פורום סרטן המעי הגס

בעמוד זה ניתן להפנות שאלות לרופאי האתר, ולקבל תשובה אישית בדוא"ל.



קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

213 שאלות גולשים בהמשך העמוד

15/08/2019

חזרת המחלה

אני בו 52 עברתי ניתוח במעי הגס הימני אחרי מציאת גידול T3N8/53 mod did adenovirus RAS-mut יואחרי הניתוח התגלו גרורות באגן. עברתי הקרנות שפגעו ברקטום. אחר כך עברתי hipec בבטן ובאותו ניתוח גם נכרת חלק מהרקטות והייתי עם סתומה 3 חודשים. הcea ירד אחרי הניתוחים מ- 50 ל-3.5.
כיום הpet ct ו-mri מראים קליטה בבטן ובאגן והcea עלה ל6.6 ואחר כך ל9 !
התחלתי לקבל טיפול כימותרפי עוד פעם, מה לדעתך יהיה המשך הטיפול? והאם ניתן לבצע עוד ניתוחים? במידה והCraig ירד מסתפקים בזה?
תודה רבה

פרופ' ניר וסרברג

שלום

על פניו נשמע מורכב מכדי לקבוע חוות דעת מבלי להכיר את כל הפרטים כולל מעבר על בדיקות הדמייה 

מאלא וכבר אחרי הייפק כדאי לפנות לכירורג העוסק בתחום 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
08/07/2019

בדיקה פתולוגית

1. ביפסיה – חלק שני של התריסריון.
2.ביופסיה- אנטרום קיבה.
בדיקה מאקרוסקופית
1.פירור בקוטר 0.2
2. 2 פירורים בקוטר 0.2 כל אחד.
מה זה אומר?

14/06/2019

קולנוסקופיה וביופסיה

שלום דוקטור! אני בת 52 עברתי קלונוסקופיה ליפני שבוע וביופסיה…בקלונוסקופיה נימצא פוליפ אנאלי נוקשה 4 ס'מ הבדיקה בוצעה עד הצקום שזוהה על פי פתח תוספתן.המעי נבדק לכול אורכו.נימצא פוליפ אנאלי נוקשה שיוצא מה Z-line.תודה מראש( מה המשמעות)

פרופ' ניר וסרברג

שלום 

לרוב הפוליפים הללו שפירים  צריך להתרשם בבדיקה ולהחליט על הצורך בהסרתו


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
14/06/2019

קולנוסקופיה וביופסיה

שלום דוקטור! אני בת 52 עברתי קלונוסקופיה ליפני שבוע וביופסיה…בקלונוסקופיה נימצא פוליפ אנאלי נוקשה 4 ס'מ הבדיקה בוצעה עד הצקום שזוהה על פי פתח תוספתן.המעי נבדק לכול אורכו.נימצא פוליפ אנאלי נוקשה שיוצא מה Z-line.תודה מראש( מה המשמעות)

פרופ' ניר וסרברג

פוליפים אנגלים בדכ שפירים יחד עם זאת מאלא והסרתם פשוטה יחסית לפעמים מסירים צריך לבדוק ולהתרשם 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
15/05/2019

בדיקת קולונוסקופיה -פוליפ שנמצא

שלום ד"ר ,אני בן 36 חליתי בעבר בסרטן הרקטום ,עד היום נחשב לבריא 4.5 שנים , לפני שנתיים בוצע בדיקת קולונוסקופיה תקינה ,לפני מספר ימים עשיתי בדיקה של קולונוסקופיה תקופתית ונמצא בממצאים :"המעי הגס נבדק לכל אורכו עד הצקום . בגובה 75 ס"מ מפי הטבעת פוליפ ססילי בקוטר 12 מ"מ שנכרת ונשלח לבדיקה . יתר מעי הגס תקין. "
ונרשם להמתין לתשובת פתולוגיה .אבחנה לפני פתולוגיה (Polyp of colon polypectomy)
עוד לא הגיע תשובה פתולוגית .
ביקורת :קולונוסקופיה עוד שנה
יש לי מספר שאלות :
1 . לפי הגודל ומה שרשמתי לגבי הפוליפ מה הסיכוי שהוא פוליפ סרטני ? (קראתי פעם שפוליפ הופך לסרטני רק אחרי 5 שנים , זה נכון? )
2. מה ההבדל בין פוליפ שפיר לחס וחלילה פוליפ ממאיר לגבי מהות הפעולות שיצטרכו הרופאים לפעול בעתיד ? במיוחד שהרופא הוציא לפי הבנתי את הפוליפ במלואו בבדיקת הקולונוסקופיה .
3. לפני כשנתיים עשיתי קולונוסקופיה , קראתי באינטרנט שפוליפ כל שנה גדל ב 3 מ"מ היה צריך להגיע למקסימום 6 מ"מ,איך יכול להיות שיש לי פוליפ של 12 מ"מ שנאמר לי שהוא די גדול ,אשמח שתסביר לי ? גם עשו לי ct לפני 5 חודשים ולא אמרו לי שיש לי פוליפ .
4. המיקום של הפוליפ הוא 75 ס"מ מפי הטבעת, מה המיקום שלו במערכת העיכול? .

בברכה ותודה מראש

פרופ' ניר וסרברג

בדיקת קולונוסקופיה היא למעי הגס מכאן ששם הפוליפ 

סיטי אינה בדיקה לאבחון פוליפים לכן צריך לעשות קולונוסקופיה אם זו השאלה לבדיקה 

פוליפ בגודל זה יש פחות מ10 אחוז סיכוי לממאירות. עובדה זו תלויה בעוד גורמים כמו מראה צורה והרכב היסטולוגי 

אין מקום לניחוש וצריך להמתין לתשובה הפתולוגית. בנוסף אם יש ממאירות בפוליפ רק בבדיקה ההיסטולוגית ניתן יהיה לאמר אם נכרת בשלמותו או לא ועל פי התוצאות להחליט מה השלב הבא בטיפול 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
02/01/2019

Cea

נותחתי בראשית אפריל להוצאת גידול מעי גס בצד ימין.לא היו גרורות.נפגעה לימפה אחת מיקרוסקופית מתוך 13.קבלתי טיפול כימותרפי מונע במשך שלושה חודשים.לאחרסיום הכימותרפיה.הcea היה 3.87 אחרי חודש 97 2 וכבור חודש נוסף 3.16 .היד מקום לדאגה? מה המשמעות?

פרופ' ניר וסרברג

תמיד יש מקום לערנות 

רמות בטווח הנורמה אל אם יש עלייה קבועה צריך לברר


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
16/12/2018

תומאות פתולוגיות

בבדיקהמאקרוסקופית נתגלה פירור בקוטר 0.2 ס"מ
מה זה אומר?

פרופ' ניר וסרברג

מה שחשוב זה הבדיקה המיקרוסקופית


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
07/08/2018

פוליפ ברקטום

שלום
אני בן 29, לאחרונה התחלתי לחוות דימום מפי הטבעת שגיליתי בניגוב, אחרי ביקור אצל פרוקטולוג הוא גילה כי יש פוליפ לפי מה שהוא אמר לי פי הטבעת בגודל של כ7-8 ממ
הפרוקטולוג המליץ על מעקב לקראת ניתוח, ונקבע לי תור לעוד חודש וחצי
חשוב לציין שלפני כשנה וחצי עברתי בדיקת פרוקטולוג וגאסטרו , כולל קולונוסקפיה לשלול מחלת מעי דלקתית, לא היו ממצאים אז, למעט טחורים פנימיים שטופלו, והתסמינים שהיו אז גם טופלו על ידי תזונה מותאמת
יש לי מספר שאלות, שבגלל השוק הראשוני לא הספקתי לשאול את הרופא
על איזה סוג ניתוח מדובר להסרת הפוליפ? האם זה נעשה בהרדמה מקומית או כללית? ומהו זמן ההחלמה?
השאלה השנייה היא האם לדעתך יש צורך בביצוע קולונוסקפיה נוספת לבדוק שאין לפוליפ חברים נוספים?
ושאלה אחרונה, מה הסיכון שהפוליפ המדובר הוא ממאיר? מקריאה הבנתי שפוליפים הם יחסית נפוצים, אך מצד שני בגלל גילי הצעיר יחסית זה יכול להוות סיכון

פרופ' ניר וסרברג

פוליפים בפי הטבעת בדכ שפירים זאת מבלי שראיתי בדיוק במה מדובר 

הסיבה לכריתה היא שלפעמים מפריעים וכן כי רק בדיקה מיקרוסקופית תתן תשובה לאופי הפוליפ 

קולונוסקופיה תקינה שנעשתה טוב לפני שנה וחצי ללא גורמי סכון באדם צעיר נשמעת מספקת


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
07/08/2018

פענוח בדיקת קולונוסקופיה

שלום דר, אני בת 25 ,
עשיתי בדיקת קולונוסקופיה לפני פחות מחודש, ומצאו לי במעיי הגס פוליפ בגודל 1 ס"מ על גבעול בסיגמה -שהתפרק בשאיבה.

האבחנה של הפוליפ היא: Fragments of villotubular adenoma.

הייתי היום אצל רופא גסטרו שמאוד נבהל כשראה את התוצאות, למרות שניסיתי לשאול שאלות ולדלות מידע , עדיין לא יצאתי עם הבנה ברורה מה זה בדיוק ומה חומרת המצב.

האם מדובר בסרטן? מה עלי לעשות כעת? האם זה חמור? מה סיכויי ההחלמה?
הופניתי לבדיקה זו בעקבות תלונות על שלשולים.
תודה מראש

פרופ' ניר וסרברג

התשובה הפתולוגית מתארת גידול שפיר 

לא מצורפת לשאלה האם קיימת דיספלזיה גבוהה או נמוכה לתשובה 

כמובן שהכריתה בפירורים פחות טובה כי לא ניתן להתיחס למבנה של הרקמה 

מהנתונים שנתנו נראה שנדרש מעקב 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
03/08/2018

דחיפות ניתוח

שלום רב,
האבחנה של אבא שלי – גידול בקולון ימני מסוג אדנו קרצינומה(adenocarcinoma ) בגודל 4 ס״מ.
בבדיקת c.t שבוצעה, ללא עדות ברורה לפיזור משני.
האם ניתוח ב 19/8 אינו מאוחר מדי ? מהי מהירות התפתחות סרטן מסוג זה ?

