אחרת
בתודה מראש
אבי

פרופ' ניר וסרברג

מאחר ולא צפיתי בממצא אני לא יודע מהי מידת החשד

קרוב לוודאי שניתן להמתין אבל חצי שנה נשמע לי מוגזם


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
27/10/2016

באיזה גיל לעשות קולונסקופיה

שלום, אני בת 40. אין לנו עבר משפחתי של סרטן המעי הגס אבל – אימי בת 60 ועשתה כבר פעמיים קולונסקופיה – בשתי הפעמים גילו לה פוליפים שלדברי הרופא אם לא היו מוציאים אותם היו הופכים (חס וחלילה) לסרטניים. (אבי נפטר מסרטן בלוטות הלימפה בגיל צעיר). באיזה גיל מומלץ לי לעשות קולונסקופיה?

פרופ' ניר וסרברג

ללא גורמי סכון משמעותיים או תסמינים  מומלץ להתחיל בגיל 50


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
21/10/2016

דימום ברקטום

יש לי יציאות כ4 עד 5 פעמיםפ ביום בעבר לפני תשע שנים עברתי קולונוסקפיה מאחר ולפתח היה דימומים הבדיקה יצאה תקינה היצאות רקות מאוד תמיד היו אני בת 73 גם הייתי אצל פרוטולוג ואמר שיש לי טחורים פנימיים שאני לא סובלת מהם אולי רק הדימום ולפני יומיים שוב דימומיםפ שוב הרופא שלח אותי לקולנוסקופיה ואני מיזמתי קבעתי תור לפרוקטולוג האם כך העביר את חיי
בבדיקות תודה נכון שעברו 9 שנים ובדרך לא היה דימום או שלא שמתי לב מאחר ואני שוטפת ולא מנגבת מאז אבל הפעם ראיתי באסלה

פרופ' ניר וסרברג

 

עקרונית הטיפול בטחורים תלוי בפגיעה שהם גורמים לאיכות החיים. אם יש פגיעה זה מצריך טיפול ואז צריך לקבוע את סוג הטיפול 

צריך כמובן להשלים קולונוסקופיה 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
13/10/2016

תדירות בדיקות ה- CT

שלום רב
עברתי 2 ניתוחים ב- 2010 : כריתת חלק מהמעי הגס והוצאת גרורה מן הכבד. מאז אני עובר בתדירות שנתית בדיקת CT. עד כה לא הובחן ממצא חריג כלשהו. בדיקת CEA תקינה, אך גם בעת קיום הגידול לא חרגה.
בביקור האחרון לא נתבקשתי לבצע בדיקת CT שנתית.
1. האם מקובל במצבים דומים לבצע בדיקות CT במירווחים גדולים משנה, או אף להימנע מהן?
2. האם יש בדיקות נוספות המומלצות במצב דומה?
בתודה , יוגב

פרופ' ניר וסרברג

מעבר ל5 שנות מעקב הפרוטוקולים משתנים 

יש לשוחח עם האונקולוג המטפל 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
12/10/2016

דימומים מפי הטבעת- האם סרטן??

שלום דוקטור, מידי מספר חודשים יש לי דימום מפי הטבעת. ללא כאבי בטן, ללא כאבים בזמן יציאה. אני מודאגת ורציתי לשאול על מה זה יכול להעיד. האם עלול להעיד על סרטן? בת 20. תודה רבה!

פרופ' ניר וסרברג

ללא סיפור משפחתי נרחב או סרטן מעי גס גנטי הסיכוי מאוד נמוך 

קרוב לוודאי בעיה הקשורה בפי הטבעת 

אם נמשך כדאי להבדק 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
30/09/2016

בדיקת ca 19-9 מעט מעל הנורמה

שלום.. בת 46 אני אמורה לעבור היסטוסקופיה ונשלחתי לבצע us וגינלי.. מצאו אנדומטריומה
בגודל 4 ס״מ.
בעקבות הממצא נשלחתי לבדיקות דם של סמנים שהתוצאות הן:
Ca 125- 27.80
Cea – 2.02
Ca- 15-3 – 27.89
Ca 19-9 – 42.54
Alpha fetoprotein tm – 1.71
אני נורא חוששת מהתוצאה של ה- ca 19-9
האם זה מצביע על סרטן או על דלקת?
מצב הבריאותי תקין וכל בדיקות מצויינות.. אין לי שום תלונות וסימנים מסויימים לחשוש מהמחלה אבל בגלל הערכים אני נורא חוששת.
אודה לך על תשובה מיידית. תודה מראש ושנה טובה.

