ד"ר ניר וסרברג

ד"ר ניר וסרברג

ד"ר ניר וסרברג

ד"ר ניר וסרברג הינו מנהל השירות לפרוקטולוגיה וניתוחי רקטום מורכבים וכירורג בכיר במחלקה הכירורגית של ביה"ח בלינסון בפתח תקווה. בנוסף, ד"ר וסרברג הוא מרצה בכיר בתחום הכירורגיה בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.

את לימודי הרפואה סיים ד"ר וסרברג בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב בשנת 1993. את התמחותו בכירורגיה כללית העביר במחלקת הכירורגיה של בית החולים בילינסון. ד"ר ניר וסרברג לקח חלק בהשתלמויות רבות וקורסים נרחבים בתחום הכירורגיה המתקדמת ובנוסף כיהן כרופא בכיר בבית החולים של אוניברסיטת דרום קליפורניה, ארה"ב.

ד"ר וסרברג בעל נסיון עתיר שנים בנושא הכירורגיה הקולורקטלית בישראל ובתחומי ניתוחי המעי, פרוקטולוגיה, מחלות מעי דלקתיות ובעיות ברצפת אגן. ד"ר ניר וסרברג הינו בעל ידע רב ונסיון מתקדם בתחום הניתוחים ובעל שליטה נרחבת בשיטות החדישות הכוללות ניתוחים לפרוסקופיים וניתוחים מתקדמים הנעזרים ברובוטים.

ד"ר ניר וסרברג מכהן כיו"ר הועדה המדעית של החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית. ד"ר וסרברג עורך פעילות מחקרית רחבת טווח בתחומי סרטן המעי הגס וסרטן הרקטום ובתחומים נרחבים נוספים.

ד"ר וסרברג הינו ממייסדי קבוצת קולופרו שהיא קבוצת הרופאים היחידה בארץ המתמחה בנושאי הכירורגיה הקולורקטלית וכוללת אוסף של רופאים בכירים ומובילים בתחום זה.

ד"ר ניר וסרברג עורף ניתוחי סרטן המעי הגס וסרטן הרקטום, בנוסף לניתוחים נוספים, בבית חולים אסותא שברמת החייל ובמרכז הרצליה מדיקל סנטר.

חברות באיגודים

  • החברה האירופית לקולופרקטולוגיה.
  • האיגוד הישראלי לכירורגיה כללית.
  • האיגוד האמריקאי לכירורגיה של המעי הגס והרקטום. (ASCRS)
  • האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה.
  • החברה האירופית לכירורגיה של מחלות מעי דלקתיות ( SECCO)
  • החברה הישראלי לכירוגיה קולורקטלית .
  • החברה האירופית לקרוהן וקוליטיס.( ECCO)
  • ההסתדרות הרפואית הישראלית.


קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

48 שאלות גולשים בהמשך העמוד

18/10/2018

תוכן צואתי רב בקולון מוטל על אזור שתי הכליות, אין עדות לחסימת מעיים.

שלום רב, אני בת 52, חולת טרשת נפוצה. עברתי לפני 3 חודשים ניתוח להסרת כיס המרה, אחרי מיימת בינונית בזמן אישפוז כתוצאה מחסימת כליה שמאל באבן ודלקת רצינית.
אחרי השחרור מבית החולים היתה תקופה של שלשולים, גזים ובטן נפוחה. השלשולים חלפו, הקיבה תקינה בערך, הנפיחות ממשיכה בבטן. עברתי ניתוח להסרת האבן לפני חודש.
היום בבדיקת צילום בטן רגיל (ללא צום לפני או משהו), התשובה היתה:
אין עדות לחסימת מעיים, תוכן רב בקולון מוטל על איזור שתי הכליות.
אציין שהתחלתי לפני שבוע לקחת כדורי ברזל וטריבמין+B12, בגלל שהייתי בחולשה ורציתי להתחזק. כי גם בתוצאות הבדיקות רמות הברזל וכדוריות הדם האדומות לא היו גבוהות. על דעת עצמי לקחתי, ואחרי כמה ימים של נטילת התרופות הנל התחזקתי מאוד.
כעת אני מודאגת לגבי התשובה מצילום הבטן, אציין גם שיש לי ציסטה בלבלב, 2 סמ, אחרי פנקרטיטיס קשה לפני 12 שנה. כרגע רק אוכלת מאכלים לא שמנים.
האם אתה רואה צורך לרוץ לרופא להיבדק או שהממצא הזה סביר במצבי.
תודה רבה
אילנה

פרופ' ניר וסרברג

הממצא המתואר יכול להתפרש בכל מיני אופנים 

לאור גילך בכל מקרה כדאי לשקול קולונוסקופיה 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
28/08/2018

השתלת קוצב סקראלי

אני 8 חודשים לאחר ניתוח פיסורה וסובל מאי שליטה חלקית על גזים, שלשולים וצואה,
שמעתי על מגוון טיפולים והבולט ביניהם הוא השתלת קוצב סקראלי,
אשמח לדעת על טיפול זה וכן על אלטרנטיבות אחרות
תודה.

פרופ' ניר וסרברג

אשמח לענות לשאלות בנושא סרטן המעי הגס 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
08/07/2018

מעי גס

אני בן 35 סובל מזה חודש וחצי מכאבים קלים ואי נוחות באגן ומותן שמאל צואה רכה וחומה אם כי יש לציין שבתקופה האחרונה מרגיש שהיא לא יוצאת מיידית כמו לפני כן אלא רק לאחר ישיבה של מספר דקות בהם היציאה מתחילה שאני לוחץ יותר וברגע שהיא מתחילה הכל יוצא מהר אין לי דימום אך יש קצת בחילות יש לציין שבחודשיים האחרונים אני בדיאטה וירדתי 7 קג האם עד סכנה לסרטן המעי הגס?? יש לציין שאין עבר משפחתי למחלה בצעירותי עברתי ניתוח להוצאת התוספתןכ

פרופ' ניר וסרברג
הסיכוי לסרטן מעי גס בגיל צעיר ללא גורמי סכון נמוך מאד
התלונות מאד לא ספציפיות ולא מכוונות
ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
16/05/2018

עצירות לאחר ניתוח טחורים

בעלי עבר ניתוח טחורים לפני השלושה ימים ומאז לא היו לו כלל יציאות, למרות שימוש בסיבים, שזיפים ומזון עשיר בסיבים תזונתיים וכו'.
מה עוד ניתן לעשות?
תודה

פרופ' ניר וסרברג

אשמח לענות לשאלות בנושא סרטן המעי


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
10/02/2018

פיסורה

שלום ד"ר. אני בת 65 סובלת מפיסורה כבר 10 שנים מטופלת שנים בניפיניפיטידין שכבר לא עוזרת וזה מספר חודשים עם רקטוג'סיק שגם הפסיקה להשפיע. שותה כל ערב שמן פאראפין הצואה רכה אבל עדיין יש סדק מדמם. אני מתנגדת לניתוח. האם יש טיפול אחר שהוא לא ניתוחי. כבר אין לי כוח לסבל המתמשך. תודה רבה.