פרופ' ניר וסרברג

הטווח נשמע סביר בהחלט השינוי בגודל הגידול והתפתחותו בשבועים ואפילו יותר הוא קטן ביותר 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
01/08/2018

סרטן המעי הגס

שלום רב,
האבחנה של אבי הנה: גידול בקולון ימני מסוג אדנו קרצינומה((adenocarcinoma. בבדיקת c.t שבוצעה, ללא עדות ברורה לפיזור משני.
1.האם הכרחי לפני ניתוח לכריתת קולון לבצע בדיקת pet-ct לגילוי גרורות או שאפשר להסתפק רק בct?אם כן, באיזה חומר רדיואקטיבי?
2.במידה ומתגלים גרורות האם מקובל לעשות ניתוח כריתה או שטיפולים אחרים לפני הניתוח? אודה מאד על תשובתכם.

פרופ' ניר וסרברג

הבירור הסיסטמי לסרטן מעי גס כולל סיטי חזה בטן ואגן וסמני סרטן 

אין מקום לשימוש רוטיני בפט סיטי אלא אם יש חשד גבוה יותר לגרורות כמו ממצא חשוד בסיטי או סמנים מאוד גבוהים 

סיטי עם שתיה של חומר ניגוד והזרקת יוד

במקרה של מחלה גרורתית ההחלטה על טיפול יכולה להיות ניתוח כמוטרפיה קרינה בשילובים שונים בתלות במיקום וכמות המחלה ובמצב החולה 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
23/07/2018

כריתת פוליפים גדולים (שאלת המשך)

שלום. תודה על התשובה.
רציתי, אם אפשר, להבין קצת יותר.. ברור לי שהפוליפים שהוצאו היו כבר בגודל שיכול להיות מדאיג.
השאלה אם עצם העובדה שהוצאו במלואם, מפחיתה את הסיכוי להמצאות סרטן? אם הביופסיה תגיד שהגיעו לגודל הלא טוב, יש עדיין משמעות לכך שנכרתו באופן מלא?
אם תוכל מעט לפרט יותר.
תודה

פרופ' ניר וסרברג

ניתן לדיין תאורטית מהן האפשריות כמו למשל סיכוי של 20אחוז לסרטן בפוליפ של 2.5 סמ ואז האם נכרת בשלמותו או לא מה המרחק מהשולחן של הכריתה וכו 

כל זה כאמור תאורטי וחסר משמעות עד תשובת הביופסיה 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
20/07/2018

כריתת פוליפים גדולים

שלום. אבי בן 79 לפני 25 שנה חלה בסרטן המעי הגס וכרתו לו חלק מהמעי. ב 8 שנים האחרונות לא עשה בדיקת קולונוסקפיה. ב 3 חודשים האחרונים סבל משילשולים מתמשכים ולאחרונה גם בירידה במשקל (3-4 קג) וחולשה. לפני מס' ימים עשה את הבדיקה ונמצאו 3 פוליפים. 1 סמ', 1.5 סמ', 2.5 סמ'. שלושתם הוצאו במלואם במהלך הבדיקה.
כרגע הוא בהפסקת יציאות בשל ההתרוקנות לפני הבדיקה, אבל עדיין חש עייפות קשה.
האם עצם העובדה שהפוליפים הוצאו במלואם מרגיעה? האם עדיין יש סיבה לדאגה?
הם כמובן נשלחו לביופסיה אבל אמרו שייקח כחודש וחצי לתוצאות. מה בנתיים, עפ הנתונים, ניתן לומר?
תודה.

פרופ' ניר וסרברג

טוב שהפוליפים נכרתו צריך להמתין לתשובת הביופסיה 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
19/07/2018

בדיקת קולונוסקופיה וממצאיה

אני בת 47 ועקב סיפור משפחתי של סרטן המעי הגס הומלץ לי לעשות בדיקת קולונוסקופיה .עשיתי את הבדיקה היום והממצאים הם: המעי נבדק עד גובה הצקום הכנה בינונית, מעי מאוד מפותל, לא נראה ממצא פתולוגי במגבלות ההכנה והבדיקה, תרגיל ההפוך ברקטום תקין. ההמלצה היא לבצע בדיקה חוזרת בעוד כ- 3 שנים עם הכנה טובה יותר. עשיתי את ההכנה בדיוק איך שהיה כתוב ובכל זאת זה לא הספיק. לקחתי גם כדורי לקסעדין וגם את אבקת הפיקו סלקס. האבקה ששתיתי לא השפיעה בצורה חזקה כמו שהייתה צריכה להשפיע. האם קרה מצב כזה והאם יש תחליף יותר חזק לאבקה?

פרופ' ניר וסרברג

אפשר לשאול באתר גסטרואנטרולוגי


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
17/07/2018

פענוח בדיקת קולונוסקופיה

היי,
ביצעתי לפני מספר ימים בדיקת קולונוסקופיה וכך נרשם בדף שחרור : אבחנה – פוליפ על גבעול 1 ס"מ התפרק בשאיבה. נלקחה ביופסיה, תוצאות יתקבלו בעוד חודש.
אשמח לדעת מה אומר עצם ההתפרקות, האם זה מעיד על סוג הפוליפ? האם 1 ס"מ זה פוליפ גדול?

תודה מראש, מיה

פרופ' ניר וסרברג

1סמ זה בינוני 

משמעות ההתפרקות שהדיון ההיסט ולוגי עשוי להיות מוגבל

כלל זו שאלה שכדאי להפנות לפורום גסטר אנט ולוגי


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
06/06/2018

דם בצואה לפני שנה

בת 41 לפני שנה ארוע חד פעמי של דם בצואה המים באסלה היו ורודים.נבדקתי במיון ולא נמצא ממצא חיצוני ונאמר שכנראה זה טחור פנימי.הם אתה ממליץ תעשות קולונסרופיה למרות שעברה שנה וזה לא חזר?אני די בחרדות מזה..מה הסיכון חלילה שזה מפוליפ?לציין שלא ידוע על סרטן מעי גס במשפחה הקרבה למעט אחות אבי שנפטרה מסרטן כליה וכנראה היה גם במעי..

פרופ' ניר וסרברג
על פניו מהתאור לא נראה שיש אינדיקציה רפואית לקולונסקופיה בארוע בודד של דמם לפני שנה שלא חזר מאז
באשר למפלס החרדה - לפעמים זו אינדיקציה לבדיקה
ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
06/06/2018

התייעצות בנושא בחירת רופא לבדיקת קולונוסקופיה

לאחרונה הופניתי על ידי הרופא שלי לביצוע בדיקת קולונוסקופיה והומלץ לי לבצע את הבדיקה באופן פרטי. חבר עבר את הבדיקה במרכז רפואי בשם בסט מדיקל בחדרה – ראה קישור מצורף – http://bestmedical.co.il/colonoscopy/ – האם מישהו מכיר את המרכז הזה? האם אכן מומלץ? בתודה, אבי.

פרופ' ניר וסרברג
ק
ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
06/06/2018

פוליפ 15 ממ – עם שינוי לא רצוי

מעריכה את העזרה.

בהמשך לשאלה הקודמת.

נלקחה ביופסיה מ פוליפ שלא הורד. גודל הפוליפ – 15 ממ

התשובה היא

Several fragments of tubulo villos adnema with focal high grade dysphasia

אמרו שמדובר בנגע טרום סרטני. הרופא אמר שלקח ממספר מקומות בפוליפ ובאחד מהמקומות היה התחלה של שינוי לא רצוי.

התור הוא לקולונוסקפיה רגילה בה יוציאו את הפוליפ עם לולאה ואם לא יצליחו להוציא בשלמות יפנו לכירוג וניתוח.

האם במצב כזה יש צורך ב ct בטן לראות שלא התפשט או שכרגע זה נראה שזה רק במעי? מה הפרוטוקול בדרכ?

אנחנו לא רוצים לפספס כאן.

תודה.

טל

פרופ' ניר וסרברג

בשלב של כריתה אנדוסקופיה אין צורך בבדיקה נוספת


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
05/06/2018

פוליפ עם שינוי לא רצוי

שלום לאמא שלי נעשתה קולונוסקופיה

הוצא פוליפ אחד הפוליפ השני היה גדול יותר ושטוח ולכן לא יכלו להוציא בתנאי מכון פרטי והיא הופנתה ל בלינסון כחודש וחצי לאחר הקולונסקפיה הראשונה.

הראשון:
Polyprctomy – ascending polyp 2mm
Polyprctomy – rectum 15mm

תשובה פתולוגיה :

1 fragment of undermarkable mouscua
2 several fragments of tubulo Villos andenoma with focal high grade dysplasaia

אנחנו מתלבטים מה מידת הדחיפות כאן והאם להמתין לבית חולים ציבורי שנתן תור עוד חודש וחצי לעומת פרטי שנוכל לעשות שם בצורה מיידית.

מה הסיכוי שיהפוך לממאיר וישלח גרורות בחודש וחצי?

תודה.

טל

פרופ' ניר וסרברג

לא ברור אם ההפנייה היא לצורך כריתה בבליסון בקולו וסקופים או הפנייה לכירורג

לא ברור אם נלקחה פתולוגיה מהפוליפ שלא נכרת 

חודש וחצי הם לא הרבה זמן באונקולוגיה אבל צריך לקחת בחשבון שיתכן צורך בבדיקות נוספות בהמשך

ההחלטה על יעוץ פרטי היא אישית ולא רפואית 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
29/05/2018

זמן ביצוע בדיקה

שלום. רציתי לברר כמה זמן לוקח לבצע בדיקת msi ? אני מתכוונת כשיש כבר אישור של הקופה.מתחילת תהליך הבדיקה ועד קבלת התוצאות.