פרופ' ניר וסרברג

כללית זה לא ערך גבוה 

לא רואה את הקשר לפורום הנוכחי 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
22/09/2016

בקשה תעזרו לי, מממש מפחדת. גמילה ממשלשלים…

היי אני ממש מפחדת
הייתי מכורה ללקסעדין 8 שנים.. הייתי לוקחת כל יום בין חצי כדור ל2.. בשנים האחרונות כדור 1 … לפני חודש הפסקתי ונעזרתי בלקסטיב פורטה.. לפני יומיים הפסקתי לקחת גם את זה.. יש לי יציאה בבוקר שהיא לא נורמלית כל כך… זה לא שלשול אבל זו גם חא יציאה קשה… (גם חתיכות גדולות קצת רכות, וגם חתיכות קטנות) לא מיימי…
עשיתי בדיקות דם לפני חודש יצא לי קצת טסיות דם גבוהות, חוסר בחומצה פולית ןכדורויות דם קצת נמוכות.. ( לא משהו קיצוני) הלכתי לרופא דם (שלא יודע על ההתמכרות) ושלח אותי לעוד כמה בדיקות רק לוודא שהכל בסדר הוא היה נראה רגוע ושלח אותי לכמה בדיקות דם ןצילום בטן עליונה.
אני מפחדת מממשששששש רציתי לדעת – האם זה שהיציאה שלי לא במצב רגיל מצריך סיבה לדאגה? האם זה קורה בגלל שהספקתי את השימוש בכדורים והמעי שלי לא התרגל? האם ייתכן ויש לי סרטן? חשוב לי לציין אני בת 27 מרגישה טוב עושה המון ספורט.. מעשנת.. שגם בזה הפחתתי..
בקשה תעזרו לי

פרופ' ניר וסרברג

שכיחות סרטן המעי ללא תסמונת גנטית בגיל זה נמוכה

לפעמים צריך לשקול קולונוסקופיה 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
16/09/2016

וירטאלית או רגילה?

בת 48 לפני חודש היו תופעות של שלשולים פעם ביום ופעמיים ראיתי דם על הנייר. כרגע הכל חלף ובכל זאת הופניתי לקולונוסקופיה.{אין היסטוריה משפחתית של סרטן מעי הגס} בנוסף סובלת מדום נשימה בשינה ולכן טשטוש בבדיקה יכול להיות עבורי מסוכן.שוקלת לעבור את הוירטואלית
האם היא אמינה ?
יש שאמרו לי שהיא לא נעימה [אנשים שעשו אותה לפני שנים רבות ‎האם עכשיו היא יותר נעימה?
האם בכל זאת יש אפשרות שאעשה את הרגילה למרות הדום נשימה בשינה

פרופ' ניר וסרברג

וירטואלית אמינה לא נעים זה אינדיבידואלי אפשר רגילה בהרדמה או נוכחות מרדים 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
11/09/2016

ניתוח מעי גס

שלום אני עברתי ניתו מעי גב כתוצאה מסרטן ואני עדיין נכנס יותר מעשרים פעם לשירותים.
אני עומד לנסוע לחול האם יש תיבים איך להסתדר
השאלה השנייה האם יש סיכוי להתיצב
שכחתי להציין שאני עברתי טיפול קרינתי
תודה

פרופ' ניר וסרברג

אני מניח שמדובר בכריתת רקטום 

אם אכן כך מדובר בתופעה מוכרת אחרי ניתוח וקרינה

יש לשלול בעיה כמו הצרות בחיבור המעי או דלקת במעי

ניתן לשקול חוקני מים , סיבים , תרופות נוגדות שלשול לרב לצערי בתגובה חלקית ו


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
31/08/2016

ביפסיה -תאור מאקרו

שלום רב ותודה רבה על התשובה,
בהמשך לשאלה הקודמת בנושא ביופסיה אני מוסיפה את התאור המקרוסקופי.
מטרת הביופסיה היא לבדוק קוליטיס מיקרוסקופית.
תאור מאקרו:
נתקבל בפורמלין : מיכל מסומן במספר ושם תואמים:
פירור בקוטר 0.4 ס"מ , סומנו בדיו.
1X0
מספר קסטות:1
הוכנס כל החומר: כן

מה המשמעות של lymphoid follicle formation ו
fragment is unremarkable?