פרופ' ניר וסרברג

ניתן לנסות הזרקת בוטוקס 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
23/11/2017

ממצאי קולונוסקופיה

סיכום הממצאים
מעי גס: המעי הגס נבדק לכל אורכו סעיפים מרובים במעי השמאלי, מעי מפותל ומקובע .
סעיף בודד במעי הימני .
מעי מימין נסרק בשני מעברים , בהיפוך ובשימוש בפילטר ISCAN .
בוצע היפוך ברקטום – על גבי קו טחורים פנימי רירית בגוון לבן – האם לאחר טיפול בטחורים ? SCC ?
מסקנות
דיברטיקולוזיס משמעותי .
ממצא על קו טחורים פנימי

1 . מה פשר המסקנות לאור הממצאים ?
2 . האם זה דורש טיפול כלשהו ?
לתשובתך אודה .
בברכה .

פרופ' ניר וסרברג

סעיפים הם כיסים במעי שנפוצים מאוד בעיקר בגיל המבוגר 

לרוב אינם גורמים לתסמינים ומטפלים רק אם כן כגון זהום או הצרות של המעי

לגבי הממצא הלבן יש לפנות למבצע הפעולה  אם  אכן חשוד לSCC שהיא ממאירות של פי הטבעת כמו שנכתב כדאי לקחת ביופסיה 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
12/10/2017

1.טיפול מעקב למחלים מסרטן הרקטום 2.טיפול בתופעות לוואי בעכקבות סגירת סטומה

1.אני נקייה מסרטן הרקטום מזה השנה השישית. באוגוסט 2017 הרופאה האונקולוגית שטפלה בי (מעקב כל חצי שנה + וסי .טי, פעם בשנה )אמרה שאיני צריכה לבוא אליה יותר למעקבים. מאחר שנותר לי לבצע קולונוסקופיה בינואר הקרוב בקשה שאשלח אליה במייל את תוצאות הבדיקה. שאלתי – אילו בדיקות מעקב עלי להמשיך ולבצע בכל זאת לאחר הקולונוסקופיה הקרובה?

2. במציאות אני סובלת הרבה מבעיות מעיים במיוחד שלשולים, דליפות וכאבי בטן יום יומיים ואף אחד מהרופאים שפגשתי בתדירות די גבוהה לא מצא מזור לבעיותי. (פרוקטולוג וגסטרו) שאלתי האם ניתן לעשות משהו נוסף להקל עלי מתופעות אלו והתסקולים הימיומיים שהם גורמים לי.
לאחר סגירת הסטומה טופלתי בביו פידבק והומלץ לי לבצע התעמלות יוגה נשית באופן קבוע ואני, אכן ,עושה זאת באופן קבוע ויום יומי כולל הליכות רבות.

פרופ' ניר וסרברג

מעקב סרטן נמשך בחלק מבמקומות 10 שנים אך ההמלצה היא סבירה 

 

בעיית ההתרקונות אחרי ניתוח כריתת רקטום בעיקר עם קרינה כחלק מהטיפול היא ידוע וגורמת טיפול למטופלים וגם לרופאים 

אין הרבה פתרונות טובים 

מעבר למה שביצעת ניתן להעזר בחוקני מים ולאחרונה יש דווחים על שימוש בגירוי עצבי עם תוצאות טובות 

כמובן רמת התסמינים קשורה גם באנטומיה אחרי הניתוח למשל אם יש הצרות או נוקשות בהשקה .

 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
10/09/2017

פענוח תוצאות ביופסיה לאחר הסרת פוליפ רקטלי + פיסורה

שלום דוקטור,

קיבלתי את תוצאות הביופסיה מבית חולים מאיר היום, והייתי שמח אם היית יכול לפענח לי אותם.
היו כמה דברים שהפריעו לי באבחנה.

1. קודם כל דובר על תסנין דלקתי כרוני כבד. מה זה אומר? האם יש צורך לטפל בזה? האם זה מסוכן? למיטב הבנתי זה אומר שהממצא אינו ממאיר נכון?
2. כתוב שבמקום אחד נראה כיב, מה זה אומר?
3. בתיאור המיקרוסקופי כתוב מינוס אחד ליד כל שורה, מה זה מסמן?

תודה רבה דוקטור!

אבחנה:
1. T69000 ANUS,NOS – M76800 POLYP,NOS
2. 569000 ANUS,NOS – M09350 MORHOLIGOC DESCRIPTION ONLY

תאור מיקרוסקופי:
1. פוליפ פיברואפיתליאלי, באפיתל נראה תסנין דלקתי כרוני כבד. לא נראו סימני דיספלזיה.
2. רקמה פיברטית מצופה באפיטל רב שכבתי שטוח. במקום אחד נראה כיב. מתחת לאפיתל בולט תסנין דלקתי וגודש כלי דם

תיאור מיקרוסקופי:
1. גוש חום אפור בגודל 1.5*1*0.7 ס״מ, מצופה בחלקו ברירית חלקה. בחתך רקמה בהירה אחידה. (-1)
2. קטע רקמה באורך 2 ס״מ ובקוטר 0.6 ס״מ , מצופה בחלקו עור מקומט, בחלקו רירית חלקה.

פרופ' ניר וסרברג

אין זה הגיוני להסביר תשובת ביופסי מבלי להכיר את כל התמונה 

ניתן לאמר שאין ממאירות 

ממליץ לפנות לרופא שלקח את הבדיקות 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
22/07/2017

טיפול בוטוקס לפיסורה.

איך אני יכול להגיע אליך בצורה דחופה על מנת להזריק לי בוטוקס לפי הטבעת, כדי להפטר מפיסורה שנורא כואבת ,ומונעת ממני את המשך העבודה שלי?