פרופ' ניר וסרברג

לא ידוע לי 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
26/05/2018

קולונוסקופיה ושלפוחית השתן

שלום לעונים
הנני בן 33, בריא בדרך כלל.
עברתי קולונוסקופיה בשל צואה (שלשול) דמי וכאבי בטן.
התוצאות תקינות למעט טחורים פנימיים.
כאבי הבטן חלפו מאז.
לאחר הקולונוסקופיה התחילה לי בעיה בשתן, תדירות השתן ירדה בצורה משמעותית והצורך (דחף) לתת שתן מורגש ממש מעט. כלומר, איני מרגיש טוב מתי יש לי שתן.
אובחן לאחר מכן שיש לי בקע טבורי.
שאלתי היא האם ישנה אפשרות כי בזמן בדיקת הקולונוסקופיה יכול להיווצר מצב שהמעי חוסם או מפריע לשלפוחית השתן?
האם בקע יכול להפריע לשלפוחית השתן או לחסום משהו שיכול להסביר מצב זה?
אודה לתשובתך

פרופ' ניר וסרברג

אשמח לענות לשאלות בנושא סרטן המעי


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
26/05/2018

קולונוסקופיה ושלפוחית השתן

שלום לעונים
הנני בן 33, בריא בדרך כלל.
עברתי קולונוסקופיה בשל צואה (שלשול) דמי וכאבי בטן.
התוצאות תקינות למעט טחורים פנימיים.
כאבי הבטן חלפו מאז.
לאחר הקולונוסקופיה התחילה לי בעיה בשתן, תדירות השתן ירדה בצורה משמעותית והצורך (דחף) לתת שתן מורגש ממש מעט. כלומר, איני מרגיש טוב מתי יש לי שתן.
אובחן לאחר מכן שיש לי בקע טבורי.
שאלתי היא האם ישנה אפשרות כי בזמן בדיקת הקולונוסקופיה יכול להיווצר מצב שהמעי חוסם או מפריע לשלפוחית השתן?
האם בקע יכול להפריע לשלפוחית השתן או לחסום משהו שיכול להסביר מצב זה?
אודה לתשובתך

פרופ' ניר וסרברג

אשמח לענות לשאלות בנושא סרטן המעי הגס


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
25/05/2018

ניתוח להסרת תא סרטני ברקטום

שלום אני בן 32 גילון אצלי פוליפ סרטני ברקטום בגודל של 3-4 ס"מ,לכן הוחלט שאני יעבור טיפול כימוקרינה,28 טיפולים שכוללים הקרנות ושימוש בכדור כימוטרפי (אקסלודה).
לאחר סיום הטיפולים עשיתי בדיקת אם.אר.איי ו-פאט סי.טי. והממצאים הם שלא היה שינוי משמעותי לפני ואחרי הטיפולים.
כרגע חושבים לעשות ניתוח להסרת הפוליפ,בגלל הניתוח אני יאלץ להשתמש בסתומה קבועה/זמנית.
השאלה שלי האם אין דרך אחרת חוץ מניתוח או שיש טיפול שלא יפגע ברקטום כך שאני לא לחיות עם סתומה?האם קיים טיפול אחר ?
האם ניתוח כזה הוא מורכב?

פרופ' ניר וסרברג

הטיפול המרפא היחיד הוא ניתוח וכל טיפול אחר גם אם היה כזה הוא פשרה 

בנתונים שנמסרו צריך לנתח מתוך כוונה לשמר כמה שיותר תפקודים אך המטרה הראשונית היא להביס את המחלה 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
23/05/2018

בדיקת צואה

שלום
אימי עברה בדיקת דם סמוי בצואה
והתשובה הייתה חיובית.
באותו הזמן עברה גם בדיקות דם שכולן היו תקינות כולל המוגלבין תקין של 13.
הפנו אותה לעבור בדיקת קולונוספיה.
ממה לדעתך נגרם הדם סמוי במקרה שלה?

פרופ' ניר וסרברג

דם סמוי היא בדיקת סקר היא סנון ראשוני שאומר שצריך לברר בכדי לדעת אם יש משהו עושים קולונוסקופיה. 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
03/05/2018

מה הכוונה ?

היי
עשיתי MRI בטן ונמצא לי שם
נוזל בכמות מינימאלית באזור האגן סביב הרחם בסדר הפיזולוגי
ובנוסף לכך גם דסטנציה של הרקטום בקוטר של 6.5
מה זה אומר ?יש

פרופ' ניר וסרברג

התשובה כשלעצמה אינה ספציפית ולא אומרת כלום צריך לחבר אותה לסיבה בגללה נעשתה הבדיקה בדיקת גופנית וכו ולראות אם יש צורך בבדיקות נוספות


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
01/05/2018

ביצוע קולונסקופיה

בן 47, לאחר עצירויות וכאבי בטן עברתי קולונסקופיה לפני שלוש שנים ש ייתה תקינה לחלוטין. אני סובל כעת מעצירויות, כרכורי בטן, בטן רכה וגזים זה כמה חודשים. רופא המשפחה קבע כי זהו מעי רגיז. בדיקת דם סמוי בצואה תקינה כמו גם בדיקות דם. סובל גם מםיסורה מאובחנת. האם לבקש מהגסטרולוג בדיקת קולונסקופיה או שמוקדם מידי?
תודות

פרופ' ניר וסרברג

נשמע שהקולונסקופיה בוצעה לאותן תלונות 

בהעדר תלונות חדשות בטווח של 3 שנים נשמע לי שאין צורך להקדים 

בהסתיגות מכמות המידע המועט שנמסר 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
25/04/2018

סיכוי החלמה

שלום,
אמי עברה ניתוח להסרת גידול ממאיר מהמעי הגס. לאחר הפתולוגיה האונקולג טען כי שליש סיכוי שהמחלה לא תחזור, שליש סיכוי שהמחלה תחזור בכל מקרה ושליש סיכוי שטיפול כימותרפי יסייע אך רק ברמה של 15 אחוז. האם דברים אלו הגיוניים? האם רוב הסיכויים שלא יהיה ריפוי למחלה בעקבות כך? האם כדאי בכל זאת לעשות כימו?
תודה על התשובות

פרופ' ניר וסרברג

על מנת לקבל החלטה לגבי כמוטרפיה צריך לדעת נתונים אוביקטבים על הגידול שלב המחלה מצב החולה וכד 

לא ניתן להביע דעה על סמך פרשנות של דברי האונקולוג 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
24/04/2018

גיל צעיר

שלום רב , בת 31 ללא היסטוריה משפחתית בכלל , בקולנוסקופיה הוצא פוליפ גדול 3.5 ס"מ על גבעול תוצאות ביופסיה hgd , הייתי בייעוץ גנטי בגלל גילי הצעיר , נאמר לי לא לעשות בדיקה גנטית אלא להמשיך במעקב אם ימשיכו לצאת פוליפים אז לשקול בדיקה גנטית , בגלל שאין היסטוריה משפחתית ושיכול להיות שהתפתח כספורדי , מסיבה שנמצא גם פוליפ בודד ,האם אתה ממליץ לעשות בדיקה גנטית בהעדר סיפור משפחתי ? אציין שידועים 3 דורות אחורה תודה מראש

פרופ' ניר וסרברג

אני לא מתימר להחליף יועץ גנטי 

מטרת הבדיקה הגנטית היא בין השאר להחליט על תדירות המעקב 

ישנם סנדרו מים שאין בהם דוקא ריבוי פוליפים והם קשורים גם בגידולים אחרים 

לדעתי יש מקום לבירור וקל לעשות אותו על הגידול שנכרת 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
24/04/2018

גיל צעיר

שלום רב , בת 31 ללא היסטוריה משפחתית בכלל , בקולנוסקופיה הוצא פוליפ גדול 3.5 ס"מ על גבעול תוצאות ביופסיה hgd , הייתי בייעוץ גנטי בגלל גילי הצעיר , נאמר לי לא לעשות בדיקה גנטית אלא להמשיך במעקב אם ימשיכו לצאת פוליפים אז לשקול בדיקה גנטית , בגלל שאין היסטוריה משפחתית ושיכול להיות שהתפתח כספורדי , מסיבה שנמצא גם פוליפ בודד ,האם אתה ממליץ לעשות בדיקה גנטית בהעדר סיפור משפחתי ? אציין שידועים 3 דורות אחורה תודה מראש

פרופ' ניר וסרברג

בהחלט ממליץ על יעוץ גנטי ועל החלטה על אופי המשך המעקב 

יכול להיות ספורדי ויכול להיות כאינדקס 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
24/04/2018

כאבי בטן

שלום רב,אני בן 28 בשבוע וחצי האחרונים אני חש בבעיות בטן מוזרות, זה החל מהקאות של 24 שעות לאחר מכן שילשולים במשך כשלושה ימים, לאחר מכן הכל היה תקין אך בחמשת הימים האחרונים אני חש בכאבי בטן באזור בטן עליונה שבאים בגלים כל כמה ד כאב מופשט כזה בכל האזור אתמול הייתי במיון שם נעשו לי בדיקות דם שנמצאו תקינות, ואמרו לי שמדובר בקלקול קיבה, אני חושש שזה לא רק זה, הכאב ממשיך להופיע והבוקר שוב הופיע שלשול

פרופ' ניר וסרברג

אשמח לענות לשאלות בנושא סרטן המעי הגס 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
17/04/2018

בדיקת קולונוסקופיה עקב כאבי בטן

לאמא שלי יש דלקת בשתן כבר שנתיים וזה תמיד היה מלווה בכאבי בטן יום אחד היה לה כאבים ב 4 לפנות בוקר ואז לקחנו אותה לבית חולים ואמרו שיש חשש לדלקת או חשש לזיהום בשחלה או ברחם והיא סובלת מעצירות כבר כמה שנים ויש לה אנמיה עקב חוסר ברזל וגם תחושבת צריבה בשתן והאנמיה עקב חוסר ברזל גם לי יש וגם לאחות של אמא שלי והחליטו לשלוח אותה לעשות בדיקת קולונוסקופיה וירטואלית כי כמו שציינתי בגלל שיש חשש לדלקת או לזיהום בשחלה או ברחם ואני בלחץ כבר מלא זמן וזה מדאיג אותי כי בדקתי באינטרנט וראיתי שבדיקת קולונוסקופיה וירטואלית זה לסרטן המעי הגס ורציתי את החוות דעת שלך כי יש לה אנמיה ועצירות (לא כל הזמן יש לפעמים יציאות רגילות ללא שישולים)
וכאבים בבטן התחתונה מצד ימין ליד האגן ותחושה של שריפה האם אתה חושב שזה סרטן במעי הגס ?