תודה רבה

פרופ' ניר וסרברג

מדובר בממצא של רקמה השייכת למערכת החיסון והמצאתה מראה על שגשוג רקמתי כתגובה למשהו שיכול להיות גם דלקת זהום וכדומה 

כששאלתי על התאור המקרוסקופי התכוונתי ממה לקח הגסטרואנטרולוג את הדגימה למשל רקמה תקינה אזור דלקת גוש וכו

לדעתי את צריכה לשבת עם מבצע הפעולה על תוצאות הביופסיה ולקבל הסבר 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
31/08/2016

ביופסיה

שלום רב, אני בת 66. עברתי קולונוסקופיה ובמהלכה נלקחו ביופסיות.
תשובת הביופסיות היא:
Colon, mucosal biopsy;
– Two fragments of colonic mucosa, one of them shows lymphoid follicle formation and the
second fragment is unremarkable.
אודה מאוד לעזרה בפיענוח התשובה,
תודה רבה

פרופ' ניר וסרברג

צריך לדעת מה היה התאור המקרוסקופי של מה שנדגם

על פניו התאור שפיר 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
27/08/2016

תחילת טיפול כימותרפי

לאחר כריתת רחם ולאחר כריתת שחלה, הומלץ בבית החולים על טיפול כימותרפי ושיש להתחילו עד ששה שבועות לאחר הניתוח.
האם מועד התחלת הטיפול עד ששה שבועות הוא קריטי לקבלת תוצאות מיטביות?
זו שאלת המשך לשאלה שנשאלה מוקדם יותר היום.
דפנה

פרופ' ניר וסרברג

שאלה בפורום לא מתאים 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
27/08/2016

תסמונת לינץ

בתי נשאית גן לינץ, אם לילד בן שנתיים, עברה כריתת רחם לאחר שהתגלה גידול ללא פגיעה בבלוטות או באזור הבטן. לא הומלץ על טיפול. לאחר כארבעה חדשים לקראת שאיבת ביציות לצרכי הפריה, עלה חשש לשחלה נגועה שהוצאה. היתה מאירות אך ללא פגיעה בבלוטות או בחלל הבטן. ההמלצה עתה היא כימו. בתי רוצה לשמר ביציות מהשחלה שנותרה בהליך שימור במעבדה לקראת הפרייתה.
השאלה היא האם הטיפול הכימותרפי עשוי להקטין את הסכנה לחזרת המחלה או שהסיכוי קטן בגלל היותה בסיכון גבוה בגלל היותה נשאית? האם יש מחקרים בנושא עם סטטיסטיקות בנושא?
תודה
השאלה ה

פרופ' ניר וסרברג

לא מדובר בסרטן מעי גג ואת השאלה יש להפנות לגניקולוגים 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
09/08/2016

קיטרודה

שלום,
לפי הבנתי קיטרודה יעילה לסרטן מעי הגס גרורתי במצב שבו יש msi-h
בבדיקה יצא ש2 מרקרים מתוך 5 יש msi-h , זאת אומרת 40 אחוז.
האם זה מספיק כדי שקיטרודה תהיה יעילה ?

פרופ' ניר וסרברג

קיטרודה שייכת לקבוצות הטיפול האימונוטרפיות שמשמשות לעידוד מערכת החיסון לטיפול בסרטן רוב הטיפולים בקיטרודה הם המסגרת פרוטוקולים מחקריים ולא שטיפול רגיל כקו ראשון או שני בסרטן מעי גס. חלק מהמחקרים מיועדים לגידולים שהם msi  

חיוביים לאחרונה פורסמו תוצאות שבהם יש תגובה טובה בחולים עם msi h מעל 40 אחוז ובעקבות זאת הושק מחקר נוסף 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
20/07/2016