פרופ' ניר וסרברג

036577666 מרפאה 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
20/07/2017

ניתוח מפשעות שבר גולש דו צדדי

פרופסור ניר וסרברג שלום,
מבקש לדעת האם אתה מבצע ניתוח מסוג זה, מפשעות שבר גולש דו צדדי
תודה,
שכטר לזר
0524299129

פרופ' ניר וסרברג

יצרו אתך קשר מהמשרד


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
18/07/2017

בליטה בפי התבעת

שלום זה כמה שנים אני סובל מאיזה בליטה שיוצאת לי בכל יציאה
הייתי אצל איזה כירורג והוא אמר שזה לא טחורים
הוא קרה לזה רירית או חתיכת בשר
כל פעם אני מכניס אותה חזרה אבל היא יוצאת שוב ושוב
אני מאוד סובל מאי נוחות על בסיס יומי
מה אפשר לעשות ובמה זה כרוך

פרופ' ניר וסרברג

אם גורם לסבל צריך לבדוק ויתכן שניתן להסיר בניתוח . במקרה כזה צריך לשקול את העלות ( סיבוכים וכו) מול התועלת ( שיפור באיכות החיים)


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
09/06/2017

דימום קל מפי הטבעת לאחר קיום יחסי אישות וגינאליים

סובלת מטחורים באופן קל, אך לאחרונה היה דימום קל מפי הטבעת. האם יש לבצע בדיקת קלנסקופיה?

פרופ' ניר וסרברג

באופן כללי לדימום בודד אם אפשר לראות שמקורו בטחןרים בגיל צעיר נתון שלא נמסר וללא גורמי סכון אחרים ניתן לשקול מעקב. יש לשקול לגופו של עינין  ואין מספיק פרטים כדי להמליץ לכאן או לכאן 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
21/05/2017

בעלי סובל מסרטן באיזור פי הטבעת..אנחנו גרים במחוז חיפה

ברצוננו לדעת באיזה בתי חולים אתה עובד ומטפל

אשמח לקבלת תשובה בהקדם

פרופ' ניר וסרברג

בילינסון אסותא הרצליה מדיקל


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
20/05/2017

סרטן מעי הגס

שלום דוקטור
אמא שלי בת 70 עברה ניתוח קריתת חלק מהמעי הגס עקב גילוי גידול סרטני
אחרי בדיקת פותוליגי אמרו שהיא צריכה לעבור כימתרפיה
הגידול היה 34 סיימ
השאלה:
אחרי כמה זמן אחרי ניתוח עושים כימיתרפיה ואם זה יכול להצליח

פרופ' ניר וסרברג

כדאי להתחיל את הטיפול הכימיתוך מקסימום חודשיים מהניתוח

מכיוון שלוקח זמן להתאושש מתחילים את הטיפול בדרך כלל כחודש מהניתוח

סיכויי ההצלחה תלויים בשלב המחלה ול כך אין לי פרטים


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
21/04/2017

דם סמוי חיובי

שמי רחל בת 70 ועשיתי לפני כחודשים בדיקת דם סמוי ויצאה חיובית יש לציין שכל שנה אני עושה בדיקה זו וכל פעם יצא שלילית הפעם יצאה חיובי ואני מואדגת. כמו כן לפני שנה עשיתי קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה והכל יצא תקין כמו כן 2012 גם ביצעתי קולונוסקופיה ויצא תקין. יש לציין שיש לי טחורים פנימיים וגם חיצוניים פניתי לרופא גסטרולוג ומצא לנכון להגיד לי שהכל מהטחורים הפניימים ולעשות קולונוסקופיה רק בעוד 4 שנים אשמח לתשובתך המהירה כיון שאני מודאגת. האם לדעתך כדאי לעשות שוב דם סמוי?

פרופ' ניר וסרברג

בדיקת דם סמוי טובה לסקר ואם חיובית צריך קולונוסקופיה. נראה שבנוכחות קולונוסקופי תקינה לפני שנה בתנאי שנעשתה בצורה טובה אין סיבה לדאגה. בדיקת דם סמוי מתייחסת למספר בדיקות חיוביות   תשובתי מסתמכת רק על הנתונים שנתנו


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
06/02/2017

סרטןהמעי הגס

עים מחלת סרטן מעי הגס יכולה להיות מעצבים ולחץ?

פרופ' ניר וסרברג

אין הוכחות לכך


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
19/01/2017

גזים וצורך במתן צואה בתדירות רבה

שלום,
אני בת 31 ילדתי לראשונה לפני שמונה חודשים, אני מניקה עדיין. מיד לאחר הלידה לקחתי סטרואידים וחודשיים וחצי לאחר מכן התחלתי לקחת פרימולט נור לסידור הדימומים. בארבעה חודשים האחרונים אני מלאה בגזים כל הזמן, בתדירות שאף פעם לא הכרתי, חשבתי שזה יעבור וחיכיתי אבל זה רק מחמיר. זה מלווה בכך שכל מה שנכנס לפה גורם לי להרגיש מיד לאחר מכן שאני חייבת לשירותים. יוצא שיש לי צואה כארבע חמש פעמים ביום. יש לי כאבי בטן מהגזים. הלכתי לרופא משפחה והוא נתן לי משהו טבעי-לא לקחתי כי שכחתי לברר אם זה מותר בהנקה..זה מצב מתמשך הרבה, לא היה שום שינוי באוכל ,בתפריט ולכן אני חוששת שאולי זה מצריך בדיקה או משהו יותר רציני? אשמח לתשובה

פרופ' ניר וסרברג

נשמע כמו תלונה שדורשת הפנייה לגסטרואנטרולוג 

לא ניתן עלפי התאור להגיד במה מדובר . יש  לפנות לבדיקה וברור בהתאם 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
15/12/2016

פיסורה

אימי בת 77 סובלת גהנום כבר חודשיים כאבים שלא יוצאת מהמיטה או אמבטיה מרב כאבים. קיבלה משחות חדשניות הייתה במיון בלינסון וחוץ ממשחות חוזרות דבר לא מקל עליה. ניתוח לא הומלץ כדי שלא תאבד את השליטה בסוגרים. הומלץ עי זריקת בוטוקס שאתה נותן למקום ואולי יסייע לה להרגת המקום. האם זה באמת מומלץ האם זה יקל עליה….הסבל קשה מנשוא.