פרופ' ניר וסרברג

במקרים של שינויים ביציאות ואנמיה יש לחפש סיבה ובין השאר יש לבצע קולונסקופיה כדי לבדוק שאין פוליפ דלקת או גם אפשרות של גידול 

בשלב זה  לא ניתן לדעת עד הבדיקה שיכולה גם להיות תקינה כמובן 

 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
17/04/2018

מעי רגיז

שלום אני בת 33 וחצי ויש לי קולנוסקופיה בעוד כמה ימים
אני מגיל קטן לא נכנסת לשירותים מידי יום
לאחרונה אני נכנסת 4 5 פעמים בשבוע
אבל ממש למעט זמן.. הצואה לפעמים קשה ולעמים יש מאמץ
השנה פעמיים התנפחה לי הבטן
אין לי כאבי עזים לא דם ולא ירידה במשקל
יש לי התכווציות פעם ראשונה שחוויתי כאלה התכווציות
בבטן התחתונה דקירות במשך כל היום עם דקירות ליד הצלעות
חשוב לציין לא כואב אלה לא נעים כמו חום
האם בגיל כזה יכול להיות בעיות? האם זה קשור לכבד?
אם בנאדם נכנס לשירותים כמעט כל יום אבל צואה קשה מעיד על מחלה?
לאבי היה ריבוי פוליפים

פרופ' ניר וסרברג

בהקשר לסרטן מעי גס בו עוסק הפורום 

קולונוסקופיה היא בדיקת הבחירה לאיתור 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
17/04/2018

פוליפ

שלום
לאבא שלי לפני כ 5 חודשים מצאו פוליפ ממש קטן ונוטה לסרטני
הוא עבר ניתוח לכריתת הפוליפ.
הניתוח יסתבך ואבא שלי אושפז .
עד היום לא קיבלנו תשובה מה הדרגה
כמה פעמים הסבירו לנו שהוא היה ממש ממש טרום ללא גרורות ולכן העדיפו לכרות את הפוליפ
קודם כל האם היה חשד של משהו היו מחזירים לנו תשובה מה הדרגה? שאלה שנייה אם אבא שלי עושה כל שנה מעקב האם יש לדאוג? אם היה לו פוליפ סרטני זה אומר שיכול לחזור לו שוב? אם עושים מעקב צמוד זה יכול למנוע? האם מישהו שהיה לו פוליפ סרטני בהכרח יכול לחזור?

פרופ' ניר וסרברג

פוליפ בכלל וסרטני בפרט נחשב גורם סכון לפוליפים נוספים 

מעקב אינו מונע את הפוליפ אך מאפשר גילוי מוקדם 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
16/04/2018

סרטן שלב 4

שלום
מהי תוחלת החיים של אדם שאובחן בסרטן מעי שלב 4 ואינו מקבל טיפול כלשהו

פרופ' ניר וסרברג

נדיר למצוא מטופלים כאלו כיום

עקרונית מחלה גרורתית ללא כל טיפול ממוצא ההשרדות הוא מספר חודשים 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
16/04/2018

בדיקה אקולאב

אני בן 29 אחרי יציאות קשות עם דם על הצואה
ואחרי בדיקת פרטוקולוג פרטי שמצא פיסורה ופרקטולוג נוסף שראה טחורים בדרגה 1 קיבלתי הפניה לקלונסקופיה מגאסטרולוג. ההמלצה הייתה רפה ולא מחייבת, כלומר אם אתה רוצה אתן לך הפנייה לקולונוסקופיה רציתי לשאול לאור ההמלצה מה דחיפות הבדיקה, אם בכלל. וכן האם בדיקת אקולאב לאיתור סרטן מעי יכול להיות יעיל במקום קולונוסקופיה. או צילום בטן.

פרופ' ניר וסרברג

בדיקת הבחירה לסרטן המעי היא קולונוסקופי ורק קולונוסקופיה וירטואלית יכולה בסיטואציות מסוימות להחליף אותה כם מגבלות 

סרטן מעי לא נפוץ בגילך יחד עם זאת דימום רקטלי ראוי לברר אם אין ממצא מסביר בפי הטבעת


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
08/04/2018

בדיקות פתולוגיה שמתעכבות

האם על פי רוב כאשר מתגלה סרטן ממאיר (בדיקת סיטי תקינה) במעי ובוחרים קודם כל באופציה הדבר אומר כי מרבית הסיכויים הם שמדובר בסרטן שאינו בדרגה 4?
האם תוצאות פתולוגיה שמתעכבות (כמעט חודש) יכולות לרמז על תוצאה כלשהי?

פרופ' ניר וסרברג

ביטי נעשה בין השאר לשלול מחה גרורתית

עיכוב תשובות אינו מרמז לכלום


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
03/04/2018

כל כמה זמן לעשות קולונוסקופיה

שלום רב, אני בת 69, עשיתי קולונוסקופיה לפני 7 שנים ב-2011 שיצאה תקינה, בדיקות דם סמוי מדי שנה יוצאות תקינות גם. האם אני צריכה לחזור על בדיקת קולונוסקופיה ואם כן מתי?
בתודה, דורין.

פרופ' ניר וסרברג

ללא גורמי סכון ההמלצה כל 10 שנים 

ץאני ממליץ כל 5


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
02/04/2018

קוטר צואה משתנה

אז אין לזה משמעות שהצואה משנה את העובי מפעם לפעם?
לדבריי הגסטרו אין משמעות.
רופא המשפחה מתעלם אומר שאני היפוכונדר.
אני כן אבל בלחץ
חג שמח וסליחה שמשגע אותך

פרופ' ניר וסרברג

תעשה קולונוסקופיה ותהיה רגוע

לי אין כל דרך לדעת 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
31/03/2018

קוטר צואה משתנה

בן 40 בריא בסהכ כחלק מהיותי היפוכונדר כנראה. מטופל בסרטלין לחרדות בריאות וסובל מאז ומתמיד ממעי רגיש. קולונסקופיה אחרונה לפני 7 שנים ללא ממצאים. כבר מספר חודשים אני שם לב שהצואה לפעמים יוצאת דקה יותר כמו אצבע.. ויום יומיים אחריי תקינה. המשקל שלי לא השתנה.אין דם בצואה.בדיקות דם כולל המוגלובין תקין. סיימתי לפניי חודש בירור של אבנים בכליות כולל סיטי ללא חומר ניגוד ואולטראסונד. מה הסיכויי לסרטן המעי? אם היה סרטן הצואה היתה תמיד דקה או גם מדיי פעם תקינה? לפניי שנתיים גם שאלתי את רופאת הגסטרו שהצואה פחות עבה והיא אמרה שזה מהמעי הרגיש. לא יודע מה לעשות? אוליי יש לי סרטן ובסוף עוד פעם יעשו לי בדיקה מיותרת..

פרופ' ניר וסרברג

לסרטן מעי גס אין סימנים ספציפים 

הדרך היחידה לבדיקה היא קולונוסקופיה או וירטואלית 

אם יש משהו מטריד במעי ו קולונו האחרונה לפני 7 שנים אז צריך לשקול בדיקה חוזרת


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
25/03/2018

תוצאות פתולוגיה

שלום,
לדוד שלי התגלה סרטן ממאיר במעי הגס וכעת הגיעו תוצאות הפתולוגיה. הרופא המנתח התקשר לקבוע עימם תור. האם העובדה שהרופא דווקא התקשר יכולה להעיד על משהו? במידה והיה מדובר בעניין "פעוט" אזי זה יכל להיות אחרת?

פרופ' ניר וסרברג

אני חושב שכדאי לשאול את המנתח 

ולא לשער השערות


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
21/03/2018

פוליפ שאבד במהלך קולונוסקופיה

שלום
לפני כחמש שנים עברתי ניתוח כריתה חלקית של המעי הגס עקב סרטן. כל שנה עשיתי קולונוסקופיה והכל היה תקין. השנה, מצאו פוליפ בגודל של כ3-4 ממ שנכרת אך הרופא ״איבד״ אותו בדרך ועל כן אי אפשר לשלוח אותו לזיהוי.
אבקש לדעת מה עושים במקרה שכזה?
האם יתכן שהוא סרטני?
מה ההשלכות לגבי טיפול ?

בתודה מראש.

פרופ' ניר וסרברג

הסבירות שפועלים בגודל כזה הוא סרטני היא נמוכה מאוד

אין מה לעשות יש לשמוח שפוליפ שיש לו פוטנציאל לגדול ואולי להתפתח בהמשך לסרטן - נכרת ולא נמצא שם יותר 

כל השאר הוא מעקב 

 

 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
13/03/2018

הכנה לקולונוסקופי

שלום רב,
דודתי בת 81 זומנה לבדיקת קולונוסקופי.
הודיעו לה שמעל גיל 80 אסור להשתמש בפיקולקס, ואשרו לה רק מרוקן.
אשמח לדעת מה הסיבה.
תודה

פרופ' ניר וסרברג

מתאים לפורום גסטרואנטרולוג 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
12/03/2018

כמה גידולים במעי

שלום וברכה,
גילו לאבי בן ה61 גידול ממאיר במעי הגס לאחר בדיקת קולונוסקופיה שבאה לאחר תקופה ממושכת של כאבי בטן. בדיקת סיטי לפני ניתוח הייתה תקינה. במהלך הניתוח נכרת כמעט כל המעי הגס. המנתח סיפר כי במהלך הניתוח נצפו גידולים נוספים במעי מעבר לגידול הראשוני שראו בקולונסקופיה. גידולים אלו הוסרו גם כן. לא ממש הבנו את דברי הרופא ואשמח לעזרתך. מה הכוונה גידולים נוספים במעי הגס? האם הכוונה לגרורות? למיטב הבנתנו גרורות הם רק באיברים מרוחקים שעל פי הסיטי לפני הניתוח לא היו נגועים. האם זה יכול לרמז על מחלה גרורתית?

פרופ' ניר וסרברג

אני כמובן יכול רק לשער

אם לפני הניתוח היתה קולונוסקופיה שלמה הרי שניתן היה לגעת שיש מספר גדולי ראשוניים נוספים במעי הגס 

אם בגלל חסימה לא נעשתה הערכה של כל המעי הגס אז יכול להיות שאותם גידולים נצפו רק בניתוח 

כנראה שלזה הכוונה 

בכל מקרה אני מניח שתפגשו עם המנתח ותבהירו את הנקודה 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
12/03/2018

פוליפ ססילי בבדיקת קולונוסקופיה

בני בן 24 חלה בסרטן המעי הגס לפני 3 שנים.
מבצע בדיקות CT MRI קולונוסקופיה ומבקר את רופא הכירורג פעם בתקופה, הכל תקין.
בבדיקת קולונוסקופיה אחרונה בימים אלה, נמצא פוליפ ססילי בגובה 20 ס"מ (רקטוסגמה) בגודל של 0.4-0.5 ס"מ, שנכרת במלואו.
נשלחה בדיקה למעבדה.
מה הסבירות לפוליפ ממאיר?

פרופ' ניר וסרברג

באופן כללי יש סטטיסטיקה שמקשר בין גודל פוליפ וסיכוי לסרטן הפוליפים גדולים למשל 20 אחוז בפוליפ 2 סמ 

בפוליפ כזה קטן הסבירות נמוכה  

סביריות אלו מתייחסות לאוכלוסיה הכללית ולא לסנדרומים וגנטיקה 

בכל מקרה חבל על השערות בכל מקרה צריך להמתין לתשובה היסטולוגית 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
11/03/2018

שלב 4 בסרטן המעי הגס

שלום,
במידה ובדיקת ct לפני ניתוח לא הראתה סימן לגרורות וניתוח כריתה של המעי הוכתר בהצלחה על ידי המנתחים (נחתך רוב המעי) האם תוצאות הפתולוגיה יכולות לצאת באופן תיאורטי כשלב 4 של המחלה?