סיכום ביופסיה

שלום, אבא שלי בן 73, עבר לפני שנה ניתוח להוצאת גידול מהמעי וכעט עבר קולונוסקופיה נוספת למעקב. רציתי עזרה בהבנה של התשובה.
נמצא פוליפ זעיר בגובה 25 ס״מ מפי הטבעת, נכרת במלואו.
מימצא מיקרוסקופי – c2: קטע רקמה בגודל ראש סיכה.
מימצא מיקרוסקופי- Tubular adenoma with low grade dysplasia.
ביופסיה מהשקה ( נראית לא סדירה) מדובר ב Ta with LGD.
מומלץ לחזור על קולונוסקופיה בהקדם על מנת החלטה על כריתת אנדובקופית.
שאלות:
1. אם אפשר להסביר את הממצאים.
2. מה זו כריתה אנדובקופית.
3. לאחר הוצאת הגידול הראשון בניתוח ולאחר בדיקת הגידול הוחלט שלא צריך טיפול משלים כי אין סיכויים רבים לחזרת המחלה וההה תוך פחות משנה ונוצר גידול חדש. יכול להיות שבכל זאת צריך טיפול משלים???

פרופ' ניר וסרברג

הממצאים המתוארים כוללים פוליפ שפיר שנכרת במלואו. ופוליפ נוסף - שפיר בהשקה

כריתה אמדוסקופית היא כריתהבעזרת האנדוסקופ במהלך הקולונוסקופיה . אני מניח ( כי הדברים לא ברורוים) שהכוונה היא לממצאים בהשקה ( אי סדירות ) האם הם דורשים התיחסות לפעולה ואם כן האם פעולה אנדוסקופית או בירור נוסף ו/או ניתוח .

מהנתונים המיקרוסקופים , אין ממצא שהוא סרטני .


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
20/07/2016

תשובה של ביופסיה אחרי קולונוסקופיה

שלום,
בעלי עבר בדיקת קולונוסקופיה, בה מצאו והוצאו 5 פוליפים, לדברי הרופא קטנים.
התשובה של הבדיקה: "המעי הגס נבדק לכל אורכו. לאורך המעי נכרתי 5 פוליפים קטנים אחד בכפף הכבד, שניים במעי הרוחבי ושניים בסיגמה. ללא ממצאים נוספים. אליאום סופי נבדק תקין.
1-2. colon, hepatic', transverse (polypecomiesx2):
Hyperplastic polypsx2,
3. sigma (polypectomy):
polypoid adenomatous fragments of colonic mucosa tubular type with signs of high grade dysplasia.
תיאור מאקרוסקופי:
1. פוליפקטומיה ממעי גס, כפף הכבד: 2 פירורים בקורט 0.3 ס"מ ו- 0.1 ס"מ. כל החומר ניתן בקסטה 1/1.
2. פוליפקטומיה ממעי גס רוחבי: 4 פירורים בקוטר עד 2 ס"מ כל אחד. כל החומר ניתן בקסטה 2/1.
3. פוליפקטומיה ממעי גס, מעי סיגמא: 2 פירורים בקורט 0.3 ס"מ + 2 פירורים בקורט פחות מ- 0.1 ס"מ כל אחד. כל החומר ניתן בקסטה 3/1.
בתשובה שנשלחה בהערות כתוב: הביופסיו המצורפות שפירות.
לאור שינויים מתקדמים באחד הפוליפים ממליץ על קולונוסקופיה ביקורת בעוד 3 חדשים.

אודה על הסבר מה משמעות התוצאות? האם זה קריטי אם הביקורת תהיה כעבור 3 חודשים או חמישה חודשים? כי התור שניתן הוא לחמישה חודשים מיום ביצוע הבדיקה הראשונית.
תודה על תשובתך

פרופ' ניר וסרברג

מתואר פוליפ שנכרת ובו סימנים של דיספלזיה גבוהה . מצב שנחשב טרום סרטני ולכן יש לוודא שהפוליפ הזה הוסר במלואו

כדאי לבצע בדיקה נוספת לבדיקה ההיסטולוגיתשבוצעה במקום אחר או על ידי פתולוג אחר שעוסק ספציפית בביופסיות ממע העיכול הבעיה העיקרית היא שהפוליפ נכרת בפירורים ולכן קשה לדון עליו