פרופ' ניר וסרברג

הזרקת בוטוקס היא אחת מחלופות הטיפול לפיזורה כמו גם ניתוח 

לא ניתן להמליץ מעבר לכך מבלי לבדוק ולהתרשם מהמטופל 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
10/11/2016

שלום ד"ר ניר וסרברג

יש לך מאמרים על מחלת פיסטולה אנאלית
אשמח אם תענה לי .תלמדת סעוד שנה רשונה

פרופ' ניר וסרברג

יש הרבה חומר באינטרנט


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
19/10/2016

דוליכוקולון

קבלתי את פניתכם בקשר לשביעות רצון על התשובה. לא ממש. מסביר.
השאלה באתר היתה: אני בן 69 ובמצב גופני טוב מאד. ערמונית מוגדלת שפירה – מאוזן ע"י דואודרט. יש לי דוליכוקולון, התגלה עוד בקולונוסקופיה הראשונה.
כל הבדיקות של דם סמוי וקולונוסקופיה (אחרונה לפני שנה) תקינות.
בשנה האחרונה נוצרה מחזוריות של עצירות ויציאות מוגדלות.
אחרי שבהמלצת דיאטנית שותה יותר + שמן זית + פרוביוטיקה, המחזור קצת התקצר (לכשבוע) ובד"כ יותר מתון בקצוות. עדיין מכביד מאד.
השאלה: האם דוליכוקולון יכול להביא בעתיד לסיבוכים? ואיך לבטל/למתן את העצירות?
התשובה היתה: בהקשר לסרטן המעי הגס מעי ארוך ומפותל מקשה על הבדיקה – אבל זה ברור.
מנסה שוב: נניח שאין ולא יהיה לי סרטן המעי הגס. עדיין יש בעיה של עצירות כבר היום ויתכן PREDISPOSITION לצרות נוספות ובעיות איכות חיים. אול הדוקטור יכול להפנות אותי לאחד מעמיתיו שעוסק לא רק בסרטן ויכול לעזור במקרה שלי? תודה רבה! וה- FOLLOWUP זה יפה.

פרופ' ניר וסרברג

מבין שאתה לא מרוצה מהתשובה אבל מאחר והפורום אינו עוסק בעצירות או במעי מפותל אני מעדיף לא להתיחס כאן 

ניתן לפנות לפורום גסטרואנטרולוגי 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
26/09/2016

טיפול אחרון לקרצינומה רקטלית גרורתית

שלום, אבא שלי חולה סרטן כמעט 7 שנים, לאחר מספר רב של ניתוחים ושלל טיפולים כימותרפיים והקרנות. לאחרונה חלה החמרה במצבו בעקבות התפשטות הגידול הנמצא בסקרום לתעלה העצבית. הוא מחובר תחת משאבת PCA ומאוזן מבחינת כאב. ישנם גרורות בריאות, אומנם לא הרבה אבל יש, ויש גרורות בשופכנים. מחובר לאיליאוסטומה ונפרסטומים ובעקבות סיבוך של המחלה וחוסר תשומת לב של צוות רפואי הוא מרותק למיטה בגלל SCC. לאחר שיחה עם האונקולוג הוסבר שאפשרויות הטיפול אזלו, אבא שלי מאוד נחוש ומוכן לכל טיפול שיאריך לו את החיים, השאלה היא האם יש עוד מה לעשות? תודה מראש.

פרופ' ניר וסרברג

מחלה קשה שלצערי מהתאור שניתן ומהנתונים שנמסרו  לא נראה שיש אמצעי טיפול נוספים. יש לנסות להקטין סימפטומים


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
10/09/2016

המלצה מהרופא

שלום ד"ר אני עברתי כמה ניתוחי הסרת גידול שפיר מהראש והשתלת לסת אחרי ניזק שנגרם מהגידול
ישלי כאב ראש תמיד יכאבי גב חזקים וירידה חזקה בשמיעה.ואנימקבל 3 תרופות קבועות "אלטרול/גאבאפנטין/נוקטורנו7.5 מלפני שנתיים+
לפני כמה חודשים עשיתי mri לגב בגלל שיש לי חולשה בכל הגוף וכאבי גב חזקים בתשובה שקיבלתי יש כמה דיסקים ורשמו שיש הגדלה בערמוית ובקשו ממני בדקה ולא הסכימו לעשות עם הרדמה כי אני מרוב מה שעבר עליי פשוט מפחד להיבדק אותה בדיקה בלי הרדמה.ואתמול נכנסתי לשירותים ובפעם ראשונה אני מוצא כמות לא נמוכה דם וקרשי דם על הנייר בצואה,האם זה משהו מפחיד?מה אתה ממליץ?

פרופ' ניר וסרברג

לדם ביציאה יש זהות הקשורות בפי הטבעת ואלו הקשורות במעי

פנה לבדיקה


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
04/09/2016

דימום מפי הטבעת

היה לי יום אחד יציאה קשה ולמחרת ראיתי לאחר היציאה וזה נמשך גם היום שראיתי דם באסלה אני בן 33 בריא בדרך כלל האם הרופא אמר שזה בדך כלל טחורים האם אני צריך ללכת לבדיקת קולונוסקופיה או שזה מיותר

פרופ' ניר וסרברג

כדאי להיבדק על ידי פרוקטולוג אם אכן מדובר בטחורים לרוב אין צורך בהמשך בירור בקולונוסקופיה 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
27/07/2016

חוסר תאבון כשבוע , ירידה במשקל

שלום רב, בן 60 לפני 4 שנים עבר ניתוח סיגמואדקטומי על רקע גידולי, קיבל טיפולים כמוטרפיים במעקב אונקולוגי צמוד , במרץ היה אצל אונקולוג נתן לו לעשות us בטן ומרקרים כאשר יצאו תקינים (יש לציין 3 שמים רצוף ישה pet ct ) כשבוע מתלונן על חוסר תאבון ובחילות ללא כאבים טו שינויי ביציאה, מה הייתה ממליץ? האם יש מקום לדאגה ?
תודה רבה,

פרופ' ניר וסרברג

חוסר תאבון ובחילות הן תלונות מאד כלליות 

בדיקות תקינות ברקע כמתואר הן מעודדות אך אינן ספציפיות כמו למשל קולונו גסטרו וכמובן בדיקות דם ולכן יש מקום לבירור לאחר תשאול לפרטים ובדיקה 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
23/07/2016

שלום לך ד"ר.