פרופ' ניר וסרברג

בצורה מאד תאורטית אם תמצא גרורה שאינה שיכת לניקוז ה למפוח הרגיל של אזור הניתוח 

בדכ תכשיר הכריתה מתיחס למחלה מקומית או אזורית


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
08/03/2018

דחיפות באיתור גרורות

שלום רב
בשיחה עם האונקולוגית שלי היא ציינה ש"אין משמעות לזמן שבין איתור גרורות ע"י אמצעים כגון CT לבין ביטוי קליני של הגרורות אצל הפציינט…" (כלומר אין צורך ביותר מדי בדיקות – אם יהיה משהו ארגיש…).
אציין כי אני בן 69 ולפני כ-8 שנים עברתי כריתה חלקית של המעי הגס+ הוצאת גרורה בכבד. עד כה אין לי תופעות המחשידות חזרת הגידול. אולם יש לי דרמטומיוזיטיס , שהיתה גם פרה-ניאופלסטית וגם עצמונית (MI2 חיובי}., והתפרצויות שלה גורמות לאי ודאות לגבי חזרת המחלה הגידולית. כמו כן הסמן CEA לא בלט גם בעת התפרצות הגידול
האם יש בכל זאת משמעות לאיתור מוקדם יותר? האם יש בדיקות מומלצות?
בתודה
יוגב

פרופ' ניר וסרברג

יש בהחלט מקום לגילוי מוקדם לגרורות על ידי בדיקות דימות 

אחרי 8 שנים הסבירות יורדת משמעותית ותדירות הבדיקות יורדת בהתאם 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
08/03/2018

סיוי לסרטן?

שלום רב
בת 34, הריון ראשון, חודש שביעי.
ביוני 2017 הופיע לי דימום חד פעמי טרי לאחר מתן צואה, זה היה לאחר כמה ימי עצירות ולכן לא ייחסתי לזה חשיבות
במהלך ההריון, כבר 3 פעמים שיצא לי דם טרי בעת יציאה, חשוב לציין שבהפרש של כמה חודשים אחד מן השני
כמו כן הרגשתי בליטה בפי הטבעת
אני מניחה שרוב הרופאים יגידו שאלו טחורים ממההריון (למרות שפעם ראשונה קרתה בחודש שלישי), האם יש סיכון שמדובר בסרטן מעי הגס? וזאת בשל שדימום הראשון שהיה לי היה טרום הכניסה להריון
תודה על תושבתך

פרופ' ניר וסרברג

סיכוי נמוך לסרטן מעי בגיל צעיר באוכלוסיה הכללית 

צריך להבדק 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
07/03/2018

סרטן המעי הגס

שלום,
אני קצת מבולבל ואשמח לעזרתך. לדוד שלי, בן 57 גילו סרטן ממאיר המעי הגס עקב בדיקת קולונוסקופיה שנבעה מכאבים בטן עזים שחש. עשו לו ניתוח והכירורג טען כי היה מדובר בגידול בגודל בינוני וכי הממצאים עד לאותה נקודה מראים כי אין התפשטות נוספת. כך או כך, הממצאים נשלחו לפתולוגיה כמובן. השאלה שלי היא כזו: קראתי מעט על השלבים של המחלה. הבנתי שיש שלבים כמו שלב 3 ו4 שהטיפול הוא קשה יותר. הבנתי כי פעמים רבות לא ניתן בכלל לנתח לפני טיפול מקדים בשלבים אלו. שאלתי היא האם זה שהוא קודם כל נותח אומר כי מרבית הסיכויים הם שהוא לא נמצא בשלבים מתקדמים של המחלה וכי שיש סיכוי טוב לריפוי? האם, מנגד, אין קשר והממצאים הפתולוגיים יכולים להראות על דרגה מתקדמת של המחלה בסיטואציה שתיארתי? האם יש בכלל אפשרות לריפוי במצב מתקדם של המחלה?

תודה מראש

פרופ' ניר וסרברג

בשביל לפשט ניתן לחלק את שלבי המחלה לשלב בו יש מעורבות מקומית במעי שזה שלב 1 ו 2 שלב 3 בו יש מעורבים בקשרי הלימפה סביב המעי ושלב 4 בו יש גרורת מרוחקות. כאשר מאבחנים סרטן מבצעים בדיקות ראשוניות כמו סיטי למשל שמטרתו לבדוק אם יש גרורת מרוחקות לצורך העניין. שלבים 123 מאומתים בפתולוגיה לאחר הכריתה

הדבר שונה מעט בסרטן הרקטום בו מעריכים את המחלה המקומית על ידי כלים כמו mri 

כדי להעריך צורך בטיפול מקדים 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
19/02/2018

דימום

היי במשך כחמישה חודשיים באופן ממש קבוע(אין יציאה שלא מלווה בדם,בניגוב על גבי הצואה באסלה עם צואה בלי צואה,הפרוטולוג לא מצא משהו מיוחד מלבד שני טחורים פנימיים קטנטנים,מלבד זה אין לי שום סימפוטמים נוספים,מה זה יכול להיות אני בלחץ מטורף שזה ככ הרבה זמן באופן כזה,קבעו לי תור לקלונוסקופיה אני בת 25 שאלתי היא האם יש דבר כזה טחורים שעלולים לדמם זמן כה רב או בעיה אחרת שהיא לא חלילה המחלה? ולמה כשאני משלשלת לפעמיים אין בכלל דם ? מה ההגיון? תודה רבה

פרופ' ניר וסרברג

אשמח לענות לשאלות בנושא סרטן מעי גס 

קולונוסקופיה היא בדיקת הבחירה שתשלול 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
17/02/2018

מניעת סרטן במערכת העיכול

אני בת 48. אמי אובחנה לאחרונה עם סרטן מעי גס גרורתי בשלב 4.
אני מודאגת משום שתמיד היו לי בעיות במערכת העיכול. קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה שעברתי לפני שנה וחצי – תקינות.
שאלותיי:
1. בכל כמה זמן עליי לעבור בדיקת קולונוסקופיה?
2. איך בודקים מעי דק?
3. איך מונעים סרטן במערכת העיכול?
4. אני חושדת שמדי פעם נגרמת לי תת-חסימה קלה של המעי. איך ממשיכים עם הנתון הזה?

פרופ' ניר וסרברג

זמני המעקב נקבעים על פי גורמי סכון כגון סרטן במשפחה גיל ואחרים. את המעי הדק ניתן לברר בסיטי אם אר אי קפסולה או אנדוסקופיה מיוחדת על פי הצרכים,

מניעת סרטן מעי גס בבדיקות סקר והסרה מניעתית של פוליפים

אם יש לך תלונות שאת מפרשת כחסימה פני לברור גסטרו  

 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
14/02/2018

שיפור ניכר בחולת סרטן מעי הגס דרגה 4

לאחר 8 סבבים של פלוריפלוקס חל שיפור משמעותי מדרגה 4 של הסרטן (נעלמה הגרורה בכבד), לא נראית קליטה בלימפות וכו – להבנתי מדובר במקרים בודדים בהם השיפור הוא כה ניכר!! להלן התאור מהפט סיטי. האם זה אומר שקיים סיכוי לניתוח?!

בבדיקת הבייס ליין – נצפתה קליטה פתולוגית של FDG בגוש שאתי בצקום פורץ דופן עם מעורבות שאתית נרחבת של השומן הסמוך גושים שאתיים ולימאדנופתיה שאתית בתחנות
נודליות אזוריות וחוץ אזוריות.

הממצאים המתוארים הגיבו היטב לטיפול.

אין לראות קליטת יתר המזהה בבירור מחלה שאתית ראשונה פעילה בתחום רזולוצית שיטת
הפט סיטי בצקום עצמו.
בשומן שבסמוך, גושים קולטים קטנו באופן משמעותי ונראים גושים שרידיים עם קליטה קלושה בלבד. תהליך רקמתי שהיה במימדים של 5.4*4 הוא כעת 2.1*1.1 ס"מ. ובסמוך לו גוש נוסף שהיה 2.9 ס"מ הוא כעת 1.5 ס"מ.
הקליטה הקלושה שנותרה, איננה מאפשרת לשלול מחלה שרידית אך גם במקרה כזה מדובר
במחלה עם TUMOR LOAD נמוך ביותר.

בבדיקת הקודמת הודגמה קליטת יתר בקשרי לימפה באזור הפורטוקבלי וברטרופריטנאום
התיכון אינטראאורטוקבלים, ובשורש המזו וכן קשרים מזנטריאלים. כל אלו קטנו
במימדיהם ולמעשה בבדיקה הנוכחית אין לראות קליטה פתולוגית בקשרי לימפה המזהה
בביטחון מחלה נודלית מאקרוסקופית פעילה.

בדומה לבדיקה הקודמת ללא שינוי עקרוני, נודול ריאתי קטן בקוטר של כ 5- מ"מ בריאה
אך בהעדר דינמיקה PET השמאלית העליונה. הוא אומנם מתחת לרזולוצית שיטת ה
במימדיו קיימת אפשרות סבירה שאין המדובר בתהליך אגריסיבי.
לא מודגמת קליטה פתולוגית בכבד בטחול באדרנלים ובשלד.

סיכום:
נותרו גושים שרידיים במזו של קולון ימין עם קליטה בעוצמה נמוכה.
לא ניתן לשלול מחלה שרידית אך הביטחון בכך איננו ודאי.
לימפאדנופתיה שאתית שנצפתה בבדיקה הקודמת הגיבה גם היא לטיפול עם הקטנה
משמעותית במימדי הקשרים למעשה הפעם ללא קליטת יתר.

פרופ' ניר וסרברג

למרות שמצורפת תשובת הפט שבה נראה שיש תגובה טובה לפיה יש סכוי לניתוח 

צריך להכיר טוב יותר את הפרטים כדי להביע דעה 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
10/02/2018

כריתת פוליפ ממאיר

עברתי כריתת פוליפ ססילי בגובה 20 ס"מ (רקטוסגמה) שנכרת במלואו. תוצאות ההיסטולוגיה שלו: גודל 0.9X0.5X0.5 ס"מ. well differentiated Adenocarcinoma, invading to submucosa, involving resection margins. בבדיקת דם: CEA=1.3 ng/ml.

מה עלי לעשות?