לאור התשובה י ש לדון על המשך הטיפול/מעקב


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
18/07/2016

סרטן רקטום דרגה 3 נעלם אחרי טיפול ניאואגוונטי

אני בת 49. לפני חצי התבשרתי כי אני חולת סרטן רקטום דרגה 3 T3N1
עברתי חודשיים הקרנות פלוס קסלודה. סהכ 28 הקרנות.
כמו כן עברתי ניתוח להסרת הגידול עם סטומה איליוסטומי זמנית.
בפתלוגיה שלאחר הניתוח התחוור כי היה לי full response תגובה מלאה לטיפולי ההקרנות ולא נימצא ממאירות. אף על פי כן האונקולוג המליץ על 6 חודשי כימו קסלודה בכדורים.
מה הסיכוי שהסרטן יחזור עם תגובה מלאה לטיפול המקדים? הבנתי שרק 15% מהמטופלים מגיבים כך..
שאלה נוספת מדוע צריך כימו משלים אחרי ניתוח שלא נימצאה ממאירות בפתלוגיה?. בלוטות הלימפה אינן נגועות 17 בלוטות ניבדקו.
אודה לחוות דעתך

פרופ' ניר וסרברג

תגובה פתולוגית מלאה לטיפול מקדים בסרטן רקטום נמצאת בקורלציה טובה לשיפור בהצלחת הטיפול במחלה עם סכון נמוך פי 4 להשנות מקומית של המחלה ושיפור גבוה פי 4 להישרדות מהמחלה. למרות זאת הטיפול המקדים אינו נחשב כמשפיע על הסכון להופעת גרורות מרוחקות וכשבודקים קבוצות חולים גדולות הסכון לכך נשאר ללא שוני 25 אחוז בגידול מתקדם מקומית. מכיוון שכך קיימת המלצה לתת טיפול משלים בהתייחס לאבחנה הראשונית לפני טיפול מקדים ולא להסתמך על התוצאה בכריתה שהושפעה מהטיפול הזה. 

מדובר בנושא במחלוקת מסויימת  קיימות עבודות המראות שאין הבדל בשעור לחזרת המחלה עם או בלי טיפול משלים בחולים אחרי תגובה פתולוגית מלאה 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
10/07/2016

סרטן רקטום

שלום דר לגבי אמא אובחנה כחולת סרטן רקטום בבדיקת פי טסי טי נמצא בלוטות ללא קליטה אך לעמות זו בtrus t3n1 אחרי טיפול כימו קרינה נעשה הניתוח ובפתלוגיה נרשם t2n0 אשר מספר בלוטות שהוציאו היה 18 והיו נקיוץ. שאלתי היא האם הבדיקה trus זייפה או הפט אנחנו שוקלים כרגע טיפול מנוע אך חשוב לדעת האם באמת הבלוטה הייתה נגועה לפני הטיפול והאם באמת הוציאו והאם יש סיכוי שמלחתחילה לא הייתה דרגה 3

פרופ' ניר וסרברג

ראה תשובה


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
10/07/2016

סרטן רקטום

שלום דר לגבי אמא אובחנה כחולת סרטן רקטום בבדיקת פי טסי טי נמצא בלוטות ללא קליטה אך לעמות זו בtrus t3n1 אחרי טיפול כימו קרינה נעשה הניתוח ובפתלוגיה נרשם t2n0 אשר מספר בלוטות שהוציאו היה 18 והיו נקיוץ. שאלתי היא האם הבדיקה trus זייפה או הפט אנחנו שוקלים כרגע טיפול מנוע אך חשוב לדעת האם באמת הבלוטה הייתה נגועה לפני הטיפול והאם באמת הוציאו והאם יש סיכוי שמלחתחילה לא הייתה דרגה 3

פרופ' ניר וסרברג

הבדיקה היחידה שיכולה לומר הודעות שיש בלוטה נגועה היא הפתולוגיה 

אנו מתיחסים לתשובות בדיקות הדימות כאל די מדויקות  ויש סבירות גבוהה שהיתה קשרית נגועה לפני הטיפול אולם סביר שהגיבה לטיפול ולא נראית נגועה התשובה הפתולגית. כלומר יש להתיחס כn1 עם תגובה לטיפול  


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
20/06/2016

קולונוסקופיה כן או לא.