אמא שלי חולה המון שנים בסוכרת ולוקחת כדורים גם של מדלל דם. הרופאים אצלינו בכללית כבר לא מתחשבים בה ולוקחים אותה כמובן מאליו,היא אישה חירשת אילמת,שאין ביכולתה לעשות דבר..
לפני שנה התחיל לה ללא הפסקה שילשולים וריח נוראי עם כאבי בטן חזקים. היא עשתה הרבה בדיקות צואה ולא מצאו כלום. ירדה במשקל ממש משמעותי…
מה אני עושה? למי לפנות? איך אפשר לקבל עזרה?
אני מאוד אשמח לעזרה!!..תודה.

פרופ' ניר וסרברג

השאלה אינה קשורה לפורום 

אפשר להתיעץ עםנגסטרואנטרולוג 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
06/06/2016

טחורים בהריון

שלום ד״ר וסרברג,
אני בשבוע 33 להריון. מזה כמה ימים סובלת מטחורים חיצוניים, נפוחים, קשים, כואבים, מגרדים ושורפים. ניסיתי הכל, אמבטיות עם מים ומלח, משחה, מלח אנגלי, אבל שום דבר לא באמת עזר, אולי רק לפרק זמן קצר. חשוב לציין שאין לי עצירויות והיציאות שלי רכות. האם ישנן דרכים נוספות לטפל בבעיה? מפחדת להגיע ככה ללידה ומה שעלול להיות אחריה. תודה רבה, עדי.

פרופ' ניר וסרברג

הפורום עוסק בסרטן המעי גס והשאלה אינה רלבנטית 

תצריך לבדוק ולראות אם יש אופציה טיפולית נוספת או אם אלו שהזכרת לא הוצעו כהלכה. בכל מקרה זה לא ממש רלבנטי ללידה 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
25/05/2016

סרטן המעי עם גרורות בכבד

ד"ר ניר שלום
גיסתי בת 51 מאושפזת כבר חדשיים בבית חולים תל השומר מאז גילוי סרטן מעי עם גרורות בשתי אונות הכבד . היא קיבלה טיפול כימותראפי אחד לפני חדשיים ומאז מאושפזת משום שחטפה חיידק סלמונלה , המוגלובין 7, חלשה מאוד , משלשלת עם דימום , מקיאה וחסרת תיאבון לגמרי .
מקבלת נוזלים , מנות דם ואנטיביוטיקה – עקב מצבה החלש והמצאות החיידק בגוף אינה מקבלת המשך טיפול כימותראפי .
יש לנו הרגשה קשה שהרופאים לא ממש מתאמצים להמשיך לה את הטיפולים הכימותרפים או לבצע לה ניתוח … האם אתה רואה לפי דעתך ועפ"י הנתונים שפירטתי אפשרות שנגיע אליך להמשך טיפול למרות שהיא מאושפזת בתל השומר ? האם יש סיכוי לנתח אותה ? בנתיים הזמן עובר והיא כבר חדשיים ללא טיפולים למחלה ארורה זו .
מהם הסיכויים במצבה להרפא מן המחלה ?
אודה לך על תשובתך

פרופ' ניר וסרברג

למיטב ידיעתי הרופאים בתל השומר מיומנים מאד ועושים מלאכה נאמנה בטיפול בחולים 

ניתן להזמין יועץ חיצוני בתאום עם מנהל המחלקה 

כאשר מדובר במחלה גרורתי לא תמיד ניתן לנתח אם אינה כשירה לטיפול כימי סכוי רב שאינה כשירה גם לניתוח 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
22/05/2016

בהמשך לאחותי בת 49 (הודעה מה15/05/16

לצערי אפשר להגדיר את המחלה כמחלה גרורתית ישנה גרורה(או גרורות זה אני לא יודע במדוייק)בשחלה(לאחר הניתוח השני) שלפי מיטב הנתיחה היא לא ברת ביצוע במצה הנוכחי הזה. השאלה איך ניתן לרפא חולה במצב הזה והאם אפשר באמצעים חליפים או מקביליםלכימוטרפיה( שלפי מה שהבנתי ממנה היא לא מתלהבת לקבל טיפול מהסוג הזה)בנוסף אני רוצה להזכיר שיש לה בחילות וגם לפעמים הקאות וכן כאבים וחוסר תאבון. וכן ירידה במשקל(כ15 ק"ג ) שכנראה זה תוצאה של הניתוח. אשמח לתשובה יוסי.

פרופ' ניר וסרברג

אי אפשר לצערי לרפא מחלה גרורתית . ניתן לנסות לשלוט בה וצמצם אותה על ידי כמוטרפיה 

לפעמים יש צורך בניתוחים בעיקר במקרים של חסימה לחץ או דימום 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
15/05/2016

סרטן מעי הגס

יש לי אחות בת 49 לפני כ 5 שנים היא עברה ניתוח בהצלחה להסרת גידול במעי הגס לפני כחצי שנה היא עברה ניתוח נוסף אחרי כאבים בבטן והתברר לאחר הניתוח שהגדול התפשט ויש לה גרורות וזה עבר לשחלה והבנתי שהורידו לה שחלה (אך הגידול לא עבר לאזורים מרוחקים כמו כבד או ריאות) כך שלמיטב הבנתי היא נמצאת בשלב 3 של המחלה בחודשיים האחרונים היא לא מרגישה טוב מה שהיא אוכלת היא מקיאה היא לוקחת כדורים נגד כאבים ולאחרונה היא הגדילה קצת את המינון) וגם היא סובלת מתשישות אני צריך לציין שכל הבעיות שנוצרו הם כתוצאה מעצירות מתמשכת שהיא סבלה בעבר אשמח לעזרה

פרופ' ניר וסרברג

יש להבין מהו הסטטוס האונקולוגי . האם מדובר בגידול שנכרת תוך חדירה לשחלה או ( כפי שאני מבין ) גרורה בשחלה שנכרתה בניתוח שני . במצב זה מדובר על מחלה גרורתית .

מהו הסטטוס כעת האם ללא טיפולים האם ללא מחלה.


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
08/05/2016

כאבים בצד שמאלי של הבטן תחתונה זמן רב .