תודה על התייחסותכם

פרופ' ניר וסרברג

מדובר בפוליפ עם סרטן שעל פי התשובה הוא גם חודרני וגם לא ניתן לאמר שנכרת בשלמותו 

על פניו תשובה כזו מובילה לניתוח לאחר בירור מתאים 

כדאי לפנות ליעוץ אשמח לעזור 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
10/02/2018

כאבים אחרי כריתת פוליפ

בקולונוסקופיה הוסר פוליפ ססילי מהמעי העולה בקוטר 2.5 סמ. שטוח.

כשיצאתי מהבדיקה בערב חשתי מעולה.
החל מבוקר המחרת ועד עכשיו
יום אחרי כואב לי הגב מצד ימין בגובה המותן, עם משיכה קלה לרגל ימין. לא בטוחה אם זה אכן כאב גב או קשור להסרת הפוליפ. האם יכול להעיד על פרפורציה של המעי, או זיהום.
לגשת למיון?

פרופ' ניר וסרברג

עקרוני תתכן פרופורציה אחרי כריתת פוליפ התסמיניםנאינם ספציפים אך מטרידים 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
01/02/2018

ייעוץ

בת 41 אחרי 2 לידות האחרונה לפני 7 שנים.לפני 8 חודשים היה ארוע של דם בצואה ..ממש כל האסלה נהיתה ורודה שחשבתי שאולי זה מחזור..אח"כ ראיתי שבין השכבות של הצואה היה דם טרי..ללא מאמץ בעת היציאה.קצת ..כמה לחיצות…נלחצתי מאוד ונבדקתי במיון ולא נמצא שום עדות לטחור חיצוני ונאמר שאולי זה טחור פנימי..נשלחתי לקולונסקופיה ואני די חרדתית ממנה..ושוקלת לא לעשות…האם העובדה שהדימום היה חד פעמי מצביע שזה טחור פנימי?איך בודקים טחור פנימי?..והאם חלילה זה יכול להיות תסמין לסרטן מעי הגס?

פרופ' ניר וסרברג

ארוע חד פעמי קשור יותר לפי הטבעת ממליץ להתחיל בירור דרך פרוקטולוג 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
30/01/2018

דימום בצואה

היי
אני בן 44 לאחרונה שמתי לב שיש לפעמים על גבי הצואה כמו פסים של דם (לא מתמוססים במים של האסלה). אציין שמדובר כשהצואה קשה למדי ונדרש מאמץ (וכאב) על מנת להוציא אותה החוצה. קרה גם פעם פעמיים שהיה דם טרי על נייר הטואלט או באסלה.
לאימי היה סרטן המעי הגס (התגלה כשהייתה בת 62).
עשיתי בדיקת קולונוסקופיה לפני כשנתיים ומצאו פוליפ שפיר שנכרת תוך כדי הבדיקה.
בלי קשר לאחרונה עשיתי בדיקות דם וכדוריות האדומות שלי היו בנורמה ודומה לבדיקות קודמות.
האם יש סיבה לדאגה והאם יש צורך שוב בקולונוסקופיה במצב כזה?

פרופ' ניר וסרברג

בהנחה שמדובר בתלונה חדשה כדאי לחזור על קולונוסקופיה למען הסר ספק 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
29/01/2018

קולונוסקופיה חוזרת לאחר דלקת

שלום
אני בת 50
לפני כחצי שנה אושפזתי בשל כאבי בטן ונמצא דיברטיקוליטיס. טופלתי באנטיביוטיקה חזקה ולאחר הטיפול בדיקות הדם היו תקינות
שנה לפני כן בדיוק ביצעתי בדיקת קולונוסקופיה שנמצאה תקינה לחלוטין
בבית החולים המליצו על בדיקה חוזרת לאחר ההחלמה. חזרתי לרופאה שביצעה את הקולונוסקופיה והיא סרבה לבצע בדיקה נוספת בטענה שהבדיקה מטרתה לאתר סרטן והיות והבדיקה שנה לפני כן הייתה תקינה אני יכולה לשקוט ולחכות עד תום חמש השנים לבדיקה נוספת שכן בבדיקה עצמה יש גם סיכון.
מאז האשפוז ולאחר ההחלמה אני מרגישה טוב ולוקחת פרוביוטיקה באופן קבוע ומקפידה על תזונה סיבית ולרוב בריאה.
לעתים רחוקות יש דימום קל בניגוב ייתכן ובשל בקע שאובחן כבר לפני שנים.
השאלה היא האם להתייעץ עם רופא נוסף? האם בדיקת קולונוסקופיה נוספת היא חשובה עכשיו או לחכות עם זה? אולי יש בדיקות הדמייה אחרות?

פרופ' ניר וסרברג

איני יודע פרטים מדוע בקשו באשפוז קולונוסקופיה 

אם הרוטינה נשמע שהרופאה צודקת השאלה אם היו ממצאים מחשידים אחרים 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
29/01/2018

כריתת חלק מהמעי הגס

שלום
ברצוני לדעת במשך כמה זמן יתקצר זמן היציאה או כמה זמן בעצם לוקח מרגע שאכלתי נניח כשהמעיים והקיבה ריקים עד שיציאה תגיע והאם עקב הקיצור ישתנה מרקם היציאה
תודה
במידה ואעבור ניתוח לכריטת חלק לא גדול מהמעי הגס

פרופ' ניר וסרברג

מאד תלוי מה גודל הקטע הנכרת ומה מיקומו 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
26/01/2018

בדיקת קולונסקופיה לחולה קוליטיס כיבי

אובחנתי כחולה קוליטיס ואני מבין להיות חולה במחלה הזאת אומרת עלייה ברמת הסיכון לסרטן המעי הגס. השאלה שלי כל כמה זמן צריך לבצע קולונסקופיה על.מנת לבדוק שאין סרטן ואם יש דרכים נוספות לבדוק את זה?

פרופ' ניר וסרברג

יש צורך במעקב קולונסקופי פעם בשנה מהשנה העשירת למחלה שאז העלייה בשעור הסרטן ביחס לאורכלסיה גדלה

בשנים הראשונות המעקב פחות תחוף והוא תלוי במידת המחלה והממצאים  


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
18/01/2018

טיפול כימותרפי בכדורים לאחר כריתת המעי הגס

שלום,
אימי בת 61 עברה לפני כחצי שנה ניתוח לכריתת כל המעי הגס, וחודש לאחר מכן ניתוח לביטול הסטומה. כל זאת בעקבות מחלת הקוליטיס ותיקה במהלך השנים. בקבלת ממצאי המעבדה בתום הניתוח, נמצא גידול סרטני אשר לא חדר את דופן הבטן ובלוטות הלימפה נמצאו תקינות. בנוסף, בהתחשבות במצבה הכללי הירוד והחלש, הוחלט שלא לתת לה טיפולים כימותרפיים.
היום בפגישה עם אונקולוג, שהתלבט מאוד, הוחלט להיפגש בעוד כחודש ולהחליט על טיפול מונע באמצעות כדורים כימותרפיים למניעת גידולים נוספים.
האם זה הכרחי? האם טיפול כמותרפי ללא הימצאות גידולים ממאירים בגוף, יעיל במשהו? שהרי טיפול כימותרפי תפקידו להקטין גידול סרטני הנמצא בגוף, אבל מה קורה כאשר אין גידול? לא מיותר לקחת את זה ולהחליש סתם את הגוף?
אשמח מאוד לתגובתך.
תודה!

פרופ' ניר וסרברג

טיפול מונע ניתן לפי נתוני הגידול בכריתה מטרתם להקטין את הסכון להשנות המחלה 

שוקלים את הסכון להופעת גידול חוזר מול הסכון במתן כמוטרפיה 

בדכ יש נתונים די ברורים לפעמים יש מקרים גבוליים וצריך לשקול לגופו של עניין


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
08/01/2018

בדיקת MSI

שלום
בעלי לאחר ניתוח להוצאת גידול סרטני מהמעי הגס
הCEA לפני הניתוח היה 179 ולאחר הניתוח ירד עד 17 ולפתע החל לעלות בחודשיים האחרונים ל29.
בתחילת העלייה של המרקר נעשתה בדיקת פט סיטי שיצאה תקינה.
היום קיבלנו תוצאה של MSI ;MS STABLE
מה המשמעות לגבינו?
תודה רבה

פרופ' ניר וסרברג

באופן עקרוני יש קשר בין msi ובין תגובה לסוגי כמוטרפיה שונים 

כמו כן מייצג גם קשר פרוגנוסטי 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
26/12/2017

סיכוי לניתוח כירורגי להסרת הגידול

שלום רב. אמי בת 72, אובחנה סרטן מעי גס + לימפות מוגדלות + דרורה בכבד. לאחר 4 קורסים של כימיה, שיפור משמעותי כמו שמתואר למטה לאחר בדיקת סיטי:

- הכבד תקין בגודל ובמרקם. המוקד ההיפודנסי בפסגת הכבד קטן בהשוואה לבדיקה קודמת,
קוטרו 5.0 ס"מ לעומת 1.1 ס"מ.
- שיפור ניכר בלימפאדנופתיה רטרוטפריטוניאלית, כעת ללא בלוטות מוגדלות.
אאורטה בטנית אינה מורחבת.
- תהליך רקמתי בבסיס הצקום ובאזור ה-ICV ,בשיפור קל. גושי רקמה רכה בשומן המזו
הסמוך בבטן ימנית תחתונה, קטנו משמעותית, הגוש הגדול בקוטר 2.3 ס"מ לעומת 5
ס"מ.

האם לאור התאור הנ"ל ישנו סיכוי (גם אם תאורטי) להגיע למצב של נתיחה כירורגית להסרת הגידול?

פרופ' ניר וסרברג

יש מעט מדי נתונים כדי לתת תשובה מושכלת במקרה מורכב 

לאור תשובת הסיטי יתכן שקיים סכוי כזה 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
21/12/2017

ממתינה לקולונסקופיה במתח רב

שלום רב,
בת 53
אושפזתי בגלל כאבי בטן (לא מאוד חזקים)שהחלו באמצע הבטן ועברו לצד הימני ,אך כאב רב בזמן לחיצה מקומית עם היד.ללא חום!
בבדיקת סי.טי נמצאה אבחנה מבדלת : מחלת הסעיפים, ועיבוי דופן כ 8 מ"מ בקולון העולה מלווה בהסננת שומן מזנטריאלי ונוזל בכמות קטנה.
לסיכום נכתב כי: הסימנים חשודים לתהליך תופס מקום בקולון העולה, אך אין לשלול תהליך
דלקתי.
נקבע לי תור לקולונוסקופיה לעוד חודש.
שוחררתי לאחר שחל שיפור כמעט טוטאלי לאחר 3 ימיםשל אנטיביוטיקה לוריד.
אך אני עדיין מרגישה מן "גרעין של כאב" שנימצא באזור ,מרגיש כמו שריר פיצפון תפוס.
גרעין הכאב הזה ממש מפחיד אותי ,במחשבתי ההדיוטית זה הגידול.