לאור כאבים עמומים לאחר כל יציאה בצד ימין של הבטן באזור עצם הירך .שנמשכים כמה שעות . .אני שוקלת לעשות בדיקת קולונוסקופיה .מה שמרתיע אותי זה .טחורים,דיוורטיקוליטס רבים לאורך כל הקולון. בנוסף אני כל הזמן אוכלת וקשה לי לצום. בינתיים כל הבדיקות שעשיתי היו תקינות .המוגלובין גבוה.דם סמוי שלילי .אולטרה וסאונד תקין. Ct בטן תקין ללא ממצאים.האם לאור הבדיקות התקינות כדאי לעשות בכלל את הבדיקה .אני בת 68.האם לעשות קולונוסקופיה וירטואלית.?
לא מרגישה את הכאב כשאני יושבת או ישנה.

פרופ' ניר וסרברג

אם לא בוצעה קולונסקופיה עד כה ממליץ לעשות גם בלי קשר לתלונות . וירטאלית זה גם טוב


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
04/06/2016

צורך בקולונוסקופיה

בת 67. עד היום לא עשיתי בדיקת קלונוסקופיה.

עשיתי לפני מספר חודשים בדיקת דם בצואה והתוצאה שלילית.
עשיתי לפני חודשיים בדיקת PT CT ואין ממצאים במעי גס ודק וכו..
לאור הבדיקות המצוינות למעלה האם יש צורך בבדיקת קולונוסקופיה ?????
תודה

פרופ' ניר וסרברג

הנחיות משרד הבריאות כוללות דם סמוי בצואה 

תוספת הפט אם כי לא הבנתי מדוע בוצע מחזקת את התוצאה כך שלפי ההמלצות את מכוסה יחד עם זאת בדיקת הבחירה הטובה ביותר היא קולונוסקופיה בה ניתן גם לאתר וגם להסיר פוליפים בגדלים שונים על פי גילך אני ממליץ לעשות את הבדיקה אם אינה כרוכה בסכון גדול עבורך 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
01/06/2016

הגלולה שמחליפה את בדיקת הקולונוסקופיה

קראתי על גלולה שמצלמת את המעי הגס ונעשית בבית חולים רמבם בלבד ובעצם מחליפה את בדיקת הקולונוסקופיה.בדיקה שנעשית רק לאחרונה .האם ידוע לך משהו עליה ? האם היא מהימנה ?

פרופ' ניר וסרברג

ו


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
01/06/2016

הגלולה שמחליפה את בדיקת הקולונוסקופיה

קראתי על גלולה שמצלמת את המעי הגס ונעשית בבית חולים רמבם בלבד ובעצם מחליפה את בדיקת הקולונוסקופיה.בדיקה שנעשית רק לאחרונה .האם ידוע לך משהו עליה ? האם היא מהימנה ?

פרופ' ניר וסרברג

לבדיקה יש תוצאות טובות אך טרם מהווה תחליף מחא לקולונו סקופיה 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
28/05/2016

האם יש מה לעשות כנגד התוצאות של סרטן החלחולת?

עברתי ניתוח כריתת חלחולת לפני כ-5 שנים ומאז חיי אינם חיים. אני לא שולטת בצרכים שלי. אני יוצאת לשירותים כ-10 עד 15 פעמים ביום (זה ביום טוב כי כאשר יש לי מסיבות שונות שלשול אני פשוט יושבת שעות על גבי שעות בשירותים). אני בקושי אוכלת כי אני חוששת לתוצאות. אני לא יוצאת מהבית כבר 5 שנים לשום מקום גיליתי כי יש לי 3 שעות בין 13:00 ל-16:00 שבהן המצב די בסדר אז אני קצת יוצאת להתאוורר. אלה לא חיים ואין לי איכות חיים בכלל. האם יש איזו דרך לפתור את היציאות המרובות האלה?

פרופ' ניר וסרברג

לצערי זו בעיה ידועה לאחר הניתוח שעברת בעיקר עם היה שילוב של הקרנות

המקרה שלך נשמע קיצוני לפעמים אפשר לעצור שלשול עם תרופות כמו אימודיום אפשר לנסות חוקני מים יש כאלו שמגיבים להשתלת קוצב במערכת העצבים ואפשר לשקול סטומה 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
23/05/2016

הליכה תכופה לשרותים לאחר הסרת גידול מהמעי הגס

האם הליכה תכופה לשרותים (מספר2)לאחר ניתוח הסרת גידול סרטני מהמעי הגס וקיצור המעי עם סיכות זה נפוץ, אני מתכוון משהו כמו 6 פעמים בלילה וכ 10 פעמים ביום ?