אני בן 65 סובל זמן רב מכאבים בצד השמאלי של בטן תחתונה . לאחרונה עשיתי בדיקה CT בטן אגן. סיכום של הבדיקה : סעיפים לאורם מעי יורד וסיגמה, ללא סימני דלקת. מצב לאחר תיקון בקעים מפשעתיים דו צדדיים ללא עדות לבקעים. יש חסננת שומן קלה ביותר בבטן השמאלית התחתונה בסמוך לאזור הניתוחי. באבחנה מבדלת שינויים לאחר ניתוח או כשריד לדקלת סעיפים לאחרונה ללא מצב חריף כעת.
אני מבקשת יעוץ מה אני צריך לעשות , אני ממשיך לסבול מכאבים ורופא ממליץ לי לקחת תרופות לכאבים כמו לכאבי ראש.אני חושב שאולי צריך לטפל בבעיה בצורה יותר מעמיקה.

פרופ' ניר וסרברג

צריך לנסות להבדיל על ידי שיחה ובדיקה ורביזיה לסיטי במה מדובר. יש לדעת מה היה בקולונוסקופיה ולפעול בהתאם. אם יש מחלת סעיפים עם דלקת בדרגה נמוכה שפוגעת באיכות החיים וקבועה כל הסמן זו לפעמים סיבה לניתוח בקיצור פנה ליעוץ של כירורג 

 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
23/04/2016

סרטן מעי הגס

אמא שלי בת 79 עברה ב- 21.6.2015 LAR LAP בשל קרצינומה של הרקטום העליון, שוליה התחתונה כ- 1 ס"מ מעל הפליקה הקדמית. הותקנה סטומה מגינה.בתשובה פתולוגית מכריתת הרקטום T3N0 מ- 13 בלוטות , שוליים נקיים.
ב- 17.09.2015 עברה ניתוח בריאה עקב גרורה בודדת.
ב- 20.12.2015 עברה סגירה של הסטומה.
מאז ניתוח אחרון של סגירת הסטומה מצבה הדרדר מאוד. אין שליטה על יציאות צואה.
ב- CT האחרון מ- 4.04.2016 נקבע שיש היצרות ברקטום עם בלוטות והבסננת השומן סביבו.
מה ניתן לעשות?

פרופ' ניר וסרברג

יש לברר את ההצרות שהיא קרוב לוודאי בהשקה. יש לשלול השנות של המחלה או שמדובר בנצרות על רקע אחר. כדאי לשקול להחזיר את הסטומה ואז לטפל ברקטום על פי הממצאים אם הממצאים שפירים אפשר שקול גם הרחבה בלבד 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
19/03/2016

פיסורה כרונית מטופלת במשך שנה ללא הצלחה

אני בן 17 סובל מפיסורה שנפתחה בזמן הטיפול בפצעי התבגרות בראוקוטן. מאז עברתי טיפול במשחות ניפדיפין, פרוקטוגליבנול, באטה קורטאן. כרגע אין דימומים וכאבים אבל הפצע נשאר. ברגע שאני מפסיק למרוח משחה שוב מופיע דימום. דרך הגב אני גם קבוע לוקח נורמלקס. הייתי בעיוץ אצל כירורג הוא אמר שאין לי התכווצות של פי הטבעת וניתוח יכול רק להזיק. מה לעשות? תעזור לי בבקשה!

פרופ' ניר וסרברג

הפורום עוסק בסרטן המעי הגס

עקרונית צריך לבדוק ולאפיין את הפיסורה . אם כווץ פי הטבעת הוא ירוד ניתן לטפל בסדק כפצע כשה ריפוי ולבדוק שאין בעיות שמפריעות לריפוי


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
28/01/2016

תופעות אחרי. law antral reziction

דר אני שלחתי לך מייל לפני כמה חודשים ואמרתי שאני עברתי טיפול כימי וקרינה לפני שנה בדיוק ואחרי כמה חודשים התחילו אצלי חסימות בתידרות גבוהה עשיתי ct בצילום אובחן בלולאה באזור איפה שהיתה סתומה ניתחו אותי ומאז אני נכנס לשירותים הרבה לפעמים ארבעים פעמים אפילו יותר עשיתי עוד ct בצילום ראו שהפצע משך את המעי לדופן הפטן אבל לא נחסם .דר אני רופא שיניים אני מאד סובל ואני מתחנן לעצה תודה

שהיתה

פרופ' ניר וסרברג

קשה לתת עצה לשאלה כזו דרך האינטרנט


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
26/01/2016

קולונסקופיה שבוצעה ללא הכנה מספיק טובה

שלום רב ד"ר,
אימי בת 62 עברה לפני חודש קולונסקופיה במעי שבמהלכו נמצאו 2 גידולים שפירים בצבע אפור (אחד דיי גדול והשני קטן יותר) הרופא אמר לה שכרתו כל מה שראו באופן מלא, אך יחד עם זאת כנראה שההכנה שעשתה בבית לפני לא הייתה מספיק טובה. היא תחזור על הבדיקה רק לקראת יוני. האם להערכתך יש לה סיבה לדאגה שאולי חלילה לא ראו משהו… (מציינת שמרגישה טוב ויציאות תקינות).
תודה רבה

פרופ' ניר וסרברג

אני מניח שמשהו גדול לא נעלם אך בשל ההכנה הלקויה בקשו לחזור על קולונסקופיה . הרעיון הוא שממצא קטן לא ישתנה משמעותית עד יוני . יחד עם זה אם חוששים אפשר גם לבצע עוד 3 חודשים

 


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
16/12/2015

פוליפ ברקטום

בעלי בן 60 עבר לפני 3 שנים ניתוח להסרת גידול מהמעי הגס . מאז החלים לחלוטין בקולונוסקופיה שנעשתה לו כעת נכתב שכל המעי הנבדק תקין בתעלה אנלית רושם של פוליפ בקוטר 9 מ"מ . מה עושים במקרה כזה?

פרופ' ניר וסרברג

צריך לבדוק מהו הפוליפ ולפעמים יש צורך להסירו


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
23/11/2015

פרונקולים בישבן

לפני כחצי שנה היו לי בבת אחת 10 פרונקולים בישבן ובמפסעה בין הרגליים.
אחד מהם היה צריך ניתוח להוצאתו אצל הכירורג+ אנטיביאוטיקה.
עכשיו יצא לי אחד בישבן השני שגדל מאוד ואחרי 4 ימי אנטיביאוטיקה ogmentin 875
פעמיים ביום, הגעתי לבית החולים וניתחו אותי לנקז. אני אחרי הניתוח ומודאגת למה זה מהופיע אצלי? האם אתה יכול לעזור?