שאלותי הן:
1. האם חייבים להמתין חודש |(נאמר לי שהדלקת חייבת לעבור).אך האם זהו אילוץ או שיש אפשרות לבצע קולו' מוקדם יותר.?
2. מה הסיכוי שזהו גידול ממאיר ?
3. מה הסיכוי שזהו גידול שפיר?
4. האם זה שלא היה לי חום זה דווקא סימן מדאיג ?,כי לפי מה שהבנתי דלקת בסעיפים מלווה בחום הקאות וכו' שלי לא היו.
5. האם כדאי לבצע קולו' בבית החולים כשאז אין לי אפשרות לבחור את הרופא, או באופן פרטי( יש לי ביטוח) האם אחרי תהליך דלקתי של הסעיפים ישנו סיכון גדול יותר בבדיקה וצריך מיומנות גדולה יותר?
6. האם ניתן לחוש בפוליפ מודלק או בגידול?(כמה שזה נישמע לי מוזר זה מה שאני מרגישה)

מודה מראש על התשובות.

פרופ' ניר וסרברג

התסמינים והממצאים בסיטי אכן מבטאים יותר דלקת שאופיינית היותר למחלת סעיפים 

לא תמיד המחלה מסתמנת בכל מה שכתוב בספר 

מאחר דינם אחוזים נמוכים שגם גידול יסתמן בצורה דומה יש לשלול זאת ילידי קולונוסקופיה. רצוי להתרחק כששה שבועות ממועד השיפור בתסמינים וזאת על מנת להקטין סיבוכים של בקולונוסקופיה עצמה כגון התנדבות המעי וזאת מכיוון שבבדיקה מנפחים את המעי. טווח הזמן שנקבע אינו משמעותי מבחינת אבחון סרטן המעי. מכיוון שלא ברור כלל אם מדובר בגידול אין לג’ון על טיבו ממאיר או שפיר. אשר לבחירת המבצע זו אינה שאלה רפואית וכל אדם ושיקוליו 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
12/12/2017

הסבר לממצא

שלום, אמי עברה ניתוח להוצאת פוליפ. בתוצאות הביוספסיה נכתב כך:
polypoid fragment of gastric mucosa with moderate chronic inflammation foveolar hyperplasia and intestinal metaplasia
כמו כן נכתב: No H.pylori seen
אשמח להבין מזה אומר
תודה רבה

פרופ' ניר וסרברג

אשמח לענות לשאלות בנושא סרטן המעי הגס 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
03/12/2017

זימון לבית החולים לאחר ניתוח להוצאת פוליפ

לאחר בדיקת קולונוסקופיה אמי עשתה ניתוח לכריתת פוליפ בבית חולים , נשלחה ביופסיה לבדיקה, לאחר כשבועיים שלחו הודעה מהמרפאה וקבעו פגישה ליום חמישי הקרוב. האם זהו הליך שיגרתי לאחר שליחת ביופסיה לבדיקה שמזמנים למרפאה/לרופא? או האם זה מעיד על ממצא חריג וזה סימן לממצאים סרטניים?

אודה לתושבתך

פרופ' ניר וסרברג

נלקחה ביופסיה וצריך לדווח על הממצאים 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
03/12/2017

REדם סמוי בצואה ועליה בסמןCEA

שלום.תודה על התשובה אבל אני פרטטי בשאלתי הקודמת והבהרתי שהסמן עלה ממספר 1 בהדרגה במשך 4-5 חודשים עד 2.4 ולכן שלחתי צואה לדם סמוי ויצא חיובי. מה הכוונה שרשמתה מה הם נרחבות הקולקטיב וכמה זמן את חולה?אם הכוונה לסרטן הריאה הרי שרשמתי לפני 4 שנים נותחתי ומאז הכל בסדר.ואם הכוונה למעי הגס הרי שחוץ מדבירקיליטים רבים ושני טחורים פנימיים לא ראו דבר וציינתי שלפני 4-5 חודשים היה לי קוליטיס ועכשיו בסדר בגלל עלית הסמן CEA בהדרגה נבדק דם סמוי.ואי אפשר לעשות לי קולונסקופיה רגילה היה ניסיון קולונוסקופיה רגילה ונכשל. הכל רשמתי בשאלתי הקודמת.אשמח אם תענה לי לשאלתי: האים דם סמוי חיובי בצואה יכול להראות תמונה של עליה בסמן CEA?.מקווה לקבל תשובה.תודה

פרופ' ניר וסרברג

שאלתי כי כנראה זה לא היה ברור לי וגם כעת הנתונים אינם ברורים

אין קשר בן דם סמוי ובין עליה בסמן אלא אם הדם הסמוי נגרם ממצא ולכן יש לראות כיצד כן לברר את המעי הגס 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
02/12/2017

דם סמוי בצואה ועליה בסמן CEA.

שלום.בת 73. חולה אונקולוגית של סרטן ריאה נותחתי לפני 4 שנים הוצאת אונה ומאז במעקב סיטי פט ובין היתר עושה בדיקות מעקב של הסממנים.תמיד הסממנים תקינם.לאחרונה שמתי לב שהסמן CEA שהיה 1 ותוך חצי שנה עולה בהדרגה והגיע ל2.4 .מאחר ולפני הענייין עם הסמן היה לי כנראה קוליטיס ולפני מספר חודשים עברתי קולונוסקופיה וירטואלית שהיתה תקינה פרט לדיברטיקולים במעי הרוחבי והסיגמא.לציין שלפני 5 שנים עברתי קולונוסקופיה רגילה אבל באמצע הפסיקו כיוון שאי אפשר היה להתקדם בגלל הדיברטיקולים ולכן עברתי אז וירטואלית שהייתה תקינה. ועכשיו לפני 9 חודשים אותו דבר בגלל הקוליטיס שהיה. עכשיו מרגישה בסדר אבל בגלל שהסמן עולה בהדרגה שלחתי צואה לדם סמוי והיה חיובי. נבדקתי על יד פרורטולוג לפני חצי שנה בגלל הקוליטיס עברתי רקטוסקופי עד גובה 15ס"מ ואמר שיש לי 2 טחורים קטנים פנימיים ולא מצא כלום.
.פניתי עכשיו לרופאת משפחה ואמרה שסרטן הריאה יכול לשלוח גרורות למעי נלחצתי כיוון שגם עשיתי סיטי פט לפני חודשיים היה תקין. אני אלך לגסטרו אבל העליה בסמן הCEA בהדרגה יכולה להיות קשור לדם סמוי בצואה?וחוץ מזה הדם סמוי יכול להיות בגלל הדיברטיקולים הרבים במעי הרוחבי והסיגמא והטחורים הפנימיים? או בגלל הקוליטיס שהיה לי לפני כמה חודשים? הרופאה הלחיצה אותי ובכלל הרי רק לפני 9 חודשים עברתי קולוסקופיה וירטואלית.שהיתה תקינה פרט לדיברטיקולים. יש מקום לדאגה?אני רשמתי הכל מפורט על מנת שהשאלות שלי יובנו לכם ובהתאם אקבל תשובה עד שאגיע עוד פעם לגסטרו.ההמוגלובין שומר על בין 11-12.תודה!!!

פרופ' ניר וסרברג

על פניו נראה שעברת בדיקות שלא הראו ממצאים יחסית לאחרונה 

Cea הנו סמן כללי ולא ספציפי יכול לעלות בעל מיני נסיבות כולל שפירות והשאלה לכמה עלה?

לא ברור מהי נרחבות הקולקטיב ומה מידת המחלה וכמה שנים את חולה בה. בהקשר הזה יש לשקול קולונוסקופיה מלאה עם כרמואנדוסקופי ולקיחת ביופסיות


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
15/11/2017

בדיקת ביופסיה

אמי עשתה בבדיקת קולונוסקופיה כריתת פוליפ 12 ממ הרופא שלח לבדחית ביופסיה אחרי שבועיים התקשרו מהמרפאה וקבעו פגישה ביום שני האם גילו משהו בבדיקה או שתמיד בבדיקת ביופסיה קוראים לנו לרופא

פרופ' ניר וסרברג

מזמינים לקבלת תשובה או שולחים דרך רופא המשפחה 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
14/11/2017

דימום

שלום!
אני בת 54.בינואר 2017 עברתי קולונוסקופיה שהייתה תקינה פרט לפוליפ קטן ליד הצקום שהוצא והביופסיה הראתה שהוא שפיר.לפני כ-3 חודשים התחילו לי כאבים דיפוזיים בבטן.בסיטי ללא ממצא.באותה התקופה התחילה עצירות קשה.לאחרונה העצירות התחלפה ביציאות רכות מרובות שמלוות בדימום רקטלי.ידוע על הטחורים,בעבר היה דימום,אך ממש קל.עכשיו הדימום בניגוב. די רציני.הכירורג בבדיקה לא רואה את מקור הדימום.
האם ,לדעתך,יש מקום לקולונוסקופיה חוזרת?או בבדיקה נוספת אחרת?
תודה רבה.

פרופ' ניר וסרברג

האם סיבת הקולונסקופיה לסקירה או שגם אז היו התסמינים הללו ?

עקרונית אם הבדיקה נעשתה בצורה טובה עם הכנה טובה וכלה את כל המעי הגס ( צויין במפורש איך זוהה קצה המעי) אז נשמע שאין צורך 

אני מסייג העדר בדיקה ושיחה אלא המהנתונים הקיימים בלבד 

בכל מקרה ממליץ לפנות לגסטרואנטרולוג 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
08/11/2017

בדיקת קוחונוסקופיה

בס"ד
שלום.
בדיקת קולונוסרופיה וגסטרו נמצא תקין למעט גסטריטיס, בקע סרעפתי.
בבדיקה מיקרוסקופית נמצא פירור בקוטר 0.4 סמ.
מה זה אומר?
האם יש מקום לדאגה?
תודה רבה .