פרופ' ניר וסרברג

כמות היציאות המתארות אינה רגילה גם אחרי ניתוח . יחד עם זאת תלוי איזה ניתוח נעשה למשל כריתת מעי מאוד נרחבת , כריתת רקטום עם טיפול בהקרנות . ..?

בכל מקרה יש מקום לבדוק 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
10/05/2016

אדנוקרצינומה

שלום רב, אבי בן 71 עשה קולונסקופיה בה התגלה גוש מכוייב חוסם בקולון עולה מסוג אדנוקרצינומה. יש לציין שלא הרגיש שום תופעות לוואי ושום בעיה ביציאות.
ערך בדיקת CEA הוא 33
1. מה זאת אומרת גוש חוסם? הרי אם חוסם הייתה חסימה ביציאות.
2. מהו גוש מכויב?
3.האם רמת ה CEA משמשת אינדיקציה לקיום גרורות בערכים מסוימים? האם ערך כזה מסמל רק את הימצאות הסרטן או גם את רמת הממאירות?
תודה רבה מראש

פרופ' ניר וסרברג

גוש חוסם : הכוונה אנדוסקופית שלומר במהלך הקולונוסקפיה לא הצליחו להתקדם מעבר לו. הדבר מעיד על גידול גדול שיכול לבכן גם חסימת העי וכן שלא יודעים מה קורה המעי מעבר לחסימה 

Cea ברמות גבוהות כאלו אכן יכול להחשיד למחלה גרורתית. כדאי לבצע Petct 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
04/05/2016

סרטן במעיי הגס

שלום. האם שמגלים סרטן ממהיר לא כדאי להוריד את הגידול במידי, כי לאבי גילו את המחלה במעיי הגס חודש לפני שפני שכריתת חלק ממעי הגס.

פרופ' ניר וסרברג

מבחינה אונקולוגית חודש הוא זמן סביר לכריתה. הסכון שיתפתח משהוא בפרק זמן זה הוא נמוך מאוד ( כל מקרה לגופו אך כך זה באופן כללי) 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
07/04/2016

סרטן מעי

שלום
התגלה לאמי גוש ברקטום בגודל 3.7 במרחק 9 סמ ביופסיה הייתה well diff adenocarcinoma
לפני שבועיים עברה ניתוח אחרי הטיפול הכימו קרינתי
להלן תשובת הביופסיה
the rectum showing ulcerated area that is involved by rezidual of moderately diff adenocarcinoma.
the residual adenocarcinoma invades the muscularis popria only..
the perirectal fatty tissue. the radial surgical margin.the surgical margin and anastomotice rings are all free of tumor.
in addittion large tubulvoilous adenoma with low grade dysplasia.
in the pericolil fatty tisuue were found 18 lymph nodes all off them free of tumor..

אשמח לדעת מה פיורש התשובה?
2.מה הוא המשך הטיפול?
3.באיזה שלב מוגדרת המחלה.?

תודה

פרופ' ניר וסרברג

מדובר בפתולוגיה שהיא שלב 2 אחרי טיפול (אני לא יודע מה היה לפני) ברוב המקרים יהי טיפול משלים אך הוא תלוי גם בגורמים נוספים כמו גם באונקולוג המטפל 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
08/03/2016

ca 19-9

בבדיקת דם נתקבלו התוצאות הבאות
CA 19 9 44.15

CEA 3.2
האם תוצאות ברמות הנ"ל מצביעות על המצאות
גידול סרטני
למי אני לפנות לברור המצב
בתודה מראש

פרופ' ניר וסרברג

בדכ בדיקות אלו הן ספציפיות למעבדה מבחינת הערכים  אך בגדול ניתן לאמר שהן נראות תקינות

השאלה מדוע נשלחו? לא מדובר בבדיקות סקר כי הן לא ספציפיות או רגישות מספיק


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
עמוד 2 מתוך 3123

שאלות נוספות בנושא: פורום סרטן המעי הגס