פרופ' ניר וסרברג
כפרוקטולוג אוכל לעזור
הפורום הזה עוסק בסרטן המעי הגס ולכן השאלה אינה רלבנטית
ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
20/07/2015

שלום דוקטור יקר.האם אתה מבצע ניתוח לפיסטולה רקטווגינלית

יש לי פיסטולה רקטווגינלית פעילה ואילאוסטומיה לופ אשר לא מבצעת את תפקידה ויוצאת לי צואה מהרקטום מהנרתיק ומהשקית. מעוניינת בתיקון הסטומה וסגירת הפיסטולה

פרופ' ניר וסרברג
קימות מספר דרכים לתיקון תלוי בסיבה לפיסטולה במיקומה ובגודלה .
תוכלי לפנות ליעוץ ואשמח לעזור
ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
26/05/2015

בעיות פי הטבעת

שלום!
אני בת 48,כמה שנים סובלת מכאבים בבטן תחתונה עם לחץ לפי הטבעת,שתמיד מחמרים 16-17 ימים לפני מחזור.
גניקולוגים לא מצוא דבר.בשנה אחרונה יתחילו לי גם דימומים ,כאבים, וגירודים באזור פי הטבעת.משתמשת ב"דרמוקומבין" שעוזר מיד ,אובל אחרי הפסקה בשימוש הכל חוזר.
רציתי לעבור קולונוסקופיה,אובל תרופות שצריך לקחת לפני, ושלשולים בגלל התרופות לא הצלחתי.כאבים יתחזקו וגם תחושת לחץ.שאילה:איזה בדיקות לעשות חוץ מקולונוסקופיה?

פרופ' ניר וסרברג

מדובר בתלונה מאד כללית ולא ספציפית

ההכוונה לבדיקות נוספות תלוייה בפרטים יותר מדויקים ובדיקה גופנית


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
25/05/2015

מה זה established polyp

היום עברתי בדיקת קולונסקופיה.
בממצאים נכתב:
המעי הגס נבדק עד הצקום, הכנה בינונית, פוליפ של 15 מ"מ בכפף הכבד בסיס רחה ביופסיה בלבד למבחנה 1, בקרקעית צקום פוליפ של יותר מ 1 ס"מ, לציין הכנה בינונית לאורך המעי הגס.
באבחנות נכתב:
established polyp
בהמלצות:
בדיקה חוזרת עם כריתת פוליפים במסגרת גסטרו בית חולים.

כיוון שאני במתח שאלתי: מה אומרים הנתונים הנ"ל. הבודק שערך את הבדיקה אמר לי שרוב הסיכויים שזה גידול שפיר. האמנם? ומה זה 'גסארו בית חולים'?

תודה

פרופ' ניר וסרברג

הבודק מתרשם מהמראה ויכול להעריך שמדובר במשהו שפיר אך לשם כך נלקחה הביופסי אשר תוכל לתת תשובה אמיתית לכן יש להתעזר בסבלנות

פעמים רבות מפנים מקולונסקופיות שנעשות בקהילה לביצוע פעולות מורכבות יותר כמו כריתת פוליפים מורכבים ,במסגרת מכוני הגסטרו של בית החולים. במקומות אלו נמצא צוות מיומן ומגוון יותר וקיימת תמיכה של המערכת למקרה של סיבוך סביב הפעולה


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
14/05/2015

תחורים

יש לי תחורים בדרגה בין3 ו4. איזו שיטת ניטוח מתאימה למקרה הזה?

פרופ' ניר וסרברג

ניתן לבצע כריתת טחורים , כריתה פנימית עם מכשיר סכות (PPH) או קשירת כלי הדם עם דופלר ( HAL). קימים פרמטרים נוספים עלפיהם מתקבלת ההחלטה על סוג הניתוח אם כי בהרבה מקרים ניתן לבחור מבין השלשה

בכל מקרה כדאי לנסות למצות טיפולים שמרניים לפני ניתוח


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
03/05/2015

ניתוח מעי גס

אבי בן 79 אושפז בביה"ח לאחר שבבדיקת דם התגלה המוגלובין 5.2. הוא עבר סדרה של בדיקות שבמהלכן התגלה ממצא בקולון הימני עם ממצא נוסף בכבד.
הוא עבר ניתוח במהלכו נכרת האזור הנגוע במעי וסולק הממצא ( גרורה) בכבד.
לאחר הניתוח הוא פיתח בצקת ריאות אושפז בטיפול נמרץ וחזר למחלקה. הוא החל לאכול רגיל שבועיים לאחר הניתוח. היום כ 18 יום לאחר הניתוח הוא עדיין חלוש. לא יכהניתוח לא היה אמור ול לעמוד על הרגליים ולא לרדת מהמיטה. עושים לו אינהלציות ופתאום ערכי הסוכר שלו מגיעים ל 400-500 כאשר לפני הניתוח הם נעו בין 120 ל 200 במקרים חריגים. מה הסיבה להתדרדרות?

פרופ' ניר וסרברג

לא מדובר בשאלה שניתן לענות עליה מבלי לבדוק ולהתרשם

הוא עבר ניתוח לא קטן בסיטאציה דחופה ולא אופטימלית דבר שיכול להיו לבד הסיבה למצבו הכללי


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
13/04/2015

ניתוח לאחר הזרקת בוטוקס לפיסורה

כמה זמן לאחר הזרקת בוטוקס לפיסורה,שלא פתרה את הבעיה, אפשר לעשות ניתוח

בתודה

פרופ' ניר וסרברג

עקרונית הזרקת בוטוקס פועלת למשך 3 חודשים

ניתן לנתח גם קודם אך כדאי להתרחק מספר שבועות מההזרקה כדי להיות משוכנעים שאכן נכשלה


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
19/03/2015

נרות הקסקפרון לטחורים מדממים

שלום רב,
חברה שלי סובלת מטחורים מדממים חוזרים (נבדקה על ידי פרוקטולוג שקבע שהם בדרגה קלה והמליץ רק על מניעה). בארבעה החודשים האחרונים ירדה בהמוגלובין מ11 ל6.9. בעבר ירדה באירוע דומה ל8.5 ועלתה עם טיפול בברזל IV. שמענו על טיפול בנרות HEXACAPRON אך לא מצאתי על כך מידע מספק באינדיקציה זו. האם אפשר לטפל בנרות אלו במקרה שלה?
תודה רבה