פרופ' ניר וסרברג

כדאי לשאול את מי שביצע את הבדיקה

בכל מקרה תשובה של פירור בגודל 0.4 סמ נשמע מקרוסקופי ולא מיקרוסקופי

אם תדע מה יש בתשובה המיקרוסקופית תקבל אינפורמציה מהו הפירור


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
26/10/2017

בדיקת קולונוסקופיה

שלום
עברתי קולונוסקופיה שלוש פעמים. בפעם האחרונה למרות שהזריקו לי את חומר ההרדמה, נישארתי ער. במהלך הבדיקה שערכה מספר דקות הרגשתי כאבים בבטן ולא יכולתי שלא לצעוק. האם זו תופעה שכיחה ? מדוע זה קרה לי בפעם האחרונה ולא השתי הפעמים הראשונות ?
תודה
אלי

פרופ' ניר וסרברג

יש לפנות לפורום גסטרו


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
26/10/2017

תזונה לאחר כריתת המעי הגס

שלום
אימי עברה לפני כ 3 חודשים, ניתוח לכריתת המעי הגס,בעקבות גידול סרטני שנמצא במעיים (היתה חולת קוליטיס כ 30 שנה).
בוצעה גם סגירת הסטומה לפני חודשיים, אך מאז אימי "מבלה" רוב שעות היום בשירותים.
אנחנו מנסים למצוא עזרה בייעוץ תזונתי המותאם לה, אך כל הדיאטניות לא בקיאות במצבה וההמלצה לתפריט תזונתי, זהה לאנשים רגילים ולאו דווקא אחרי ניתוח כזה.
למי אפשר לפנות כדי לקבל עזרה זו? על מנת שתוכל לחזור לעצמאות ולצאת מהבית.

פרופ' ניר וסרברג

•התופעה קשורה בניתוח ובמעי גס קצר אני מניח . שינויי דיאטה עשויים לשפר במידת מה את המצב וכדאי לפנות לפורום של דיאטנים בנוסף קיים שרות דיאטה בבית חולים למשל במערך הגסטרו בבלינסון שעשוי לעזור 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
25/10/2017

כאבי בטן תחתונה ימנית

שלום רב!אני בת 54.בינואר 2017 עברתי קולונוסקופיה שגרתית .היא הייתה תקינה שכוללה הוצאת פוליפ שפיר ליד צקום.
בחודש אוגוסט התחילו לי כאבים בבטן תחתונה ימנית.מאז נעשו מספר בדיקות ספירת דם וסי אר פי,בדיקות שתן כללית ומקרוהילוגיה.הכל תקין.רופאת נשים טוענת שלא רואה סיבה לכאבים.יש לי בקע משפעתי קטן מצד ימין.כירורג טוען שלא מדובר ככאבי בקע,כי הכאבים שלי ממוקדים יותר גבוה.הוא גם טוען שלא מדובר בדלקת תוספתן.בדיקת סי טי שנעשתה לפני כחודש תקינה מבחינת מעי הגס.אילו בדיקות נוספות ניתן לעשות כדי לאבחן את הביבה לכאבים?
האם יש מצב שהוצאת הפוליפ בתחילת השנה גרמה נזק כלשהו למעי ולכן יש לי כאבים?לי יש תחושה שיש לי כאבים בחיבור של מעי גס ומעי דק…ואני מבינה שמהאיסור הזה הוציאו לי את הפוליפ…
בתודה ובברכה
דינה

פרופ' ניר וסרברג

באתר אני עונה לשאלות בנושא סרטן המעי הגס 

בנוכחות קולונסקופיה ללא ממצא זה סביר שלא זו הבעיה 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
24/10/2017

בדיקת קולונסקופיה

במשך 25 השנים האחרונות עברתי בדיקת קולונסקופיה כל 5 שנים ללא ממצא.בבדיקה אחרונה שיצאה תקינה נאמר לי שאין צורך בבדיקה כל 5 שנים אלא כל 10 שנים.
לציין: אחי חלה בסרטן המעי.
אני עברתי כריתת גידול ממאיר מהכיליה.
תהליך ההכנה לבדיקה הוא קשה לי במיוחד ובפעם האחרונה נתקפתי רעד בלתי נשלט.
אין לי שום סימן לבעיות במעי.
להתייעצות: האם כדאי להמתין 10 שנים לבדיקה הבאה?
תודה מראש
אתיקה

פרופ' ניר וסרברג

•לא נמסרו פרטים לגבי גיל ואם יש סרטן מעי נוסף באנשים אחרים במשפחה הקרובה האם היו פוליפים בבדיקות קודמות וכד 

עקרונית בראייה ציבורים עלות תועלת של בדיקת קולונסקופיה כשהעלות אינה רק כספית אלא כוללת גם סיבוכים משמעות למטופל וכדומה הרי שההמלצה היא לבדיקה פעם ב10 שנים . יחד עם זאת צריך לשקול כל מקרה לגופו וכפי שאמרתי אין לי מספיק מידע כדי להמליץ חד משמעית אחרת מהנתונים שיש דוקא הייתי ממליץ על בדיקה פעם ב5 שנים 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
23/10/2017

בעיה בהכנות

שלום רב,
לאחר שעברתי את גיל 50, קבעתי תור לקולונוסקופיה. קבלתי כדורי אל צירות ואז אבקה. לאחר שלקחתי את המשלשל הראשון, בעודע בשרותים, התעלפתי. בירור קצר העלה שאני סובלת מעילפון על רקע תגובה ואסו וגאלית. היתה לי בעיה דומה לפני שנים רבות בבדיקה עם בריום ובצילום רחם. בשני המקרים התעלפתי במהלך הבדיקה. אני רוצה לבצע את הבדיקה אבל ממש חוששת להתעלף שוב בשרותים. מה עושים ?

פרופ' ניר וסרברג

ממליץ להפנות את השאלה לפורום כסטרואנטרולוגי 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
21/09/2017

בדיקת סמגדסקופיה בדיקה אמינה ?

שלום בן 27 כבר חצי שנה עם שינוים ביצאיות עצירות כאבים בפי הטבעת כאבים באגן מה הסיכוים לסרטן מעי הגס בגילי אין לי רקע משפחתי במחלה הזאת בהם בדיקת סיגצדסקופיה מספיק אמינה למצוא כמו בקולנסקופיה יש לי כאבי בטן מיום שבת שלא עוברים לי ..

פרופ' ניר וסרברג

סיגמו בודקת חלק מהמעי וקולונו את כולו 

סרטן מעי גס מאד נדיר בגיל זה 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
17/09/2017

הקאות ושילשולים אחרי כריתת גידול סרטני במעי הגס

אני אחרי ניתוח של כריתת חלק מהמעי הגס כי היה גידול סרטני של 4 ס"מ זה גנטי במשפחה.עברתי את הניתוח לפני 7 שבועות. אני משלשלת הרבה וגם מקיאה די הרבה פעמים אחרי האוכל.אין לי תאבון ומגעיל אותי האוכל.ליפני הניתוח אהבתי מאוד לאכול הכל מכל. אשמח לקבל את תשובתכם

בתודה יהודית

פרופ' ניר וסרברג

איני יודע מה היה מיקום הגידול במעי איך בוצע הניתוח ואיך הוא עבר 

העדר תאבון יכול להיות חלק מתהליך ההחלמה אך כשבא ביחד עם תלונות של הקאה רצוי לבדוק את הסיבה יכול להיות קשור בתרופות או בהפרעה בהתרוקנות המעי או זהום וכו


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
16/09/2017

Ca 19.9

אבא שלי, אדם בריא בן 56 עשה בדיקות דם שיגרתיות בהן הרופא נתן לו לבצע ca 19.9. למחרת התקבלו תשובות בדיקות דם ושתן כולן תקינות ובנורמה מלבד ca 19.9 עם ערך 47.
הרוםא נבהל ושלח אותו למחרת לבצע בשנית ca 19.9 וcea.
Ca 19.9 יצא 289
וcea יצא 1.3.
הפנו אותו באופן בהול לבצע ct פרוטוקול לבלב.
בנתיים אין תורים…האם יש סיבה לפאניקה? האם משמעות התוצאות הינה חד משמעית? תודה

פרופ' ניר וסרברג

Ca 19.9 הוא סמן שיכול לעלות בסיטואציות של גידולים שונים כולל לבלב ראות ומעינגס וכן במצבים לא ממאירים כמו דלקת לב לבלב אבני מרה ואחרים 

47 הוא כמעט בתחום הנורמה שהיא עד 40 ואינו מטריד אמנם 289 היא רמה גבוהה כך בגידולי לבלב מוצאים בדרך כלל רמה בתחום האלפים 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
29/08/2017

דרגת מחלה וגרורות לפי CEA ו-CA19.9

שלום. אמי, 71, נמצא גידול ממאיר 3-4 ס"מ במעי הגס. לאחר CT יש חשד לגרורה אחת 16 מ"מ בכבד (למרות שלא ברור). נשלחה לבדיקת CEA (תוצאה תקינה 1.4ng/ml) וגם בדיקת CA19.9
(תקינה 7.2 Uml).

האם ניתן להסיקנכון לאמר שבמקרה של גרורה המרקרים היו מראים תוצאות גרועוות ולכן כנראה מדובר לא בגרורה אלא בתהליך לא ממאיר?

פרופ' ניר וסרברג

יש קשר בין סמנים גבוהים ומחלה גרורתית אבל סמן נמוך אינו שולל ויש להשלים בירור בהתאם לממצא 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
29/08/2017

דרגת מחלה וגרורות לפי CEA ו-CA19.9

שלום. אמי, 71, נמצא גידול ממאיר 3-4 ס"מ במעי הגס. לאחר CT יש חשד לגרורה אחת 16 מ"מ בכבד (למרות שלא ברור). נשלחה לבדיקת CEA (תוצאה תקינה 1.4ng/ml) וגם בדיקת CA19.9
(תקינה 7.2 Uml).

האם ניתן להסיקנכון לאמר שבמקרה של גרורה המרקרים היו מראים תוצאות גרועוות ולכן כנראה מדובר לא ברורה אלא בתהליך לא ממאיר?

פרופ' ניר וסרברג

סמנים הם לא ספציפים 

תסמן גבוה מאוד בהחלט מחשיד אך סמן נמוך אינו שולל ולכן יש לבצע בדיקות דימות למשל mri לכבד כדי להתקדם בברור 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
25/08/2017

הכנה לקולונן

שלום שלום?
האם יומיים לפני הבדיקה (בדיקה ביום שני בבוקר) יש מניעה מיין לבן וסודה? (סודה רגילה)

האם אפשר לדחוף כמה קוביות קרח לפיקולקס הנוראי???

פרופ' ניר וסרברג

יש להפנות את השאלה לגסטרואנטרולוג


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
עמוד 1 מתוך 3123

שאלות נוספות בנושא: פורום סרטן המעי הגס