פרופ' ניר וסרברג

אין לי נסיון רב באנדיקציה הזו אך הקסקפרון תרופה מצויינת לדימום עד רמה מסויימת


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
08/03/2015

ניתוח פיסורה כרונית

שלום רב
לאחר ביקור אצל 3 כירוגים עם בעיה של פיסורה כרונית מאחור ,נאמר לי שאני צריך לעבור

ניתוח שאלתי מה הסיכונים בנתוח כזה ? וכמה זמן החלמה ,והאם הבעיה נפתרת וההחלמה

מלאה
בתודה מראש

פרופ' ניר וסרברג

לניתוח הצלחה של כ95 אחוז

בניתוח מבצעים חיצוך של שריר הסוגר הפנימי

בטווח הקצר יכול להיות דימום וכן אבצס ופיסטולה בשעורים נמוכים בשל זהום שיכול להתפתח

בגל חיתוך השריר יש סכון של כ 5 % להתפתחות הפרעה קלה בשליטה בד"כ ברמה של פליטת גז


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
02/03/2015

משחת רקטוגסיק לפיסורה

האם למרוח את המשחה סביב פי הטבעת, או להחדיר את המשחה לתוך פי הטבעת .

בתודה

פרופ' ניר וסרברג

סביב


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
22/01/2015

בעיות יציאה בעקבות קיצור מעי הגס ב40 ס״מ.

שלום,
אני בן 79 עם סכרת ולפני 9 שנים עברתי ניתוח של קיצור מעי הגס אחרי שמצאו פוליפ בגודל 5 ס״מ במעי הגס. מאז אני מרותק רוב שעות היום למיטה ועושה חוקן פעם ביום. חיי היום מלווים בפחד תמידי מעצירות וכאבי טופת. הייתי אצל מספר רופאים אבל ללא הצלחה.
השאלה שלי היא, מה יכול לגרום לעצירות אצלי? והעם אתה יכול להפנות אותי למומחה שיוכל לעזור.

בתודה מראש

פרופ' ניר וסרברג

המצב בו יש שינויים בהרגלי היציאה ידוע לאחר ניתוח מעי ואופיינייותר ככל שהאזור הנכרת קרוב יותר לסוף המעי.בסיטואציות הללו יש לשלול הפרעה מכנית הגורמת לעצירות כמו למשל הצרות בהשקה ( המקום בו חובר המעי מחדש) על ידי קולונסקופייה . במקרים רבים ההפרע אינה אנטומית אלא משלבת הפרעה עצבית  יחד עם שינוי אנטומי ולכן הטיפול בכך קשה . סכרת שגורמת בעצמה לפגיעה עצבית בוודאי אינה תורמת לכך

קימים גסטרואנטרולוגים העוסקים בתנועתיות המעי ובכל בית חולים כמעט יש רופא העוסק בכך . כדאי לפנות לאחד מהם


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
04/01/2015

טחורים דרגה 4 – מדממים +פוליפ

אני סובל מטחורים מדממים דרגה 4 ,הומלץ לי על ידי פרופ דרזניק להסירם בניתוח.
כ"כ אובחן אצלי פוליפ (לא סרטני)לאחרונה (עשיתי קולונוסקופיה לפני 3 חודשים),שניתן להורידו רק בבית חולים (נקבע לי תור ל 19 בינואר בבית חולים השרון)
שאלתי האם ניתן לבצע את 2 הפעולות הנ"ל(הניתוח והסרת הפוליפ) בפעם אחת.
תודה על התשובה

פרופ' ניר וסרברג

עקרונית צריך לראות איך נראה הפוליפ ואם יש חשד גבוה לגידול סרטני לא כדאי לבצע גם כריתת טחורים באותו מעמד. אם החשד הוא נמוך אז אין בעיה לבצע את שניהם יחד


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.
10/03/2014

סרטן מעי הגס

שלום,
אבי אובחן כחולה בסרטן המעי הגס לפני שבעה חודשים, הוא עבר ניתוח לכריתת חלק מהמעי הימני והחל בטיפול כימוטרפי שנמשך כחצי שנה של אווסטין וקסלודה.

לפני תחילת הטיפול הוא נשלח לפט סיטי שמצאו שם שני ממצאים חריגים ,
לקראת אמצע הטיפול נראה שיפור דרסטי בממצאים (אחד נעלם והשני קטן מאוד)

בסוף הטיפול עשה טפ סיטי בשנית שהראה שהממצאים חזרו :
בבדיקה הנוכחית הופיעה קליטה פתולוגית חדשה בעוצמה suv max 3.0 בגוש רקמתי הידוע בטן מימין קדמי לחלק השלישי של התריסריון (עד כ 1.3 ס"מ)

כמו כן הודגמה קליטה פתולוגית בקשריות לימפה כ- 0.7 ס"מ ברטרופריטונאום פראאורטלית משמאל,אשר גדלה במ"מ בודדים מהבדיקה הקודמת

שאלתי: מה משמעות הממצאים? ומה בדכ עושים במצב כזה? ניתוח? כימיותרפיה? הקרנה?
ומהם אחוזי ההישרדות במצב כזה (משוערים כמובן) ?

פרופ' ניר וסרברג

שלום

לפי התאור מדובר בגרורות בחלל הבטן , כלומר ציפקיות . סרטן מעי גס בשלב IV.קיים ויכוח מסויים בספרות האם לתת קווים נוספים של כמוטרפיה סיסטמית לעומת גישה שתופסת תאוצה בשנים האחרונות עם תאורים של הצלחה טובה בניתוח בו כרותים את הגרורות הללו ( אם ברות כריתה מבחינת המיקום האנטומי ואם המחלה אינה נרחבת מדי ) ובאותו ניתוח מזליפים כמוטרפיה מחוממת לבטן . אחד המובילים הטכנולוגיה הוא שוגרבייקר מארה"ב אולם היא קיימת בכל העולם ובארץ בהדסה , תל השומר ואיכילוב . מתוארים אחוזי הצלחה עד 30% ל5 שנים .


ד"ר ניר וסרברג,
מנהל היחידה לכירורגיה קולורקטלית בבית חולים בילינסון
וכירורג בכיר ואחראי מחלקת אשפוז כירורגית במערך הכירורגי של ביה"ח בילינסון.

שאלות נוספות בנושא: ד"ר ניר וסרברג
